Vasile Cepoi: Am fost informat de DNA ca nu se va incepe urmarirea penala in cazul meu

de I.C.     HotNews.ro
Duminică, 17 martie 2013, 12:01 Dosare Anticoruptie


Fostul ministru al Sanatatii Vasile Cepoi a declarat ca a fost informat de Directia Nationala Anticoruptie, care a efectuat o ancheta in cazul sau, ca nu se va incepe urmarirea penala pe motiv ca  "nu a gasit nereguli", informeaza Agerpres.

"Am primit o hartie de la DNA prin care sunt anuntat ca nu se va incepe urmarirea penala", a declarat duminica, pentru agentia de presa citata, conf. dr. Vasile Cepoi, consilier de stat in cadrul Cancelariei primului-ministru.

In septembrie 2012, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in vederea cercetarii ministrului Sanatatii, Vasile Cepoi, pentru savarsirea infractiunilor de conflict de interese, infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie, in legatura cu derularea unui proiect finantat prin POSDRU pe vremea cand acesta era director al Directiei de Sanatate Publica Iasi.

Potrivit ANI, Vasile Cepoi a detinut in cadrul Directiei de Sanatate Publica Iasi functiile de director executiv (in perioada 27 martie - 25 mai 2009) si director coordonator (26 mai 2009 - 16 august 2010).

Incepand cu 8 septembrie 2010, lui Vasile Cepoi i-au fost delegate atributiile si responsabilitatile specifice functiei publice de conducere vacante de director executiv.

Ulterior, la 4 noiembrie 2010, acesta a fost numit in functia de director executiv al Directiei de Sanatate Publica Iasi, in urma unui concurs, functie pe care a detinut-o pana la numirea sa ca ministru al Sanatatii.

ANI sustine ca Vasile Cepoi a participat, in calitate de director al DSP Iasi, la luarea unei decizii, prin semnarea unui acord de parteneriat, angajand institutia pe care o conducea la acea data ca partener in proiectul 'Calitate si performanta in sistemul sanatatii publice din Romania' derulat in baza Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Parteneri in cadrul proiectului au fost Fundatia "Amfiteatru" (beneficiar), alaturi de DSP Iasi, Colegiul Medicilor din Romania, Universitatea de Medicina si Farmacie 'Gr. T.Popa' Iasi si SC Info Educatia SRL.

Ulterior, Vasile Cepoi si sotia sa au fost angajati in cadrul proiectului si au obtinut venituri de natura salariala de la Fundatia "Amfiteatru" si de la partenerii Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" Iasi, respectiv SC Info Educatia SRL.

Beneficiul patrimonial obtinut de Vasile Cepoi impreuna cu sotia sa in cadrul acestui proiect este de 191.726 lei (aproximativ 42.440 euro).

In cadrul Proiectului "Calitate si performanta in sistemul sanatatii publice din Romania", dezvoltat in cadrul POSDRU, Vasile Cepoi a detinut urmatoarele calitati: manager de proiect (numit in functie la data de 1 septembrie 2010 si inlocuit din functie la 26 octombrie 2010); director de proiect pentru activitatile editoriale si de cercetare (1 decembrie 2010 - 5 decembrie 2011); trainer audit calitate (perioadele 1 mai 2011 - 31 august 2011 si 1 octombrie 2011 - 31 martie 2012).

Vasile Cepoi a declarat la data sesizarii DNA de catre ANI ca nu a avut o pozitie de decizie in proiectul despre care vorbeste Agentia Nationala de Integritate, ci doar a predat cursuri si ca isi rezerva dreptul de a actiona in justitie ANI pentru "stirbirea imaginii publice".

Pe 1 octombrie 2012, Vasile Cepoi si-a dat demisia din functia de ministru al Sanatatii, motivandu-si gestul prin faptul ca vrea sa-si protejeze familia si "pentru a nu expune Ministerul Sanatatii si Guvernul la o afectare a imaginii".

El a sustinut ca acuzele la adresa lui nu au fost dovedite si ca articolul de lege in baza caruia acestea au fost formulate "nu exista". "Articolul 12c din Legea 78/2000 in baza caruia sunt acuzat nu exista. E greu sa ma simt vinovat atata timp cat nu exista o baza legala", a spus Cepoi.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1378 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 17 martie 2013, 13:24)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by