VIDEO Cum s-a desfasurat a V-a sedinta de recurs in dosarul de coruptie Adrian Nastase - “Trofeul Calitatii”​

de Attila Biro     HotNews.ro
Miercuri, 23 mai 2012, 16:30 Dosare Anticoruptie


Adrian Nastase
Foto: Hotnews
Inalta Curte a judecat miercuri, 23 mai, un nou termen al recursului in dosarul Adrian Nastase - Trofeul Calitatii, in care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. Inspectoratul de Stat in Constructii a cerut instantei sa constate ca nu se constituie parte civila in proces. Adrian Nastase, prin avocatii sai, a cerut completului de judecata sa sesizeze CSM pentru declaratiile facute de Monica Macovei la o emisiune televizata. Judecatorii au amanat procesul pentru 30 mai deoarece Irina Jianu si Diana Gasparovici (invinuite in dosar) au absentat si procedural nu puteau fi audiati ceilalti inculpati.


Ora 9:10 Adrian Nastase intra in sediul ICCJ si nu face nici un fel de declaratii. Completul de cinci judecatori deschide sedinta. Magistratul face prezenta inculpatilor. Constat ca de la proces lipseste Diana Gasparovici si Irina Jianu. In schimb Adrian Nastase, Bogdan Popovici si Vasile Cristian sunt prezenti si sunt asistati de avocatii alesi.  

Completul de judecata este format din judecatoarele Livia Stanciu (presedinta ICCJ), Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitrascu si Ioana Alina Ilie. Procuror de sedinta si reprezentant al DNA este Elena Matiesescu. Avocatii lui Adrian Nastase si a coinculpatilor Bogdan Popovici, Popovici Marina, Irina Jianu, Vasile Mihai Cristian si Diana Gasparovici sunt: Lucian Bolcas, Ion Cazacu, Viorel Ros, Gabriela Ghita, Adrian Horia Miclescu, Alexandru Chiciu, Nineta Anghelina si Gheorghita Mateut.Magistratul asistent anunta instanta ca Irina Jianu lipseste si nu este reprezentata nici de avocatul ales.

Avocatii lui Adrian Nastase au depus o cerere pentru a le fi furnizate notele de sedinta de la termenele precedente. Irina Jianu a formulat o cerere de constatare a nulitatii incheierii sedintei din 17 mai in care instanta a respins cele 20 de exceptii de neconstitutionalitate si de suspendare a procesului.  

Ora 9:30 Magistratul asistet arata ca Inspectoratul de Stat in Constructii a depus o cerere prin care spune ca nu se constituie parte civila pentru ca nu s-a constatat nici un prejudiciu. Cererea este semnata de catre seful ISC Cristian Adrian Balaban-Grajdan. ISC spune ca nu s-a constituit in parte civila deoarece raportul de expertiza contabila nu ar fi constatat vreun prejudiciu pe care institutia sa fie nevoita sa-l recupereze.

Citeste mai jos adresa transmisa de ISC:
document2012-05-22-222657


Presedinta completului face din nou prezenta inculpatilor. Avocatul Ion Cazacu, aparator ales a lui Adrian Nastase, spune ca avocata Irinei Jianu se afla in trafic si de aceea probabil intarzie.

"La un termen anterior avocatii au cerut incetarea delegarii avocatilor din oficiu. Instanta a mers pe buna credinta si a dispus in consecinta. Mereu unele din parti au facut mentiuni ca doresc sa se judece cu celeritate", spune presedinta completului de judecata.

Avocata Irinei Jianu intra in sala, spune ca a ramas cu masina blocata in pasajul de la Unirea. Explica instantei ca Irina Jianu este bolnava pana pe 30 mai si de aceea nu s-a putut prezenta la niciunul din termenele de judecata. "Irina Jianu este tinuta la pat pana pe 30 mai", spune avocata.

Sala de judecata este din nou plina de avocati, jurnalisti si alte persoane care asista la acest termen. In sala de judecata este prezent presedintele partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, alturi de alti cativa membri ai partidului.

Avocata Dianei Gasparovici face si ea precizari la cererea instantei: "M-a sunat sotul ei si mi-a spus ca este intr-o stare psihica proasta si nu se poate prezenta".

Instanta intreaba daca avocatii au cereri. Avocatul Viorel Ros spune ca are o cerere privind atmosfera in care se judeca procesul. "Exista un comunicat al CSM din 17 mai care priveste atmosfera din acest proces. CSM a analizat declaratiile lui Adrian Nastase fata de solutia ICCJ in Trofeul Calitatii."

