VIDEO Judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu, acuzate de trafic de influenta si luare de mita, au fost arestate preventiv

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 15 martie 2013, 9:37 Dosare Anticoruptie


Antonela Costache si Viorica Dinu, judecatoare la Tribunalul Bucuresti, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, ele fiind acuzate de trafic de influenta si luare de mita pentru a interveni in cateva dosare, printre care si cel al lui Dinel Nutu, fost Staicu. Alaturi de judecatoare, au mai fost arestati preventiv alti patru inculpati - Ileana Raducan - avocat in Baroul Dolj, Marian Vasile Tudor, Angela Cirlan, Leon - Marius Neagu, iar fata de o persoana, Marian Catrin, instanta a decis cercetarea in stare de libertate. Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, anunta Agerpres.



Procurorii anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de alti noua inculpati, pusi sub acuzare alaturi de cele doua judecatoare retinute, printre acestia si fratele lui Dinel Nutu, fost Staicu, mai multi avocati si un grefier arhivar la Tribunalul Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al DNA remis joi, judecatoarea Viorica Dinu este acuzata de patru infractiuni de trafic de influenta, din care una in forma continuata si luare de mita, Antonela Costache, de complicitate la trafic de influenta, luare de mita si trafic de influenta, Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucuresti, de luare de mita, complicitate la luare de mita si trafic de influenta, Costel Petre, avocat in Baroul Bucuresti, de complicitate la luare de mita si cumparare a influentei, dare de mita, sotia lui Daniela Petre, de complicitate la luare de mita, cumparare a influentei, si Marian Staicu, fratele lui Dinel Nutu, fost Staicu, de dare de mita.

In acelasi dosar, mai sunt acuzati pentru fapte similare Ileana Raducan, avocat in Baroul Dolj, Angela Cirlan, Leon - Marius Neagu, Marian Catrin, Marian Vasile Tudor.

Procurorii au dispus joi retinerea celor doua judecatoare, precum si a inculpatilor Raducan, Tudor, Catrin, Cirlan si Neagu, iar fata de Vasilescu si sotii Petre, au luat masura obligarii de a nu parasi tara pentru 30 de zile.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca, in ianuarie, inculpatul Vasilescu a primit suma totala de 5.000 de euro de la inculpatii Raducan (3.500 de euro) si Petre (1.500 euro), pentru a-si incalca atributiile de serviciu si pentru a manipula sistemul informatic de inregistrare a cauzelor penale, astfel incat cauza penala privind recursul declarat de Dinel Nutu (fost Staicu) impotriva unei incheieri de mentinere a starii de arest preventiv sa fie repartizata la un complet din care faceau parte si inculpatele Dinu si Costache, arata DNA.

In acelasi context, inculpatul Vasilescu, in baza unei intelegeri cu Antonela Costache, a pretins de la inculpata Raducan suma totala de 150.000 de euro, din care 50.000 de euro pentru sine, iar 100.000 de euro pentru judecatoare, care, la randul sau, urma sa imparta acesti bani cu ceilalti membri ai completului.

La randul sau, Viorica Dinu, prin intermediul inculpatilor Costache si Vasilescu, a acceptat promisiunea remiterii sumei de 150.000 euro de catre Ileana Raducan. Totodata, pentru a determina pe judecatori sa dispuna punerea in libertate a fratelui sau, invinuitul Staicu a remis inculpatului Petre suma de aproximativ 60.000 euro: "Din acesti bani, aproximativ 10.000 euro i-a oprit pentru sine, iar aproximativ 45.000 euro i-a remis inculpatei Viorica Dinu prin intermediul sotiei sale. In plus, Daniela Petre a mai remis inculpatei Dinu aproximativ 10.000 de euro, in schimbul carora aceasta a lasat sa se creada ca isi va trafica influenta pe langa un alt judecator care facea parte din completul ce urma sa judece acest recurs. Pentru ca demersurile de punere in libertate a lui Dinel Nutu (fost Staicu) au esuat, Viorica Dinu a restituit lui Costel Petre sumele de bani primite, respectiv totalul de aproximativ 55.000 euro", sustin anchetatorii.



