UPDATE Clotilde Armand, la DNA, pentru a depune o sesizare privind suspiciuni de frauda la Primaria Sector 1 Consilierul USR Clotilde Armand a mers, miercuri dupa-amiaza, la DNA, ea spunand, la iesirea din sediul institutiei, ca a depus o sesizare legata de suspiciuni de frauda la Primaria Sectorului 1, fara a preciza despre ce este vorba, potrivit news.ro.
Puiu Popoviciu, care a fugit in Marea Britanie, a facut cerere de anulare a pedepsei cu inchisoarea primita in Romania Omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat luna trecuta la 7 ani de inchisoare in dosarul Ferma Baneasa, care a fugit din tara si se afla in prezent in Marea Britanie, a depus la instanta suprema, prin intermediul avocatilor sai, o contestatie in anulare, prin care cere anularea pedepsei cu inchisoarea primita in Romania, anunta Antena 3. Primul termen pentru dezbaterea contestatiei depuse de avocatii lui Popoviciu a fost stabilit de instanta pentru data de 20 octombrie.
Fostul deputat Alin Trasculescu, inchis in Penitenciarul Focsani, a depus cerere de eliberare conditionata Fostul deputat PDL de Vrancea Alin Trasculescu, inchis la Penitenciarul Focsani pentru mai multe fapte de coruptie, a depus cerere de eliberare conditionata. Primul termen a avut deja loc la Judecatoria Focsani, urmatorul termen fiind stabilit de instanta pentru data de 25 septembrie.
Fosta sefa a AEP Ana Maria Patru, mentinuta sub control judiciar, dar poate parasi tara Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, marti, ca fosta sefa a Autoritatii Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Patru, trimisa in judecata de catre DNA pentru trafic de influenta si spalare de bani, sa ramana sub control judiciar, dar sa poata parasi tara, informeaza News.ro.
Ce alte procese celebre ar putea fi reluate de la zero, dupa cazurile Dragnea si Tariceanu, in urma pensionarii unei judecatoare de la Inalta Curte Pensionarea judecatoarei Ana Maria Dascalu de la Inalta Curte, care a condus la reluarea de la zero a proceselor liderilor PSD si ALDE, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, ar putea antrena decizii similare intr-o serie de dosare in care figureaza nume grele. Printre ele: Gabriel Oprea si Dan Sova.
Instanta suprema reia de la zero procesul in care Tariceanu este judecat pentru marturie mincinoasa, dupa ce presedintele de complet a fost schimbat Instanta suprema a amanat, pentru 3 octombrie, procesul in care presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este judecat pentru marturie mincionoasa, in conditiile in care presedintele Completului de judecata nu se va mai ocupa in dosar intrucat, cel mai probabil, se va pensiona, astfel incat noul presedinte a decis readministrarea probelor, invocand o decizie CEDO, anunta news.ro.
Darius Valcov in fata instantei: Vasile Blaga m-a trimis la Tehnologica Radion si mi-a sugerat sa le dau lucrari. Patronul, Berna, a vrut sa ma mituiasca. Am demisionat din PDL dupa o cearta cu Blaga Fostul primar al Slatinei, Darius Valcov, a sustinut, luni, in fata judecatorilor de la instanta suprema, ca in 2009 Vasile Blaga l-a chemat la sediul PDL si l-a intrebat in legatura cu licitatii organizate de Compania de Apa Olt, dandu-i de inteles ca vrea sa-i impuna un anumit constructor si, ulterior, sugerandu-i sa ia legatura cu patronul Tehnologica Radion, Theodor Berna, potrivit News.ro. El a mai sustinut ca s-a intalnit de trei ori cu acesta, de fiecare data fiind trimis de Blaga, ca Berna a incercat sa-l mituiasca si ca demisia sa din PDL in 2012 a fost determinta de o cearta cu Vasile Blaga tocmai pe tema atitudinii fata de Tehnologica Radion.
