​​VIDEO Ce s-a intamplat in ultima sedinta de judecata a dosarului de coruptie al senatorului PSD Catalin Voicu

de Attila Biro     HotNews.ro
Luni, 14 mai 2012, 22:51 Dosare Anticoruptie


Dupa 630 de zile si 34 de termene si o sedinta de 11 ore, completul de judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a finalizat judecarea dosarului de coruptie in care senatorul Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta. DNA a cerut prin procurorul de sedinta condamnarea lui Voicu la 9 ani de inchisoare, 6 ani pentru fostul judecator Florin Costiniu si cate 5 ani pentru Costel Casuneanu si Marius Locic. Catalin Voicu a declarat in ultimul cuvant ca este nevinovat si a cerut achitarea. Instanta a respins cererea procurorului de rearestare a senatorului PSD. Sentinta va fi anuntata pe 29 mai, decizia nu este definitiva, ea va putea fi atacata cu recurs la completul de cinci judecatori.
  • Procurorul de sedinta: Din cauza lui Voicu coruptia a ajuns la toate institutiile statului, politie, justitie.
  • Catalin Voicu: Eu am respectat justitia ca altfel muream cu ei atunci cand au venit la poarta mea cu mascatii si automatele.
  • Marius Locic: Domnul Voicu este un om deosebit.



Ora 9:17 Incepe sedinta de judecata. La acest termen este prezent si Catalin Voicu. La termenul din 20 aprilie a lipsit. La dosar, Voicu a depus acte medicale prin care si-a motivat absenta. Magistratul asistent spune ca la dosar au mai fost depuse si concluziile expertului Catalin Grigoras la expertiza oficiala a inregistrarilor audio. Dosarul este judecat de un complet format din judecatoarele Mirela Sorina Popescu, Luminita Zglimbea si Angela Dragne, iar procuror de sedinta este Camelus Paduraru. Cei patru inculpati (Catalin Voicu, Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic) sunt aparati de opt avocati.

Instanta dezbate cererea facuta pe 20 aprilie de procurorul de sedinta prin care solicita revocarea masurii de eliberare conditionata, adica rearestarea lui Catalin Voicu.

Senatorul Voicu este poftit in fata completului pentru a fi audiat. "La termenul precedent nu ati fost prezent. Ce s-a intamplat?”, intreaba presedinta completului de judecata.

Catalin Voicu raspunde:
  •  "La termenul precendent, in drum spre dumneavoastra am simtit semne evidente de infarct si o gheara in gat. Asta s-a intamplat si in penitenciar cand am fost la un pas de moarte. Am trecut la un milimetru de moarte. Am chemat o masina speciala care avea aparatura de resuscitare. Cel mai apropiat punct a fost cabinetul meu parlamentar. S-a facut si un EKG pe loc pe care il aveti la dosar. Nu mai puteam nici sa vorbesc. Medicii au constatat o tensiune ridicata cu riscul producerii unui infarct. Nu am dorit sa ma sustrag sau sa incalc conditiile eliberarii conditionate."
Procurorul de sedinta il intreaba pe Voicu ce s-a intamplat pe 27 aprilie. Daca medicii i-au impus internarea.

Voicu explica: "Pe 27 aprilie am fost la medic si s-a constatat din nou ca am tensiunea mare. Mi s-a recomandat repaos si tratament la domiciliu.”

Procurorul argumenteaza revocarea masurii de eliberare conditionata.:
  • "Inculpatul era obligat sa se prezinte la termenul de judecata. Inculpatului nu i s-a impus internarea dupa cum reiese din actele medicale. Medicul s-a prezentat la cabinetul senatorial. Pe 27 aprilie inculpatul a depus o adeverinta ca a fost la medic. Tot pe 27 inculpatul a fost in Parlament. A fost vazut de o tara intreaga. Este vorba de rea credinta in acest caz. Nu este la prima abatere de la conditiile impuse in eliberarea conditionata, recidiveaza. De aceea va cerem revocarea masurii de eliberare conditionata", spune procurorul de sedinta.
Catalin Voicu doreste sa ia cuvantul. Avocatul il linisteste: "Taci din gura! Nu poti acum."

Avocatul lui Catalin Voicu critica faptul ca procurorul a ridica tonul in expunere, spune ca avut o tonalitate nepotrivita.

"Aducerea in discutie a unor chestiuni politice nu are nici o treaba cu procesul. Nu poate fi vorba de rea credinta. Exista documente medicale care dovedesc starea de sanate si imposibilitatea de a se prezenta la proces. Exista si recomandarea ca dupa data de 20 aprilie domnul Catalin Voicu sa nu fie prezent la activitati publice. A fost pe 27 aprilie si in spatiul public, dar si la control. Domnul procuror nu a explicat daca domnul Voicu a dat dovada de rea credinta care a fost scopul sustragerii de la precedentul termen", sustine avocatul Ion Cazacu.

Un alt avocat, Ilie-Iordachescu Ion, sustine ca Voicu nu a dorit sa simuleze o afectiune medicala. "Trebuie sa luati in considerare si antecedentele medicale. Solicitarea Parchetului este nedovedita", spune avocatul.