Sursa citata mentioneaza ca demersurile de punere in libertate a lui Dinel Nutu, esuate initial, au continuat si in cursul lunii februarie, cu prilejul judecarii unui nou recurs aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, la un alt complet: "Astfel, Antonela Costache si Viorica Dinu, prin intermediul lui Sorin Vasilescu, au acceptat promisiunea remiterii sumei de 150.000 euro de catre o persoana, lasand sa se creada ca au influenta asupra judecatorilor investiti cu judecarea acestui nou recurs", se arata in comunicat.

In cursul lunii decembrie 2012, Viorica Dinu, cu ajutorul celeilalte judecatoare, a primit de la mai multe persoane suma de 32.500 euro si, totodata, a acceptat promisiunea remiterii ulterioare a inca 15.000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti, pentru a-i determina sa pronunte hotarari favorabile in trei cauze penale.

In noiembrie anul trecut, inculpatii Cirlan si Neagu, cu ajutorul inculpatului Tudor, au pretins si primit de la mai multe persoane aproximativ 60.000 euro, prevalandu-se de influenta pe care Viorica Dinu sustinea ca o are asupra colegilor sai judecatori de la Tribunalul Bucuresti, precum si asupra magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti, pentru a-i determina sa pronunte hotarari favorabile in mai multe cauze penale.

"Din banii primiti, inculpatii Cirlan si Neagu au remis inculpatei Dinu suma de aproximativ 11.500 de euro in scopul mentionat. La randul sau, Viorica Dinu a acceptat promisiunea oferirii a inca 20.000 de euro din totalul de 60.000 de euro", a mai precizat DNA.

In februarie anul curent, Angela Cirlan, cu ajutorul inculpatului Neagu, a pretins si primit de la o persoana denuntatoare suma de 11.000 euro si de la inculpatul Catrin suma de 15.000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din cadrul Tribunalului Bucuresti, pentru a-i determina sa dispuna punerea in libertate a unei persoane arestate preventiv, insa, avand in vedere ca demersurile au esuat, aceasta a restituit suma.

Sectia pentru judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat, miercuri, perchezitia corporala, domiciliara si informatica, precum si retinerea si arestarea preventiva a celor doua judecatoare, iar ulterior a decis suspendarea acestora din magistratura ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8699 vizualizari

  • +41 (45 voturi)    
    ....inca o data... (Vineri, 15 martie 2013, 9:56)

    ALTAN [utilizator]

    ...bravo DNA !!!...la cit mai multe arestari ale breslasilor din magistratura.... faceti curatenie 'mare'...de-abia dupa ce in justitie vor ramine profesionistii incoruptibili,vor putea,fi judecati si condamnati infractorii (mai ales din politica)...
    • +7 (7 voturi)    
      Bravo pe buna dreptate ! (Vineri, 15 martie 2013, 13:33)

      Catalin_N [utilizator] i-a raspuns lui ALTAN

      Din raportul de activitate DNA din 2011 (vezi www.pna.ro)
      - 298 de oficiali condamnaţi definitiv în 2011
      pentru infracţiuni de corupţie şi conexe
      - 879 de oficiali condamnaţi nedefinitiv în 2011
      (recursuri în judecare)

      - 450 de persoane condamnate definitiv în prima
      jumătate a lui 2012

      Este un salt uriaş de la vremea în care singurul corupt de înalt nivel era Fănel Păvălache, consilier la Secretariatul General al Guvernului – practic, singurul oficial
      guvernamental trimis în judecată până în 2004.
    • +5 (5 voturi)    
      O sa apara Ponta (Vineri, 15 martie 2013, 14:49)

      FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui ALTAN

      si o sa zica "Sper sa fie multumit Basescu" hahahahaha.
  • +32 (36 voturi)    
    odata cu USL (Vineri, 15 martie 2013, 10:01)

    Gobelin [utilizator]

    s-au reactivat si retelele din justitie.
    Voicu reloaded feat. Costiniu ...
  • +29 (33 voturi)    
    Asa (Vineri, 15 martie 2013, 10:01)

    bgd [utilizator]

    Go DNA !
  • +29 (33 voturi)    
    Haoleu! (Vineri, 15 martie 2013, 10:04)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

    varane, bombo, camatare,voicule ... e de rau?!
    Ce alipire de nume?! Ciudata, nu?!
    Si de persoane!
  • +17 (21 voturi)    
    * (Vineri, 15 martie 2013, 10:15)

    0m [utilizator]

    ..judecatoarele MBG (Money Back Guarantee)
  • +32 (40 voturi)    
    Mi-e sila... (Vineri, 15 martie 2013, 10:15)

    ticbis [utilizator]

    Judecatoarele Costache si Dinu erau tinute in brate de un sistem corupt care in schimb dadea afara din CSM judecatori integrii ca Danilet si Ghica.