Dosarul CNAS: Sergiu Ciobanu se lauda ca a numit persoane in functii cheie prin fostul ministru Dan Nica (interceptari) Nicolae Sergiu Ciobanu, arestat pentru trafic de influenta in dosarul decontarilor ilegale de la CASMB, s-ar fi laudat in fata colaboratoarei DNA cu relatiile pe care le are la nivel inalt, fiind pomenit un pretins trafic de influenta la fostul ministrul de Interne Dan Nica, se arata in documentele procurorilor anticoruptie, potrivit Agerpres. Ciobanu mai sustinea ca cei care devin informatori ai unui serviciu de informatii pot beneficia de recompense sau de protectie in afaceri si ar fi povestit cum a facut o persoana informator ca sa-i dea acesteia un venit in plus.
Arest la domiciliu pentru profesorul din Cluj-Napoca prins in flagrant in timp ce lua mita Tribunalul Cluj a dispus, duminica seara, masura arestarii la domiciliu fata de profesorul universitar Ioan Ardelean, de la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN), care a fost prins sambata in flagrant luand mita de la studenti, fiind retinut pentru 24 de ore, anunta Agerpres.
UPDATE Fostul sef al CNAS, Marian Burcea, arestat preventiv pentru 30 de zile Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului sef al Casei National a Asigurarilor de Sanatate, Marina Burcea, inculpat in dosarul decontarilor fictive de servicii medicale al domiciliu, infomeaza News.ro. Aceeasi decizie a fost luata si pentru alte 12 persoane implicate in dosar, doar intr-un singur caz fiind stabilit arest la domiciliu.
Dosarul decontarilor fictive de servicii medicale: Seful CASMB a dat dispozitie telefonica sa nu se acorde prioritate la coada pentru asiguratii imobilizati pe targi sau in scaun Ovidiu Munteanu, sef CASMB, a dat dispozitie telefonica functionarei care identifica pacientii din ambulante sa nu se acorde prioritate la coada pentru asiguratii imobilizati pe targi sau in scaun si i-a interzis agentului de la poarta sa mai primeasca pacienti pe targa, se arata in referatul procurorilor cu propunerea de arestare preventiva, in dosarul decontarilor ficitve de servicii medicale la domiciliu, citat de news.ro.
Presedintele CNAS avea obligatii clientelare, fiind numit pe criterii politice (referat DNA) Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Marian Burcea, avea obligatii clientelare, ca urmare a faptului ca ar fi fost numit in functie pe criterii politice, potrivit referatului prin care DNA cere arestarea preventiva a 14 inculpati in dosarul privind decontarile ilegale de servicii medicale, scrie Agerpres.
Nicolae Sergiu Ciobanu, inculpat in dosarul CNAS, catre reprezentanta unei firme: Am fost consilierul lui Maior. Aveam salariul 9.400 de lei, am pensie 10.800 de lei si acum lucrez "pe asa-zis lobby" Nicolae Sergiu Ciobanu, inculpat in dosarul decontarilor fictive de servicii medicale in care sunt implicati sefi din CNAS si CASMB, ii spunea repreazentantei unei firme care asigura astfel de servicii si care reclama ca nu primeste banii de la Casa de Asigurari, ca a fost consilier al fostului sef al SRI George Maior, ca acesta este nasul lui si ca a iesit la pensie pentru ca nu a vrut sa riste sa se schimbe legislatia, cu o pensie de 10.800 de lei, in conditiile in care salariul sau era de 9.400 de lei, potrivit news.ro.
UPDATE Presedintele CNAS, Marian Burcea, a fost retinut impreuna cu alte 13 persoane / In dosar se acuza decontarea de ingrijiri medicale la domiciliu fictive de 13,2 mil. lei Presedintele CNAS, Marian Burcea, a fost retinut de DNA pentru constituirea unui grup infractional organizat si pentru folosirea influentei pentru obtinerea de foloase necuvenite. Impreuna cu Burcea au mai fost retinute 13 persoane, printre care sefi si functionari din CASMB si CNAS, reprezentantii unor firme si o avocata, in dosar procurorii acuzand ca grupul infractional a decontat ingrijiri la domiciliu fictive, bugetul casei de asigurari de sanatate din Capitala fiind fraudat cu circa 3 milioane de euro. Burcea a fost demis vineri de premierul Mihai Tudose.