Voicu revine cu o noua explicatie: "Ma vad nevoit sa va marturisesc ca in Parlament au fost binevoitori care mi-au spus ca era mai bine sa nu fiu prezent la motiune. Puteam sa vin in fata dumneavoastra si sa mor. Daca trebuie sa merg la motiune, merg si 10 la suta functional."

Ora 9:30 Instanta ramane in pronuntare pe cererea procurorului de rearestare a senatorului PSD.

Aparatorii celorlalti inculpati sunt intrebati de instanta daca mai au alte cereri in dosar. In afara de avocatii lui Voicu, ceilalti aparatori nu mai ridica obiectii si spun ca sunt pregatiti pentru pledoariile finale.

Unul dintre avocatii lui Catalin Voicu cere o noua expertiza a interceptarilor, o expertiza a vocii si vorbirii. Instanta a respins deja o cerere similara in acest proces. “Avem destule elemente care pun in dubiu aceste interceptari. Am putut vedea ca transcrierea interceptarilor nu este conforma", sustine avocatu lui Voicu.

Avocatii lui Voicu cer amanarea procesului, mai formuleaza o cerere de imbunatatire a inregistrarilor pentru ca nu le-au putut audia in conditii optime. Spun ca trebuie amanat procesul pentu a-si pregati pledoariile finale. Ion Cazacu arata instantei ca in expertiza audio realizata de INEC a fost inserat un CD de care nu are cunostinta si nu stie ce inregistrari contine.

Catalin Voicu
Foto: Hotnews
Ora 9:55 Procurorul de sedinta spune ca nu are alte cereri si constata ca dosarul este in stare de judecare si ca se pot prezenta pledoariile finale. Reprezentantul DNA sustine ca cererea de realizare a unei noi expertize nu ar trebui admisa. "Nu au fost aduse argumente noi. Inculpatii Casuneanu, Locic si ceilalti martori au declarat ca si-au recunoscut vocea si au recunoscut vocea inculpatului Catalin Voicu", sustine procurorul de sedinta.

Voicu, aflat pe ultima banca din sala, comenteaza: "Sunt minciuni ordinare!"

Procurorul continua: "Expertiza realizata in dosar a dovedit ca inregistrarile nu au fost alterate. Fata de imbunatatirea calitatii inregistrarilor, inculpatiii au audiat aceste inregistrari la Parchet si la instanta nu au cerut audierea inregistrarilor la casti. Voicu si Costiniu au vorbit in soapta tocmai pentru a evita interceptarea, dar ele pot fi audiate in conditii normale la casti.

Ora 10:00 “Fata de CD-ul care a aparut in suplimentul expertizei - este vorba de un CD cu inregistrarile relevante depuse la dosar de DNA. Expertul a identificat convorbirile de pe acest CD. Este CD-ul care a insotit rechizitoriul. Astfel credem ca cererea este nefondata, nu se mai impune expertizarea CD-ului pentru ca inregistrarile de pe el au fost deja expertizate", spune procurorul de sedinta.


Ora 10:47 Instanta dispune o pauza de 15 minute dupa care anunta ca a respins cererile avocatilor lui Catalin Voicu. Instanta anunta ca este ultimul termen din dosar si urmeaza sa se pronunte la un termen ulterior. Presedinta completului da cuvantul procurorului de sedinta pentru a-si prezenta pledoaria.

Judecatorii nu s-au pronuntat pe cererea de revocare a eliberarii conditionate solicitata de procurorul de sedinta pe 20 aprilie.

Ora 11:00 Procurorul de caz prezinta acuzatiile DNA in acest dosar. Prezinta practic rechizitoriul din dosar. Citeste mai jos rechizitoriul intergral:



"Acestea sunt faptele inculpatilor. Inculpatii nu au recunoscut faptele. Apararile lor sunt in contradictie cu probele. Catalin Voicu a incercat sa preconstituie probe si sa zadarniceasca aflarea adevarului prin influentarea martorului Florea Radu Dan. Martorul Florea Radu Dan a declarat ca inculpatul Voicu i-a  cerut sa dea o declaratie neconforma prin care se dorea ascunderea adevarului. Inculpatii si-au ascuns faptele de coruptie folosind un limbaj disimulat. S-au folosit o serie de cuvinte pe care domnul Casuneanu le-a decodificat in fata instantei", spune procurorul.

Ora 11:39 Procurorul spune ca o inregistrare din dosar dovedeste fara dubiu acuzatiile procurorilor anticoruptie. Voicu izbucneste in sala: "Minciuna! Minti!". Dupa 50 de minute reprezentantul DNA continua sa citeasca invinuirile si probatoriul procurorilor anticoruptie. Voicu si Casuneanu vocifereaza fata de sustinerile procurorului de sedinta.

Procurorul se apropie de finalizarea pledoariei. Vorbeste de individualizarea pedepselor:

“Inculpatul Catalin Voicu, asa cum recunostea, este exponentul sistemului vast; va rugam sa luati in seama intreaga sa activitate infrationala. Din cauza lui Voicu, coruptia a ajuns la toate institutiile statului, politie, justitie.

Activitatea lui a afectat grav prestigiul justitiei. Trebuie sa luati in calcul si cum reusea inculpatul Voicu sa dispuna de judecatorii de la ICCJ. Cum ii convoca el pe judecatorii Jipa si Costiniu. Activitatea  inculpatului Voicu este o insiruire de interventii, am vazut si cum se poate obtine un doctorat prin interventii.

