Procurorii ICCJ cerceteaza fraudarea unor societati de leasing, marti avand loc 33 de descinderi

de I.B.     HotNews.ro
Marţi, 19 februarie 2013, 8:25 Dosare Anticoruptie


Politistii IGPR si procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), coordoneaza, marti dimineata, 33 de perchezitii domiciliare in cinci judete si in Bucuresti, intr-un caz de fraudare a unor societati de leasing, urmand a fi aduse la audieri 29 de persoane, potrivit Mediafax.

Sectia de urmarire penala si criminalistica a emis 29 de mandate de aducere pe numele unor persoane care in perioada februarie 2012 - iulie 2012, prin incheierea unor contracte de leasing financiar sau operational, in numele unei societati comerciale, au obtinut ilegal 38 de autovehicule.

La actiunea ce se desfasoara in judetele Timis, Arad, Arges, Valcea, Giurgiu si in municipiul Bucuresti, participa politisti din cadrul IGPR-Directia de Investigatii Criminale si Directia de Investigare a Fraudelor, SIAS si a Inspectoratelor de Politie ale Judetelor Timis, Arad, Arges, Valcea si Giurgiu. Suportul operativ al actiunii este asigurat de catre SRI.

Sunt vizate locuintele membrilor unei grupari infractionale suspectati de comiterea de inselaciuni cu consecinte deosebite, in dauna unor societati comerciale de leasing.

Acestia sunt suspectati ca, in perioada februarie 2012 - iulie 2012, prin incheierea unor contracte de leasing financiar sau operational, in numele unei societati comerciale, au indus in eroare mai multe societati de profil, determinandu-le sa le remita 38 de autovehicule.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala a fost estimat la 359.731,2 euro si 2.337.907,5 lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1058 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by