UPDATE ​Inalta Curte a amanat pentru 1 iunie pronuntarea sentintei in dosarul de coruptie al senatorului PSD Catalin Voicu

de Attila Biro     HotNews.ro
Marţi, 29 mai 2012, 7:45 Dosare Anticoruptie


Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat, marti, pentru 1 iunie pronuntarea sentintei in dosarul senatorului Catalin Voicu, trimis in judecata pentru trafic de influenta. Pronuntarea a fost amanata deoarece judecatorii mai au nevoie de timp pentru a delibera. La precedentul termen din dosar, DNA a cerut prin procurorul de sedinta condamnarea lui Voicu la 9 ani de inchisoare, 6 ani pentru fostul judecator Florin Costiniu si cate 5 ani pentru Costel Casuneanu si Marius Locic. Catalin Voicu a declarat in ultimul cuvant ca este nevinovat si a cerut achitarea. Pe 14 mai completul format din judecatoarele Mirela Sorina Popescu, Luminita Zglimbea si Angela Dragne au finalizat cercetarea judecatoareasca in dosarul de coruptie al senatorului Catalin Voicu. Reprezentantul DNA, procurorul Camelus Paduraru a cerut instantei o pedeapsa de 9 ani de inchisoare pentru Catalin Voicu.

"Din cauza lui Voicu coruptia a ajuns la toate institutiile statului, politie, justitie", a declarat procurorul DNA in cadrul pledoariei finale. Catalin Voicu s-a aparat si a cerut achitarea pe motiv ca este nevinovat. " Eu am respectat justitia ca altfel muream cu ei atunci cand au venit la poarta mea cu mascatii si automatele", a declarat Catalin Voicu.


Dosarul "Voicu" – Catalin Voicu



Senatorul PSD Catalin Voicu este acuzat ca ar fi primit sume de ordinul sutelor de mii de euro de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru a interveni pe langa judecatori si politisti spre a obtine decizii favorabile in dosarele in care acestia erau implicati (un litigiu dintre firma de constructii PA&CO si CNADNR, respectiv un dosar penal pentru inselaciune).



Potrivit procurorilor DNA, "in anul 2009, inculpatul Catalin Voicu a pretins de la inculpatul Costel Casuneanu in mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani, totalizand 260.000 euro, din care a primit suma de 200.000 euro, promitand ca in schimb va interveni pe langa magistratii Sectiei Contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie investiti cu solutionarea unui dosar avand ca obiect litigiul dintre SC PA&CO International SRL Bacau si C.N.A.D.N.R. si-i va determina pe acestia sa adopte o solutie favorabila societatii comerciale la care Costel Casuneanu era asociat."

Banii ar fi ajuns la judecatorul Florin Costiniu, care l-ar fi ajutat pe Voicu sa intervina pe langa magistratii Sectiei Contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in sprijinul companiei lui Casuneanu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4854 vizualizari

  • +23 (23 voturi)    
    nici o emotie (Marţi, 29 mai 2012, 7:58)

    tibirk [anonim]

    a avur grija sa-si plaseze oamenii unde trebuie inainte de sentinta.
    • -11 (13 voturi)    
      EXPERTIZA VOCE, DE CE NU? (Marţi, 29 mai 2012, 10:02)

      Mishi [anonim] i-a raspuns lui tibirk



      intrebarea este simpla.. in acest proces de ce dna si inalta curte au facut tot ce e posibil ca inculpatii sa nu primeasca dreptul de a efectua o expertiza a vocii? ce e de ascuns? ce s-ar fi descoperit daca expertiza se facea de catre un expert cu adevarat independent?
      • +1 (1 vot)    
        expertiza vocii...? (Marţi, 29 mai 2012, 16:56)

        j [anonim] i-a raspuns lui Mishi

        Cumva te referi la faptul ca Voicu a cerut expertiza aparaturii de la SRI, care cantareste cateva tone ? Parca asta era procesul la care s-a intamplat asta. Ce putea sa gaseasca acolo ? S-a bazat pe faptul ca SRI o sa intarzie cat mai mult procesul. Putea sa ceara expertiza inregistrarii nu a aparaturii, dar nu expertiza era importanta ci intarzierea procesului pana la prescriptie. Eu sa fi fost judecator, sa faca mishto Voicu la procesul meu, il condamnam de nu se vedea la maximul pedepsei. Probabil ca nici judecatorul nu a fost un prost, sa-si bata joc Voicu de el cu expertize cerute la vrajeala.
    • +14 (14 voturi)    
      Fara emotii (Marţi, 29 mai 2012, 10:19)

