VIDEO Cine sunt judecatorii Ionut Matei si Ioana Bogdan, care au decis prima condamnare a unui fost premier dupa '89, si cine este Cristina Rotaru, magistratul care a sustinut achitarea lui Adrian Nastase

de Attila Biro     HotNews.ro
Luni, 30 ianuarie 2012, 21:12 Dosare Anticoruptie


​Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare de un complet format din judecatorii Ionut Matei, Ioana Bogdan si Cristina Rotaru. Magistratii Ionut Matei si Ioana Bogdan au fost pentru condamnarea fostului prim-ministru. Judecatoarea Cristina Rotaru a fost de parere ca Nastase trebuia achitat.  Judecatoarea Cristina Rotaru a depus in dosarul Trofeul Calitatii o cerere de abtinere pe motiv ca "este colega cu Adrian Nastase la Facultatea de Drept din Bucuresti" informatia a fost facuta pubica in timpul procesului de catre avocatii lui Nastase. Pe site-ul Facultatii de Drept Adrian Nastase apare ca profesor la catedra de drept public iar judecatoarea Cristina Rotaru profesor la catedra de drept penal. In timpul procesului, Nastase a cerut recuzarea judecatoarei Ioana Bogdan pe motiv ca a fost consiliera a sefului DNA in perioada septembrie 2009 - noiembrie 2010, dosarul fiind trimis in judecata in ianuarie 2009.
  • Adrian Nastase este primul fost sef de guvern care este condamnat la inchisoare.
  • Vezi in text cine sunt cei trei judecatori de la ICCJ
  • Citeste si VIDEO Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul Calitatii




VIDEO Pronuntarea sentintei in dosarul Trofeul Calitatii




Ionut Matei,
presedintele completului de judecata, a promovat la ICCJ in noiembrie 2007, in urma unui interviu sustinut in prezenta fostului sef al sectiei penale, Anton Pandrea. Ionut Matei este judecator din 1995. A activat la Judecatoria sectorului 3, Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti. In noiembrie 2011, judecatorul Ionut Matei a fost desemnat membru in colegiul de conducere al ICCJ.

Potrivit Adevarul.ro, judecatorul Ionut Matei a facut parte din completele de judecata care au decis  achitarea lui Paul Păcuraru (fond), condamnarea fostului deputat PSD, Mihai Sireţeanu (recurs), condamnarea deputatului PDL Cosmin- Mihai Popescu (fond), condamnarea (fond) a fostului ministru PNŢCD Ioan –Avram Mureşan şi a deputatului PDL Eugen Bădălan (fond). Citeste aici cum a deliberat judecatorul Ionut Matei in dosarele de coruptie

Romania Libera a notat, in 2008, ca Ionut Matei a facut parte din completul care a redus pedeapsa lui Ion Balint, zis Nutu Camataru, de la noua ani de inchisoare la doar doi ani, sapte luni si 17 zile.

“Au fost unele, sa spunem, zvonuri in legatura cu faptul ca judecatorul Ionut Matei a avut intalniri cu reprezentanti ai DNA.”, a declarat Adrian Nastase despre Ionut Matei dupa pronuntarea sentintei.

Ionut Matei este membru in Asociatia Magistratilor din Romania. In declaratia de avere mentioneaza un teren, doua imobile, doua autovehicule, si un salariu de 138 000 lei.


Judecatoarea Cristina Rotaru a fost de parere ca, in dosarul Trofeul Calitatii, Adrian Nastase ar trebui achitat. Judecatoarea Cristina Rotaru a promovat la ICCJ in noiembrie 2010. Are o experienta de 17 ani in magistratura, anterior fiind judecatoare la Curtea de Apel Bucuresti, Tribunalul Bucuresti si Judecatoria sectorului 5. Cristina Rotaru este si lector universitar la Facultatea de Drept din Bucuresti. Citeste CV-ul judecatoarei Cristina Rotaru

Avocatii fostului premier au declart in timpul rocesului ca magistratul Cristina Rotaru a fost colega de facultate cu Adrian Nastase la Facultatea de Drept din Bucuresti. In cadrul procesului in care a fost judecat Adrian Nastase, judecatoarea Cristina Rotaru a formulat o cerere de abtinere invocand ca motiv tocmai faptul ca a fost colega de an cu Adrian Nastase, informatia fiind dezvaluita in cadrul procesului chiar de avocatii lui Adrian Nastase. Informatia este retinuta si intr-un document al CSM in care a fost analizata o plangere a lui Adrian Nastase:
  • Şi în dosarul nr. 514/1/2009, la termenul din data de 14 ianuarie 2011, apărătorul ales al domnului Adrian Năstase a arătat că, în temeiul art. 6 CEDO şi al art. 48 lit. d din Codul de procedură penală, formulează cerere de recuzare a doamnei judecător Ioana Bogdan. În motivarea cererii, a arătat că în perioada 10 septembrie 2009 – 1 decembrie 2010, doamna Ioana Bogdan a fost consilier al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ocupând practic un post important în conducerea acestei instituţii, instituţie care a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Adrian Năstase. A mai arătat că dacă doamna judecător Cristina Rotaru a formulat declaraţie de abţinere întrucât este colegă cu inculpatul Adrian Năstase la Facultatea de Drept din Bucureşti, în acelaşi fel ar fi trebuit să procedeze şi doamna judecător Ioana Bogdan, întrucât a fost consilier al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
    (
    Document CSM)
Pe site-ul Facultatii de Drept Adrian Nastase apare ca profesor la catedra de drept public iar judecatoarea Cristina Rotaru profesor la catedra de drept penal.

