​​VIDEO Cum s-a derulat a treia sedinta de judecata a recursului in dosarul Trofeul Calitatii. Nastase si co-inculpatii au depus zeci de cereri de amanare si exceptii

de Attila Biro     HotNews.ro
Joi, 10 mai 2012, 18:09 Dosare Anticoruptie


Adrian Nastase
Foto: Hotnews
Completul de cinci judecatori al Curtii Supreme a judecat joi, 10 mai, al treilea termen al recursului formulat de Adrian Nastase in dosarul Trofeul Calitatii, in care a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. Avocatii au depus peste 20 de cereri de amanare si exceptii de neconstitutionalitate la dosar. Nastase a declarat ca daca ar avea un temei juridic ar solicita ministrului Justitiei sa trimita inspectia judiciara la ICCJ. In final, instanta a amanat procesul pentru data de 16 mai si a amendat un avocat cu 2.000 de lei.
  • Un jurnalist TVR intreaba: 900 de martori, 37.000 de pagini la dosar cat au costat? Nu au costat mai mult decat teatrul asta pentru punerea iluzorie a unei fraude care nu este dovedita?
  • Nastase raspunde: Este o intrebare corecta




Ora 10:50 Adrian Nastase ajunge la ICCJ, sustine o scurta conferinta de presa. Vorbeste din nou despre caracterul politic al dosarelor sale.

"Au fost 100 de termene absolut inutile pentru ca asa cum aratau cei doi judecatori fata de care am facut recurs si fata de hotararea specifica anilor '50. Cei cinci martori ai mei nu au fost luati in considerare, iar ceilalti nu au fost lasati sa vorbeasca.

Eu, in campania din 2004, nu m-am ocupat nici de caciulite, nici de Trofeul Calitatii. Este o poveste inventata de prietenul meu de la DNA Daniel Morar. O comanda politica. Tot acest circ se va incheia curand. Va rog sa cititi motivarea si veti vedea ca si cei doi judecatori care au dat aceasta decizie au spus ca nu sunt probe directe impotriva mea.

Nici cei 970 de martori nu au declarat ca mi-am folosit influenta functiei pe care o aveam pentru a obtine bani.

Este o poveste absolut incredibila. Nu este un dosar celebru, nu va ramane un dosar celebru, ci va ramane o proba cum este utilizat politic un mecanism care trebuia sa se ocupe de lupta anticoruptie.”

Intrebat daca va solicita colegului de partid Titus Corlatean sa declanseze o inspectie judiciara la ICCJ, Nastase spune ca nu exista un temei legal sa faca asta. Mentioneaza ca, daca ar exista o prevedere care sa-i permita sa solicite declansarea inspectiei judiciare, atunci ar initia o astfel de actiune: “Daca imi spuneti in baza carui text juridic as putea sa cer acest lucru, voi face acest lucru (declansarea inspectiei judiciare la ICCJ). Eu am facut acest recurs care este o sanctiune care vizeaza o proasta administrare a Justitiei. Eu cred ca este de datoria completului de cinci sa corecteze ceea ce a fost o evaluare incorecta”.

Vorbeste despre prescrierea faptelor din dosar. Sustine ca nu e clara data prescrierii dosarului. Nastase arata ca a cerut opinii de la specialisti in drept.

Intervine un reporter al TVR, care ii adreseaza lui Nastase o intrebare "incisiva": 900 de martori, 37.000 de pagini la dosar cat au costat? Nu au costat mai mult decat teatrul asta punerea iluzorie a unei fraude care nu este dovedita?

Nastase raspunde propt: Dupa cum ati vazut, prejudiciul stabilit de expertii independenti a fost zero. Intrebarea este corecta. Cei 900 de martori au fost audiati in cateva randuri. Cheltuielile au fost evident mari.

Ne dam seama de dosarul politic realizat de Daniel Morar si de Monica Macovei. Ati vazut ca Monica Macovei sustine ca guvernul Ungureanu a fost dat jos pentru ca se dorea achitarea mea.

Un alt reporter, de acesta data de la o televiziune privata, intreaba si el: “Acest dosar, dar si celelalte v-au afectat enorm imaginea. Cand si cum veti putea sa remediati?”

Nastase raspunde din nou: Vreau sa va spun ca nu cred ca imaginea mea a fost afectata [...] Este clar ca asta a fost intentia. Acest proces a creat o victimizare a mea extrem de evidenta. Sigur am mers pe acest drum al Golgotei.

Reporterul TVR revine: Au apucat avocatii dumneavoastra sa citeasca in sapte zile toate filele din dosar?

Nastase spune ca avocatii sai stiu in general dosarul, dar ca alte parti din proces si-au angajat avocatii in urma cu o saptamana.


Ora 11:09 Completul de cinci judecatori intra in sala. Presedintele completului de judecata, Livia Doina Stanciu (presedintele ICCJ), anunta asistenta din sala ca telefoanele trebuie inchise, iar inculpatilor le cere sa se plaseze mai in fata. Se face prezenta inculpatilor.

Unul din aparatorii lui Nastase, avocatul Viorel Ros, este bolnav si nu poate fi prezent. Irina Jianu si  Diana Gasparovici sunt absente de la acest termen. Un alt avocat al apararii este si el absent.

Sala de judecata este plina de avocati, jurnalisti si alte persoane.