Pedeapsa dumneavoastra trebuie sa inhibe pe altii de la comiterea unor astfel de acte de coruptie.”

Presedinta completului intervine si cere sa se faca liniste in sala de judecata.  

Ora 11:45 Procurorul de sedinta Camelus Paduraru isi continua sustinerea acuzatiilor:

“In raport cu criteriile prezentate va rog sa aveti si calitatea de senator care atrage o pedeapsa mai mare. In cazul lui Catalin Voicu se prevede in general o pedeapsa minima de la 2 la 4 ani, se poate agrava in functie de gravitate si cuantumul de bani. Avand in vedere atitudinea procesuala, probele, avand in vedere masurile de arestare preventiva luate impotriva inculpatului Voicu, va solicitam condamnarea la 7 ani inchisoare, iar pedeapsa sa fie sporita cu doi ani. Astfel ca va cerem condamnarea la 9 ani de inchisoare cu executare.”

Reprezentantul DNA cere pentru Voicu si restrangerea unor drepturi. Pentru fostul judecator Florin Costiniu solicita tot o pedeapsa cu inchisoare de 6 ani. Pentru Marius Locic si Costel Casuneanu procurorul cere cinci ani de inchisoare.


Ora 12:05 Instanta da cuvantul avocatilor apararii. Ilie-Iordachescu Ion, decanul baroului Bucuresti, avocatul lui Catalin Voicu, vorbeste primul in apararea senatorului PSD: "Va solicit achitarea clientului meu pentru ca fapta nu exista. Nu avem probe. Inregistrarile sunt colaje si mixaje"




Ora 12:35 Avocatul Ion Cazacu isi sustine si el pledoaria in apararea lui Voicu. Spune ca probele din dosar sunt fabricate. "Au fost incalcate drepturile clientului meu si procedurile CEDO. Ma refer aici la procedurile preliminare din Senat de la Comisia Juridica. Clientului meu nu i s-a permis sa vina cu avocatii. Dezbaterile in plenul Senatului s-au realizat fara ca el sa fie prezent. Decizia din plen s-a luat cu doua voturi, deci nu a fost o chestiune atat de simpla. In baza acestor doua voturi clientul meu a stat 16 luni in arest”.

Avocatul Ion Cazacu face referire la inregistrarile din dosar. Spune ca expertul Ministerului Justitiei care a realizat expertizarea interceptarilor a inserat gogomanii in expertiza oficiala. Cere instantei sa elimine toate inregistrarile din dosar.

Ora 13:20 Serban Nicolae, al treilea avocat angajat de Catalin Voicu, isi prezinta pledoaria. Vorbeste si el despre inregistrarile audio, spune ca ele nu sunt reale si nu pot fi admise ca probe in acuzare.


Ora 13:40 Sedinta este suspendata pentru 15 minute din cauza unei defectiuni la sistemul de inregistrare din sala de judecata. Dupa 20 de minute este reluata judecarea procesului.

Ora 14:41 Instanta da cuvantul avocatei Alice Draghici, aparatoarea fostului judecator Florin Costiniu. Fostul magistrat ICCJ este sustinut in sala de sotia sa, Viorica Costiniu, in prezent judecator la sectia penala Curtii de Apel Bucuresti.

Alice Draghici spune ca dosarul este nelegal pentru ca probele au fost administrate de SRI, institutie care nu are astfel de atributii.

Ora 15:02 Din nou apare o problema tehnica la sistemul de inregistrare. "Ne-am lamurit din dosar ca Voicu vorbeste mult si prost”, spune Alice Draghici.

Pledoaria avocatei Alice Draghici divagheaza, vorbeste despre parerea barbatilor despre femei. Se opreste din pledoarie, spune ca este deranjata de jurnalistii care intra in sala. Spune de Florin Costiniu ca il astepta o cariera de avocat magistrala. Incearca sa argumenteze ca intalnirile dintre senatorul Voicu, judectarul Costiniu si omul de afecri Costel Casuneanu sunt absolut normale. Ca a fost absolut normal ca Florin Costiniu sa se intereseze de dosarul in care era implicata compania lui Costel Casuneanu.

Ora 15:30 Urmeza pledoaria unui alt avocat in apararea lui Florin Costiniu.

Ora 15:55 Instanta il invita pe avocatul Gheorghita Mateut (cel care il apara pe Costel Casuneanu) sa ia cuvantul. "In primul rand va solicit schimbarea incadrarii juridice a clientului meu. Rechizitoriul se bazeaza pe intepretarea unor convorbiri, nu pe fapte materiale probate. Sunt simple interpretari. Tot rechizitoriul se bazeaza doar pe speculatii." Avocatul Mateut continua pledoaria, vorbeste de nelegalitatea probelor.

Ora 17:30 Pledoaria avocatului Mateut continua si dupa o ora. Repeta acelasi lucru: Casuneanu, clientul sau, este nevinovat pentru ca nu exista probe concrete. Instanta ii cere lui Mateut sa condenseze pledoaria si ii atrage atentia ca avut cel mai mare timp alocat prezentarii, adica mai bine o ora si jumatate.

Instanta dispune o noua pauza de 15 minute.