Judecatoarea Cristina Rotaru a facut parte din completul care a decis  achitarea lui Paul Păcuraru, condamnarea (recurs) lui Dan- Ilie Morega, condamnarea (fond) a fostului ministru PNŢCD Ioan –Avram Mureşan şi a deputatului PDL Eugen Bădălan (fond). Citeste mai multe despre cum a deliberat Cristina Rotaru.

In octombrie 2010, Cristina Rotaru a facut opinie separata fata de decizia Curtii de Apel Bucuresti in cadrul procesului in care judecatoarele Viorica Costiniu si Lucia Mera au dipus eliberarea lui Sorin Ovidiu Vintu.

In declaratia de avere mentioneaza un apartament si venituri de 197 000 lei.

Judecatoarea Ioana Bogdan a intrat in magistratura in 1998 cand a fost numita procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 3. Intre anii 2000-2003, a activat ca judecator la  Judecatoria sectorului 3, din 2004 a promovat la Tribunalul Bucuresti. In perioada 2006-2009 a detinut functia de  inspector in cadrul Inspectiei Judiciare de la CSM. Din septembrie 2009 si pana in noiembrie 2010, a fost detasata la DNA unde a detinut functia de consilier al procurorului sef al DNA.


Atat in dosarul Trofeul Calitatii, cat si in dosarele Matusa Tamara si Zambaccian, Adrian Nastase a formulat, prin avocati, cereri de recuzare a judecatoarei Ioana Bogdan. Fostul premier a acuzat, in permamanenta, legaturile directe ale judecatoarei Ioana Bogdan cu seful DNA, Daniel Morar. De altfel si dupa pronuntarea sentintei in Trofeul Calitatii, Adrian Nastase a declarat ca “judecatoarea Ioana Bogdan a actionat in favoarea DNA”.

Dosarul Trofeul Calitatii a fost trimis in judecata in ianuarie 2009, iar judecatoarea Ioana Bogdana a fost numit consilier al sefului DNA in septembrie 2009 adica la aproape noua luni dupa trimiterea in judecata.

In declaratia de avere, judecatoarea Ioana Bogdan mentioneaza un apartament si venituri de 137 000 lei.

Citeste mai jos rechizitoriul integral al dosarului Trofeul Calitatii


Rechizitoriu Nastase Trofeul Calitatii






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























30699 vizualizari

  • +61 (67 voturi)    
    Sper sa traiesc clipa... (Luni, 30 ianuarie 2012, 21:25)

    hot news [utilizator]

    ...in care acest monstru sa fie inchis.
    Si in timpul acestor doi ani de EXECUTARE, sa fie condamnat definitiv pentru dezastrul iremediabil in care a adus tara, sub obladuirea criminalului Iliescu.
    • -45 (55 voturi)    
      pentru PDL-istii care se bucura pentru condamnarea (Luni, 30 ianuarie 2012, 22:58)

      Victor [anonim] i-a raspuns lui hot news

      "Runa"si ceilalti PDL-isti, nu va bucurati pentru ca se stie ca aceste procese au fost doar niste caricaturi in vederea razbunarii bossului. Va veni si randul lui sa fie condamnat caci Nastase e copil pe langa el!
      • +46 (52 voturi)    
        Expertule (Luni, 30 ianuarie 2012, 23:08)

        nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Victor

        Vai ce bine le stiti voi. Ala e mic copil decat ala care e mare copil etc.
        Deocamdata vreau sa-l vad si pe tatuca Ilici ca raspunde pentru mortii de la lovilutie si de la mineriade.

        PS: din partea mea, ca e PDL, ca e PSD, ca e PNL sau XXXX (inlocuieste cu ce acronime vrei), ma doare fix in basca daca intra la parnaie pentru ceea ce se dovedeste ca au facut.

        Daca Base sau Boc sau enumera tu pe cine vrei va plati pentru ilegalitati, cu atat mai bine. Dar hai sa separam lucrurile. Prima data sa plateasca cei care ne-au condus inainte si apoi astialalti. Incet incet se asaneaza societatea.
        • -13 (25 voturi)    
          va bucurati degeaba (Marţi, 31 ianuarie 2012, 2:27)

          Bogdan [anonim] i-a raspuns lui nano2k

          Nastase in mod sigur n-o sa faca inchisoare. Urmeaza recursurile, apoi din toamna o sa vina la conducere USL, care o sa aiba grija de el. Oricum, regimul Basescu se pare ca nu reuseste sa faca decat arestari. Urmeaza circ in media, dupa care arestatul e pus in libertate. Vezi si cazul Vantu.
          • +21 (21 voturi)    
            Pentru ca judecatorii sunt pusi de PSD (Marţi, 31 ianuarie 2012, 7:36)

            dan [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

            Majoritatea sunt de pe timpul lui Ilici si Adrian Nastase asa ca sunt santajabili si corupti. Si eu ma astept ca la recurs Adrian Nastase sa le dea niste bani sa scape iar nevinovat.
        • 0 (10 voturi)    
          Va rog sa ma lamuriti si pe mine... (Marţi, 31 ianuarie 2012, 9:21)

          Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

          In '90 am fost uimit de ce se intampla.
          FSN-ul controla tot, toate institutiile "lucrau " pentru el, televiziunea (unica) executa niste manipulari grosolane incredibile, 90% din romani credeau si injurau opozitia care...ma rog stiti voi, cu dolarii, agenturilii.
          Ilioescu a fost votat masiv,a dominat viata politica in anii cei mai critici, cei in care trebuia sa ia Romania o cale....am luat calea proasta si, de atunci, tot in directia gresita mergem.
          Am luptat cum am putut, cu vocea mea si am sperat ca dupa inlaturarea lui Iliescu vom afla adevarul si se vor da pedepsele meritate de cei responsabili de '89,'90, mineriade etc.
          Am asteptat degeaba. Constantinescu a recunoscut ca nu poate lupta cu serviciile secrete, continuatoarele securitatii, cele care l-au slujit pe Iliescu si-l apara si azi.
          Am sperat ca Basescu, pe platforma sa electorala anticoruptie si de cavaler al dreptatii (DA=dreptate si adevar) ne va da in sfarsit vinovatii si adecvarul. Aiurea !!!!
          Toate semnele imi arata ca este, si el, omul serviciilor, creatia lor chiar.
          Corb la corb nu-si scoate ochii....Iliescu este bine merci.
          Basescu se plange ca Iliescu nu raspunde de faptele sale.....dar ce a facut el si PDL-ul pentru a-l trage la raspundere pe Iliescu?
          Absolut nimic! Si nici nu va face ceva....prietenii stiu de ce.
          Sunt, toti, din aceeasi gasca.FSN (fostul PCR+securitatea), functioneaza Omerta.
          Lui Nastase i-au aratat pisica doar, la recurs scapa....este un avertisment pentru mai multi.
          Daca nu inmoaie atacurile la putere, uite ce se poate intampla...vom vedea, mai ales in PSD, o schimbare treptata de discurs (deja Ponta anunta ca nu se va atinge de serviciile secrete).
          Pacat de tara asta si de poporul asta condus de niste ticalosi.
          • +20 (20 voturi)    
            Raspunsul meu (Marţi, 31 ianuarie 2012, 10:26)

            nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

            Raspunsul l-a dat mai sus dan [anonim]:

            Majoritatea [judecatorilor si celor care ar trebui sa aplice legile] sunt de pe timpul lui Ilici si Adrian Nastase asa ca sunt santajabili si corupti. Si eu ma astept ca la recurs Adrian Nastase sa le dea niste bani sa scape iar nevinovat.

            Pe de o parte Basescu trebuie sa le rezolve pe toate. Pe de alta parte, daca spune a in Justitie e o problema, e acuzat ca vrea sa puna laba pe Justitie. Haideti sa fim rezonabili. Asa cu un singur om nu poate face tot raul din tara asta (asa cum vrea sa ne sugereze opozitia), tot as un om nu va putea face ceva bun singur.
          • -2 (4 voturi)    
            cine ti-a dat minus... (Marţi, 31 ianuarie 2012, 11:47)

            Vendetta [anonim] i-a raspuns lui Wizard of Oz

            este ori tradator securist, ori idiot... sau ambele...
        • -3 (3 voturi)    
          misto gandire (Marţi, 31 ianuarie 2012, 11:21)

          emil [anonim] i-a raspuns lui nano2k

          misto asta cu prima data sa fie plateasca cei care ne-au condus inainte, si dupa aia.. hai ca vin si eu sa te conduc asa sa praduiesc cateva miliarde de euro si platesc dupa vreo 2 ani
        • +7 (7 voturi)    
          asa sa ne ajute Dumnezeu (Marţi, 31 ianuarie 2012, 11:44)

          Vendetta [anonim] i-a raspuns lui nano2k

          .... sa ii vedem pe toti in puscarie... Nu sunt multi dar sunt toti mahari in partidul PXX (inlocuiti voi litera X cu ce doriti)...
      • +38 (38 voturi)    
        Spre deosebire de tine... (Marţi, 31 ianuarie 2012, 1:50)

        Alius [anonim] i-a raspuns lui Victor

        ... noi ne bucuram la fiecare condamnare, indiferent din ce partid face parte. Asteptam si condamnarile marilor hoti din UDMR si UNPR. Eu inteleg ca tu vrei sa fie condamnat doar Basescu si eventual Udrea.

        Ei lasa, nu plange, ca mai sunt destui hoti in PSD. Asta a fost doar licheaua cea mai mare. Si nu te retine nimeni sa iesi in Piata Univ sa ceri eliberarea tuturor celor condamnati pe vremea lui Basescu, ca doar e "dictatura". Oricum, la recurs o sa fie alta poveste si o sa ai atunci prilejul sa te bucuri de "nevinovatia" lui Nasti cel caruia matusa i-a lasat un milion de ieuroi.
      • +37 (37 voturi)    
        Sa traiti tovarasu' activist! (Marţi, 31 ianuarie 2012, 5:17)

        Gigel [anonim] i-a raspuns lui Victor

        Eu as zice invers - PDListii sunt mici copii pe langa PSDisti in ceea ce priveste rontaitul ciolanului.

