Tribunal Bucuresti: Judecata in cauzele Dan Voiculescu-ICA si Adrian Nastase nu va fi amanata

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 14 martie 2013, 15:37 Dosare Anticoruptie


Presedintele Tribunalului Bucuresti, Laura Andrei, a declarat joi pentru Mediafax ca judecarea recursului procurorilor in cazul deciziei de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase si dezbaterile din dosarul privind modul de privatizare a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) vor fi judecate la termenele stabilite, fiecare sectie avand asigurat un complet de permanenta pentru situatii neprevazute, si nu vor fi amanate dupa retinerea judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache, care trebuiau sa dezbata aceste cauze.

Presedintele Tribunalului Bucuresti a precizat ca fiecare sectie si complet de judecata are asigurat un complet de permanenta pentru situatii neprevazute. Completul de permanenta asigura judecata in orice dosar atunci cand situatia o cere.

Viorica Dinu si Antonela Costache, de la Tribunalul Bucuresti, sunt urmarite penal de procurorii DNA pentru trafic de influenta si luare de mita, potrivit actului prin care s-a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii incuviintarea perchezitiei corporale si domiciliare, retinerea si arestarea celor doua judecatoare.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat miercuri solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie de perchezitie corporala si domiciliara, retinere si arestare preventiva a judecatoarelor Antonela-Annemary Costache si Viorica Dinu, de la Tribunalul Bucuresti.

Judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache au fost retinute in noaptea de miercuri spre joi, fiind suspectate ca au luat mita pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nutu, fost Staicu, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Antonela Costache, presedintele Sectiei a II-a Penala de la Tribunalul Bucuresti, si Viorica Dinu au fost ridicate miercuri seara de procurori si duse la audieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce le-au fost perchezitionate locuintele.

Dupa ce le-au audiat mai multe ore, procurorii DNA au emis pe numele celor doua judecatoare ordonante de retinere si urmeaza sa ceara instantei arestarea lor preventiva pentru 29 de zile.

Potrivit surselor citate, cele doua judecatoare ar fi luat mita aproximativ 150.000 de euro. Judecatoarele ar fi fost cooptate si pentru solutionarea altor doua dosare.

In acelasi dosar au fost ridicati si dusi la audieri avocatii Dan Petre si Alina Raducanu - unul dintre avocatii lui Dinel Nutu, sotia lui Dan Petre, care este jurist, precum si arhivarul Sorin Vasilescu, de la una dintre sectiile penale ale Tribunalului Bucuresti, au mai spus sursele judiciare.

Anchetatorii au facut joi dimineata perchezitii la sediul Tribunalului Bucuresti, de unde au ridicat documente si probe.

Cele doua judecatoare trebuiau sa faca parte din completul care va judeca, in 18 martie, recursul procurorilor anticoruptie privind decizia Judecatoriei Sectorului 4 de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase.


Totodata, Viorica Dinu se ocupa si de dosarul in care Dan Voiculescu si alte persoane sunt judecate pentru modul in care a fost privatizat Institutul de Cercetari Alimentare. Urmatorul termen in dosarul de la Tribunalul Bucuresti in care fostului senator Dan Voiculescu si alte 12 persoane sunt acuzati de fapte de coruptie privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare este stabilit pentru 19 martie.


Printre dosarele solutionate de Viorica Dinu este si cel in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat pentru favorizarea lui Nicolae Popa.

Antonela Costache a emis mandatul de arestare pentru Gregorian Bivolaru si a facut parte din completul de judecata care a solutionat dosarul in care a fost judecat Fanel Pavalache.

Tribunalul Bucuresti a dispus, in 11 februarie, eliberarea lui Dinel Nutu, decizia fiind data in dosarul in care acesta este judecat pentru fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Medias cu peste 11 milioane de euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2404 vizualizari

  • 0 (4 voturi)    
    Intrebare! (Joi, 14 martie 2013, 15:55)

    Con_stan_tin [utilizator]

    Se amana daca va fi retinut si completul de permanenta?
    • -4 (4 voturi)    
      hai cu stenogramele, trebuie intretinuta vrajba (Joi, 14 martie 2013, 16:55)

      busola [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

      Daca despre acest caz pe piata apar in curand stenograme trunchiate de tipul 'dorulet' deja avem o confirmare asupra actului procedural...
  • +4 (6 voturi)    
    buna treaba.... (Joi, 14 martie 2013, 17:05)

    oxxxxxyyyyya [utilizator]

    sa vedem si rezultate.....asta-i mersul normal al justitiei , declansat in perioada boc-basescu si incercarea de blocare in prezent prin tripleta felix-crin-mona piv.
  • 0 (2 voturi)    
    tremura (Joi, 14 martie 2013, 17:37)

    ia cucu [utilizator]

    Tremura smecherii!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by