Ora 17:50 Sedinta este reluata. Al doilea avocat al lui Casuneanu isi sustine si el argumentatia.
"Constiinta este fundamentul judecatii. Un lucru nu poate fi bun si rau, adevarat si fals in acelasi timp", sustine avocatul.

Face o referire la cronicile sportive in paralel cu relatarea din rechizitoriu fata Costel Casuneanu. "In sentinta va trebui sa constatati realitatea juridica, nu cea absoluta pentru ca aceea o stie doar Dumnezeu. Toti care avem telefoane de 10 ani ne gandim ce vorbim pentru ca stim ca am putea fi ascultati si citati", spune avocatul lui Casuneanu.


Ora 18:30 Urmeaza pledoaria ultimului avocat, aparatorul lui Marius Locic. Cere achitarea clientului sau.

Instanta intreaba avocatii daca au comentarii fata de cererea lui Mateut de schimbare a incadrarii de la mai multe acte materiale la un singur act material.

Urmeaza o disputa intre procurorul de sedinta si avocatul Mateut. Procurorul de sedinta face referire la sentinta din anii '70. Voicu intervine brutal: "Tot la vremuri trecute faceti referire".

Instanta spune ca nu va mai acorda cuvantul avocatilor. Inculpatii sunt instiintati ca urmeaza sa faca o ultima declaratie inainte de incheierea sedintei de judecata si inainte de pronuntarea sentintei.

Primul chemat in fata completului este Catalin Voicu:

  • "Doamna presedinta, cand ati intrat in acest dosar doamnele magistrat nu erau. Am spus ca sorgintea acestui dosar este in politica. Ati vazut si astazi, s-a reprosat ca am fost la votarea motiunii de cenzura. Si daca doar 10 la suta imi bate inima, merg sa votez la motiune. Acest regim trebuie sa dispara.
  • V-am privit in ochi si am spus ca daca un singur om declara ca am luat bani intind mana si ma arestati si aruncati cheia.
  • Cum este posibil ca procurorul Papici sa vina si sa faca presiuni? Stiu ce presiuni se fac pe dumneavoastra. Ati vazut ca inregistrarile erau neinteligibile. Au venit din nou cu aceleasi chestiuni pentru care am stat 16 luni in arest.
  • La parchet le-au pus oamenilor casete aranjate. Mi s-a transmis sa nu ma prezint la motiune. Am zis ca si in lanturi merg la motiune. Ati vazut ca primul lucru care fost spus la termenul de astazi.
  • Eu am respectat justitia ca altfel muream cu ei atunci cand au venit la poarta mea cu mascatii si automatele. Eu am avut incredere in justitie.
  • Am deja un parinte mort. De dimineta se da pe TV ca procurorii au cerut 9 ani de inchisoare. Mama mea e cu un picior in groapa. Familia mea e distrusa.
  • Pe 10 decembrie 2009 eram cel care a scris contestatia privind alegerile, pe 11 decembrie s-a intamplat ce s-a intamplat. Familia mea e decimata. Ce iti mai ramane de facut ca om cand stii ca nu ai facut acele fapte de care esti acuzat? Va solicit sa ma achitati".
Fostul magistrat Florin Costiniu paseste in fata completului si isi prezinta ultima pledoarie:
  • "Pozitia mea este aceeasi. Ma consider nevinovat. Nu am comis nici o fapta de coruptie. Am avut astazi senzatia stranie ca ma aflu in urma cu doi ani, la arestarea preventiva. Zecile de pagini din dosar sunt construite pe formula: ca dam un citat din inregistrare si o comentam in mai multe moduri.
  • Astazi a avut loc o povestire a acestei povesti ca si cum nu ar fi existat cercetarea judecatoreasca. Parchetul este incremenit in timp si nu are nici o legatura cu adevarul. In ceea ce ma priveste, singurele probe asa-zis probe nu se coroboreaza cu absolut nimic. Sunt zeci de motive pentru care trebuiesc inlaturate.
  • Vreau sa va mai sustin ca nici obiectiv si nici subiectiv fapta nu exista. Material nu exista nici o dovada ca am colaborat cu inculpatul Voicu. Va cer achitarea. Sunt nevinovat."

Casuneanu: “Sustin toate declaratiile date in instanta si la procurori. Sustin argumentatia avocatilor mei. Ii dadeam des banii lui Voicu, dar cu imprumut, niciodata pentru ca sa intervina pentru mine. Acum mi-e frica sa merg si la biserica ca nu stii daca e vreunul de la DNA.

Voicu mi-a cerut bani pentru o problema personala. Nu am facut nimic rau. Sunt nevinovat. Am fost educat sa ajut pe toata lumea. Nu am ascuns nimic. Va asigur de tot respectul meu si sa ma achitati."


Marius Locic, ultimul inculpat, rosteste si el ultimul cuvant:
  •  "Vreau sa dau o declaratie atipica. Am adus cu mine acesta Biblie. Sunt nevinovat. Trebuie sa spun ceva despre domnul Catalin Voicu. Mi-a spus daca imi revin financiar sa construiesc gardul unei biserici. Sunt cu mana pe Biblie si va spun ca nu i-am cerut domnului Voicu sa intrevina pentru mine. Cred ca domnul Voicu este un om deosebit. Dumnezeu sa ma pedepseasca daca nu am spus adevarul!”