        Oricum, nu sunt PDList, dar ma bucur mult sa vad (IN SFARSIT) un gainar in puscarie.
        La mai multi si... multicolori! ;)
      • +10 (10 voturi)    
        Procurori prea eleganti (Marţi, 31 ianuarie 2012, 10:12)

        Senil [anonim] i-a raspuns lui Victor

        Vai cat de putin pentru toate cate le-a facut.
        Nu era domeniu in care sa nu exceleze:el insusi! Iar tu daca ii iei apararea si il consideri "mic copil" trebuie sa cunosti foarte bine metehnele lui.
        Acum le-a aflat si plebea, cu lux de amanunte.
        Se pare ca te deranjeaza. Si stii, la fel de bine, ca a reusit sa ii calce pe nervi pe americani care l-au parat lui ilici. Iar ilici, ca un comunist adevarat, ne-a zambit de sus, superior si si-a vazut de scaun:sarac si cinstit dar cu gagici tinere. Si caracatita s-a intins!
        Am fost saraciti de toate bunurile solului si subsolului. Ma mir ca ne-au mai lasat aerul! Pentru astia de acum n-au mai ramas prea multe dar "deconteaza" comportamentul inaintasilor.
        Hai, de dragul amaratilor manipulati din strada, sa punem lucrurile in matca lor fireasca si sa recunoastem adevarul! Asa se va scrie in istorie.
        Imburghezirea comunistilor din averea publica....
      • +9 (9 voturi)    
        Ce nu ai inteles tu ... (Marţi, 31 ianuarie 2012, 10:22)

        Nicu [anonim] i-a raspuns lui Victor

        Ce nu ai inteles tu este faptul ca nu trebuie sa ai culoare politica pentru a te bucura de normalitate.
        Il (o) consideri pe Runa PDL-ist, fara, cel mai probabil sa ai indicii in acest fel, dar tu, oare, ai culoare politica.

        Victor, ai putea intelege ca sunt multi PSD-isti care s-ar bucura de o condamnare cu executare. Printre ei s-ar putea numara multi membri activi de partid, convinsi de faptul ca prezenta lui Nastase a adus si aduce prejudicii partidului.

        Daca nu este direct interesat, nu pot intelege cum il poti sustine.

        Crezi ca Nastare este curat?
    • +15 (15 voturi)    
      Vise,vise dar... (Marţi, 31 ianuarie 2012, 0:59)

      Valentina [anonim] i-a raspuns lui hot news

      Doamne ajuta !
    • -8 (8 voturi)    
      executare (Marţi, 31 ianuarie 2012, 9:46)

      take [anonim] i-a raspuns lui hot news

      Pai atunci,boc si base trebuiesc si ei executati,dar in alt mod!
    • +5 (5 voturi)    
      LOOOOOL (Marţi, 31 ianuarie 2012, 10:42)

      Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui hot news

      la facultatea de drept
      parintii coruptiei predau : tovarasu' SEverin si tovarasu' Nas7case
    • 0 (0 voturi)    
      Monstrul care nu stie sa numere (Marţi, 31 ianuarie 2012, 14:58)

      paraipan [utilizator] i-a raspuns lui hot news

      Sper sa-l urmeze.
  • +14 (16 voturi)    
    Ce liniste este pe-aici! (Luni, 30 ianuarie 2012, 21:26)

    adriana [anonim]

    Ce? Este deja in arest? Doi ani, trec repede...
    • -3 (5 voturi)    
      NĂSTASE E LIPSIT DE SUFLET SI SIMTIRE (Marţi, 31 ianuarie 2012, 7:31)

      Batista cu Muci [anonim] i-a raspuns lui adriana

      ADICĂ mai pe romaneste E UN NESIMTIT.
      Mă uitam la el ieri cat de calm isi expunea
      teoriile in fata ziaristilor.
      Nu i se clintea nici un muschi , iar in glas
      nu avea nici un tremur.
      Păi dacă eram eu in locul lui
      as fi plans tot timpul ca ultima carpa
      Si eu ca eu - nu contez - mai ales ca
      mai am o urma de bărbăție ,
      dar ce ar fi făcut cineva care plange
      ori de cate ori e la ananghie ?
      Sa-ti fie rusine , Adrian Nastase !
      Nu te-ai purtat ca un Bombonel !
      Va trebui sa-ti retragem porecla si s-o dam cui o merita cu adevarat.
  • +41 (43 voturi)    
    Foarte interesant! (Luni, 30 ianuarie 2012, 21:31)

    George [anonim]

    Toarsu' Nas7case a cerut recuzarea Ioanei Bogdan dar n-a cerut si recuzarea fostei sale colege de facultate. Daca era corect, ceea ce la toarsu' Nas7case nu e cazul, ar fi facut-o. Ipocrizia si fatarnicia parintelui coruptiei institutionalizate sunt monumentale. 2 ani cu executare? Floare la ureche. A scapat ieftin. Desi era capul actiunii de tip mafiot pe care a gandit-o si, mai apoi, a pus-o in practica. Sa zica mersi toarsu' Bombinel ca a scapat asa ieftin. Voi avea satisfactie doar in momentul in care il voi vedea pe acest mafiot ordinar in zeghe.
    • 0 (0 voturi)    
      daca citeai mai mult (Marţi, 31 ianuarie 2012, 13:08)

      mary [anonim] i-a raspuns lui George

      Iti recomand sa citesti minuta, rechizitoriul si raspunsul CSM-ului pe aceasta tema.

