Lider PP-DD Bistrita-Nasaud, retinut de DNA dupa ce a cerut mita pentru a accepta candidatura unui om de afaceri la parlamentare

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 31 octombrie 2012, 19:16 Dosare Anticoruptie


Presedintele interimar al organizatiei PP-DD Bistrita-Nasaud, Octavian Seciu, a primit miercuri mandat de retinere pentru 24 de ore la cererea DNA, dupa ce acesta a pretins din partea unui om de afaceri bistritean suma de 75.000 de euro pentru a-i asigura candidatura la un post de deputat pe colegiul 1 din judet, relateaza Agerpres.

Seciu este la randul sau candidat al PP-DD la alegerile parlamentare din 9 decembrie pe colegiul 4 pentru Camera Deputatilor, colegiu care include si singura comuna din judet unde la alegerile locale acest partid a reusit sa castige o functie de primar, si anume Caianu Mic.

Potrivit comunicatului remis miercuri de DNA, in perioada 22-25 octombrie, inculpatul Seciu Octavian Luchian, in calitatea sa de presedinte interimar al PP-DD Bistrita-Nasaud, "a pretins de la un denuntator suma totala de 75.000 euro, promitand ca isi va folosi influenta sau autoritatea pe langa conducerea partidului, astfel incat sa se avizeze candidatura denuntatorului pentru postul de deputat in Colegiul nr. 1 Bistrita la alegerile parlamentare din luna decembrie 2012".

De asemenea, "inculpatul a promis ca isi va exercita influenta si pentru ca organele de conducere ale partidului respectiv sa revoce decizia prin care denuntatorul fusese invalidat ca si consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Bistrita si sa revoce excluderea acestuia din partid".

Denuntatorul in cauza este omul de afaceri Lucian Adrian Ungur, care marti si-a depus candidatura, alaturi de ceilalti reprezentanti ai PP-DD, pe colegiul 1 de deputat. Dupa acest moment, Ungur i-a dat lui Seciu o transa de 6.000 de euro din suma pretinsa, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante.

Miercuri, dupa audieri, procurorii anticoruptie au dispus retinerea inculpatului Seciu Octavian Luchian pe o perioada de 24 de ore, urmand a fi prezentat Judecatoriei Cluj-Napoca cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

PP-DD vrea sa retraga candidatura omului de afaceri care l-a denuntat pe liderul judetean al partidului la DNA

Intre timp, reprezentantii PP-DD Bistrita-Nasaud au depus la Tribunalul Bistrita-Nasaud o contestatie prin care au cerut anularea deciziei Biroului Electoral Judetean de acceptare a candidaturii lui Lucian Adrian Ungur, pe motiv ca acesta nu mai este membru de partid, contestatia urmand sa fie judecata in termen de 48 de ore.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Bistrita-Nasaud, Dana Ceuca, a confirmat miercuri pentru Agerpres ca s-a depus o contestatie referitoare la candidatura lui Ungur de catre PP-DD, prin reprezentantul sau Kiss Laszlo, care este si consilier municipal.

In contestatie se arata ca Adrian Lucian Ungur si-a pierdut calitatea de membru PP-DD si, din acest motiv, nu mai poate reprezenta partidul in colegiul 1 de deputat Bistrita-Livezile.

Potrivit legii, contestatia va fi judecata de tribunal in termen de 48 de ore de la data depunerii acesteia.

Mierucri dimineata, conducerea judeteana a PP-DD Bistrita-Nasaud a fost preluata de fostul presedinte Stefan Todea, de asemenea candidat pentru un post de deputat in colegiul 3. Potrivit acestuia, Ungur a revenit in partid saptamana trecuta, cand a semnat o noua adeziune la PP-DD.

Cel care l-a denuntat pe liderul judetean interimar al PP-DD a candidat in luna iunie din partea acestui partid la functia de primar al municipiului Bistrita, insa a reusit sa obtina doar o functie de consilier municipal. PP-DD a decis imediat dupa alegerile locale sa ii retraga sprijinul politic lui Ungur, astfel ca omul de afaceri a fost nevoit sa renunte la functia de consilier chiar in sedinta de constituire a acestui for legislativ local.

In urma cu o saptamana, Ungur a revenit in PP-DD si si-a depus candidatura pentru Camera Deputatilor in colegiul 1 din judetul Bistrita-Nasaud.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1283 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Astia vor sa conduca Romania! (Miercuri, 31 octombrie 2012, 21:29)

    MariusParaschiv [utilizator]

    Stati numai putin, ca vine si El Ciobandante!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by