Curtea de Apel decide ca Elena Udrea are voie sa plece din tara Curtea de Apel Bucuresti a decis, joi, mentinerea masurii controlului judiciar in cazul fostului ministru Elena Udrea, insa magistratii au admis cererea acesteia de a parasi teritoriul Romaniei fara incuviintarea instantei, scrie Agerpres.
Surse: Seful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, vizat de perchezitiile DNA. / Procurorii DNA au descoperit sute de dosare medicale false si servicii medicale fictive decontate. Prejudiciul: 3 milioane de euro Sume mari de bani din fondurile Casei de Asigurari de Sanatate a municipiului Bucuresti (CSAMB) au fost fraudate prin decontarea unor servicii fictive de ingrijiri medicale la domiciliu pe baza a sute dosare medicale intocmite in fals, scrie News.ro, citand surse judiciare. Procurorii DNA au descoperit, in urma perchezitiilor de amploare de joi, zeci de dosare medicale false. Prejudiciul in acest caz este evaluat la aproximativ 13.200.000 lei - echivalentul a aproximativ 3 milioane de euro. In acest dosar ar fi vizat si presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Marian Burcea, numit in functie in martie 2017.
Instanta a decis ca medicul Gheorghe Burnei nu poate profesa din nou in spitale de stat - sentinta definitiva Curtea de Apel Bucuresti a decis, joi, ca medicul ortoped Gheorghe Burnei, judecat pentru cateva fapte de luare de mita de la pacienti, nu poate profesa din nou in spitale de stat. Hotararea este definitiva. Tribunalul Bucuresti decisese, vinerea trecuta, ca Burnei poate profesa din nou in spitalele publice, inclusiv la Spitalul "Marie Curie", hotarare care a fost contestata de procurori.
Motivarea instantei in cazul deciziei de eliberare conditionata a lui Dumitru Nicolae "Niro": A dat dovezi temeinice de indreptare si a participat la activitati cultural-educative Judecatoria Sectorului 4 arata, in motivarea deciziei de eliberare conditionala a lui Dumitru Nicolae "Niro", condamnat in octombrie 2016 la 2 ani si 4 luni inchisoare in dosarul Microsoft, pentru trafic de influenta, ca omul de afaceri a avut un comportament corespunzator pe perioada detentiei, a fost recompensat de patru ori, a castigat prin munca 36 de zile si a participat la activitati culturale, potrivit News.ro. Pe 2 august, Judecatoria Sectorului 4 a admis cererea de eliberare conditionata depusa de Nicolae Dumitru, decizia nefiind insa definitiva. Contestatia procurorilor DNA se va judeca pe 15 septembrie la Tribunalul Ilfov.
Perchezitii DNA in 50 de locatii, printre care si sediile a doua institutii publice din Bucuresti. Surse: Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti, vizate de perchezitii Procurorii DNA fac, joi, perchezitii in 50 de locatii, printre care si sediile a doua institutii publice din Bucuresti. Potrivit unor surse, cele doua institutii vizate sunt Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti. Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, perchezitiile au loc intr-un dosar care vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor fapte de coruptie in perioada 2016 - august 2017.UPDATE: Procurorii anticoruptie verifica decontari CNAS catre pacienti fictivi, iar prejudiciul in acest caz s-ar ridica la 3 milioane de euro.
Motivarea instantei in cazul medicului Burnei: Dupa 8 luni, nu mai este actuala necesitatea ocrotirii opiniei publice ca urmare a impactului mediatic Tribunalul Bucuresti a dat publicitatii, marti, motivarea deciziei din 25 august, prin care un judecator de la aceasta instanta a dispus ca medicul Gheorghe Burnei, trimis in judecata pentru ca ar fi primit mita de la pacienti, poate profesa din nou in spitalele de stat, inclusiv la Spitalul 'Marie Curie'. Burnei poate opera din nou deoarece, dupa 8 luni de la impunerea acestei interdictii, "necesitatea ocrotirii opiniei publice ca urmare a impactului mediatic nu mai este actuala", se arata in motivarea Tribunalului Bucuresti, potrivit Agerpres.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by