      4case nu este prost, este extrem de abil si bine pregatit, de aceea a incercat marea cu degetul producandu-se intai cererea de abtinere formulata de colega de facultate si ulterior cererea ide recuzare depusa de avocatii lui Nastase referitoare la judecatoarea Ioana Bogdan.
  • +35 (37 voturi)    
    lol (Luni, 30 ianuarie 2012, 21:35)

    corvus_coraX [utilizator]

    bombonel e chiar simpatic! adică, despre judecătoarea bogdan amintește că a fost consilierul lui daniel morar și deci, a decis a comandă....

    despre ionuț matei afirmă că se zvonește și dacă se zvonește, e musai devărat....

    în schimb nu scapă niciun cuvințel despre fosta colegă de facultate, cristina rotaru și care a votat pentru achitarea sa

    păi se poate bombonel?! eu te știam mai bărbat. ai grijă că vor încerca și alții, acolo, să afle dacă e adevărat au ba....
  • +29 (31 voturi)    
    poate fi un punct de cotitura (Luni, 30 ianuarie 2012, 21:44)

    nae [anonim]

    daca avem noroc, nastase va face putina puscarie.
    asta s-ar traduce in daramarea unei traditii nenorocite, a unui mit nespus de nociv pentru romania: impunitatea clasei conducatoare.
    de aici inainte, totul s-ar derula in noi coordonate, cu un nou ingredient, nemaiauzit pana acum: spectrul puscariei pentru ORICE om din tara asta.
    plasa de siguranta a pilelor, a spagii salvatoare, a coruptiei ingaduitoare s-ar sfasia si ar timora putin dezinvoltura hotiei.

    imi inchipui ca nu a fost usor sa judeci un astfel de dosar, in conditiile in care jumatate din salvarea natiunii (adica victor ponta), declara explicit ca judecatorii vanduti satanei portocalii vor avea de dat socoteala cand se va schimba puterea.
    • 0 (8 voturi)    
      ca sa nu deranjez pe nimeni (Luni, 30 ianuarie 2012, 23:06)

      nae [anonim] i-a raspuns lui nae

      imi spun tot mie: ia sa gandim, totusi, la ce s-a redus schema care a dus la condamnarea lui nastase?
      pai, la bani de campanie, obtinuti prin ciordeala de la stat.
      hmm.
      parca imi suna cunoscut.
      asadar, astept si dosarul "Scena de la Costinesti", pe langa "Trofeul Calitatii".
  • +27 (27 voturi)    
    interesant (Luni, 30 ianuarie 2012, 21:45)

    flo [anonim]

    cum difera informatia in functie de interese.

    Pana sa citesc acest articol aveam doar informati ca de fapt Bogdan e fosta consiliera a lui Morar, deci, dupa logica unora, influenta politica....

    Dar...ce constatam: de fapt totul e invers. Ce cauta Rotaru in completul ala?? Daca a fost colega de facultate cu inculpatul????

    Tot respectul pentru cei doi judecatori care au hotarat condamnarea!!! E un inceput! Restu e bla bla!
  • +28 (30 voturi)    
    Doamne-ajuta! (Luni, 30 ianuarie 2012, 21:48)

    jiji [anonim]

    Acum il asteptam si pe Ion Iliescu! Macar sa nu moara fericit ca ne-a prostit si ne-a nenorocit. Sa afle unde e locul lui in istorie. Intre timp, mai sunt si altii, si alte dosare ale lui Nastase...
  • -2 (12 voturi)    
    bla,bla,bla (Luni, 30 ianuarie 2012, 21:57)

    kalu [anonim]

    justitia a inviiins, uraaaa, plebea este in extaz !!!
    Deci o sa-l vedeti voi pe Adila facand o secunda de parnaie cand o sa-mi vad eu ceafa, haideti sa fim seriosi, asta este o mascarada pentru prosti. El face parte dintr-un grup care NICIODATA nu va face inchisoare.
  • +27 (27 voturi)    
    Te ia ameteala. (Luni, 30 ianuarie 2012, 21:58)

    PROXIMUS [anonim]

    Am incercat sa citesc rechizitoriul intocmit de Ministerul Public si m-a apucat ameteala cand am constatat ce plasa a coruptiei institutionalizate a intins asupra Romaniei Tov.Adrian Nastase -Bombonel si acolitii lui.Ce sume uriase au fost donate de institutiile Statului la comenzi venite de sus catre ONG care manageria acest rapt intitulat Trofeul Calitatii.Pana la urma cele 863 de file ale rechizitoriului te complesec aratandu-i fiecaruia ce individ rapace poate fi acest sumbru Bombonel neostoit strangator de SUPERAVERI.Iti trebuieste multa tarie psihica sa faci fata la ceea ce iei la cunostinta citind despre IMENSA LACOMIE a lui Bombonel ot Congo.
  • +25 (27 voturi)    
    hmm (Luni, 30 ianuarie 2012, 22:00)

    narcis [anonim]