Avocatul face referire la comunicatul CSM prin care este aparata reputatia judecatorilor Ionut Matei si Ioana Bogdan care au deliberat in dosarul Trofeul Calitatii. Citeste detalii aici

Avocatul citeste comunicatul CSM emis pe 17 mai. Instanta il intrerupe: "Va rog sa sintetizati comunicatul. Daca ar fi avut 20 de pagini ce faceam? Va rog sa va rezumati la esenta si relevanta pentru proces."

Avocatul Ros in replica: "Stiu care sunt drepturile citarii. Va rog sa imi permiteti sa citesc si sa imi sustin cererea." Instanta cere sa se consemneze in incheiere ca avocatul Ros a cerut sa citeasca comunicatul CSM. Instanta spune ca va acorda doar cinci minute pentru revista presei.

Avocatul Viorel Ros continua expunerea: "Un om politic intr-o emisiune face referire la dumneavoastra si la numele dumneavoastra. Indica suspiciuni. Va cer ca domniile voastre, vizati de acea discutie din spatiul public, aveti obligatia sa sesizati CSM. Nu ati avut un prieten mai loial decat mine. Va solicit in respectul impartialitatii sa sesizati CSM".

Ora 9:45 Avocatul spune ca CSM s-a sesizat din oficiu fata de declaratiile facute de Adrian Nastase fata de completul de fond care a judecat Trofeul Calitatii. Sustine ca, in opinia sa, este normal ca CSM sa analizeze si declaratiile facute de Monica Macovei intr-o emisiune TV.  Avocatul spune ca a depus si transcriptul emisiunii de la B1 TV in care Monica Macovei a vorbit despre Trofeul Calitatii.

Presedinta completului intervine si face urmatoarea precizare: "Vorbesc in numele personal. Niciodata nu m-am simtit impresionata de declaratiile facute de oameni politici in spatiul public. Eu insa vorbesc in nume propriu".

Instanta ii cere aparatorului Viorel Ros sa precizeze ce anume sa ceara CSM. Avocatul Ros arata ca instanta trebuie sa ceara CSM sa se sesizeze privind declaratiile facute de Monica Macovei le emisiunea TV.

Instanta spune ca a notat cererea. Intervine si Lucian Bolcas in sustinerea cererii de sesizare a CSM.

Presedinta completului intervine din nou: "Stiti bine ce program au judecatorii, noi nu mai avem timp sa urmarim toate emisiunile. Nu oamenii politici pronunta solutiile in dosare. Asta v-o spune un judecator cu 32 de ani vechime".

Lucian Bolcas vorbeste despre o nota a inspectiei CSM cu referire la judecatoarea Ioana Bogdan. Sustine ca plenul CSM s-ar fi antepronuntat prin nota de inspectie. Avocatul arata ca plenul CSM s-ar fi antepronuntat pe unul din motivele de recurs formulate de Adrian Nastase. Sustine ca este o situatie juridica destul de grava.

Avocatul Ion Cazacu ia cuvantul si arata ca nu au dorit decat sa aduca la cunostinta instantei ca s-au facut referiri directe la numele judecatorilor din acest complet. "S-a vorbit de numele dumneavoastra. S-a spus ca doua dintre doamnele judecatoare au cedat din motive pecuniare. Noi am vrut sa va aducem la cunostinta acesta situatie".

 • "Daca noi ar trebui sa dam replica la toate nebuniile celor care comenteza la tv sau altundeva nu am mai avem timp sa facem o adevarata activitate judecatoreasca. Apar numeroase articole cu fel de fel de chestiuni. Uneori apare numele judecatorului si atasat o alta poza. O sa discut cu colegii din complet insa eu am vorbit in nume propriu, in numele judecatoarei Stanciu", spune presedinta completului.
Un alt avocat intervine: "CSM, prin comunicatul emis, devine un factor de presiune. CSM-ul a gresit-o rau de tot."

Presedinta completului inchide discutia despre comunictul CSM: "Acum sa ne apucam de activitatea judecatoreasca".

Instanata discuta despre amenda de 2.000 de lei aplicata avocatului Corneliu Liviu Popescu la un termen anterior. Instanta spune ca il va cita pe Corneliu Liviu Popescu pentru a discuta contestatia amenzii.

Instanta constata ca practic urmeaza audierea inculpatilor, dar mai constata ca nu sunt prezenti toti cei invinuiti in dosar. Presedinta completului mentioneaza ca Irina Jianu nu a fost prezenta la nici un termen al recursului, dar ca a mentionat intr-o adresa ca doreste sa fie audiata in sedinta publica.

Instanta dispune citarea Irineii Jianu cu mentiunea ca trebuie sa se prezinte pentru a fi audiata.

Instanta discuta cu avocata Irinei Jianu despre cererea de constatare a  nulitatii incheierii din 17 mai in care s-au respins cele 20 de exceptii.