Magistratul asistent spune ca au fost depuse 10 cereri  de catre avocatul Corneliu Liviu Popescu. Le citeste pe rand. Corneliu Liviu Popescu a cerut ca dosarul sa ii fie trimis la cabinet pentru a redacta motivul de recurs. Magistratul continua citirea cererilor depuse de avocatul Popescu: solicitare de suspendare a procesului, exceptii de neconstitutionalitate, recuzarea procurorului de sedinta Elena Matiesescu.

Avocatii ridica in exceptii si problema modului in care a fost compus completul de judecata, fiind nemultumiti ca sunt doar judecatorii de la sectia penala. Avocatii sunt nemultumiti ca procurorul de sedinta nu sta in sala langa avocati, ci undeva in lateral mai aproape de completul de judecata.

Avocatul Irinei Jianu arata ca inculpata este bolnava si nu se poate prezenta la proces. Citirea cererilor dureaza peste 15 minute. Unul dintre cei prezenti in sala numara peste 20 de cereri.

Presedinta completului de judecata face o referire la cererea prin care avocatul Corneliu Liviu Popescu a invocat incalcarea unor drepturi.  Mai precis, ca la precedentul termen nu i s-a permis sustinerea celor 10 cereri, instanta dispunand depunerea lor la dosar si mai apoi sustinerea orala a argumentelor. "In incheiere i s-a adus aminte ca trebuie sa depuna inainte de termen cererile pentru ca acestea sa fie analizate. Aceste mentiuni au fost facute la termenul trecut", spune presedinta completului.

Avocatii cer amanarea procesului pentru pregatirea celor peste 20 de cereri depuse la dosar.
Lucian Bolcas, avocat al lui Adrian Nastase, sustinere cererea de amanare. "A durat 15 minute citirea cererilor, este nevoie de timp pentru sustinerea acestor cereri. Ne-am indeplinit cu buna credinta dispozitiile din incheierea precedenta, asa ca va cerem sa ne acordati termen."

Bolcas face o gluma legata de cei cinci avocati ai lui Adrian Nastase: "Sunt cinci avocati pentru ca sunt 5 judecatori care il judeca".

Ora 11:30 Ion Cazacu, un alt aparator al lui Nastase, argumenteaza si el cererea de amanare: "A fost poate si pentru dumneavoastra o situatie deosebita ca domnul Liviu Popescu a dorit neaparat sa sustina aceste cereri, dar el avea o deplasare in interes propriu. Sunt insa cereri importante si au un caracter prealabil. Lipsa domnului avocat Popescu este motivata si nu poate fi pusa la indoiala. Eu cred ca ne aflam la cea mai importanta instanta din Romania. Vedeti ce discutii se nasc, nu numai in media."

Intervine si Adrian Nastase, care argumenteaza si el amanarea procesului: "Ceilalti avocati au lucrat cu mine si in prima faza. Intelegerea cu Corneliu Popescu este de data recenta si a fost facuta pe probleme de jurisprudenta CEDO. Nu as vrea sa le sustina ceilalti. El este raportorul oficial astazi la Strasbourg pe CEDO. I-a fost imposibil sa ramana in tara. Asa ca va cer sa amanati. Va rog sa imi dati voie sa imi exprim regretul ca domnul Viorel Ros are o pneumonie grava si nu poate participa".

Presedinta completului face o noua precizare: “Ordinea in care se da cuvantul este stabilita de lege si de presedintele completului”.

Procurorul de sedinta spune ca cererea de amanare nu poate fi admisa si solicita respingerea ei. "Domnul aparator avea cunostinta de prezenta sa la acel colocviu. Domnul aparator stia de acel colocviu inca de la termenul trecut", spune procurorul de sedinta.


Ora 11:45 Instanta spune ca urmeaza sa respinga cererea de amanare pentru ca avocatul Corneliu Liviu Popescu sa-si sustina argumentele, dar nu inainte de a-i intreba pe ceilalti avocati.

"Sunt cinci aparatori. Cererile domnului Corneliu Liviu Popescu sunt depuse, sunt explicitate, sunt detaliate. De ce ceilalti aparatori nu pot sustine acele cereri? Se prezuma ca aparatorii unei parti sunt o echipa si pot sustine cererile celorlalti avocati. Aparatorului Corneliu Liviu Popescu i s-a adus la cunostinta ca trebuie sa sustina cererile la acest termen".

Instanta le cere avocatilor sa spuna de ce nu pot sa sustina cererile. Avocatul Ion Cazacu spune ca instanta si-a incalcat propriile dispozitii.

"Faptul ca o astfel de cerere se depune astazi la ora 11 fara 25 este oare o dovada de buna credinta, desi se stia demult de acesta deplasare?", intervine presedinta completului.

Ion Cazacu spune ca avocatul Corneliu Liviu Popescu este de buna credinta. "Noi am insistat ca termenul de judecata sa fie mai lung pentru 21 mai. Corneliu Liviu Popescu s-ar fi prezentat fara probleme la termenul cerut de noi".

Avocatul continua pledoaria: "Noi ne luptam sa avem o dezbatere profesionala intr-o specialitate limitata. Acordarea unui termen de o saptamana nu ar impieta celeritatea procesului. Noi nu suntem autorii exceptiilor formulate de domnul Popescu. Domnul Nastase a afirmat ritos ca domnul Corneliu Liviu Popescu trebuie sa sustina aceasta cerere".

