Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, audiat la DNA

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 12 martie 2013, 16:23 Dosare Anticoruptie


Fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) Sorin Blejnar s-a prezentat, marti, la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat in dosarul in care este anchetat pentru infractiunile de complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat cu privire la produse petroliere, relateaza Agerpres.

El este cercetat in dosarul in care sunt anchetati fostul sau sef de cabinet Codrut Marta si fostul sef al Vamilor Viorel Comanita, fostul sef al SIPI Constanta Dan Secareanu, omul de afaceri Radu Nemes si alte persoane, acuzati de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat.

La intrarea in sediul DNA, Sorin Blejnar a precizat ca a venit pentru a da declaratii in acest dosar si ca de mai multe luni procurorii nu l-au chemat la audieri. Fostul sef al ANAF a mai spus ca, pana in prezent, expertiza financiar-contabila in acest caz nu este gata, desi a fost dispusa de mai mult timp.

El a reiterat ca nu stie nimic despre fostul sau sef de cabinet Codrut Marta si nici ca acesta ar fi actionar la un post radio.

In 17 iulie 2012, Sorin Blejnar a fost la DNA unde i s-au adus la cunostinta acuzatiile din dosar.

La aceeasi data, DNA preciza, intr-un comunicat, ca in perioada mai 2011-iulie 2012, Sorin Blejnar, fost sef al ANAF, a acordat sprijin grupului infractional organizat care a initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantitati de motorina comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

'Procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de Sorin Blejnar, fost presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat. In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii au retinut ca exista indicii ca in perioada mai 2011-iulie 2012, invinuitul Blejnar a acordat sprijin grupului infractional organizat care a initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantitati de motorina comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare', se arata in comunicatul DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























525 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by