Ion Cazacu aduce la cunostinta completului ca avocatul Corneliu Liviu Popescu a cerut citirea notelor din sedinta de recuzare a procurorului DNA. "Cred ca si avocatul s-a incurcat in cereri", spune presedinta completului.


Instanta face referire la cine ar putea judeca o contestatie legata de notele din sedinta de recuzare. Instanta intreaba avocatii care este rostul citirii acestor note, care ar fi finalitatea demersului in opinia avocatilor.

Ora 10:10 Presedinta completului dispune ca o parte a sedintei sa fie fara public, dar numai pe perioada in care sunt citite notele din sedinta de recuzare a procurorului DNA. Pe 17 mai ICCJ a judecat cererea de recuzare a procurorului DNA formulata de Adrian Nastase prin avocati. Aceasta sedinta a fost secreta. Din acest motiv si citirea notelor se face in sedinta secreta. Pe 17 mai ICCJ a respins cererea de recuzare a procurorului de sedinta.


Ora 10: 25 In timp ce notele din sedinta de recuzare sunt citite in sedinta secreta, in fata ICCJ Mihail Neamtu si alti cativa membri ai partidului agita cateva pancarte. Mihail Neamtu spune ca procesul lui Nastase trebuie judecat fara presiuni politice.
 • “Am venit la proces pentru ca sunt un republican convins ca statul are legitimitate de la popor si bratul judecatoresc al statului, justitia trebuie sa fie supravegheata de catre oamenii care platesc taxe, impozite. Pe mine ma intereseaza daca judecatorii sunt capabili intr-un context politic sa reziste presiunilor facute in mod clar de avocatii lui Adrian Nastase. Personal cred ca suntem pe maini bune. Cred ca judecatorii pe care i-am vazut astazi sunt capabili de o independenta a judecatii lor”, spune Mihail Neamtu.

Sedinta de judecata este reluata si este permisa prezenta publicului. Instanta dispune amanarea procesului pentru 30 mai pentru ca Irina Jianu si Diana Gasparovici nu sunt prezente, iar potrivit procedurilor inculpatii prezenti nu pot fi audiati in lipsa celor doua femei.

In privinta solicitarii de sesizare a CSM, instanta spune ca se va pronunta pe 30 mai.

Avocatul Ros intervine si spune: "Nici macar inculpatii nu ar trebui sa expuna puncte de vedere in spatiul public". Adrian Nastase ii atrage atentia: “Nu va angajati in numele meu”.

Presedinta completului spune ca a admis ca avocatilor sa le fie furnizate notele de sedinta de la termenele anterioare.

Avocatul Ion Cazacu spune ca nu a vazut motivarea respingerii celor 20 de exceptii si cereri de suspendare a procesului. Instanta spune ca va transmite motivarea. "Motivarea unei astfel de hotarari nu are una sau cinci pagini. Inalta Curte va face tot posibilul sa motiveze pana la termenul viitor”, spune presedinta completului dupa care inchide sedinta de judecata.

Termenul de prescriptie in dosarul Trofeul Calitatii

Pe 10 mai avocatul Ion Caza a declarat ca termenul de prescriptie pentru dosarul Trofeul Calitatii s-ar implini in luna iunie 2012. “In acest dosar este un lucru inca in discutie pentru domnul judecator de la fond nu a fost precis. Daca ar fi sa luam in calcul ce a scris judecatorul de la fond in motivare, atunci teoretic termenul de prescriptie ar fi luna iunie 2012”, a precizat avocatul Ion Cazacu.

In noiembrie 2011 ICCJ a transmis o lista cu dosare de coruptie si datele de prescriptie pentru aceste dosare. Potrivit acestei liste dosarul Trofeul Calitatii avea termenul de prescriere a faptelor luna aprilie 2013.

La solicitarea HotNews.ro ICCJ a transmis ca este in imposibilitatea de a transmite data împlinirii termenului de prescripţie specială cu precizarea ca termenul anterior aprilie 2013 a fost calculat in baza datelor din rechizitoriu. Iata integral precizarea ICCJ:
 • Urmare cererii dumneavoastră transmisă prin e-mail Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la data de 17 mai 2012, vă facem cunoscut următoarele:
 • Suntem în imposibilitatea de a vă comunica data împlinirii termenului de prescripţie specială în dosarul nr.2470/1/2012, întrucât acesta se află în curs de judecată, în faza de recurs, la Completul de 5 Judecători.
 • Precizăm că datele prezentate anterior cu referire la termenele de prescripţie specială în dosarele de mare corupţie au avut la bază calcule efectuate privitor la infracţiunea cea mai gravă reţinută în sarcina fiecărui inculpat, iar data de pornire a fost cea menţionată în actul de inculpare.
 • Până la soluţionarea definitivă a cauzelor pot apare modificări inclusiv în starea de fapt reţinută de instanţă, astfel că, la acest moment, judecătorii Completului de 5 nu pot furniza Biroului de Informare şi Relaţii Publice relaţii privind data împlinirii termenului de prescripţie specială, existând riscul unei eventuale antepronunțări a acestora. (sursa: biroul de presa al ICCJ)