    Daca ne mai amintim si de judecatoarea aia beata la volan care inca n-a patit nimic sau de alta penala Viorica Costiniu, ne putem da seama cata dreptate au tarile UE atunci cand ne refuza aderarea la Schengen sau cand rapoartele MCV sunt negative...

    Iar atunci cand ministru al justitiei este o sovietica de teapa Monei Pivniceru, nu cred ca mai avem dreptul sa comentam ceva...
    • +14 (20 voturi)    
      Daca (Vineri, 15 martie 2013, 11:24)

      Jar [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

      nu-l dam repede pe Basescu jos,asta ne lasa fara jmecheri si Romania nu mai are farmec.
  • +20 (30 voturi)    
    JUSTITIE (Vineri, 15 martie 2013, 10:28)

    mihail nica [utilizator]

    E GROASA. DE ASTA SPALA PUTINA D.NA PIVNICERU !
  • +24 (26 voturi)    
    Cu DNA nu-i de joacă (Vineri, 15 martie 2013, 10:33)

    Alex Danila [utilizator]

    Fără să mă pronunț dinainte, nu le văd bine pe judecătoare, pentru că:
    - DNA are 86% condamnări(1),
    - „manipularea sistemului informatic” cam lasă urme
    - istoricul nu le este favorabil

    (1)
    http://www.pna.ro/faces/results.xhtml
  • +34 (36 voturi)    
    DNA (Vineri, 15 martie 2013, 10:38)

    micul_licurici [utilizator]

    Unde gasesc o seapca un tricou, un fular ceva cu DNA ? :))
    • +20 (22 voturi)    
      si eu vreau (Vineri, 15 martie 2013, 11:01)

      javier [utilizator] i-a raspuns lui micul_licurici

      DNA rules!
    • +17 (21 voturi)    
      DNA versus USL (Vineri, 15 martie 2013, 11:09)

      Sani [utilizator] i-a raspuns lui micul_licurici

      DNA salveaza Romania!

      Respectele mele domnilor!
      Cred ca USL-ul o va lua pe coaja.

      Am identificat 3 faze la USL pana acum:
      1. Ofensiva incepand din primavara anului trecut pana in iarna.
      2. Razboiul de transee, defensiva organizata.
      3. Retrageri, dificultati ale armatei USL.

      Urmeaza faza 4:
      4. DEBANDADA USL!

      Asteptam cu nerabdare faza 5:
      5. USL la DNA!
    • +3 (5 voturi)    
      Pana una-alta (Vineri, 15 martie 2013, 11:54)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui micul_licurici

      Pana se fac sepci si fulare, avem o carte:
      http://www.humanitas.ro/humanitas/eu-votez-dna
      • -4 (6 voturi)    
        Pai vedeti de ce ati pierdut alegerile! (Vineri, 15 martie 2013, 12:35)

        Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

        Electoratul cere sapca si fular si voi ii oferiti carti.
        • +5 (7 voturi)    
          Na, fiecare cu scara sa de valori (Vineri, 15 martie 2013, 13:32)

          bgd [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

          Unii cauta educarea electoratului, altii...nu.

          Stii tu vorba aia "partidul te vrea prost"...cred ca e printre primele puncte ale manualului USL.
        • +4 (6 voturi)    
          Asa e... (Vineri, 15 martie 2013, 13:43)

          ticbis [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

          Sa inteleg ca si tu ai ales sapca si fularul in locul cartilor?
          Dar sa minti si sa furi, cun e? E bine?
          Sunt curios, te simti bine in pielea ta? Te intreb doar din punct de vedere uman si etic, ca in rest sunt convins ca ai bani, masini, vile... Merita sa-ti vinzi sufletul si constiinta doar pentru atat?
          • -2 (4 voturi)    
            Unii se considera valori (Vineri, 15 martie 2013, 14:50)

            Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

            si-si pretuiesc scump sufletul si constiinta, ale mele nu valoareaza doi bani si le dau pe degeaba.
            • +3 (3 voturi)    
              Am inteles... (Vineri, 15 martie 2013, 15:31)

              ticbis [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

              Ca tu nu dai doi bani pe constiinta, pe cinste, pe onoare, pe spirit civic, pe dreptate si pe bun simt, se vede cat se poate de clar din comentariile pe care le faci aici.
              Daca ai ales in viata sa-ti vinzi sufletul pe cativa arginti, este treaba ta. Dar daca mai sunt inca vreo cinci milioane de romani care ca si tine sustin si apara coruptii, hotii, penalii, tiganii, incultura si anarhia juridica si politica, atunci nu inteleg de ce te deranjeaza ca UE ne considera oaia neagra si paria comunitatii europene si ca ne refuza aderarea la Schengen si ne bombardeaza cu rapoarte MCV negative. Ba mai mult, incep sa regrete din ce in ce mai mult ca ne-au acceptat in UE!

              Sincer, te invidiez! Oricat m-am straduit, n-am reusit niciodata sa am soriciul chiar atat de gros. Probabil ca tine de educatia din familie si de cei sapte ani de-acasa! Sau poate de cultura, de scoala, sau de studii si instruire!
              De... nu toata lumea doarme ca boschetarii pe sub podurile Senei sau prin garile Parisului si ajunge "doctor" in drept si prim ministru!!!
  • -19 (29 voturi)    
    felicitari! (Vineri, 15 martie 2013, 10:39)

    kitto [utilizator]

    incepe sa functioneze justitia in perioada guvernarii lui ponta si a doamnei pivniceru!
    felicitari!
    • +14 (18 voturi)    
      Cred ca (Vineri, 15 martie 2013, 11:06)

      gigtic [utilizator] i-a raspuns lui kitto

      ai vrut sa spui ca functioneaza justitia in ciuda guvernarii lui ponta si a "doamnei" pivniceru :)
    • +14 (16 voturi)    
      mda... (Vineri, 15 martie 2013, 11:09)

      lucyan [utilizator] i-a raspuns lui kitto

      inca nu au apucat sa-si puna oamenii lor la dna...
      felicitari dna!
    • +10 (14 voturi)    
      Glumesti? (Vineri, 15 martie 2013, 11:09)

      Sani [utilizator] i-a raspuns lui kitto

      ...sau vorbesti serios?
    • +11 (17 voturi)    
      Nu (Vineri, 15 martie 2013, 11:20)

      Jar [utilizator] i-a raspuns lui kitto

      mai e ,ma,DNA in mana lui Basescu?Astea nu sunt dosare facute de Basescu impreuna cu serviciile,ma?Tu nu te mai uiti la A3,ma?
      Vezi ca USL n-a reusit ,inca,sa-si impuna oamenii la sefia parchetelor,cacaraule!
  • +13 (15 voturi)    
    am o singura grija (Vineri, 15 martie 2013, 11:05)

    nash pandelica [utilizator]

    cine'l mai judeca pe dl. voiculescu...?
    • 0 (0 voturi)    
      gandeam si io (Vineri, 15 martie 2013, 16:49)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

      amintindu'mi de alocutiunea sa, la retragerea din palavrament.\
      parea in graba sa ajunga la judecata, sa'si cate dreptatea....
  • +13 (15 voturi)    
    Vorbiti toti prostii... (Vineri, 15 martie 2013, 11:07)

    Zgabeartza Iftode [utilizator]

    ... bineinteles ca de vina este Basescu. El si numai el poate face lucrurile astea, manevreaza lumea ca pe marionete... Si pe judecatoarele alea tot el le-a facut sa ia spaga, sa tranteasca sentinte.... eeeee...
    Bagati-va mintile-n caciula, BASESCU e de vina!
    • -1 (3 voturi)    
      Hai (Vineri, 15 martie 2013, 12:00)

      cobra1000 [utilizator] i-a raspuns lui Zgabeartza Iftode

      ca esti de treaba Zgabeartza ! Ma bucur ca ai "stiinta" asta de a vedea "clar" lucrurile ! Si bineinteles ca sunt de acord cu tine .
  • +10 (12 voturi)    
    Poate (Vineri, 15 martie 2013, 11:10)

    cobra1000 [utilizator]

    incepe curatenia de primavara in sistemul judecatoresc ! E posibil sa tina mai multi ani pana termina !
  • -1 (9 voturi)    
    EDUCATIE TIPIC ROMANEASCA (Vineri, 15 martie 2013, 11:44)

    dincannes [utilizator]

    Càtelus cu pàrul cret
    Furà rata din cotet
    Si se jurà cà nu furà
    Dar l-am prins cu rata-n gurà.