Ora 11:55
Ion Cazacu: "Mi se pare ca nu e in regula ca aparatorul din oficiu sa fie mentinut in sala, este o incalcare a legii. Va rugam sa ne respectati asa cum va respectam si noi. Nu vom sustine aceste exceptii, ci doar ne vom spune punctul de vedere. Va rog sa prorogati pronuntarea pe aceste exceptii. Faptul ca suntem 4 sau 5 avocati nu acopera dreptul la aparare pentru sustinerea cererilor lui Corneliu Liviu Popescu."

Lucian Bolcas ia si el cuvantul, argumentand amanarea procesului. Adrian Nastase doreste si el sa vorbeasca, dar este intrerupt de presedintele completului, care ii atrage atentia din nou ca nu i s-a dat cuvantul.

Instanta pune in discutie din nou amanarea procesului.

Ora 12:05 Adrian Nastase intervine: "La termenul anterior v-am cerut ingaduinta sa pot pleca fara sa suspendati procesul. Eu v-am cerut aprobarea sa plec. Daca considerati ca trebuia sa raman, atunci ramaneam. "

Adrian Nastase subliniaza ca la termenul trecut nu s-a amanat pe motiv ca el trebuia sa fie prezent la partid fiind vorba de o sedinta importanta la care s-a discutat componenta noului cabinet Ponta.

Instanta revine si spune ca cererea sa de a pleca din sala a fost pe langa altele unul din motivele amanarii.

Nastase revine si explica de ce lipseste avocatul Corneliu Liviu Popescu si de ce trebuie amanat procesul.

Instanta face precizari. Inca nu este clar daca procesul va fi amanat: "O precizare pentru avocati. Pentru perioadele urmatoare, de cate ori nu puteti sa va prezentati sunteti intr-o echipa aveti obligativitatea de va suplini in sustinerea cererilor. Avem obligativitatea administrarii actului de justitie cu buna credinta, dar si cu celeritate.

Partile au spus in mass-media: <<dorim sa ne judecam cu celeritate.>>. Instanta solicita celeritate la randul sau. Nu putem spune pe de-o parte ca dorim celeritate, dar pe de alta parte facem tot posibilul sa ingreunam procesul."

Instanta sustine ca, desi aparatorul lui Nastase a prezentat o dovada ca lipseste motivat, acesta putea sa ceara colegilor din echipa de aparatori sa ii sustina cererile.

Presedinta completului este de parere ca avocatul a dorit tergiversarea procesului si dispune amendarea avocatului Corneliu Liviu Popescu.  

“Curtea dispune amendarea avocatului Corneliu Liviu Popescu cu 2000 lei pentru ca nu a fost prezent in sala pentru a-si sustine cererile, astfel ca suntem obligati sa acordam un nou termen.”

Procurorul intervine si formuleaza concluzii pe cererea de recuzare.
 
Ora 12:20  Bolcas intervine pe cererea de recuzare. Un alt avocat pune din nou in discutie prezenta avocatilor din oficiu in sala de judecata. In replica, un avocat din oficiu ia cuvantul: "Nu inteleg violenta cu care fac trimitere avocatii angajati la noi, avocatii din oficiu. Nu ne prezentam din placere, dar nu regretam. Nu ne ridicam la nivelul cerut pentru a apara persoane publice demne de respect. Baroul ne-a desemnat. Nu am dorit sa lezam cartea de vizita a distinsilor colegi. Dvs ne-ati mentinut delegatiile la dosar. S-a spus de onorariile din oficiu ca sunt platite din bani publici, vreau sa va spun ca renunt la acesti bani".

Instanta dispune ca de la urmatorul termen avocatii din oficiu nu vor mai fi solicitati. Fixeaza urmatorul termen pentru 16 mai.

Nastase face un scurt comentariu la finalul procesului:

“La un dosar cu 37.000 pagini discutam de termene de cateva zile si aici domnul Liviu Popescu chiar este plecat in strainatate si a cerut ca aceste exceptii sa le prezinte personal. Depinde ce vrem sa facem? Vrem sa facem dreptate sau sa citim ce scrie Dan Tapalaga in HotNews? La revedere!”

Avocatul Ion Cazacu sustine si el o miniconferinta de presa despre derularea procesului in sala.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a mutat recursul in dosarul Trofeul Calitatii - Adrian Nastase din 21 mai in 23 aprilie (primul termen, 2 mai al doilea termen, 10 mai al treilea termen). Potrivit reprezentantilor ICCJ completul care judeca recursul a dispus preschimbarea termenului din oficiu pentru celeritatea procesului.

Recursul va fi judecat de un complet de cinci judecatori ai Inaltei Curti. In cazul in care recursul formulat de avocatii lui Adrian Nastase va fi respins, fostul premier va fi obligat sa isi ispaseasca pedeapsa de doi ani de inchisoare. Vezi cazul deputatului PNL Virgil Pop. De asemenea completul de cinci judecatori poate sa admita recursul si sa dispuna o alta solutie.

In motivarea deciziei, magistratii ICCJ Ionut Matei si Ioana Bogdan sustin ca procurorii au dovedit ca fostul premier si-a folosit influenta pentru a obtine finantarea ilegala a campaniei electorale prezidentiale din 2004.