    Domnule fost primministru! De ce n-ati fost corect pana la capat si nu ne-ati spus ca a votat in favoarea achitarii dvs. o judecatoare ce v-a fost colega de facultate? Nu e frumos sa nu spuneti tot adevarul..
  • +6 (8 voturi)    
    Problema (Luni, 30 ianuarie 2012, 22:05)

    florin_f [utilizator]

    defapt noi avem corupti sau talhari in tara asta? numai inteleg nimica; daca-i prind si condamna nu e bine, daca-i lasa iara nu e bine.
    Cine va mai intelege?
    Deci noi suntem o tara ca Suedia, daca minti ti se inroseste nasu si faci puscarie, sau?
    Eu cred ca i-ti intra hotu in casa si trebuie sa-i dai si o cafea ca daca-l dai in judecata nu ai nici o sansa, pirzi procesul si ei si bataie de la criminal.
  • +1 (9 voturi)    
    TEATRU (Luni, 30 ianuarie 2012, 22:06)

    Florin [anonim]

    Nu va face vreo zi de puscarie. Nu i se va confisca vreun milion de euro sau vreo proprietate. Si, precum Voicu Catalin, va fi tot parlamentar.
  • -8 (14 voturi)    
    hmmmm (Luni, 30 ianuarie 2012, 22:07)

    Serpico [anonim]

    dl. Matei este dintre cei care-i considera pe interlopii gen Camataru ca nepericulosi pt. societate... imi permit sa nu am incredere in capacitatea sa morala de a judeca o cauza.
  • -10 (14 voturi)    
    hmmmm (Luni, 30 ianuarie 2012, 22:09)

    Serpico [anonim]

    d-na Bogdan a fost consiliera a d-lui Morar? pai atunci cum poate judeca onest un proces in care d-l Morar acuza? ce justitie, Doamne!!!!
  • -6 (14 voturi)    
    pai... (Luni, 30 ianuarie 2012, 22:31)

    laurentiucat [utilizator]

    ioana bogdan nu prea pare in regula...
    in rest putin imi pasa de nastase care are multe alte bube negre...si reale.
  • +20 (22 voturi)    
    numai 2 judecatori de recuzat? (Luni, 30 ianuarie 2012, 22:47)

    Anonimil [anonim]

    Cum numai 2 judecatori de recuzat. Ar trebui desfiintat tot sistemul judiciar dupa Nastase. El este cur at ca lacrima. Toata lumea fura numai el a facut averea din oua.
  • +25 (29 voturi)    
    Este vinovat clar (Luni, 30 ianuarie 2012, 22:47)

    Trident [anonim]

    Nastase este vinovat clar in acest caz dar anii de puscarie pe care ii va face si eu cred ca totusi...ii va face nu reprezinta nici pe departe o dreptate facuta fata de aceasta tara.
    Nastase impreuna cu Iliescu, nu pot plati raul facut acestei tari nici cu 100 de ani de puscarie.
    Din cauza acestor "corifei" ai politicii romanesti, in principal, Romania a fost vaduvita de un partid social democrat autentic care ar fi putut contribui constructiv la nivelul politicii romanesti si de ce nu la nivelul de trai din aceasta tara.
    Nastase este clar din punctul meu de vedere, un politician ratat, iar faptul ca PSD il mai tine inca in randurile sale, ba mai mult, se lasa influentat de el spune totul despre acest partid.
    Tinand cont de slaba sau mai bine zis inexistenta reactie a PNL se confirma zicala : spune-mi cu cine esti prieten ca sa-ti spun cine esti.
    Si cand ma gandesc ca alianta asta este produsul unui alt "corifeu" ( nu al politicii) numit Patriciu, imi cam ingheata sangele in vine, mai ales cand il aud pe Voronin sustinand pe cei din strada care clar sunt condusi, in mare parte de USL, confirmand prin asta influenta rusilor pe care "fratele moldovean" ii slujeste cu obedienta.
    Pacat de PNL. L-au distrus sobolanii rosii.
    Moscova prin trepadusii ei din tara isi va arata cat de curand coltii, pentru ca pana acum doar a zambit ironic la adresa Romaniei.
    • +13 (15 voturi)    
      Excelent comentariu (Marţi, 31 ianuarie 2012, 5:45)

      Lucky [anonim] i-a raspuns lui Trident

      Si eu cred ca iliescu este cheia nenoricirii acestei tari. Acest microb sovieto-comunist a contaminat societatea romaneasca folosind, cred intentionat, lacomia proverbiala a "alesilor" natiunii...
      gunoiul asta a facut totul intentionat: si-a plasat agentii proprii in partidele istorice spre a le compromite si controla, a creat partide politice "mascat" in opozitie, a bulversat economia acestei tari in stadiul fragil al inceputului ei democratic prin introducerea certicificatelor de proprietate emise de ministerele economice - adevarate incercari de re-expropriere, prin politica sa a incercat sa indeparteze Romania de comunitatea internationala democrata, si multe alte nenorociri... Daca nu ma bucura, in general, cand vad oameni condamnati la inchisoare, m-ar bucura enorm sa-l vad pe acest demon pedepsit in cel mai drastic sens al cuvantului si aruncat acolo unde-i este locul: temnita!
      • +1 (5 voturi)    
        ii dai prea mult credit... (Marţi, 31 ianuarie 2012, 11:55)

