Dan Voiculescu va fi judecat mai devreme, termenul a fost mutat pe 20 februarie

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 12 februarie 2013, 10:31 Dosare Anticoruptie


Termenul in dosarul privatizarii Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA), in care este inculpat Dan Voiculescu, a fost mutat pe 20 februarie, de pe 8 martie, termen stabilit initial de Tribunalul Bucuresti, informeaza Romania TV.

Solicitarea de judecare mai devreme a fost facuta de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Dosarul a ajuns la tribunal, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis pe 6 februarie ca nu mai are competenta de a judeca aceasta cauza, in urma demisiei lui Dan Voiculescu din functia de senator.

Este pentru a treia oara cand acest dosar ajunge la Tribunalul Bucuresti.

Initial, DNA a trimis dosarul spre judecare la tribunal in decembrie 2008, insa, in martie 2009, este mutat la Curtea Suprema, dupa ce Dan Voiculescu a fost ales senator.

In iunie 2012, Dan Voiculescu demisioneaza din Senat, iar dosarul trece la tribunal, unde sta pana in decembrie 2012, cand din nou este trimis la instanta suprema, in urma alegerii lui Dan Voiculescu ca senator.

La inceputul lunii decembrie 2008, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata, alaturi de alte 12 persoane, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, instanta competenta a judeca fiind atunci Tribunalul Bucuresti. In 3 martie 2009, Tribunalul Bucuresti si-a declinat competenta de a judeca acest caz, intrucat Voiculescu obtinuse un mandat de senator in urma alegerilor parlamentare din noiembrie 2008.

In 29 iunie 2012, dupa aproape trei ani de dezbateri in acest caz, instanta suprema a trimis dosarul lui Dan Voiculescu la Tribunalul Bucuresti, intrucat acesta demisionase din functia de senator, calitate pe care a recastigat-o in urma alegerilor Legislative din decembrie 2012.

In 20 decembrie 2012, Tribunalul Bucuresti a luat in discutie dosarul lui Dan Voiculescu, constatand ca in Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea privind validarea mandatelor senatorilor alesi in 9 decembrie. Astfel, instanta a luat act de faptul ca Dan Voiculescu a fost ales senator, iar in acest context si-a declinat competenta de judecare a dosarului privind privatizarea ICA in favoarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca privatizarea frauduloasa a ICA ar fi fost facuta in folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizata prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.

Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului de Chimie Alimentara, membru al AGA si director general al SC Bioprod SA Bucuresti, este acuzat de "folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata".

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Alaturi de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantis, Vlad Nicolae Savulescu, Marian Gheorghe Domnisoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene si Flavius Adrian Pop. Toti acestia sunt acuzati de complicitate la stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de cea reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in actiunea de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata. Gheorghe Mencinicopschi a fost membru al PC, director general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti. El este acuzat si de abuz in serviciu contra intereselor publice, precum si de fals in inscrisuri sub semnatura privata.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3256 vizualizari

  • +26 (28 voturi)    
    yupieeeeeee (Marţi, 12 februarie 2013, 10:41)

    un domn [utilizator]

    Felix va fi unul din personajele de la antipa...haidiii paaaaaaaa felix !!!!
  • +27 (29 voturi)    
    sa fie intr-un ceas bun (Marţi, 12 februarie 2013, 11:07)

    damenvals [utilizator]

    sper ca judecatorii sa incheie telenovela asta cu un happy end pentru romani
  • +21 (23 voturi)    
    Sper (Marţi, 12 februarie 2013, 11:21)

    Gabi M [utilizator]

    ca acest proces sa se judece cat mai repede iar turnatorul mafiot securist sa fie condamnat si sa i se confiste din avere.
  • +4 (6 voturi)    
    stire de ultima ora (Marţi, 12 februarie 2013, 11:45)

    damenvals [utilizator]

    ati auzit ca mai nou se dau lupte cu fulgere?
    in cazul in care Felix va fi gasit nevinovat, sa nu ne pierdem speranta, poate va trimite divinitatea un fulger spre tribunalul unde va fi judecat Felix...sa speram ca se va prezenta la proces
    • +1 (1 vot)    
      subita celeritate (Miercuri, 13 februarie 2013, 10:55)

      Goriot [utilizator] i-a raspuns lui damenvals

      este remarcabil faptul ca doar acest dosar e tratat cu asemenea celeritate.
  • +8 (10 voturi)    
    Uraaaaaaaaaaaaaaaaaa (Marţi, 12 februarie 2013, 12:00)

    danielusi [utilizator]

    Sper sa se fi saturat si judecatorii, ca au fost luati de
    fraieri sa nu mai dea termene lungi, sa judece cu termene scurte si sa termine cat mai repede cu acest securit, turnator si jeg uman care isi bate joc de judecatori si de oameni sau "popor" cui ii place acestui nesimtit sa minta ca il doare de popor. Doamne ajuta-ne.
    • +1 (3 voturi)    
      ca sa fie completa (Marţi, 12 februarie 2013, 14:16)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui danielusi

      diseara Gadea cu lacrimi in ochi va arata doumente..care atesta fara tagada..ca Base a cumparat toata justitia..iar tov dan felixiovici este o victima al acestui maidanez ...miauuuuuu
      • 0 (0 voturi)    
        fiecare (Miercuri, 13 februarie 2013, 11:49)

        Goriot [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        cu atuurile sale, ce sa-i faci...
  • +6 (8 voturi)    
    se fac 5 ani... (Marţi, 12 februarie 2013, 12:12)

    lucyan [utilizator]

    in decembrie 2013, oare cat mai este pana se prescriu faptele?cum este posibil ca un dosar sa dureze atat de mult? ce face justitia "lui basescu"? ce fel de conducator este basescu daca nu-si poate controla proprii oameni? sau cine controleaza acesti oameni?nu este singurul dosar care stagneaza, nu cumva controlul il detin tocmai acesti acuzati?despre ce fel de justitie vorbim?
    deunazi am vazut o stire in care o mamica a furat bani din geanta unei educatoare, vreo 500 lei..., pentru aceasta suma risca 15 ani de puscarie...
    pentru 60 milioane euro cat trebuie sa primeasca? sau nu se pune ca a furat de la stat, ca vad ca pentru multi oameni de afaceri statul nu conteaza, conteaza doar statutul lor....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by