Ora 19:55 Instanta anunta ca procesul s-a incheiat si ca va pronunta sentinta pe 29 mai. Anunta ca va solutiona in aceasta seara si cererea procurorului de revocare a masurii de eliberare conditionata a lui Voicu.

Calin Voicu sustine o scurta conferinta cu jurnalistii prezenti la instanta. Spune ca este nevinovat. Vezi mai jos declaratiile senatorului PSD.





Ora 20:10 Grefierul anunta ca instanta a respins cererea de revocare a masurii de eliberare conditionata. Catalin Voicu ramane in libertate. Au trecut 630 de zile de la trimiterea dosarului in judecata. Completul ICCJ a judecat 34 de termene de judecata.


Dosarul "Voicu" – Catalin Voicu


Senatorul PSD Catalin Voicu este acuzat ca ar fi primit sume de ordinul sutelor de mii de euro de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru a interveni pe langa judecatori si politisti spre a obtine decizii favorabile in dosarele in care acestia erau implicati (un litigiu dintre firma de constructii PA&CO si CNADNR, respectiv un dosar penal pentru inselaciune).



Potrivit procurorilor DNA, "in anul 2009, inculpatul Catalin Voicu a pretins de la inculpatul Costel Casuneanu in mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani, totalizand 260.000 euro, din care a primit suma de 200.000 euro, promitand ca in schimb va interveni pe langa magistratii Sectiei Contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie investiti cu solutionarea unui dosar avand ca obiect litigiul dintre SC PA&CO International SRL Bacau si C.N.A.D.N.R. si-i va determina pe acestia sa adopte o solutie favorabila societatii comerciale la care Costel Casuneanu era asociat."

Banii ar fi ajuns la judecatorul Florin Costiniu, care l-ar fi ajutat pe Voicu sa intervina pe langa magistratii Sectiei Contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in sprijinul companiei lui Casuneanu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5614 vizualizari

  • +36 (36 voturi)    
    Voicu, sa nu mai manance shaorme! (Luni, 14 mai 2012, 23:05)

    A9 [utilizator]

    Daca nu tine regim alimentar si baga shaorme la greu, i se pun ghearele-n gat si nu mai poate merge la judecata.
    Cineva sa-l pazeasza sa nu mai manance!!
    La puscarie, o sa tina regim, acolo o sa scape de ghearele-n gat!!

    Primul care trebuia condamnat si cu ani mai multi decat toti, e Costiniu, pentru ca el reprezinta JUSTITIA, in aceasta ecuatie.
    • +11 (11 voturi)    
      Bravo! (Marţi, 15 mai 2012, 1:01)

      Clop [utilizator] i-a raspuns lui A9

      Asta e cu plaselele pumnalului proaspat reformatate, mai taie o budinca, un sos de usturoi hipotensiv...

      Aduceti Biblia cu voi pe 29 mai, poate nu trazneste instanta cu o decizie de cacao!
      • -10 (10 voturi)    
        MOTIUNE DE CENZURA!!! (Marţi, 15 mai 2012, 8:46)

        Mo [anonim] i-a raspuns lui Clop

        Problema principala a DNA'ului este ca senatorul a votat caderea guvernului PDL. Sa intelegem ca daca, Voicu era baiat cu botul pe labe a la cohorta de dosaristi UNPR, DNA cerea doar pedeapsa cu suspendare in loc de 9 ani? Nu m-as mira!

        Totusi, totusi, cum e posibil ca acest DNA sa intervina in procesul politic intr-u a decide cine conduce tara? Asta miroase a inalta tradare si incercare de lovitura de stat; alta definitie a controlului conducerii unui stat prin mijloace nedemocratice nu vad.
        • +4 (4 voturi)    
          aflu ceva de la un postac! (Marţi, 15 mai 2012, 9:41)

          curios [anonim] i-a raspuns lui Mo

          Aflu: A.ca termene de judecata le da DNA si nu judecatorul B. ca ICCJ dand termene vrea o lovitura de stat C. ca ICCJ dand termene stia cand se va depune si cand se va dezbate o motiune de cenzura D. ca eliberera lui Voicu sub control judiciar cu angajament scris ca se prezinta la judecata s-a facut in vederea unei motiuni peste OPT LUNI. In rest miroase a postaceala rosie (platita in ruble?).
        • +4 (4 voturi)    
          S-ar parea ca (Marţi, 15 mai 2012, 10:15)

          dami365 [utilizator] i-a raspuns lui Mo

          ai inteligenta personajului sub al carui nume ai postat! Chiar nu-ti dai seama ca toti puscariabilii astia fura tot ce pot si cand sunt prinsi,devin dintr-odata foarte bolnavi?(...si chestia asta li se intampla tuturor indiferent de culoarea politica).Toate dosarele sunt comandate politic si toti sufera de boli deosebit de grele!!!Saracii!!!
    • 0 (6 voturi)    
      Sa-ti traiasca (Marţi, 15 mai 2012, 1:03)

      ElGreco [utilizator] i-a raspuns lui A9

      Frate m-am spart de ras....esti tare...u made may day
      • -6 (6 voturi)    
        DOSAR POLITIC 100% DESCHIDETI OCHII! (Marţi, 15 mai 2012, 9:12)

        Machedon [anonim] i-a raspuns lui ElGreco

        Daca DNA este super convinsa de vinovatia acuzatilor de ce:

        1. DE CE au sters grosul inregistrarilor si pastrat secvente de 3-15 secunde ce cumulat nu depasesc cateva minute din inregistrari ce dureaza si peste o ora? Care e contextul? Ce are DNA de ascuns?

