Mehedinti: Descinderi la un om de afaceri care are contracte cu Consiliul Judetean, pentru evaziune de 12 milioane de euro

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 1 noiembrie 2012, 9:19 Dosare Anticoruptie


Anchetatorii au descins, joi dimineata, la firmele si locuinta unui om de afaceri din Drobeta Turnu Severin, vizat intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu estimat la 12 milioane de euro. Omul de afaceri vizat este Constantin Badescu, ale carui societati au contracte cu Primaria si Consiliul Judetean. La ora transmiterii acestei stiri, politistii de la Crima Organizata, de la inspectoratele de politie din Mehedinti si Gorj si procurorii DIICOT fac perchezitii la mai multe firme din Drobeta Turnu Severin si Satu Mare, o parte dintre acestea apartinand omului de afaceri mehedintean Constantin Badescu, anunta Mediafax.

Astfel, au loc 25 de perchezitii, anchetatorii avand 15 mandate de aducere pentru persoane suspectate de constituire si aderare a unui grup infractional organizat, inselaciune, spalare de bani, fals in inscruisuri oficiale si evaziune fiscala.

Potrivit unor surse judiciare, in perioada 2009-2012 firmele omului de afaceri Constantin Badescu, dar si altele din Satu Mare ar fi emis facturi fictive si au incasat ilegal TVA in valoare de 12 milioane de euro.

In topul afaceristilor, realizat in 2011 de Revista Forbes, Constantin Badescu ocupa pozitia 382, cu o avere estimata la 10 - 11 milioane de euro si cea mai mare cifra de afaceri din judetul Mehedinti.

Badescu este unul dintre  cei mai influenti oameni de afaceri din Mehedinti, proprietarul unor firme de transport local si regional, desfasoara activitati in domenii precum distributia de produse alimentare si bauturi, restaurante si constructii.

Presa relata in 2011 ca una din firmele lui Badescu, Trans Baco, ar fi avut contracte generoase cu statul. Numai in 2011, compania a castigat cel putin sapte licitatii publice cu diverse primarii din Mehedinti si Dolj, cu Regia Autonoma pentu Activitati Nucleare, dar si cu RAR.

Multe dintre licitatiile privind reabilitarea drumurilor din Mehedinti au fost castigate de firmele detinute de el, avand contracte inclusiv cu Primaria Drobeta Turnu Severin. Unul dintre contracte, care vizeaza reabilitarea strazilor din oras, are finantare europeana de aproximativ 20 de milioane de euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2412 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    pretul corect (Joi, 1 noiembrie 2012, 12:07)

    Ionescu Raymond [utilizator]

    Ar fi putut "sa-si cumpere" 220 demnitari in PP-DD de 11 mil €. Conducea Romania si-i mai ramanea 1 mil €.
  • +1 (1 vot)    
    evaziune fiscala-contracte cu Primaria si Consiliu (Joi, 1 noiembrie 2012, 12:15)

    misa2002_2006 [utilizator]

    Si cate or mai fi de genul asta..mai cautati..
    Oare o sa le dati pe toate in vileag? Si toti vor plati??
    Ca doar de aici, din evaziunile astea fiscale, am fost impinsi in criza economica actuala..
    Cum spune si proverbul: pestele de la cap se impute..
    Toti mai marii astia au speculat legile si fondurile, si au devenit niste hoti cu acte in regula si s-au imbogatit peste noapte..
    Iar noi amaratii, ne uitam lung in punga ca ramanem fara joburi, rand pe rand, si nu avem maine, ce pune pe masa copiilor nostri..


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by