Cei doi judecatori sustin ca pedepsirea cu inchisoare a lui Nastase trebuie sa reprezinte un puternic semnal de alarma pentru politicieni care trebuie sa constientizeze ca nu sunt mai presus de lege. In motivare este consemnata si opinia separata a judecatoarei Cristina Rotaru, care a fost de parere ca Nastase trebuie achitat pentru ca procurorii nu au demonstrat suficient vinovatia acestuia. Din motivarea instantei: in acest context, pedepsele aplicate trebuie sa inhibe pe toti cei care ar fi tentati sa intre in relatii dincolo de limitele legii cu reprezentantii clasei politice.

Dosarul "Trofeul calitatii" – Adrian Nastase

Fostul premier Adrian Nastase este acuzat de DNA ca, in 2004, a camuflat strangerea de fonduri pentru campania sa electorala prin initierea unui simpozion. Manifestarea "Trofeul calitatii in constructii" a fost organizata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), iar taxele de participare incasate (peste 1,6 milioane de euro) au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiatii familiei Nastase. De aici, banii au plecat, mai departe, spre o firma care a prestat diverse servicii in campania prezidentiala a liderului social-democrat.

Organizatoarea simpozionului incriminat a fost Irina Jianu, inspectorul general al Inspectoratului de Stat in Constructii, functie in care a fost numita ca urmare a relatiilor la nivel inalt pe care le avea in PSD, sustin anchetatorii. Taxele de participare au fost de cinci milioane de lei vechi pentru persoanele fizice (curca 125 de euro la acea data) si 15 milioane de lei vechi (aproape 400 de euro la acea data) pentru cele juridice. In total, s-a strans suma de 67,4 miliarde de lei vechi.

Citeste aici acuzatiile din dosar

Citeste rechizitoriul integral al dosarului

Vezi si cum se apara Adrian Nastase pe propriul site codulzambaccian.ro







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























7240 vizualizari

  • +56 (58 voturi)    
    vrem amanari.. (Joi, 10 mai 2012, 18:23)

    pehash [utilizator]

    cand se prescrie? 20 de amanari? 100 de amanari..
    dreptatea? ce-aia dreptate?
    are dreptate lingusitorul ala de la tvr. atatia copaci taiati de pomana.. nu era mai bine daca o rezolvam cu cateva grame de plumb?
    • +46 (48 voturi)    
      Contractul USL subliminal al USL cu romanii: (Joi, 10 mai 2012, 18:59)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      Va dam doar ce vi s-a luat, va dam minimum necesar sa stati acasa si sa va faceti crita zilnic, va lasam sa furati si sa copiati la BAC , dar ne votati si ne lasati in pace cu justitia, DNA, ANI si toate celelalte prostii... ca sa putem fura si noi in liniste...
      Cred ca singura sansa a romanilor adevarati este sa puna mana pe bate si sa se adune in Piata Universitatii. De acolo sa mearga la Palatul Victoria, sa intre peste omul lui Nastase, premierul Ponta si sa-i puna cateva intrebari simple:
      1. De ce justitia este defecta in cazul Nastase si amana procesul pana in Iunie, cand se prescrie.
      2. De unde are Ponta o vila imensa cu o curte de 5000 de metri patrati si 2 bone filipineze cand el este bugetar?
      3. Cine l-a impins la sinucidere pe procurorul Cristian Panait care aflase lucruri legate de premierul Adrian Nastase?
      4. Cand isi da demisia impreuna cu acest guvern mizerabil plin de hoti, fosile comuniste, penali, plagiatori si incompatibili ca sa scapam pentru totdeanua de ciuma rosie a lui Ion Iliescu?
    • +32 (36 voturi)    
      pe 10 iunie (Joi, 10 mai 2012, 19:23)

      Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      Deci, mai sunt 4 saptamani pana la prescriere.
      Iar avocatii, mana in mana cu judecatorii au pus de inca 20 de cerereri astfel incat ar mai fi de "procesat" pt inca 7 ani de-acum inainte.
      Iar CSM tace ca porcul in papausoi!
      Rusine sa va fie, judecatorilor!
      Mai rusine decat lui Bombo!
      • +11 (13 voturi)    
        Comment sters de user (Vineri, 11 mai 2012, 8:52)

        polonyca [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

      • -9 (9 voturi)    
        Tu ce ai face Andradda ? (Vineri, 11 mai 2012, 10:09)

        Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

        Absolut oricine , in locul lui Nastase si a celorlalti acuzati in dosarul in cauza, s-ar apara la fel, oricum pot.
        Daca vezi ca , in ciuda unei aparari ce tie ti se pare "beton", deciziile judecatoresti nu-ti sunt favorabile....te agati de orice "chichita" avocateasca.
        Daca astea sunt legile si, folosindu-te de ele, poti sa scapi fara executare....cine nu ar profita?
        Bun....Nastase nu este oricine, procesele lui nu pot sa nu aiba mari mize politice, se stie.
        Pentru Nastase este foarte important sa fie achitat.
        O prescriere sau o condamnare fara executare nu sunt bune, el vrea sa mai faca politica.
        Inversunarea voastra este clara: Nastase trebuie scos din politica !
        De ce?
        Pentru ca este periculos pentru adversari.
        Basescu l-a numit ca cel mai bun premier de pana acum....
        Mda, si eu am fost si mai sunt adversar politic cu ceea ce reprezinta Nastase.
        Cu toate astea, am mari indoieli ca are parte de o justitie normala, corecta si asta nu-mi place.
        In locul lui putem ajunge oricare dintre noi, la un moment dat.....
        Fara o justitie adevarata nu putem sa speram la nimic bun in viitor....de acord?
        • +5 (5 voturi)    
          In principiu asa este (Vineri, 11 mai 2012, 10:50)