        2. De ce inregistrarile ce initial au fost facute pe formate digitale ce permit observarea colajelor si falsurilor au fost sterse si pastrate doar in formate digitale comprimate? Oare pentru a sterge urmele de falsificari ale inregistrarilor?

        3. De ce DNA a considerat necesar ca sa impuna la conducerea singurului institut abilitat sa faca expertize pe inregistrari un coleg procuror? Daca sunt siguri ca probele lor sunt beton de ce au nevoie de asa ceva? Nu e asta cumva conflict de interes?

        4. De ce DNA permite ca experti pe audio video sa fie persoane ce au dosare grele la DNA, persoane ce ei le pot aresta oricand? Oare un expert ce stie ca poate fi orcand arestat de DNA va spune vreodata ca probele DNA sunt varza, chiar daca sunt?

        5. De ce o buna parte a expertilor autorizati audio video sunt banuiti ca sunt agenti sub acoperire a serviciilor? Oare un expert va spune voreodata in viata sa ca probele facute de sefii sai ierarhici din servicii nu sunt bune?

        6. De ce DNA a dus o lupta atat de asidua ca instanta sa nu accepte expertizarea vocii? Daca probele sunt beton, ce au de ascuns?

        7. De ce procurorii DNA, dau buzna in secret peste judecatorii inaltei curtii, ii baga in camere obscure, si le spune... ce? Ce sentinte sa dea? Doar au fost filmati si filmele se gasesc pe internet! Daca Avocatii Apararii ar fi facut acelasi lucru, ar fi fost instantateu arestati si acuzati de trafic de influenta, santaj, etc. De ce nu au fost si procurorii DNA arestati instantaneu pentru presiunile asupra actului de judecata?

        Are careva vre-un dubiu ca la CEDO statul ROMAN o va incasa zdravan pentru abuzurile PDLului in justitie? Sper ca faptasii sa plateasca eventualele penalizari impuse statului!
        • +1 (1 vot)    
          expert (Marţi, 15 mai 2012, 9:19)

          alip [utilizator] i-a raspuns lui Machedon

          Domnule expert in justitie si care cunoasteti cazul pana in cele mai mici detalii, mai lasati-ne.
        • +2 (2 voturi)    
          CEDO e portocaliu? (Marţi, 15 mai 2012, 9:44)

          prudent [anonim] i-a raspuns lui Machedon

          ca pana acum sentintele se refera la actiunile PSD (restituiri, retrocedari, puscarie ilegala, respingerea pretentiilor pt. sporuri ilegale..). Iar daca tu ai date certe si dovezi despre actiunile DNA le-ai comunicat cuiva? sau doar zbieri pe net?
        • +4 (4 voturi)    
          "am dat suspendare, n-a plecat cu puşcărie (Marţi, 15 mai 2012, 11:55)

          A9 [utilizator] i-a raspuns lui Machedon

          Adica, dvs, vreti sa spuneti ca Voicu, nu a rostit aceste vorbe, cand tot Parlamentul, cu ziduri cu tot, stie ca Voicu se ocupa cu asa ceva?!

          Voicu Cătălin: Băga-mi-aş p.... în Geoană şi cu toţi americanii lui, care ni i-a adus la Curtea Supremă, că mulţi au dosare. Şi cu toate golăncile, cu şeful organizaţiei PSD de la Dolj. Suta aia cu serele, cu tot... Păi, şefa doamna Cristea de la Dâmboviţa, la fel si nu-ţi mai dau nume, că nu-i frumos. Mulţi! Dom'ne, i-am rezolvat pe toţi, dom'ne, că unde n-a fost loc de rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat cu puşcărie, alţii le-a dat 10 ani, unul dintre avocaţi zice: "Dom'ne, nu-i e ruşine, dom'ne?" "Dom'ne, zic, asta a fost!" (...)

          Voicu Cătălin: ...asta, să ne ajute Dumnezeu, vine turul doi, ş-atunci..... se duce la negociere, vreau Internele. Dacă nu mă duc la Interne, da... "

          Da' v-ati gandit ca DNA, nu vrea sa-l omoare, ci vrea sa-l bage la puscarie?

          Cat tupeu, cat tupeu...si ce privilegiu sa va bucurati de democratie!

