VIDEO Doi functionari au fost retinuti dupa ce au cerut mita de peste 170.000 euro pentru vanzarea unor spatii in Centrul Istoric

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 30 mai 2012, 14:09 Dosare Anticoruptie


Doi functionari de la Administratia Fondului Imobiliar si Politia Locala a Capitalei au fost retinuti de procurorii DNA, dupa ce au cerut mita peste 170.00 de euro de la persoane carora le-au promis ca le ajuta in vanzarea si concesionarea unor spatii din Centrul Istoric, informeaza Mediafax.

Paulina Chioveanu, angajata in cadrul Administratiei Fondului Imobiliar (AFI), si Nicolae Alexandru Ciortan, de la Directia Generala de Politie Locala si Control al Municipiului Bucuresti, sunt cercetati de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru trafic de influenta, in forma continuata, si, respectiv, complicitate la aceasta infractiune.

Potrivit procurorilor, in cursul lunii aprilie 2012, Paulina Chioveanu, cu ajutorul lui Nicolae Alexandru Ciortan, a pretins de la un denuntator suma de 125.000 de euro, "lasandu-l sa creada ca poate interveni pe langa persoane competente din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti si Primariei Sectorului 3 Bucuresti pentru a le determina sa aprobe inchirierea si apoi vanzarea catre denuntator a unui spatiu comercial in suprafata de peste 1.000 mp situat in Centrul Istoric al Capitalei".

Din banii pretinsi, Paulina Chioveanu a primit de la denuntator, in doua transe, suma totala de 16.000 de euro si produse alimentare in valoare de 500 de lei, se arata intr-un comunicat de miercuri al DNA.

In 22 aprilie, Paulina Chioveanu a fost prinsa de procurori la scurt timp dupa ce a primit de la denuntator suma de 15.000 de euro, o transa din totalul de 16.000 de euro.

Procurorii o mai acuza pe Chioveanu ca, in cursul lunii mai 2012, tot cu ajutorul lui Ciortan, a pretins 48.000 de euro de la un alt denuntator, caruia i-a spus ca poate interveni pe langa persoane competente din cadrul Administratiei Fondului Imobiliar si Primariei Municipiului Bucuresti pentru a le determina sa aprobe concesionarea catre acesta a unui spatiu comercial situat in Centrul Istoric al Capitalei, aflat in administrarea AFI.

Ciortan a fost prins de procurori in 29 mai, la scurt timp dupa ce a primit de la denuntator cei 48.000 de euro ceruti.

Paulina Chioveanu si Nicolae Alexandru Ciortan au fost retinuti marti, urmand sa fie prezentati miercuri Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

In aceasta cauza, procurorii fac acte de urmarire penala si fata de alte persoane.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1682 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Este ma! (Miercuri, 30 mai 2012, 15:59)

    Sting [utilizator]

    La mai mare!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by