Tribunalul Bucuresti va judeca pe 18 martie recursul DNA in cazul eliberarii conditionate a fostului premier Adrian Nastase

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 4 martie 2013, 16:16 Dosare Anticoruptie


Adrian Nastase ajunge la Judecatoria Sectorului 4
Foto: Agerpres
Tribunalul Bucuresti a stabilit pentru 18 martie judecarea recursului declarat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in dosarul eliberarii conditionate a fostului premier Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul Calitatii", anunta Agerpres.

Pe 12 februarie, Judecatoria sectorului 4 a admis eliberarea conditionata din inchisoare a fostului premier, insa DNA a declarat recurs.

"Analizand cererea in lumina prevederilor legale in materia liberarii conditionate (art. 59, art. 60 alin. 2 Cp), instanta retine ca poate fi liberat conditionat condamnatul care a executat fractiunea de pedeapsa prevazuta in mod obligatoriu de lege, este disciplinat, staruitor in munca si da dovezi temeinice de indreptare (conditii principale), tinandu-se seama si de antecedentele sale penale (conditie secundara)", se arata in decizia Judecatoriei sectorului 4.

"Cu privire la conditia 'disciplinat', instanta constata ca este indeplinita in conditiile in care caracterizarea atasata procesului-verbal atesta ca detinutul a avut un comportament conform intru totul cu exigentele si rigorile pe care le presupune mediul carceral, nefiind sanctionat niciodata", mai declara judecatorul care a admis eliberarea conditionata.

Conform caracterizarii date de o comisie de la Penitenciarul Jilava, Adrian Nastase a avut un comportament foarte bun pe perioada detentiei, nefiind sanctionat disciplinar, a participat la activitatile educative organizate in penitenciar (17 programe), desfasurand si o activitate de redactare a unei lucrari stiintifice si a fost recompensat de trei ori cu suplimentari ale dreptului la vizita.

Pentru toate acestea, Comisia de la Penitenciarul Jilava a apreciat ca timpul executat de Adrian Nastase din pedeapsa este suficient pentru reeducarea sa, motiv pentru care a propus eliberarea conditionata.

Instanta de judecata a luat act ca Adrian Nastase, in varsta de 62 ani, a executat fractia legala de o treime din pedeapsa primita. La momentul discutarii cererii la Judecatoria sectorului 4 el executase deja 284 zile, aici fiind incluse si zilele castigate ca urmare a redactarii in penitenciar a unei lucrari stiintifice.

Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv pe 4 ianuarie in cazul lui Adrian Nastase, constatand ca s-a implinit termenul de o treime din pedeapsa, fiind luate in calcul si activitatile desfasurate de fostul premier, precum si faptul ca acesta a publicat trei carti.

Luni, procurorii DNA au transmis Judecatoriei Sectorului 4 dosarul privind cererea de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase, la care au atasat si motivele de recurs impotriva deciziei prin care aceasta instanta a decis eliberarea conditionata a fostului premier. Dosarul a fost trimis la Tribunalul Bucuresti, care a stabilit sa judece recursul procurorilor in 18 martie.


Adrian Nastase a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii", la aproape 5 ani de la data inceperii urmaririi penale. Mai multe detalii despre dosar aici






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























848 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    :) (Luni, 4 martie 2013, 16:26)

    Rasmus [utilizator]

    Vreun viciu de procedura, vrea chestie constitutionala, poate il duce la cei doi ani bine meritati.
    Nu de alta, dar el a folosit aceste tertipuri pana la exasperare
    • 0 (0 voturi)    
      Mda... (Luni, 4 martie 2013, 17:00)

      hahalera [utilizator] i-a raspuns lui Rasmus

      sa-l judece pe 18 Martie a.c.v. (anul care vine) :D
  • +1 (1 vot)    
    de jure et facto (copy/paste) (Luni, 4 martie 2013, 16:32)

    razek [utilizator]

    Dati-i bai drumu' odata c-au facut bataturi la sezut aia doi stewarzi de-i tin scaunul cald la partid.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by