Inalta Curte a respins joi, 17 mai, solicitarile lui Adrian Nastase de a sesiza Curtea Constitutionala si de suspendare a procesului. ICCJ a respins cererile cu mentiunea ca sunt nefondate sau inadmisibile. Adrian Nastase, prin avocatii sai, a depus nu mai putin de 20 de cereri, in principal exceptii de neconstitutionalitate si de suspendare a procesului. Pe 2 mai, la al doilea termen, instanta a anuntat ca inculpatii din dosar vor fi audiati. Cum s-a desfasurat a IV-a sedinta de recurs in dosarul de coruptie “Trofeul Calitatii”

Pe 10 mai a fost judecata a treia sedinta din cadrul recursului. Avocatii lui Adrian Nastase au depus peste 20 de cereri si exceptii de neconstitutionalitate. Au contestat si compunerea completului de cinci judecatori. Dosarul a fost din nou amanat pentru ca avocatul Corneliu Liviu Popescu angajat de Nastase nu s-a prezentat in fata instantei. Citeste aici cum s-a derulat a treia sedinta de judecata a recursului.

Pe 2 mai completul de cinci judecatori a dispus o noua amanare de aceasta data pe motiv ca aparatorul lui Bogdan Popovici ar fi fost bolnav. Citeste aici cum s-a derulat cel de al doilea termen din dosar.

Pe 27 aprilie Nastase a solicitat prin intermediul unui avocat amanarea procesului pentru a-si pregati apararea. Un consilier personal al lui Nastase a precizat ca liderul PSD a transmis si un document in care spune ca in acea perioada avea programata o deplasare la Strassbourg, dar ca a intrerupt aceasta deplasare din cauza motiunii de cenzura. De asemenea unul din aparatorii lui Adrian Nastase nu s-a prezentat la instanta din cauza unor probleme medicale. Citeste aici cum s-a desfasurat primul termen din dosar.

In acest dosar, Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. In cazul in care recursul formulat de avocatii lui Adrian Nastase va fi respins, fostul premier va fi obligat sa isi ispaseasca pedeapsa de doi ani de inchisoare. De asemenea, completul de cinci judecatori poate sa admita recursul si sa dispuna o alta solutie.

Dosarul "Trofeul calitatii" – Adrian NastaseFostul premier Adrian Nastase este acuzat de DNA ca, in 2004, a camuflat strangerea de fonduri pentru campania sa electorala prin initierea unui simpozion. Manifestarea "Trofeul calitatii in constructii" a fost organizata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), iar taxele de participare incasate (peste 1,6 milioane de euro) au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiatii familiei Nastase.

De aici, banii au plecat, mai departe, spre o firma care a prestat diverse servicii in campania prezidentiala a liderului social-democrat.

 Organizatoarea simpozionului incriminat a fost Irina Jianu, inspectorul general al Inspectoratului de Stat in Constructii, functie in care a fost numita ca urmare a relatiilor la nivel inalt pe care le avea in PSD, sustin anchetatorii. Taxele de participare au fost de cinci milioane de lei vechi pentru persoanele fizice (curca 125 de euro la acea data) si 15 milioane de lei vechi (aproape 400 de euro la acea data) pentru cele juridice. In total, s-a strans suma de 67,4 miliarde de lei vechi.

Citeste aici acuzatiile din dosar

Citeste rechizitoriul integral al dosarului

Vezi si cum se apara Adrian Nastase pe propriul site codulzambaccian.roCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6128 vizualizari

 • +24 (24 voturi)    
  Revista presei, intr-o sala de judecata? (Miercuri, 23 mai 2012, 16:55)

  A9 [utilizator]

  Nu inteleg de ce judecatorii sunt atat de permisivi cu acesti avocati!!!
  Nu e un semn de slabiciune?
  • +12 (14 voturi)    
   si neprezentarea inculpatilor (Miercuri, 23 mai 2012, 18:03)

   outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui A9

   nu se plateste?! Adica vrea si merge cind are chef? Ce justitie!!!
 • +25 (27 voturi)    
  Propunere de revoluţie (Miercuri, 23 mai 2012, 16:58)

  Iorest [utilizator]