      Sigur [anonim] i-a raspuns lui tibirk

      Daca nu va fi amanat pentru impresia artistica, va fi achitat. Daca se va amana, va fi achitat probabil dupa inca o noua amanare. Deja paternul este stabilit de la procesele de coruptie mari, se amana de vreo 2-3 ori si apoi se achita toti inculpatii!!!
  • +28 (28 voturi)    
    .... (Marţi, 29 mai 2012, 8:05)

    m [anonim]

    si ne intrebam de ce a fost dat jos guvernul???????
    • +3 (3 voturi)    
      Unde mai pui ca si Voicu a votat motiunea ! (Marţi, 29 mai 2012, 14:14)

      Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui m

      Cu niste parlamentari intangibili, inamovibili, "incoruptibili", imprevizibili, intr-un cuvant IMPOSIBILI, un inculpat pune umarul la dat jos Guvernul Romaniei !!!

      Cum dracu' de nu i s-a suspendat dreptul de a participa la sedinte, din moment ce a fost trimis in judecata, deci exista probe si acuzatii care trebuiau sa-l tina departe de destinele tarii ?!
  • +22 (22 voturi)    
    Achitat ! (Marţi, 29 mai 2012, 8:25)

    Kypros Salamandros [anonim]

    Achitat sau cu suspendare, nu se poate ca un pion atat de important pentru mafia PSD sa infunde puscaria. Sa vedem !
    • +9 (13 voturi)    
      eu zic ca nu-l achita (Marţi, 29 mai 2012, 9:25)

      Anonimus [anonim] i-a raspuns lui Kypros Salamandros

      nu dupa cat a stat in arest preventiv. i se va da o pedeapsa cu execuatre care sa echivaleze timpul eja petrecut in detentie
    • +13 (13 voturi)    
      Nu va fi condamnat (Marţi, 29 mai 2012, 10:00)

      Anonimul [anonim] i-a raspuns lui Kypros Salamandros

      O condamnare a lui Voicu ar insemna o recunoastere ca si Judecatorul Costiniu este vinovat si deci ar trebui sa primeasca si el cel putin aceias condamnare. Atata vreme cat sotia acestuia este judecator, Costiniu ii va scoate bazma curata si pe ceilalti pentru ca sotul ei sa poata scapa.
  • +23 (23 voturi)    
    scapa! (Marţi, 29 mai 2012, 8:31)

    SISI [anonim]

    Nu va mai agitati ca oricum scapa! Doar e un om "cinstit"! Ca sa nu mai vorbim de restul la fel de "cinstiti".Modele ........
  • +21 (21 voturi)    
    Nu va fi astazi. Se va amana (Marţi, 29 mai 2012, 8:59)

    tavyy [anonim]

    Nu stiu de ce am impresia asta, insa sunt sigur ca pronuntarea sentintei se va amana din diverse motive.
    • +12 (12 voturi)    
      Programare la dentist? (Marţi, 29 mai 2012, 10:02)

      Anonimul [anonim] i-a raspuns lui tavyy

      Judecatorul a avut programare la dentist si a scos o masea.?
  • +18 (18 voturi)    
    Libertate! (Marţi, 29 mai 2012, 9:15)

    costache [anonim]

    Libertate pentru nas!
  • +11 (11 voturi)    
    hehehe (Marţi, 29 mai 2012, 9:20)

    dbp [anonim]

    are careva vreun dubiu ca sentința finala va fi alta decât... NEVINOVAT?
    • -11 (11 voturi)    
      INTREBARI DIFICILE !!! (Marţi, 29 mai 2012, 10:16)

      Bebe [anonim] i-a raspuns lui dbp

      Vad ca esti foarte convins de vinovatia inculpatilor... daca acestia sunt asa de vinovati cum spui tu poti sa explici de ce:

      1. DNA si Inalta Curte au refuzat accesul Inculpatilor la o expertiza independenta a vocilor? Ce au autoritatile de ascuns?

      2. De ce inregistrarile originale nu exista? De ce au fost sterse?

      3. De ce Inregistrarile conversatiilor nu sunt in formate digitale originale ci in formate comprimate ce ingreuneaza foarte mult identificarea falsificarilor? Ce au autoritatile de ascuns?

      4. De ce mare parte din inregistrari au fost sterse? Ti ti-ar placea sa te inregistreze cineva 60 de minute vorbind si apoi sa pastreze doar 3 minute din conversatie in segmente nu mai lungi de 10-15 secunde si puse in ordine necronologica? Daca baietii astia sunt atat de vinovati... de ce a trebuit stearsa restul conversatiei?

