Brasov: Profesor de la Facultatea de Medicina, retinut pentru luare de mita

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 9 februarie 2013, 16:48 Dosare Anticoruptie


Un profesor de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii "Transilvania" Brasov a fost retinut vineri seara de procurori, fiind suspectat ca a luat mita de la studenti pentru a-i trece examenele, transmite Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, procurorul Alina Popescu, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca profesorul se numeste Onisai Lazar si are 57 de ani. Vineri, procurorii au organizat un flagrant cu un investigator sub acoperire care a pretins ca este studenta la Medicina in anul intai si cu care s-a intalnit in masina acestuia, unde i-a dat suma de 700 de lei pentru a fi promovata la sesiunea din iarna la disciplina anatomie-embriologie.

"Profesorul i-a dictat studentei patru subiecte spunandu-i ca indiferent ce bilet va extrage la examen, ea sa scrie subiectele primite de la el. Totodata i-a spus pretinsei studente ca suma primita este prea mica si ca ar fi bine ca in termen de doua saptamani sa vina cu restul pana la suma de 250 de euro", a precizat purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov.

Imediat dupa ce profesorul a primit banii iar investigatorul a iesit din masina, anchetatorii au intervenit si au gasit in masina profesorului suma de bani data de investigator, dar si un carnetel cu 14 nume de studenti, asupra carora planeaza suspiciunea ca ar fi dat mita profesorului, a mai spus procurorul Alina Popescu.

Simultan cu flagrantul au fost facute perchezitii la locuinta profesorului unde au fost gasite sute de inscrisuri cu numele unor studenti din anii I si II si cu mentiuni de subiecte de la examenele din sesiunile din iarna si vara, a precizat in aceeasi conferinta de presa, comisarul Carmen Iordache, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor din Politia Judeteana Brasov.

"Au fost gasite cataloage cu nume de studenti care urmau sa sustina examenele, bilete si agende cu subiecte. De asemenea, din locuinta profesorului a fost ridicata suma de 10.000 de lei", a mai spus comisarul Carmen Iordache.

Potrivit anchetatorilor, profesorul era monitorizat de mai mult timp dupa ce un student din anul II care a avut examene in zilele de 30 si 31 ianuarie s-a autodenuntat spunand politistilor ca in ziua de 29 ianuarie a fost acasa la profesor si i-a dat suma de 800 de lei. Studentul a primit subiectele de la profesor pe care le-a scris la examen, desi extrasese alte subiecte, luand nota 6.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov a precizat ca studentii aflati in aceeasi situatie ar trebui sa anunte anchetatorii, pentru ca altfel ar putea fi acuzati de dare de mita.

Profesorul a fost retinut pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile. Pentru luare de mita risca intre 3 si 12 ani de inchisoare.

Onisai Lazar a fost prodecan al Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii "Transilvania" in perioada 2008-2012, iar in prezent este profesor universitar la disciplina Anatomie-Embriologie si face parte din Consiliul Consultativ al Maternitatii Brasov.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4326 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Tara-ntreaga.... (Duminică, 10 februarie 2013, 8:10)

    asi [utilizator]

    E o spaga!!!
    Ieri in Timisoara,azi la Brasov,incercati si pe la Arad,Oradea,Constanta,Bucuresti...Medicina de ieri=vremuri demult apuse!!!
  • 0 (0 voturi)    
    pai asta ia spaga de 15 ani (Duminică, 10 februarie 2013, 12:22)

    ssosso [utilizator]

    Profu asta ia spaga de 15 ani cel putin.
    Ma mir ca numai acum a rasuflat.
    Pai casa, masina, concediile, de unde credeti ca si le facea.
    Lua spaga si de la caministii din Memorandului... oau ce de bani d-acolo.
    Felicitari celui care a avut coaie sa il denunte.
    Daca s-ar strange toti din cei 15 ani din urma... ar infunda puscaria pe viata, nenorocitul naibii!
    • 0 (0 voturi)    
      ??? (Marţi, 12 februarie 2013, 15:49)

      OutsideThisBox [utilizator] i-a raspuns lui ssosso

      "Felicitari celui care a avut coaie sa il denunte."

      Numai un idiot face asa ceva. Dupa ce vrea sa ia examenele fraudulos, se autodenunta. Mai ales ca si darea de mita e infractiune.
      • 0 (0 voturi)    
        tocmai d-aia (Joi, 14 februarie 2013, 14:16)

        ssosso [utilizator] i-a raspuns lui OutsideThisBox

        Pai tocmai de-aia a a vut coaie: ca se expune acestui risc.
        Iar daca esti in afara cutiei, nu vorbi despre ce nu cunosti. Examenele la profu Lazar Onisai NU se iau daca nu platesti. OK? Daca nu stii, taci.
        • 0 (0 voturi)    
          Tocmai d-aia (Marţi, 21 mai 2013, 23:07)

          OutsideThisBox [utilizator] i-a raspuns lui ssosso

          Era mai bine daca avea minte si invata pentru examene.
          Nu e un "erou", ci unul care a vrut sa fraudeze sistemul si cand nu i-a mai convenit, s-a dus sa parasca. Daca stia la examen si era picat pe nedrept, il putea reclama atunci. Sistemul spagii functioneaza pentru ca exista unii care dau spaga. Sunt la fel de vinovati. Si apoi mai vin si cu scuze: 'Nu se putea altfel".

          Asa ca daca esti prost, macar taci. OK? Stiu ca e foarte greu, pentru ca pentru asta ar trebui sa-ti mearga cat de cat mintea..


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by