          Sa mor daca nu-l vreau pe Ceausescu, inapoi, pentru doua luni de zile, l-as invia pentru doua luni de zile.
  • +24 (24 voturi)    
    am trecut de vremurile politice cand se dadeau (Luni, 14 mai 2012, 23:12)

    Daniel [anonim]

    jos domnitorii cu ghilotina si cu furcile...

    dar incep sa ma tem ca asta e singurul mod prin care putem scapa de mafiotii astia...
    • +1 (1 vot)    
      Il va scapa USL! (Marţi, 15 mai 2012, 10:00)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Daniel

      Credeti ca strambul ala de Corlatean, diplomat de profesie, a fost plantat acolo aiurea? Nu, va pune presiune pe judecatori si atat Voicu cat si Bombonel vor fi salvati.
      De aia a si cazut guvernul MRU!
  • +22 (22 voturi)    
    e o chestiune de nuanta (Luni, 14 mai 2012, 23:38)

    graveyard_shift [utilizator]

    'trafic de influenta' era pe vremea celorlalti. acum, cu noul guvern, e legal. dati-i drumul bietului om, ca i se citeste suferinta pe fata.
  • +28 (28 voturi)    
    Unul care vroia Internele si multe altele (Luni, 14 mai 2012, 23:53)

    Clop [utilizator]

    Marius Locic: "Domnul Voicu este un om deosebit..." de influent, si de o influenta nefasta pentru democratie, cat si pentru juriprudenta din Romania.

    Citat din celebrele stenograme:

    Voicu Cătălin: Băga-mi-aş p.... în Geoană şi cu toţi americanii lui, care ni i-a adus la Curtea Supremă, că mulţi au dosare. Şi cu toate golăncile, cu şeful organizaţiei PSD de la Dolj. Suta aia cu serele, cu tot... Păi, şefa doamna Cristea de la Dâmboviţa, la fel si nu-ţi mai dau nume, că nu-i frumos. Mulţi! Dom'ne, i-am rezolvat pe toţi, dom'ne, că unde n-a fost loc de rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat cu puşcărie, alţii le-a dat 10 ani, unul dintre avocaţi zice: "Dom'ne, nu-i e ruşine, dom'ne?" "Dom'ne, zic, asta a fost!" (...)

    Voicu Cătălin: ...asta, să ne ajute Dumnezeu, vine turul doi, ş-atunci..... se duce la negociere, vreau Internele. Dacă nu mă duc la Interne, da... "

    *Un Hopa-Mitica din vechea garda, care inca se vantura voios prin Parlamentul Romaniei, care nu se sparge, nu se strica si care spera ca avocatii si probabil relatiile pe care le mai are sa-l scoata basma curata cand, de fapt, pute!
    • +21 (21 voturi)    
      Intrebare! (Marţi, 15 mai 2012, 0:08)

      Mojicu' [anonim] i-a raspuns lui Clop

      Stai asa, omul asta inca mai umbla pe holurile Senatului?!?! Inseamna ca speranta, la mine, a murit chiar ultima...
      • +21 (21 voturi)    
        da, exact, maestre! (Marţi, 15 mai 2012, 0:45)

        outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui Mojicu'

        voicu, voiculescu, nastase, iliescu, etc. - astia fac legi pentru noi, "pulimea", vorba turnatorului dinescu.
        • +21 (21 voturi)    
          Ati gresit :-) (Marţi, 15 mai 2012, 1:03)

          Clop [utilizator] i-a raspuns lui outside_the_wall

          Nu, astia fac legi pentru ei, pulimea nu conteaza!
          • +2 (2 voturi)    
            asa e (Marţi, 15 mai 2012, 10:57)

            outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui Clop

            reformulez: "fac legi pentru ei insisi", ca de noi, e vai!
  • +21 (21 voturi)    
    asta a fost in Parlament.. (Luni, 14 mai 2012, 23:59)

    iulius [anonim]

    cand s-a votat motiunea de cenzura, l-am vazut la televizor cum se gudura pe langa Ponta
  • +24 (24 voturi)    
    asta e neam cu aia din clanul camatarilor? (Marţi, 15 mai 2012, 0:04)

    deutscher [anonim]

    seamana leit cu fratii camataru (si la aspect si la comportament), numai ca poarta costum.
    • +5 (5 voturi)    
      doctorandul decimat din doi in doi (Marţi, 15 mai 2012, 8:20)

      fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui deutscher

      Asta am vazut si eu !Numai ca asta a absolvit o facultate de ...ingineria mediului si una de drept !Zice ca nu a luat bani (pentru interventiile in justitie invocate) ........probabil ca au mers la partid .Nu zice ca nu a intervenit pentru ca pe asta nici nu o considera ilegalitate.Va dati seama cum il consilia pe iliescu acest senator zerodox (inscris la doctorattttttttt) care "decimeaza " atat logica cat si limba romana ?
  • +3 (9 voturi)    
    cinste si respect judecatorilor ! (Marţi, 15 mai 2012, 3:46)

    bh [anonim]

    exista lumina totusi.

    cinste si respect judecatorilor !
    • +5 (5 voturi)    
      :D (Marţi, 15 mai 2012, 7:12)

      viovasy [utilizator] i-a raspuns lui bh

      vom vedea
    • +2 (2 voturi)    
      CORUPTIE PE PAINE (Marţi, 15 mai 2012, 8:09)

      ION [anonim] i-a raspuns lui bh

      Care judecatori ? Astia care-i albesc pe infractori.
      TRAIASCA CORUPTIA .BRAVO judecatorilor.
    • +6 (6 voturi)    
      Sa vedem ce decid judecatorii (Marţi, 15 mai 2012, 8:12)