  Am impresia că această clică a lui Năstase luptă acum să pună mâna pe România pe care a scăpat-o din mână stând în opoziţie. Cu intenţia de modificare a legilor doar pentru a-l da jos pe Băsescu, indivizii îşi demonstrează caracterul mizer. Oare nu se poate face nimic pentru a trece o lege care să blocheze accesul în Parlament a celor cu dosar penal? Nu înţeleg, încalci legea şi apoi ai dreptul să faci legi în ţara asta? Dacă s-ar porni o campanie oare ar avea sorţi de izbândă?
  • +9 (11 voturi)    
   SCANDALOS (Miercuri, 23 mai 2012, 17:46)

   dorin [anonim] i-a raspuns lui Iorest

   Asa este ,totul este scandalos,NASTASE si clica lui isi bat joc de sistemul judiciar si in final de poporul roman.Monica Macovei a avut dreptate,prin tertipul amanarilor se urmareste depasirea datei de prescriptie a cazului.De fapt care judecator,ar mai avea curajul sa-l condamne ferm pe NASTASE in contextul in care ministrul justitiei este omul lui si se prefigureaza o perioada de lunga domnie USL.
   SCANDALOS !!!!!!
  • +7 (7 voturi)    
   Mafia romana... (Miercuri, 23 mai 2012, 18:20)

   Alberta [utilizator] i-a raspuns lui Iorest

   Este inadmisibil! Se amana proces ca n-a venit inculpata,ca n-a venit avocatul,ca alt avocat n-a prea avut timp sa se pregateasca...RUSINE!
   Daca ar fi unul care a furat o gaina,venea toata politia sa-l caute,sa-l infunde la penitenciar!
   Nu-mi vine sa cred ca asa ceva se intampla la noi!1 Pai daca-i asa,mai bine sa vina CEAUSESCU al PCR.
 • -8 (12 voturi)    
  LISTA ALBĂ - PISCA NEAGRĂ (Miercuri, 23 mai 2012, 17:05)

  Porumbelul Pacii [anonim]

  ”...Completul de judecata este format din judecatoarele Livia Stanciu (presedinta ICCJ), Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitrascu si Ioana Alina Ilie. Procuror de sedinta si reprezentant al DNA este Elena Matiesescu...”

  Poate ca doamna Livia Stancu - judector cu 32 de ani vechime ...vechime care include insa si destui de ani de procuror...- poate ca dansa nu apuca sa citeasca acest articol.
  Poate nici ceilalti judecatori....

  Nici nu trebuie.
  Lasa ca citesc rudele lor, copiii lor, colegii copiilor
  vecinii....e o buna atentionare....sa le fie car
  in ce fel isi vor auzi numele scandate daca nu percuteaza la vocea opiniei publice.

  Ce vrei , bei Nea Ilie, sa-ti aplicam Dictatura proletariatului ! - Morometii Volumul 2

  Si la termenul trecut au fost nominalizati
  judecatorii
  Este justificat protestul fata de Macovei.
  Ani de zile s-a laudat ca sub mandatul sau inceput anchetarea lui Falca - Falc a fost ieri achitat !
  acum se mai contabilizeaza in mandatul cuiva ?!
  • +3 (5 voturi)    
   ai innebunit? (Miercuri, 23 mai 2012, 17:33)

   cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

   cum sa percuteze un judecator la vocea opiniei publice?
   ei trebuie sa aplice legea.
   Sper doar sa nu fie niste procurori care sa nu isi fi facut treaba cum trebuie si sa scape asta din nou.
   Cat despre Falca... cine trebuie scapa.. si din pacate cred ca si Nastase trebuie sa scape ca asa vor americanii.. doar vorba lui Macovei.. au facut investitii in sistemul de justitie din Romania.. Nastase le'a dat contractul cu Bechtel..
   Cred ca daca ar intra Nastase la puscarie chiar Basescu s'ar enerva mai mult decat altii..
 • +17 (19 voturi)    
  Congo este o tara frumoasa (Miercuri, 23 mai 2012, 17:11)

  Dragos [anonim]

  !!!!!!!!! Sofica Dumitrascu !!!!!!
  in perioada de frumoasa amintire Năstase-Priboi-Stanoiu, cuplul Prof. Univ. Dr. Ion Neagu-Sofica Dumitrascu facea si desfacea in justitie. Sofica Dumitrascu, printre alte spagi, i-a eliberat pe Haysaam (de aici i se trage porecla "judecatoarea lui Hayssam") pe kurdul Kesser Fatih (30 mil. dolari paguba la Nitramonia Făgăraș și Colorom Codlea ce tineau de APAPS-ul lui Musetescu ce era consiliat de indragitul jurnalist Victor Ciutacu de la A3 si Jurnalul ce apartin distinsului prof. univ. dr. Dan Voiculescu care a condus Crescent pe vremea lui Ceausescu care a fost casatorit cu Elena....

