Seful ANL, George Marcu, finul sau si alte doua persoane au fost retinute in dosarul achizitiilor de la Spitalul Obregia

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Marţi, 12 martie 2013, 10:47 Dosare Anticoruptie


Fostul director al Spitalului Obregia, actual director al Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), George Marcu, precum si finul acestuia, Mugurel Ifrim, dar si alte doua persoane au primit ordonanta de retinere pentru 24 de ore in urma audierilor care au avut loc luni, la sediul Politiei Romane. Politistii au facut luni sapte perchezitii in Bucuresti si Ilfov intr-un caz privind achizitii publice pentru reparatii si constructii la Spitalul Obregia, prin care a fost produs un prejudiciu de 5,2 milioane de lei.

Cele patru persoane au fost duse in arestul Politiei Capitalei si vor fi prezentate magistratilor cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, relateaza Agerpres.

George Cristian Marcu, fostul sef al Spitalului Obregia si actual sef al Agentiei Nationale pentru Locuinte este cercetat penal pentru abuz in serviciu si evaziune fiscala prin neinregistrarea in evidentele contabile a operatiunilor comerciale derulate pe timpul realizarii lucrarilor de reparatie si constructie ale unitatii spitalicesti.

De asemenea, Marcu impreuna cu alti functionari publici sunt cercetati pentru indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu, in dosarul achizitiilor publice frauduloase in care este implicat si finul sau, Mugurel Ifrim, cel care detinea firma de constructie care a realizat reabilitarea in anul 2010.

"Efectuam cercetari pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu si evaziune fiscala. Facem verificarile acestea pentru a dovedi vinovatia cu privire la neinregistrarea in evidentele contabile a operatiunilor comerciale derulate precum si la indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu de catre functionari publici implicati in acest dosar.

Prejudiciul a fost constatat ca urmare a efectuarii in dosar a unei expertize financiar-contabile si a unei expertize tehnice care sa scoata in evidenta realitatea si concordanta intre documentele financiar-contabile intocmite si realitatea faptica la fata locului", a declarat luni Catalin Alexandru Ionita, adjunctul Directiei de Investigarea Fraudelor din Politia Romana.

El a completat ca politistii de la Directia de Investigare a Fraudelor au efectuat, luni dimineata, sapte perchezitii domiciliare si au condus la sediul unitatii 15 persoane suspecte.

"Desfasuram in acest moment cercetari pentru stabilirea intregului material probator pentru ridicarea intregii documentatii care o sa constituie probator la dosarul care este in curs in acest moment sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti", a adaugat Ionita.

Prejudiciu de 5,2 milioane de lei

Potrivit Politiei Romane, prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este estimat la 3,8 milioane lei in dauna institutiei sanitare si la 1,4 milioane lei in dauna bugetului de stat, in total, peste cinci milioane de lei.

Conducerea Spitalului Clinic de Psihiatrie 'Prof. Dr. Alexandru Obregia' confirma, intr-un comunicat de presa citat de Agerpres, faptul ca institutia este parte vatamata in dosarul penal privind infractiunile in domeniul achizitiilor publice instrumentat de Politia Romana si Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, dosar in care sunt implicati George Cristian Marcu, fost director al spitalului, actual sef al ANL si Mugurel Ifrim, finul acestuia.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2070 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    oamenii nu au cotizat (Marţi, 12 martie 2013, 10:53)

    un domn [utilizator]

    la partid ..cum nu au cotizat camatarii, cum nu a cotizat smarandescu...cum nu au cotizat toti cei care apar ca pop cornul in presa...desi paguba era demult facuta cu obladuirea..unor..fesenei..farisei
  • +1 (1 vot)    
    pai nu era (Marţi, 12 martie 2013, 17:44)

    Gobelin [utilizator]

    justitia lui Basescu?
    adicatele Politia din subordinea USL-istului Stroe il salta pe proaspatul uns de catre USL-istul Ponta la ANL?
    nu se poate. nu e si Basescu in ecuatie? sigur e o greseala.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by