      Ioana [anonim] i-a raspuns lui bh

      Cinste si respect procurorului , judecatorii vor da verdictul pe 29 mai . Ai citit cu atentie documentul de mai sus. Nu stiu de ce dar pedepsele vor fi mult mai blande cu celebrul Corlatean la Ministerul de Justitie!
    • +2 (2 voturi)    
      oooo..........da.... (Marţi, 15 mai 2012, 9:04)

      behe [anonim] i-a raspuns lui bh

      cumva esti interlop?
    • +4 (4 voturi)    
      INTALNIRI DE TAINA (Marţi, 15 mai 2012, 9:31)

      Arabela [anonim] i-a raspuns lui bh

      Da, CINSTE SI RESPECT JUDECATORILE.. ce se intalnes in taina la inalta curte cu procurorii sa ia ordine cum sa judecei un caz sau altul, sau ce sa spuna ca martori! Da, fratilor cinste si respect!

      http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/filmari-in-premiera-biroul-sefului-sectiei-penale-a-iccj-pus-la-dispozitia-procurorilor-dna-lucian-papici-si-mariana-alexandru-pentru-interogatorii-de-taina-cu-judecatori-supremi-pe-tema-dosarelor-de-mare-coruptie-video
  • +7 (7 voturi)    
    are si rabdarea noastra o limita (Marţi, 15 mai 2012, 7:39)

    yellowdog [utilizator]

    ne-am saturat de infractori parlamentari si infractori in robe
    • +2 (2 voturi)    
      USL = Unsoarea Scursura Lumii (Marţi, 15 mai 2012, 11:51)

      Radu dela Afumati [anonim] i-a raspuns lui yellowdog

      Ai dreptate atunci votati USL sa nu cumva sa uitam de ei, adica te infractori sa - i vedem mereu pe sticla ca la latrine nu me uit.
  • +6 (6 voturi)    
    si ce, este vreo surpriza pentru cineva? (Marţi, 15 mai 2012, 8:32)

    kalu [anonim]

    pai s-au reintors tovarasii, cum sa-l aresteze pe unul de-al lor?
    Adica chiar ati vrea ca si Voiculescu sa piarda procesul de 60 mil eur cu ministerul Mediului ??? Sa fim seriosi, pai nu vedeti cum se aranjeaza cartile?
  • +3 (3 voturi)    
    Un circ incredibil! (Marţi, 15 mai 2012, 9:48)

    Observator amar [anonim]

    In mod clar, suntem in totalitate lumea lui Caragiale! Tot acest circ penibil al inculpatilor, care se jura pe mama si pe tata ca n-au furat si ca "sunt curati la inima lor", vaicarelile tiganesti ale inculpatului Voicu, caruia ii moare mama de inima si inima nu-i mai bate :-))), e extraordinar!! Ar merita televizat, atunci Gigi Becali n-ar mai avea niciun haz...
    Serios vorbind, insa, e simptomatic faptul ca asemenea personaje au roluri centrale in societate. Vorbim, totusi, de un senator, de un judecator la Inalta Curte si de un "rege al asfaltului"! Sunt oameni grei, care nu se deosebesc in atitudine de chivutele de pe marginea drumului... Aici am ajuns, sa avem elite rusinoase, de joasa speta! De fapt, aici e buba: nu mai avem elite, nici clase sociale, ci o "ciorba" in care se balaceste o masa amorfa. In care pescuieste cine se pricepe la ape tulburi...
  • +2 (2 voturi)    
    o tempora... (Marţi, 15 mai 2012, 10:46)

    kiron [anonim]

    ceea ce ma surprinde nu e prostia acestui gras infect care nu trebuie condamnat, ci lasat in libertate sa crape de cancer sau inima, ce ma surprinde este imbecilitatea acestor avocati!

    pai avocatii din ro. sunt prosti rau, ilogici si primitivi in exprimare; ma intreb daca cunosc legile!

    astia in US sau Franta sau UK ar spala probabil wc-urile!!
  • +3 (3 voturi)    
    distractiv! (Marţi, 15 mai 2012, 10:55)

    Lucian* [utilizator]

    "Alice Draghici spune ca dosarul este nelegal pentru ca probele au fost administrate de SRI, institutie care nu are astfel de atributii."

    Si ce atributii are SRI-ul? Sa tunda iarba?
  • +4 (4 voturi)    
    greata (Marţi, 15 mai 2012, 11:36)

    obiwan [anonim]

    Fara sa lezez intentionat pe fanii lui Catalin Voicu, dar mie, involuntar, aparitia individului pe sticla ecranului imi provoaca instinctiv greata. Nu stiu de ce, probabil ca sunt cumulate intr-o alura de broasca alunecoasa atat aspectul lui puhav si umflat de om imbuibat toata viata, cat si caracterul lui dubios, tenebros, plin de ambitii desarte, de om uns cu toate alifiile care poate santaja pe oricine pentru a-si tese panza de relatii si influenete.
    Inca o data scuze fanilor lui Voicu.. dar nu ma pot abtine, mi-e greata.
    In ceea ce priveste justitia, ati vazut cu totii cat de bucuros a fost Voicu de noua conducere a Ministerului... mai avea putin si-l pupa "dulce" pe crestet pe ministrul Corlateanu la investire acestuia. Nu a fost o iesire intamplatoare, individul cuonaste bine apele in care se scalda noua conducere a justitiei romane ... doar, este zona lui predilecta de influenta, nu? Sunt sigur ca va scapa "basma curata", ca orice mare broscoi alunecos de pana acum .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by