  CONGO ! pregateste-te ca vin.
  • +1 (1 vot)    
   Incearca la vecini in Zair (Miercuri, 23 mai 2012, 18:44)

   Regele Baoubuin [anonim] i-a raspuns lui Dragos

   Noi in Congo
   nu primim decat maimute inteligente
 • -7 (15 voturi)    
  eu sper sa faca puscarie.. (Miercuri, 23 mai 2012, 17:11)

  cosminrs [utilizator]

  dar nu m'am putut abtine sa nu rad in hohote cand am citit asta:

  "In timp ce notele din sedinta de recuzare sunt citite in sedinta secreta, in fata ICCJ Mihail Neamtu si alti cativa membri ai partidului agita cateva pancarte. Mihail Neamtu spune ca procesul lui Nastase trebuie judecat fara presiuni politice. "

  asta e definitia celor care cer independenta justitiei.
 • +8 (8 voturi)    
  "Irina Jianu este bolnava pana pe 30 mai " (Miercuri, 23 mai 2012, 17:27)

  javier [utilizator]

  ce tare!

  dovada ca lucrurile incep sa se stabilizeze in justitie ... dupa ce la termenul trecut au facut in disperare cereri si depus exceptii, acum nici macar nu isi mai bat capul ...

  si cealalta "este intr-o stare psihica proasta"

  PS si eu mi-am intrebat un coleg saptamana trecuta daca vorbim vineri despre proiect. si mi-a zis ca vineri nu vine la servici. si asa a fost, mi s-a comunicat vineri ca e bolnav ...
 • +8 (10 voturi)    
  omul pus de ponta (Miercuri, 23 mai 2012, 17:33)

  abis [anonim]

  Informeaza Qmagazine:

  Primul-ministru Victor Ponta a semnat vineri deciziile privind eliberarea din funcţie a secretarilor de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor Mihai Capră şi Gheorghe Emacu, informează un comunicat de presă al Guvernului.

  De asemenea, premierul a semnat deciziile privind numirea în funcţia de secretar de stat a lui Mihai-Viorel Fifor – la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi a lui Corneliu Mugurel Cozmanciuc – la Ministerul Mediului şi Pădurilor.

  Primul-ministru a semnat şi decizia pentru numirea lui Constantin-Adrian Balaban-Grăjdan în funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului de Stat în Construcţii.

  Deci Grajdan a fost pus de Ponta in functie si imediat in scoate basma curata pe Nastase. E cusuta cu ata alba!
 • +10 (10 voturi)    
  Hei! Se autosesizeaza careva ... (Miercuri, 23 mai 2012, 17:34)

  z11design [anonim]

  de porcaria asta strigatoare la cer?
  Ponta schimba conducerea ISC si imediat acestia se retrag din Trofeul Calitatii...
  Fiindca nu exista, chipurile, prejudiciu.
  • -4 (4 voturi)    
   da.. mama lui de precedent. (Miercuri, 23 mai 2012, 19:03)

   cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui z11design

   vezi... ce se intampla cand inainte s'a stabilit ca nu a existat nici un prejudiciu din vanzarea flotei?
 • +6 (6 voturi)    
  base pierde lupta cu sistemul (Miercuri, 23 mai 2012, 18:03)

  marx [anonim]

  inca doua amanari si ...s-a prescris! (data limita 10 iuni 2012)

  o consolare ramane: nu e singurul care a fost infrant!
  • +6 (6 voturi)    
   Pai partea proasta... (Miercuri, 23 mai 2012, 18:23)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui marx

   ...partea proasta nu e ca Base pierde, ci ca noi, românii, pierdem o a doua sansa... crezi ca de vin iar la putere rosiii astia o sa ne mai dea vreodata o a 3-a sansa???
   • +4 (4 voturi)    
    Speranţa moare ultima (Miercuri, 23 mai 2012, 19:32)

    Iorest [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

    Mă apucă depresia când văd... Românii au demonstrat că nu acţionează decât la manipulare - vezi "revoluţia" din iarnă. Eu de exemplu aş ieşi şi aş face scandal în faţa Guvernului. Îţi dai seama că, la cum privesc îndoctrinaţii lucrurile, am fi doar o mână de oameni despre care Antenele ar spune: "Pedelişti plătiţi!". Cu toate că, citind unele comentarii, am impresia că şi din foştii îndoctrinaţi s-au mai luminat, văzând episoadele Mang, Marga şi Năstase. E posibil ca în cazul unui referendum, rezultatele pro-Băsescu să fie surprinzător de bune. Dar chiar ideea de a ajunge la un referendum mă sperie: actuala putere merge cât de departe poate pentru a-şi atinge scopurile. Şi când te gândeşti că ăştia i-au interzis Regelui să intre în ţară şi l-au înjosit pe Corneliu Coposu...
 • +7 (7 voturi)    
  Evident scapa baiatul (Miercuri, 23 mai 2012, 18:33)