      5. De ce DNA a insistat ca la singurul institut abilitat sa efectueze expertize tehnice sef sa fie un om de a lor, procuror detasat. Daca Probele DNA sunt beton, de ce au nevoie de un om de a lor care sa fie expert independent?

      6. De ce multi din expertii tehnici autorizati de stat sunt banuiti ca sunt agenti ai serviciilor sub acoperire? Crezi ca un expert asa zis independent va spune vreodata ca probele facute de seful sau ierarhic din servicii sunt false?

      7. De ce DNA in acest caz, s-a dus la inalta curte sa discute extrajudiciar cu judecatorii? Exista filme pe internet dovada in aceasta privinta? Ce le-au spus, sau mai exact ce le-au ordonat?

      Rog jurnalistii independenti si profesionisti al Hotnews sa raspunda la aceste intrebari... pentru a dovedi ca linsajul mediatic la care inculpatii au fost supusi in trecut nu a fost comandat politic.
      • +2 (2 voturi)    
        ia mai lasati-ne cu intrebarile! (Marţi, 29 mai 2012, 14:04)

        dbp [anonim] i-a raspuns lui Bebe

        ăștia devalizeaza tara si noi trebuie mereu sa raspundem la intrebari? Pai ei sunt cei care trebuie sa ne raspunda noua la intrebarile noastre, nu la cele puse de injustiție!
        da' cum naiba se face ca la noi nici un pulitician nu este de vina niciodată pt nimic?
        după mine, pe ăștia ar trebui sa-i "rada" chiar fără nici pic de justiție! poate asa ceilalți s-ar gândi de vreo 5-6 ori înainte de a mai îndrăzni sa se gândească măcar la asa ceva!
  • +16 (16 voturi)    
    ?????? (Marţi, 29 mai 2012, 9:21)

    B.F. [anonim]

    Problema este complicată. Dacă-l achită justiţia va fi întrebată de ce l-a ţinut aproape un an la mititica. Dacă-l condamnă se pune rău cu actuala putere. Soluţia? Se amână!.
    • +1 (1 vot)    
      Pana se prescrie (Marţi, 29 mai 2012, 15:42)

      secu [anonim] i-a raspuns lui B.F.

      Patent brevetat in marea famiglia usl-amista!
      Noroc cu MCV. Vreau ca UE sa mentina aceasta supraveghere ca altfel e vai si amar de noi. Cu cat ii plimba mai mult pe "cinstitii" astia cu atat se conving mai multi cetateni de "cinstea" lor.
  • +16 (16 voturi)    
    Ma intreb (Marţi, 29 mai 2012, 9:33)

    nano2k [utilizator]

    Ma intreb numai daca strategia va semana cu cea utilizata pentru Bombo. In rest, nu ne putem astepta decat la murdarii marca PSD.

    Si da, de-aia risca USL/PSD erodarea pana la alegeri, pentru a-i scoate basma curata pe acesti infractori gen Bombo si Voicu care sunt indispensabili mafiei pesediste.

    Toti infractorii si-au dat mana peste tara sa se protejeze reciproc pentru ca asa face o familie (sau "famiglie"), si pentru ca trebuia sa aiba un nume i-au zis USL!
    • +9 (9 voturi)    
      ????? (Marţi, 29 mai 2012, 10:06)

      Anonimul [anonim] i-a raspuns lui nano2k

      Toti USListii vor fi pe scarile tribunalului ca la Bivolaru . Sunt doar tovarasi in parlament trebuie sa arate ca a fost dosar PULITIC.
  • +14 (14 voturi)    
    isi va schimba numele (Marţi, 29 mai 2012, 9:35)

    octav [anonim]

    Va divorta ,isi va schimba numele,isi va trece averea pe numele rudelor,va face implant de par si ......va candida ultererior la functia de mare politai al tarii!!URAAAAA!
  • +20 (20 voturi)    
    Imi si imaginez discutia intre... (Marţi, 29 mai 2012, 9:36)

    anar1975 [utilizator]

    Ponta si Voicu:
    P: Ba, Voicule, ca sa-l scapam pe Adrian (Nastase) trebuie sa sacrificam pe altii, sper ca ma intelegi...
    V: Da, sefu', inteleg, dar daca ma condamna cu executare, sper ca dupe 3 luni scap, pentru buna-purtare, nu?
    P: Da, nu-ti fa griji, asta e doar asa pentru prostii care ne voteaza. O sa scapi, cel mai probabil dupa ce trec alegerile...
    V: Da, ai dreptate, sefu', trebuie sa luam un scor bun la locale, deci ma sacrific pana atunci.