          Iulian [anonim] i-a raspuns lui Wizard of Oz

          Ceea ce spuneti dvs. este, punctual, corect. Problema e ca justitia a ajuns sa functioneze exclusiv pentru apararea literei legii. La spiritul ei nu se mai gandeste nimeni. Si cand vezi ca baietii destepti pot face orice daca au bani pentru a-si angaja, apoi, un avocat iscusit, stai si te intrebi: pana la urma ce a mai ramas din ideile de Justitie, de Dreptate, de Vina, de Pedeapsa meritata? Aici ar trebui sa intervina CSM, si de-aia ne revolta tacerea lor.
    • +27 (29 voturi)    
      Cazul Nastase. (Joi, 10 mai 2012, 19:25)

      Juncu [anonim] i-a raspuns lui pehash

      Nastase, se lamenteaza, El zice: "Vrem sa facem dreptate sau sa citim ce scrie Dan Tapalaga in HotNews? La revedere!” Vedeti el citeste HotMews. Sper ca citeste si comentariile. Oare ce o fi in inima lui cand vede ca noi care scrim aici l-am vrea cu totii dupa gratii, ca sa se faca dreptate asa cum zice el. El a citit articolul lui Dan Tapalaga, prin care acesta la facut pe Nastase mic, mic de tot si in acelasi timp foarte vinovat. Si justitia ar trebui sa-l infunde pe Nastase, pentru a arata intregii clase politice ca si in Romania Legea-i Lege si Justitia-i Justitie.
      • -11 (11 voturi)    
        de ce, bai pedelistule? (Vineri, 11 mai 2012, 9:24)

        clujean [anonim] i-a raspuns lui Juncu

        ai citit dosarul, e beton, probele sunt clare, doar judecatorii se fac ca nu le vad? sau ai impresia ca o condamnare se da pe baza articolelor lui alde Tapalaga? iti reamintesc ca aceeasi Justitie a declarat, in 2005, ca dosarul impotriva lui Basescu trebuie nu SUSPENDAT ci ANULAT, pe motiv ca a ajuns presedinte! a fost OK atunci si nu e acum, asta vrei sa zici?
        • +11 (11 voturi)    
          de numarul oualor lui bombo, bai pesedistule! (Vineri, 11 mai 2012, 9:47)

          Iulian [anonim] i-a raspuns lui clujean

          Pe care o tara intreaga i le numara de vreo zece ani. Si concluzia e aceeasi, atat in cazul lui cat si al celorlalti paraziti comunisti si securisti: tuturor le lipsesc cate doua! Nici unul dintre ei nu ar fi in stare de nimic intr-o Romanie normala. Sunt mari si tari numai pe "Insula Piratilor". In momentul cand iau contact cu normalitatea, cu lumea normala, incep sa zbiere si sa scuipe. Se cred mari barbati, fiecare cu cate un ciorchine de cojones. In realitate sunt niste fricosi, incapabili sa participe la vreo competitie reala. De-aia, bai pesedistule, bai, nu are rost sa citim dosarul. Forma o fi ok, fondul insa e complet putred.
  • +36 (40 voturi)    
    Vand Ghidul CUM SE AMINA LA INFINIT VERDICTUL (Joi, 10 mai 2012, 18:23)

    magaru-mpielitzat [anonim]

    Oare nu ar trebui scos un ghid bazat pe experienta acumulata din procesele lui Nastase? Un ghid bun pentru orice cetatean care are probleme cu Justitia? Tot soiul de tertipuri, exceptii etc? Avind in vedere ca pentru egalul (nu legalul) Nastase trecurile au functionat, ar trebui sa fie valabile si pentru cetateni care nu au fost primministri sau parlamentari sau baroni etc. Daca as fi priceput, as face un studiu comparativ intre drepturile nobililor din vechime (marchizi, conti si duci) si drepturile boierilor actuali (parlamentari, ministri, presedinti etc).
    • +20 (22 voturi)    
      nu ai ce invata de la ei, ca avocat (Joi, 10 mai 2012, 20:17)

      javier [utilizator] i-a raspuns lui magaru-mpielitzat

      nu ai cum sa faci un ghid cu "tertipurile" avocatilor, pentru ca ceea ce se intampla aici nu reprezinta nici pe departe niste gasesnite ingenioase ale avocatilor, ci niste cereri penibile, nedemne chiar si pentru cei mai nepregatiti dintre avocati. oricare din cererile astea ar fi respinsa in trei secunde, intr-un dosar normal. e pur si simplu bataie de joc la adresa instantei - niciodata, intr-un dosar obisnuit, nu o sa fie amanata cauza pentru ca din cinci avocati numai unul vrea sa vorbeasca; niciodata nu ar avea un avocat tupeul sa ceara sa i se trimita dosarul la cabinet sau sa comenteze despre unde sta procurorul, sau culmea! sa intrebe de ce sunt judecatori doar de la sectia penala!! intotdeauna am crezut ca avocatul este dator sa is apere clientul, dar nu am crezut ca poate exista o asa lipsa de bun simt si lipsa de respect fata de instante. intind coarda pentru ca stiu ca se poate - judecatorii nu au curaj sa ia o decizie.
  • +37 (39 voturi)    
    Intrebare??? (Joi, 10 mai 2012, 18:28)

    gigel [anonim]