        Vendetta [anonim] i-a raspuns lui Lucky

        Ilici este si era un biet pion... rusii au incercat sa se foloseasca de el, la fel si americanii... toti au profitat de faptul ca omul voia si "el sa fie sef",... Tara au distrus-o cei din anturajul lui, cei ce s-au folosit de el pentru propriile interese si aici ii pot numi pe Nastase, Basescu (chiar el), Voiculescu, Berceanu si alti nomenclato-securisti... toti membrii in marea gasca FSNista care a condus tara din 89 pana acum (prin rotatie)... Cine crede ca vre-unul din ei reprezinta ceva pozitiv pentru tara este cel putin tampit...
        • 0 (0 voturi)    
          poate... (Marţi, 31 ianuarie 2012, 16:45)

          Lucky [anonim] i-a raspuns lui Vendetta

          ...asa am crezut si eu, ani in urma, cand inca speram ca ilici este de o oarecare buna credinta.
          Dar faptele au dovedit contrariul:
          imediat dupa gonirea dictatorului, a vrut sa cheme trupele rusesti pentru ajutor in "instaurarea democratiei", a linistii in tara...;
          cand americanii s-au oferit sa ajute Romania sa paseasca pe drumul democratiei, ilici a refuzat ferm, justificandu-se ca a ales tipul de democratie specific Romaniei;
          cand a constatat ca Petre Roman nu raspunde exact la comenzi, a chemat minerii pentru doua tinte precise: dispersarea militantilor din piata cu anihilarea competitiei la functia de conducator al tarii si demontarea lui Petre Roman din functia de PM;
          odata consolidata pozitia sa, a trecut la faza "distrugerii" metodice a tari: infiltrarea partidelor politice, asigurarea sistemului judecatoresc, armata, politia, ministerele economice, etc., etc...
          Nu, iliescu este un tip inteligent, versat, scolit la "universitatile" sovietice, abil, inselator in masa, el nu putea fi folosit "orbeste" de catre altii.
          Daca altii si-au inchipuit o secunda ca ilici este naiv si poate fi manipulat, s-au inselat amarnic, asa cum s-a inselat si Petre Roman si a fost basculat cu atata usurinta. Toti oamenii lui au fost bine protejati...In fapt, iliescu i-a manipulat pe toti, dupa cum a avut nevoie pentru atingerea misiunilor sale, folosindu-se de slabiciunile acestora pe care, intentionat, le-a incurajat; pentru a-i face pe acestia controlabili, santajabili, la extrema...
          Tocmai asta este, cred, metoda infernala a kgb-ului, actionarea in deplina anonimitate si inselaciune, ceeace, sa recunoastem, i-a reusit de minune...
  • +18 (18 voturi)    
    adrian nastase (Luni, 30 ianuarie 2012, 23:19)

    stelian todor [anonim]

    astia ne fura de 20 de ani hoti din cauza lor au plecat toti din tara . sa faca 20 de ani de puscarie
  • +16 (18 voturi)    
    Explicatie (Luni, 30 ianuarie 2012, 23:42)

    George [anonim]

    Pai d-aia USL vrea sa ajunga cu atata disperare la putere: vor sa recuze intreaga justitie ca sa-si salveze infractorii de la puscarie. Dac-ar fi dupa mafiotii din USL, orice judecator care nu este conectat la retelele mafiote de tip Voicu, ar trebui recuzat pe veci si, eventual, eliminat definitiv din sistem.
    Judecatorii buni sunt, in mod evident, cei care dau sentinte favorabile infractorilor USL si care ii condamna doar pe infractorii PDL.
  • +9 (11 voturi)    
    Adrian Nastase.... (Marţi, 31 ianuarie 2012, 1:00)

    luci30 [anonim]

    Eu cred ca nu va mai putea exista politicdupa aceasta condamnare.Avind dosar penal ,ca va face sau nu inchisoare...fix-pix....chestia este ca nu -si va putea relua postul politic la care se simtea indreptatit ,iar noua ne ramine pe mai departe ,,distractia cu Lolec si Bolec,,
  • +11 (13 voturi)    
    Frate, 138 000 Ron salariu?!?!? (Marţi, 31 ianuarie 2012, 1:30)

    Un sarac [anonim]

    Sper sa fie vorba de salariul anual!!! Pentru ca daca nu e asa, imi aduc aminte pe loc de faptul ca judecatorii s-au judecat pe ei insisi cu Guvernul si si-au stabilit singuri salariile!!!

    Pe de alta parte, bine dracu' ca are atatia bani ca poate ca altfel nu ar fi luat aceeasi decizie! :)))
  • +10 (10 voturi)    
    Vinovat, nu? (Marţi, 31 ianuarie 2012, 8:50)

    degrize [utilizator]

    Oare orice om cu capul pe umeri se indoieste catusi de putin ca Nastase a facut averi ilicit? Ca a facut afaceri (a acordat contracte) paguboase pentru Romania, dar avantajoase pentru el? Ca a incercat sa ascunda spaga si mita sub forma unei mosteniri de la o baba de 97 de ani care era experta in plasamente pe bursa? Si cate si mai cate... Sper sa aiba palcerea sa-i fie numarate ouale de colegii de camera.
  • +9 (9 voturi)    
    Ponta incorect... (Marţi, 31 ianuarie 2012, 8:59)

    Petre [anonim]

