DNA: Adrian Nastase nu regreta ca e printre liderii politici cu probleme penale, ci ca e singurul condamnat

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 7 martie 2013, 19:19 Dosare Anticoruptie


Directia Nationala Anticoruptie arata, in motivele de recurs impotriva deciziei de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase, ca fostul premier nu regreta ca a ajuns sa faca parte dintr-o galerie de lideri politici cu probleme penale, ci ca este singurul condamnat definitiv, potrivit Mediafax. DNA noteaza, in motivarea recursului facut impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 4 de eliberare conditionata al lui Adrian Nastase, ca acesta, prin materialele si articolele pe care le-a scris si publicat, dovedeste ca nu regreta faptele pentru care a fost condamnat si ca in continuare nu le admite, singurul regret al sau fiind acela ca este singurul fata de care s-a pronuntat o condamnare cu executare.

Totodata, procurorii arata, in documentul citat, in care enumera o serie de articole ale lui Nastase, ca "justitia, in ierarhia sistemului de valori al condamnatului Nastase Adrian, ocupa un loc minor": "Pozitia este tipica pentru un exponent al puterii legislative sau executive pentru care in Romania, dintre puterile statului, puterea judecatoreasca este, de departe, cea mai de ignorat. Prioritatea sa este viata politica in orice conditii, iar nu actul de justitie, deoarece perceptele morale tin de forul interior al fiecarui individ, marele regret al condamnatului este dat de faptul ca o continuare a vietii politice prin ocuparea unei functii de autoritate in stat este interzisa nu la nivelul constiintei sale de existenta a vreunui impediment moral, ci de judecatori, prin pedeapsa complementara aplicata", noteaza procurorii DNA, in documentul citat.

Anchetatorii redau o parte din articolul "Ati aflat motivul condamnarii mele la inchisoare cu executare?", publicat in 14 octombrie 2012 de Adrian Nastase, si noteaza, in continuare, ca "regretul condamnatului este ca trebuie sa respecte o hotarare judecatoreasca sub aspectul interzicerii unor drepturi pe o perioada determinata de timp, fiindca din punct de vedere moral nu vede niciun impediment de a ocupa o functie publica daca, de exemplu, ar fi suferit o condamnare cu suspendare".

Procurorii DNA mai sustin ca Nastase "denatureaza institutii juridice in interes personal" si arata ca fostul premier "isi infatiseaza cererea de liberare conditionata nu ca pe o vocatie a sa la o masura administrativa de executare pe mai departe a pedepsei, ci ca pe o favoare facuta bugetului de stat, prin scutirea acestuia de la cheltuielile pe care ar fi trebuit sa le faca in penitenciar cu detinutul".

Recursul la eliberarea conditionata a fostului premier Adrian Nastase va fi judecat pe 18 martie, la Tribunalul Bucuresti, care a stabilit acest termen luni, dupa ce a primit dosarul de la Judecatoria Sectorului 4. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au transmis luni Judecatoriei Sectorului 4 dosarul privind cererea de eliberare conditionata a lui Nastase, la care au atasat si motivele de recurs impotriva hotararii prin care aceasta instanta a decis eliberarea conditionata a fostului premier.

Avocatul Ion Cazacu a declarat, marti, ca procedurile privind eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase sunt "extrem si nejustificat de lungi" si ca spera ca ziua de 18 martie, cand se va judeca recursul DNA la decizia de punere in libertate, sa fie "ultima din detentia" fostului premier.

Pe 12 februarie, Judecatoria Sectorului 4 a admis cererea lui Adrian Nastase de eliberare din penitenciar inainte de termen. Decizia Judecatoriei Sector 4 a fost contestata de procurorii DNA, recursul urmand sa se judece la Tribunalul Bucuresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2486 vizualizari

  • +17 (17 voturi)    
    Din gandirea CSM ?! (Joi, 7 martie 2013, 19:41)

    neagoe [utilizator]

    Bai, Judecatorilor! Fir'ar mama voastra, sa de'a dracu' sa faceti dupa cum va taie capul sau constiinta.

    Bagati-va, Baaaa, mintile in cap! Daca nu il eliberati pe nepotul matusii Tamara, vin toti unchii din CSM si va fac rapoarte disciplinare de nu le puteti duce. Uitati-va bine la ce pateste Morar si sa bagati la cap, baaaa!

    Baaa, aveti copii acasa!
  • +20 (20 voturi)    
    problema lui nastase (Joi, 7 martie 2013, 19:47)

    __alex__ [utilizator]

    e ca nu i se recunoaste pozitia de lider penal, cu antecedente politice.
  • +12 (12 voturi)    
    Poetic Justice (Joi, 7 martie 2013, 20:33)

    Bobilu [utilizator]

    Daca pentru a baga pe cineva in inchisoare dureaza ani de zile, pt a-l elibera conditionat ar trebui sa dureze tot atat de mult ! :)
  • +11 (11 voturi)    
    nu pot decat (Joi, 7 martie 2013, 21:01)

    nash pandelica [utilizator]

    sa fiu de acord cu dom profesor.
    si io regret ca el e singurul. \
    pentru moment, sper.
  • +4 (4 voturi)    
    da (Joi, 7 martie 2013, 22:16)

    Alexxa314 [utilizator]

    Mare regret am ca e singurul condamnat.
  • -2 (4 voturi)    
    :))) (Joi, 7 martie 2013, 22:42)

    I [utilizator]

    tipic romanesc: capra vecinului!
  • +4 (4 voturi)    
    puscarie ? (Joi, 7 martie 2013, 23:52)

    cotora [utilizator]

    nastase a facut puscarie ?, era bine informat ce sa intampla in exteriorul celulei, scria pe bloguri si ziare, de unde avea el atatea facilitati, pacat ca ceilalti colegi de suferinta, puscariasii, nu au facut greva, ca sa aiba aceleasi drepturi ca detinutul nastase, procurorii au dreptate in motivatia lor
  • 0 (0 voturi)    
    nastase tot nastase ramine ca lup la stina (Vineri, 8 martie 2013, 0:07)

    andreesanu [utilizator]

    De ce sl elibereze conditionat ???,sa-l puie sa-si plateasca cazarea paza si glontul ca la chinezi ,iar daca va grabiti si n-o mai lalaiti mai are pe teava alte procese si poate sta acolo si ca sa nu se plictiseasca mai trimiteti pe careva :iliescu,mitrea ,oprisan ,lotul de fotbal,dragnea ,pe fenechiu,ia vedeti mai sunt locuri ???,DAAAAAAAAAAAAAAAAA ,umflatii ce mai stati.
  • 0 (0 voturi)    
    era evident (Vineri, 8 martie 2013, 14:09)

    Gobelin [utilizator]

    pentru toata lumea ca "innoirea" lui Bombo e doar spoiala.
    ca toate "discursurile" lui in fata coledzilor in pijama aveau doar rolul de a imbraca lupul in blana de oaie,
    cu singurul scop acela de a iesi mai repede din parnaie.

    P.S.
    pe blog-ul "distinsului profesor universitar" nu incap decat parerile favorabile, cele contra sunt din start tratate drept maculatura.
    nu suporta asta nici de-a naibii sa-i spui in fata adevarul.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by