  mda [anonim]

  nu e de asteptat? asta vinde tara, isi trage grosul, apoi toata viata fug dupa el chipurile, face omu doi ani puscarie, un an pentru ca e cuminte, dupa care iese si isi vede de treaba mai departe, inconjurat de munti de bani furati de la popor. mda.. justitie.
 • +5 (5 voturi)    
  parere (Miercuri, 23 mai 2012, 18:34)

  ion [anonim]

  hai in strada !!!!!!!!!! Este groasa in Romania.
  • +5 (5 voturi)    
   De acord (Miercuri, 23 mai 2012, 18:45)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui ion

   Totusi eu nu aud nimic din partea opozitiei actuale!
   De ce PDL tace? USL in opozitie a fost mega-vocal. Dl Boc ce face? Inteleg ca vrea Primaria Cj-N, dar totusi...
  • +3 (3 voturi)    
   Dejectie .Punct. (Miercuri, 23 mai 2012, 21:47)

   fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui ion

   Arafat a fost singura reactie morala de dupa Timisoara anului 1989 .Nu sunt sigura ca a fost spontana si neinteresata dar a fost.Cetatenii nu au gasit resurse pentru a reactiona la "atacurile grosolane la morala" la "smetiile" de genul asta .Iar asta (AN) este daca nu cel mai corupt cu siguranta cel mai insolent personaj dintre toate .
  • +3 (3 voturi)    
   cred ca avem cod rosu pana in noiembrie ! (Miercuri, 23 mai 2012, 21:56)

   fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui ion

   sunt gata ! Ma antrenez de 2 saptamani !Nu ies pentru salam ! Ies la orice ora impotriva modului in care se face INJUSTITIE !
 • +6 (6 voturi)    
  Bataie de Joc ! (Miercuri, 23 mai 2012, 18:38)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  D-l Solemn Ginerica RRomanica PSD-ica....
  isi bate joc de prostii votatori !
 • +5 (5 voturi)    
  ca simplu cetatea (Miercuri, 23 mai 2012, 18:39)

  Iuliana [anonim]

  Regret. Cu siguranta, individul nu va plati pentru faptele savarsite. Rusine justitiei romane!
 • +2 (2 voturi)    
  CE PROSTI SUNTEM (Miercuri, 23 mai 2012, 19:26)

  ION [anonim]

  Este o prostie sa crezi ca acest individ va fi condamnat.
  Morcila in care traim ne place .
  Ne meritam soarta cu asemenea conducatori alesi de noi.
 • +3 (3 voturi)    
  Nastase Cinstit si Incoruptibil. (Miercuri, 23 mai 2012, 19:35)

  Elisei [anonim]

  Trebuie, sa-l credeti pe Nastase. El nu minte, el nu a furat, el nu-i lacom si se multumeste cu putin. E modest. Ia, acolo un bloc cu cinci nivele in Zambaccian si cu termopane si gresie din China. De ce sunteti invidiosi? Si ce daca matusa Tamara i-a dat lui banii de pensie. Va e ciuda ca voi nu aveti matuse cu dare de mana? Si la Cornu ce va bagati si nu lasati omu sa-si numere oale. Vreti sa i le numarati voi? Lume rea. Daca s-au adunat 1.6 milioane de euro, ce va pasa voua. Doar oamenii au dat banii de buna voie, conform tarifului. Nu le-a bagat nimeni mana in buzunar. Si in fond Nastase nici nu s-a folosit personal de acei bani. El a pus poze si postere cu chipul sau luminos, in toata tara, dand culoare si infrumusetand satele si orasele patriei. O fapta buna, pentru a face viata oamenilor mai frumoasa. Ei, de ar fi ajuns presedinte, s-ar fi speriat criza de el si i-am fi depasit noi pe americani, asa ne-au luato chinezii inainte. Lume rea, si judecatorii astia, ce oameni rai. Cum sa-l condamne la puscarie cu executare. Omul e nevinovat, Asta a spus-o si el si avocatii lui de atatea ori si totusi judecatorii nu l-au crezut. Doar se vede dupa fata lui cat de sincer este. Macar ar trebui sa-l credeti pe Bolcas pe care l-am vazut de atatea ori la Tv. Dar decand il apara pe Nastase, cred ca nu mai are timp sa vina la televiziune, ca sa ne spuna ca in Romania, oamenii ca Nastase sunt cinstiti si incoruptibili si i s-au facut doar dosare politice fiind acuzat pe nedrept, fiindca de fapt Monica Macovei e vinovata, nu Adrian Nastase. Cum uita lumea asta cat bine a facut tarii construind numai sali de sport. Doar nu era sa faca fabrici si uzine, ca sa aiba oamenii locuri de munca. El a vrut un mediu curat, fara poluare. Vedeti ca nu mai aveti ce zice.
 • +4 (4 voturi)    
  ne vom intoarce in timp! (Miercuri, 23 mai 2012, 19:59)

  capy [utilizator]

