Presedintele Basescu a semnat decretul pentru numirea lui Nistor Calin in functia de procuror-sef adjunct al DNA

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 24 mai 2013, 15:53 Dosare Anticoruptie


Presedintele Traian Basescu a semnat vineri decretul pentru numirea lui Nistor Calin in functia de procuror-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, informeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa.

Calin Nistor a primit, joi, aviz pozitiv din partea Consiliului Superior al Magistraturii pentru ocuparea functiei de procuror-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), informeaza Mediafax.

Nistor, nominalizat de ministrul Justitiei pentru functia de procuror-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, si-a prezentat proiectul de management si apoi a fost audiat de membrii Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

La finalul interviului, Calin Nistor a primit avizul pozitiv, cu unanimitate de voturi, din partea Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Avizul Consiliului Superior al Magistraturii este consultativ, acesta fiind motivat si trimis la Ministerul Justitiei.

Propunerea pentru ocuparea functiei de procuror-sef adjunct al DNA de catre Calin Nistor, insotita de avizul CSM, a fost inaintata de Ministerul Justitiei presedintelui Traian Basescu.

Potrivit Legii 303/2004, procurorul general al Directiei Nationale Anticoruptie si adjunctii acestuia sunt numiti de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Seful statului poate refuza motivat numirea in functiile de conducere din Minister.
  • Robert Cazanciuc: Propunerile lui Nistor Calin pot sa conduca la o eficienta sporita a activitatii procurorului DNA
"Desi Nistor Calin nu a fost un procuror cu o anumita vizibilitate pana in momentul de fata a aratat ca stie foarte bine ce are de facut. Sunt propuneri care pot sa conduca la o eficienta sporita a activitatii procurorului DNA", a afirmat ministrul Justitiei, dupa audiere.

Despre audierea lui Nistor Calin in Sectia de procurori a CSM, ministrul a sustinut ca a fost 'bine ca de obicei'.

"Asa cum am observat de la prima intalnire cu Nistor Calin, atunci cand am facut propunerea, cunoaste foarte bine sistemul. Dincolo de chestiuni de management stie foarte bine ce se intampla cu un dosar. Cred ca poate sa faca foarte buna echipa cu Laura Codruta Kovesi care are o viziune de la nivelul Ministerului Public si de ce nu de la Comisie", a mai spus el.

Nistor Calin a fost propus pe 26 aprilie de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, pentru functia de procuror sef adjunct al DNA.

Potrivit dispozitiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

La formularea propunerii a fost avut in vedere faptul ca procurorul Nistor Calin a lucrat neintrerupt in cadrul DNA incepand din anul 2006, dobandind o experienta semnificativa atat in ceea ce priveste urmarirea penala, cat si activitatea manageriala.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

642 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by