    Daca Domnul Nastase se crede nevinovat atunci eu nu inteleg de ce atitea cereri de aminari. Oare nu e in interesul Domnului Nastase sa se judece acest proces cit mai repede ca sa fie eliberat cit mai repede de acuzatii???? Iar daca e vinovat o sa scape mai repede din penitenciar.
  • +28 (30 voturi)    
    nedumeriri (Joi, 10 mai 2012, 18:33)

    cititor [anonim]

    Păi ce se mai judecă? Mai există dosarul?
    • +21 (23 voturi)    
      Care (Joi, 10 mai 2012, 19:01)

      Dosar? [anonim] i-a raspuns lui cititor

      Dosar? Care dosar? Nu stiu nimic...Nu cunosc
  • +26 (28 voturi)    
    ce-i atata vaicareala? (Joi, 10 mai 2012, 18:40)

    Iliescu reloaded [anonim]

    Asta e tzara pe care o vor romanii. De ce atata prefacatorie si indignare. Rezultatul se vede la alegeri si acolo majoritari sunt indivizii astia, altfel ar fi in alta parte.
  • +25 (27 voturi)    
    RUSINE (Joi, 10 mai 2012, 19:05)

    EDI [anonim]

    sunt avocat. dar acesti asa-zisi maestri fac de rusine profesia. mi-e sila de ei
    • +4 (4 voturi)    
      sanctiuni pentru avocati (Vineri, 11 mai 2012, 11:53)

      gigel [anonim] i-a raspuns lui EDI

      domnule , puneti mana de la mana avocatii de buna credinta si initiati sanctiuni mai aspre pentru avocatii care obstructioneaza justitia .
      de ex. in loc de amenda data dlui avocat popescu , amenda care eu cred ca se deconteaza inculpatului nastase , sa-i interzicem avocatului popescu sa pledeze la iccj in urmatorii
      zece ani sau chiar pentru totdeauna .
      daca te porti murdar la inalta curte n-ai ce cauta la inalta curte !
  • +19 (21 voturi)    
    Linistit.... (Joi, 10 mai 2012, 19:09)

    Dani [anonim]

    Ce linistit si calm e Bombonel...nimic nu-l mai streseaza...doar sunt ai lui la putere...cu alte cuvinte,
    s-a scos!
  • +21 (23 voturi)    
    Corlatean, ce mai astepti? (Joi, 10 mai 2012, 19:13)

    mariage [utilizator]

    Nu l-ai auzit pe Nastase? imediat trimite inspectia judiciara la ICCJ.
  • +29 (31 voturi)    
    Terifiant ! (Joi, 10 mai 2012, 19:32)

    DumitruVaduva [utilizator]

    Nu am citit toata polologhia asta care povesteste cum s-a desfasurat "judecata" de astazi in procesul lui Adrian Nastase si poate ca nu comentam nimic pe aceasta tema,dar m-a socat intrebarea celui de la tvr,adresata lui Adrian Nastase,dupa cate inteleg. Nu stiu cine este acest jurnalist sau ce este el,dar intrebarea lui este terifianta. In cateva cuvinte,el califica tot procesul ca fiind inutil,fara o baza reala,care invoca pentru Nastase,acuzatii nedovedite. Acest jurnalist este procuror si judecator in acelasi timp .El nu se sfieste sa puna o intrebare si sa includa in ea si raspunsul pe care trebuia sa-l dea altcineva. De asemenea el nu intelege ca ,padurile au menirea de a se "scrie" si de a se face presa pe ele,prin hartia pe care o dau,dar costurile cu aceasta hartie sunt recuperate prin valorificarea informatiilor incorporate in ea.Asta intra si ea in economia de piata.In concluzie,procurorii au acuzat,judecatorii au analizat si l-au condamnat 2 ani cu executare pe Nastase,constatand ca se face vinovat,iar jurnalistul de doi lei vine sa ne sugereze ca nimic nu a fost dovedit.Cum se poate asa ceva si cum il rabda pamantul si cerul pe un astfel de individ? Vina astuia este chiar mai mare si mai periculoasa decat a lui Adrian Nastase care,cu toate piedicile puse justitiei,va fi condamnat pana la urma,dar acest jurnalist,la adapostul liberatatii cuvantului si a presei,spune lucruri grave care atenteaza la libertatea justitiei si la eradicarea coruptiei din Romania.Cum isi permite unul ca asta sa faca asa ceva? Cum nu este el luat de guler si tavalit bine de presa ,care in alte cazuri sare ca arsa in apararea democratiei ? Cum isi permite unul ca asta sa se substituie justitiei si sa stabileasca el ce este dovedit si ce nu? Eu l-as pune pe acest individ,la stalpul infamiei in Piata Universitatii,si l-as pune sa citeasca fara sa ia pauza,toate dovezile expuse de procurori in toate dosarele lui Adrian Nastase, sa vada si el dovezile ,inexistente ,pentru el.
    • +13 (15 voturi)    
      execelent comentariu. (Joi, 10 mai 2012, 22:50)

      javier [utilizator] i-a raspuns lui DumitruVaduva

      si pe mine m-au socat intrebarile (amandoua) reporterului de la TVR. sper numai sa le fi pus de capului lui, si nu pentru ca de-acum incolo asta va fi tendinta si linia de gandire la TVR
  • +20 (22 voturi)    
    Dosarul Nastase (Joi, 10 mai 2012, 20:01)

    alexei28 [utilizator]