    Vai de noi, de voi, de toti...:-(
    • +12 (12 voturi)    
      si la anul (Marţi, 29 mai 2012, 9:49)

      ginel oboreanu [anonim] i-a raspuns lui anar1975

      secretar de stat in mai !
      seful djicot sau la si'un sfert :))
    • +11 (11 voturi)    
      scenariu de groaza (Marţi, 29 mai 2012, 9:55)

      catri81 [utilizator] i-a raspuns lui anar1975

      si inca mai au pe masa o gramada de astfel de scenarii.....pai n-au zis ei ca sunt cei mai buni si cinstiti ...trebuie sa-i albeasca pe toti pungasii din USL......si doamneeeee cat sunt de multi.
  • +7 (7 voturi)    
    Usor.Nu dati navala. (Marţi, 29 mai 2012, 9:43)

    mircea [anonim]

    Ce o fi cu astia de la USL,dar cum au ajuns la guvernare vor sa ia fata PDL,umpland puscariile sa nu mai aiva altii loc.A.Nastase este cu un picior in puscarie,Catalin Voicu il urmeaza deaproape.Astia tin usa cu piciorul ca sa poata intra si altii.
  • +2 (4 voturi)    
    2/luna condamnati-procentaj bun (Marţi, 29 mai 2012, 9:45)

    semiom [utilizator]

    Macar 2 pesti mari pe luna condamnati definitiv ar face tare bine acestei tari. Pentru altceva...
    Sunt sute de persoane care au citit Divina Carte. ACEASĂ CARTE NU ESTE SCRISĂ DE UN OM! Oricine citeşte cartea conştientizează faptul că iniţiatul roman Gheorghe Olteanu este cel care a recepţionat prin Auz Divin şi transcris aceste revelaţii. Nu cunosc o persoană care sa nu creadă ştiinţa şi să nu îşi dorească apropierea de divinitate înţelegând aceasta carte. Ea este carte de ŞTIINŢĂ (materie, antimaterie, particule elementare-toate, forţe nucleare, Big Bang, găuri negre, ADN, etc) şi credinţă.
  • +3 (7 voturi)    
    se stie (Marţi, 29 mai 2012, 10:20)

    evoque [utilizator]

    e cu suspendare.
    Probleme insa vor fi pentru pdl-istii care o sa incapa pe mana razbunatoare a lui voicu, vai ce macel o sa fie pana la alegeri.
    Omul asta are scris pe fata "razbunare" si este crescut dupa cum se vede din comportament la tzatza securitatii.
    • +3 (5 voturi)    
      Mi-a placut asta (Marţi, 29 mai 2012, 10:26)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui evoque

      E ca in aia cu "Luati-l de pe mine ca-l omor!".
      Continua sa visezi, luptatorule.
  • +3 (3 voturi)    
    Voicu (Marţi, 29 mai 2012, 12:01)

    costel [anonim]

    Va fi condamnat la pedeapsa egala cu perioada cit a stat in arest.
    • +2 (2 voturi)    
      totusi (Marţi, 29 mai 2012, 13:02)

      ginel din obor [anonim] i-a raspuns lui costel

      va fi si recurs :)
      la un complet cu unspe judecatori.
      peste vreo trei ani.
  • +3 (3 voturi)    
    Daca-l achita.... (Marţi, 29 mai 2012, 13:59)

    Cataleya [utilizator]

    ...romanii sunt buni de plata.
    Voicu merge la CEDO si cere despagubiri pt anul de detentie executat deja, ca nevinovat!.
    De la judecatori obtine achitarea, iar de la romani, vreo cateva zeci sau sute de mii de euro!
    Votati USL!

    Si, in alta ordine de idei...pana acum de ce n-au avut judecatorii timp sa delibereze?
    Adica tot ei si-au asigurat un timp de cateva luni pt deliberare iar acum vin si spun ca le mai trebuie 3 zile?
    Absurd si rusinos!
  • +1 (1 vot)    
    Mda (Marţi, 29 mai 2012, 14:51)

    ion [anonim]

    Parca se formeaza un sablon. Ma mir ca pe fostul mistru al agriculturii l-au condamnat. Probabil nu a mai avut "spate" saracul. Concluzia pana la alegerile parlamentare nu o sa se mai dea nici o sentinta. De ce? Le e frica.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by