VIDEO Fostul presedinte al ANOFM, Silviu Bian, condamnat la noua ani inchisoare pentru coruptie

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 23 mai 2012, 16:09 Dosare Anticoruptie


Silviu Bian, fostul presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM), a fost condamnat miercuri de judecatorii de la Tribunalul Bucuresti la 9 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata, transmite Agerpres. Decizia poate fi atacata cu recurs.

In acelasi dosar, fostul director al Organismului Intermediar pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane din cadrul ANOFM (OIPOSDRU) Maria Tichindelean a primit doi ani si jumatate de inchisoare pentru luare de mita, iar directorul executiv al Centrului National de Formare Profesionala a Personalului Propriu Rasnov, Cristache Ristea, a fost condamnat la patru ani de inchisoare.



In plus, instanta i-a confiscat lui Silviu Bian sumele de 956.000 lei si 22.000 euro, mentinand sechestrul pus de procurori pe bunurile acestuia.

Silviu Bian a fost trimis in judecata, in 9 noiembrie 2011. Bian si alti doi directori din institutie au fost acuzati de procurorii anticoruptie pentru luare de mita si complicitate la aceasta fapta, dupa ce fostul presedinte al ANOFM ar fi primit in total peste 270.000 de euro de la opt angajati din cadrul unor proiecte.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2466 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    Poate fi atacată cu recurs... (Miercuri, 23 mai 2012, 16:25)

    Adrian [anonim]

    ... Aici este găselnița. Lumea o să aibă senzația ca a fost condamnat, la recurs primește 3 ani cu suspendare și aia este. Ați văzut ce se întâmplă în dosarul lui Adrian Năstase?
  • +6 (6 voturi)    
    Am o intrebare de bun simt..... (Miercuri, 23 mai 2012, 16:31)

    Andrei [anonim]

    Daca pe fostul presedinte ANOFM l-au trimis in judecata in 2011 pentru fapte din 2010 - 2011 si l-au si executat deja ( a se citi a iesit sentinta care poate fi atacata cu recurs) intr-un an....de ce pentru Adrian Nastase, Voicu, Miki Spaga si ceilalti din protipendada sociali, democrati liberali unguri si ce alte specii de politicieni or mai fi se tot tiriie in instanta procesele? De ce pentru asta s-a putut rapid si clar si pentru ailalti....nu? Nu sesizati o problema aici domnilor judecatori si de la Ministerul de Justitie sau cum io mai fi spunind azi? Doamne ajuta!
    • -1 (3 voturi)    
      pt ca... (Miercuri, 23 mai 2012, 16:48)

      catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

      pt ca in ultima vreme se cer termnene cat mai scurte in procese.. ceea ce nu a fost cazul in trecut
    • 0 (0 voturi)    
      Pentru ca (Miercuri, 23 mai 2012, 17:33)

      mihai [anonim] i-a raspuns lui Andrei

      una e sa fii prins in flagrant si sa nu existe dubii iar alta este sa anchetezi presupuse fapte de coruptie. De asta e greu la unii si usor la altii.
    • +2 (2 voturi)    
      Reiau cu majuscule: (Miercuri, 23 mai 2012, 18:01)

      dami365 [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

      De ce pentru asta s-a putut rapid si clar si pentru ailalti....nu? Nu sesizati o problema aici DOMNILOR JUDECATORI si de la MINISTERUL DE JUSTITIE sau cum io mai fi spunind azi?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by