    Nu face asta puscarie niciodata, si daca ii da 2 ani cu executare se da bolnav si sta 2-3 luni..este un nemernic fara frica de Dumnezeu ..poti sa-l scuipi sa-l injuri el tot poezia aia de comunist o spune ..pupincuristul lui Iliescu...
    Nastase nu vezi ca Romania te uraste?? te vrea la inchisoare pe viata ?
    • +10 (12 voturi)    
      va avea brusc nevoie de dr. Bradisteanu.. (Vineri, 11 mai 2012, 6:53)

      Nicu [anonim] i-a raspuns lui alexei28

      Ii scapa nenea doctorul pe toti, ii va face si lui Nastase o mica interventie pe inima !!!! Si gata, scapa
  • +21 (23 voturi)    
    Pana cand.....? (Joi, 10 mai 2012, 20:02)

    Lucian [anonim]

    Domnul Nastase considera ca in anul 2012 poate sa prosteasca o tara intreaga cu nevinovatia asta afisata.Pana acum se plangea ca a durat prea mult si acum face pe dracu in patru sa amane, pana fapta se va prescrie.In concluzie :pana nu iesim in strada sa-i alergam pe acesti domni care au mancat cu polonicul din buzunarele noastre nu vom avea cu adevarat justitie in tara asta .De aceea va intreb ,pe voi care comentati acest caz,iesim in strada?Eu saptamana viitoare sunt dispus sa-mi pierd o ora sau doua pe la tribunal pentru un protest la adresa acestui individ.Sa fie clar :nu ma intereseaza din ce partid este acest domn,supararea mea nu este de ordin politic .M-am saturat sa vad infractori la televizor ,care imi dau lectii de morala si de drept penal dar ei au bagat in ei ca spartii,ne-au vandut si ne-au cumparat de cate ori au vrut ei .Acum la varsta de 28 de ani va spun ca imi doresc altceva de la tara mea si cred cu tarie ca suntem una dintre cele mai frumoase tari din Europa.Ca si popor nu am avut minte ,i-am lasat pe toti cretinii si securistii sa ne conduca. Dar intr-o zi vom iesi din case cu gandul ca astazi este timpul sa schimbam aceasta clasa politica de doi bani.Astept semnalul. Lucian
  • +15 (17 voturi)    
    Nastase e liber (Joi, 10 mai 2012, 20:21)

    Vizitiul [utilizator]

    Ca pasarea cerului. Liber sa faca oua pentru ca populatia sa numere in draci :))))
  • +15 (17 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 10 mai 2012, 20:34)

    [anonim]

  • +17 (17 voturi)    
    ziaristul cu intrebarea 'legitima' (Joi, 10 mai 2012, 20:40)

    alex [anonim]

    ar fi facut cariera in anii comunismului, desi, chiar si atunci, sa fi atit de balos i-ar fi stinjenit si pe 'tovarasi'
  • +17 (19 voturi)    
    România vs Justiție (Joi, 10 mai 2012, 20:56)

    aac [utilizator]

    Românii știu adevărul. Mai rămîne amănuntul penibil ca și justiția să-l afle. Sperăm că se va întîmpla pentru viitorul nostru - altfel nu va mai fi nici un viitor.
  • -7 (9 voturi)    
    Hahaha (Joi, 10 mai 2012, 21:35)

    diaconu Eusebiu [anonim]

    Birooooo iar te-a pus Tapalagă să scrii?
    Ceva despre Monica Macovei Gherghescu şi articolul din Curentul nu ne spui?
    ...că asta cu Năstase s-a răsuflat!
    N-o mai crede nimeni!
    • +8 (8 voturi)    
      Diaconu Eusebiu (Vineri, 11 mai 2012, 9:08)

      lzrd [utilizator] i-a raspuns lui diaconu Eusebiu

      daca ar fi multi ca tine si ca idiotul de jurnalist de la TVR in tara asta nu am mai avea nici o speranta ca odata si odata vom avea si noi o justitie cat de cat functionala!
      Nu imi doresc decat sa am norocul sa castig CINSTIT si eu sumele incasate ca si comisioane de nastase de la contractul cu Bechtel si din privatizari.
  • +12 (14 voturi)    
    # (Joi, 10 mai 2012, 22:01)

    Marius [anonim]

    Adrian Nastase a furat o tara intreaga drept urmare trebuie inchis, ichis intr-o inchisoare de maxima securitate.
  • +11 (13 voturi)    
    nastazi (Joi, 10 mai 2012, 22:27)

    grigoras [anonim]