    Poezia asta ar trebui interzisà!

    - L-ai vàzut pe bàietelul lui Nelu? Ce smecher e! Ce hot! O comoarà!

    Copiii se nasc cinstiti; invatà sà mintà ... de la pàrinti!
    • +7 (9 voturi)    
      Educatie romaneasca.... (Vineri, 15 martie 2013, 12:14)

      ticbis [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

      Te-ai intrebat vreodata cum se simte dupa gratii, fie si doar pentru 29 de zile, o judecatoare de 45-55 de ani care pana acum a impartit "dreptatea" si a bagat in puscarie o multime de nevinovati sau a scapat de puscarie o multime de interlopi si politicieni corupti, cu zambetul pe buze, pentru spagi de 50000 euro?
      Asta in conditiile in care aveau de ani de zile salarii de 5000 de euro lunar?

      Tu ce-i inveti pe copiii tai, ca merita riscul de a lua spaga, ca merita riscul de a-ti pune cinstea in mainile unor politicieni cu puteri efemere, ca totul e sa furi dar sa nu fii prins, ca totul e sa-i acoperi pe penali pentru cativa arginti in plus, ca totul e sa furi mai mult decat colegul sau vecinul?

      Vai de sufletul copiilor tai si de viitorul lor...
    • +1 (5 voturi)    
      De aceea luau mita? (Vineri, 15 martie 2013, 12:14)

      denvarel [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

      Ma miram eu ce le-o fi apucat pe 2 reprezentante ale justitiei sa fure desi au salarii si privilegii ca nici o alta casta de bugetari.
      M-ai lamurit: Cand erau mici parintii lor le-au pus sa invete doar "Catelus cu parul cret" si nu le-au invatat si "Zdreanta" de Arghezi.
      E clar, parintii celor doua judecatoare sunt de vina, la puscarie cu ei!
    • -4 (8 voturi)    
      Prejudecatile sunt de vina! (Vineri, 15 martie 2013, 12:28)

      Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

      Nimeni nu ma angajeaza daca ii spun adevarul, ca sunt un hot, deci trebuie sa mint ca sa am un servici. Sunt si oameni exceptionali, de exemplu Ponta, care n-au o asemenea prejudecata.
      • +4 (4 voturi)    
        asa e, ma (Vineri, 15 martie 2013, 13:16)

        Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

        Ponta nu trebuie sa minta ca sa aibe un servici ...
        si totusi o face!
      • +3 (3 voturi)    
        Ezact (Vineri, 15 martie 2013, 13:37)

        bgd [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

        Oamenii ca Ponta mint din instinct...pentru ca job-ul oricum e asigurat din start.
        Cat despre exceptionalitatea dlui Ponta...poate ai vrea sa dai niste detalii pentru ca poate fi interpretata in mai multe sensuri, si nu toate pozitive.
  • +5 (7 voturi)    
    Pe cand si judecatori de la sectiile civile? (Vineri, 15 martie 2013, 12:43)

    MariaPopescu [utilizator]

    Bravo celor de la DNA! Trebuie sa facem ceva sa scapam de acesti oameni platiti din banii nostri care ne sfideaza si care "ne vand vietile si destinele" ca la piata, doar pentru ca lor nu le mai ajung salariile! Este inadmisibil intr-o tara europeana.
    Mi-as dori, insa, sa vad si judecatori de la sectiile civile care sunt anchetati de DNA. Chiar daca nu intotdeauna acei judecatori corupti judeca cauze alor nume sonore, nenorocesc vieti. Ar trebui urmariti acei judecatori care dau solutii ciudati, precum si avocatii implicati in asa ceva. Cat despre manipularea sistemului informatic, sunt multi oameni din aceasta tara care stiu ca acest lucru, iar daca manipularea sistemului lasa urme, atunci cu atat mai simplu ar fi pentru anchetatori sa descopere coruptia, acolo unde aceasta exista.
    Spor la treaba anchetatorilor si la mai mare!!!!! :-)
  • 0 (0 voturi)    
    Vor scapa.... (Vineri, 15 martie 2013, 15:39)

    ioil [utilizator]

    Eventual vor fi pensionate cu o pensie de cateva sute de milioane si vor f bine mersi!Doar nu ma astept sa fie condamnate,puscariile nu sant pentru mafii!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by