    Pentru ca nu l-am vazut pe scarile tribunalului cu haita dupa el sa protesteze...
  • -4 (4 voturi)    
    hmmmm-nu stiu ce sa zic (Marţi, 31 ianuarie 2012, 9:01)

    jude [anonim]

    nu stiu daca ii poti acuza de ceva

    sentintele date deja sunt asa si asa
    • -5 (7 voturi)    
      Nastase mic copil (Marţi, 31 ianuarie 2012, 10:27)

      cornel [anonim] i-a raspuns lui jude

      La prejudiciul lui Nastase este mic copil fata de cat a furat gasca lui chioru. O sa vedem prejudicii mai mari dupa noiembrie 2011
      • +5 (5 voturi)    
        Pardon, dupa 2016! (Marţi, 31 ianuarie 2012, 12:19)

        Petre [anonim] i-a raspuns lui cornel

        Pana atunci marele copil, Nastase ....la zdup. Macar 2 ani!
        Multumit?
  • -6 (6 voturi)    
    Sa fie dreptate! (Marţi, 31 ianuarie 2012, 10:31)

    Nicolae [anonim]

    Ca sa fie dreptate m-ar interesa de ce nu este condamnata madam Ritzi-Pitzi! Pe unde zace dosarul pedelistei? Cumva l-au ascuns? M-ar interesa sa vad si pe Basescu condamnat pentru furtul flotei Romaniei, pentru casa din Mihaileanu, pentru casele din Otopeni, din Baneasa (apartamentul de 400 mp), pentru casa din Corbeanca, pentru cumpararea terenului din Pipera de la Casuneanu si vanzarea inapoi catre Casuneanu dupa 1 an dar de 10 ori mai mult. Astea nu sunt fapte de coruptie? Cind o sa intre si Boagiu in puscarie pentru ca au murit oameni pe soselele pe care firmele portocalii nu s-au deranjat sa le deszapezeasca - sa nu consume motorina cu utilajele. Sa plateasca si Nastase dar sa vina si nea Boc sa raspunda pentru faptele sale de coruptie de la Cluj. Sa fie bagati la bulau si madam Anastase care tacsu face afaceri ilegale cu petrol pe la Ploiesti. Sau madam udrea care in fiecare an sparge miliarde de euro pe patinoare (pentru care platim de 10 ori mai mult decit in alte tari), pe piscine nefunctionale, pe parcuri in comune care nu au nici macar apa curenta. Fiul lui Cocos-Udrea a omorit o familie de 3 persoane cu masina - mergea ca un besmetic - si a fost scos de sub urmarire penala! Cind va fi condamnat fiul senatoarei portocalii Placinta, cel care a batut o femeie si s-a suit cu masina peste un trecator? Madam placinta era mandra grozav de odrasla sa care urina pe o cruce crestina si tragea putin pe nas niscaiva droguri! Mantog a distrus o ambulanta cind mergea cu 200 km/ora si a fost scos basma curata! Cind se va face justitie si cu javrele portocalii atunci mai vorbim de dreptate! Pina una-alta este vorba de opereta de 2 lei, de tele-justitie!
  • -4 (6 voturi)    
    o idee! (Marţi, 31 ianuarie 2012, 10:45)

    laurentiucat [utilizator]

    pana acum nu eram suta la suta sigur ca basescu va face puscarie dupa terminarea mandatului, la termen sau demis.
    acum cred ca si-a furat caciula singur cu chestia asta.
    o sa fie ceva gen arafat si-si va da cu pumnii in cap.
    nastase nu e nevinovat, a facut multe porcarii ca prim ministru dar si multe lucruri bune.
    o condamnare cu suspendare si interzicerea unor drepturi civile era suficient,cred eu. pana la urma a
    fost primul ministru al tarii. sau procedam ca la ceausescu, il impuscam in ziua de craciun...si pe urma regretam?
    • +2 (4 voturi)    
      doar un minus... (Marţi, 31 ianuarie 2012, 12:02)

      slice_of_life [utilizator] i-a raspuns lui laurentiucat

      pot sa-ti dau. Pacat. Vai de capul tau!
      • -1 (1 vot)    
        sau de al tau? (Marţi, 31 ianuarie 2012, 14:16)

        laurentiucat [utilizator] i-a raspuns lui slice_of_life

        nu stiu al cui cap e mai bun si cine o duce mai bine dintre noi doi. asa ca poate e vai de capul tau...
  • +2 (4 voturi)    
    Opinie (Marţi, 31 ianuarie 2012, 12:17)

    catalin_mattei [utilizator]

    Mi se pare manipulare o astfel de abordare a unui demers al justitiei. Daca dorim sa cunoastem justetea hotararii unei instante trebuie sa ne familiarizam cu dosarul, cu probele pe care le aduce apararea dar si acuzarea si abia dupa ce am ajunge la concluzia ca o hotarare nu este cea buna am vedea daca cei din complet au posibile "bube". Mi se pare aiuritor sa ne intrebam daca nu cumva judecatorii fac anumite jocuri atata vreme cat nu discutam de dosar.
  • +1 (1 vot)    
    Contre (Marţi, 31 ianuarie 2012, 13:55)

    barney [anonim]

    Nu o sa iesim prea curand din situatia actuala si din criza cu atat mai mult, din moment ce USL pune piedici constant actualei guvernari. Este clar ca iesire din criza nu este o prioritate pentru ei, cum o reprezinta demiterea presedintelui. Au fost si vor ramane aceeasi comunisti cei din USL.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by