    "Asezati-va linistiti la locurile voastre oameni buni":tov.Nastase nu va fi condamnat pentru ca PARTIDUL vegheza! Roadele venirii la putere se vad:amanarea,apoi prescrierea sau chiar daune pentru Bombonel!
  • +9 (11 voturi)    
    il salveaza Corlatean (Joi, 10 mai 2012, 22:45)

    RaduBaldea [utilizator]

    vina pt sutele de termene si pt toate celelalte amanari si cheltuieli cu martorii o poarta Adrian Nastase si avocatii sai care au facut tot posibilul sa lungeasca si sa complice acest proces !
    • +6 (6 voturi)    
      si nu numai (Vineri, 11 mai 2012, 10:41)

      gazeta de perete "coltul rosu de la cornu" [anonim] i-a raspuns lui RaduBaldea

      tvr a inceput sa'i pupe bombeul la pantofi.

      tvr, televiziunea noastra !
      tvr e cu noi !
      si justitia e cu noi !
      sanchi.

      ilici, bonbo, ponta, marga, manga, tanda, manda, usl !

      forza mang !
  • +8 (10 voturi)    
    Recurs (Vineri, 11 mai 2012, 1:02)

    kebab [utilizator]

    Verdictul a fost dat in prima instanta. Iar acesta este de VINOVAT. Cum sa spui tu dupa ce esti gasit vinovat si ti se da o sentinta cu executare ca este totul o facatura?
  • +11 (13 voturi)    
    sustitia independenta (Vineri, 11 mai 2012, 4:42)

    Anonimul [anonim]

    Da am scris intentionat sustitie. Sunt numai suste de hoti si criminali. Cine a ascultat declaratia vice premierului Florin Georgescu prim vice guvernator BNR poate a inteles cine este la giuvernare astazi si ce ii asteapta pe romani." pensionarii si bugetarii nu trebuie sa se mai agite, sa stea acasa, La vot sa voteze pe cine trebuie (adica pe ei) si nu numai ca veti primi ce a fost retinut dar va mai si marim. Daca ii votati pe alilalti ( adica opozitia de azi) vi se vor taia din nou pensiile si salariile BNR, guvernatorul Isarescu va trebui sa ii atraga atentia acestu nerusinat PSDist ca inca este prim vice guvernator, chiar si auto suspendat si ca la inceput a spus ca este independent. Numai ca LUPU ISI SCHIMBA PARUL DAR NARAVUL BA. FSNistul din el inca este activ si este inflacarat si nerusinat. Un excroc ca toti PSDistii
  • +7 (9 voturi)    
    La finalul intregului circ... (Vineri, 11 mai 2012, 6:14)

    Cadillac [utilizator]

    ...mii de cetateni indignati, zeci de mii de comentarii ca urmare a sute de articole, tragem linie si ajungem la aceeasi 'concluzie':

    De cind e lumea si pamintul, ciinii latra, caravana trece...

    Ori, ne indreptam spinarea si privim REALITATEA in ochi:

    " Legea e ca o bariera...

    la care se opresc boii,

    pe sub care trec cateii

    si peste care sar leii "


    Adrian PAUNESCU

    Revista Flacara, August 1978
  • +9 (11 voturi)    
    Spuneti-i stimabilului etern aspirant... (Vineri, 11 mai 2012, 7:08)

    Zede [anonim]

    ...la postul de presedinte al Romaniei sa nu mai aprecieze intrebarile care i se pun. "Este o intrebare corecta" poate sa spuna numai o persoana cu mari probleme de perceptie a realitatii.

    Inseamna ca nu stie chiar deloc de ce sta in momentul respectiv de vorba cu presa. Nu a descoperit leacul pentru cancer (sau, mai adecvat, leacul pt HIV), ci a facut recurs in cadrul unui proces unde a fost condamnat pentru coruptie. Deci, i-a cam cazut diadema pe un ochi. Asa ca, mai usurel cu atitudinea relaxata si zeflemitoare.

    Bine, in cazul dumnealui este vorba de o situatie de castig in ambele deznodaminte posibile: inchisoarea are si ea placerile ei...
  • -5 (7 voturi)    
    TVR, jenant (Vineri, 11 mai 2012, 9:21)

    clujean [anonim]

    pe vremea viperei Culcer atacau Opozitia incontinuu, cu sau fara motiv, iar acum, ca s-a intors roata, ling unde muscau, tot cu sau fara motiv... ce institutie de kkt!
  • +8 (8 voturi)    
    DACA (Vineri, 11 mai 2012, 9:42)

    john [anonim]

    si acum scapa nastase, cand EU e cu ochii pe proces, PSD va trebui sa-si comande coparseul.
  • +9 (9 voturi)    
    sansa pierduta... (Vineri, 11 mai 2012, 9:57)

    livius [anonim]

    Propunerile europarlamentarului român Monica Macovei referitoare la conflictele de interese şi cheltuielile nejustificate de care sunt acuzate trei agenţii europene au fost avizate favorabil de Parlamentul European, decizie care va schimba regulile anticorupţie care se aplică în Uniunea Europeană
  • 0 (0 voturi)    
    Articole despre Adrian Nastase (Vineri, 11 mai 2012, 17:16)

    mihnea [anonim]

    http://curentul.net/2009/11/24/nastase-scatiu/

    http://curentul.net/2009/12/01/nastase-scatiu-ii/


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by