  Cred ca lucrurile sunt clare pentru oricine. Poporul asta va trebui sa caste bine ochii de data asta. Daca Romania intra pe mana nemernicilor astia acesta natiune este intr-un pericol mortal. Fac un apel la mass-media, fac un apel la toti cei cre posteaza pe aici, fac un apel la toti cei care citesc aceste postari.
  Fratilor nu mai este de gluma. Lasti bancurile si treceti la fapte. Stati de vorba cu cat mai multi oamenii si spuneti-le sa nu voteze in nici un caz USL.
  Daca astia vin la putere s-a terminat. Se va emigra in masa. Vor ramane in tara pensionari si bugetarii (parte din ei). Si o vor face cat mai este timp. Am curaj sa pun pariu ca in maxim 2-3 ani iesim din UE in caz ca acesti comunisti notorii vin la putere.
  Fac un apel la societatea civila sa se trezeasca pana nu va fi prea tarziu.
  Oameni buni situatia este extrem de grava, mult mai grav a decat pare, iar celor de pe aici care inca mai sustin acesta ciuma rosie numita USL le transimt ca vor regreta amrnic asta.
  Nu am facut parte din nici un partid dar cu siguranta nu mai am de gand sa stau pe margine. Voi actiona pentru binele meu si al tarii mele. Asa sa-mi ajute Dumnezeu.
 • +2 (2 voturi)    
  constatare (Miercuri, 23 mai 2012, 20:07)

  julien [anonim]

  golanie ca in justitia romaneasca cred ca nu este nici in cea mai inapoiata tara din africa.
 • +3 (3 voturi)    
  A.Nastase nu mai are rabdare. (Miercuri, 23 mai 2012, 20:23)

  mircea [anonim]

  A.Nastase a facut o mare prostie cu adresa celor de la ISC.Mai avea putin si intra in prescriptie.Asa nu a reusit decat sa agite spiritele.Oameni care simpatizau cu PSD,acum injura PSD si declara ca vor vota cu UNPR sau nu vor vota.Candidati la alegerile locale din partea PSD nu au ce spune cand sunt intrebati ce-i cu procesul lui Nastase.Nimeni nu crede ca la ISC era facuta si inregistrata o analiza prin care nu era prejudiciat ,inca din 2008 si A.Nastase nu stia de asta ,ca sa o foloseasca in intresul achitarii.Cred ca acum,pe langa Nastase,actualul sef de la ISC va trebui sa-i fie coleg de celula lui Nastase.
 • +3 (3 voturi)    
  Scapa Hotuuuu!! (Miercuri, 23 mai 2012, 20:29)

  ia cucu [utilizator]

  Scapa hotu' asta o data cu noul si corectul guvern Ponta.

  Rusine!
 • +3 (3 voturi)    
  am cuvinte dar nu pot sa le scriu (Miercuri, 23 mai 2012, 21:25)

  fosta zoezoe [utilizator]

  Vrea sa popesca pe cei care au indraznit sa-l puna sub semnul intrebarii .Vrea sa apara ca fiind imaculat , persecutat politic .Daca este achitat ies si singura sa protestez in Piata Universitatii .Ba nu, ca vrea sa vina si mama .Are 76 de ani si este si ea foarte revoltata .Cred ca in cazul asta si singura pot sa fiu cu totul semnificativa !
 • +3 (3 voturi)    
  bravo simtului civic al Noii Republici (Joi, 24 mai 2012, 2:38)

  Daniel G [utilizator]

  GREAT JOBS, GUYS !!!

  Scriu din SUA si urmaresc zilnic situatia din Romania si va asigur ca sunt multi romani in diaspora atat in SUA cat si Europa care de asemeni urmaresc cu atentie situatia din Romania. Citeam pe Hotnews sa vad ce s-a intamplat la proces si o stare de lehamite m-a cumprins cand am constatat eternele amanari in cazul inculpatului Adrian Nastase.

  Este o mare nevoie sa continuam asemena actiuni civice si de asemenea sa mobilizam tot mai multi participanti la astfel de evenimente ca baroniada generalizata din politica romaneasca sa inteleaga ca exista o societate civila si cetateni cu simtul responsabilitatii si al monitorizarii procesului democratic in Romania. Pancartele cu mesaje relevante spun mai mult decat mii de cuvinte. Keep up the good work!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by