Nicolae Sergiu Ciobanu, inculpat in dosarul CNAS, catre reprezentanta unei firme: Am fost consilierul lui Maior. Aveam salariul 9.400 de lei, am pensie 10.800 de lei si acum lucrez "pe asa-zis lobby"

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 1 septembrie 2017, 15:46 Dosare Anticoruptie


Nicolae Sergiu Ciobanu, inculpat in dosarul decontarilor fictive de servicii medicale in care sunt implicati sefi din CNAS si CASMB, ii spunea repreazentantei unei firme care asigura astfel de servicii si care reclama ca nu primeste banii de la Casa de Asigurari, ca a fost consilier al fostului sef al SRI George Maior, ca acesta este nasul lui si ca a iesit la pensie pentru ca nu a vrut sa riste sa se schimbe legislatia, cu o pensie de 10.800 de lei, in conditiile in care salariul sau era de 9.400 de lei, potrivit news.ro.

El ii sugereaza femeii ca are foarte multe cunostinte in sistemul medical pentru ca ar fi desfasurat activitate informativ-operativa in domeniu si lucrand acum "pe asa-zis lobby" si ii spune explicit ca ii cunoaste pe presedintele CNAS Marian Burcea si pe sotia acestuia si ca ar putea interveni pentru a o ajuta.

Dupa ce reprezentanta unei firme care asigura servicii medicla la domiciliu i-a reclamat ca nu reuseste sa obtina banii de la Casa de Asigurari de Sanatate si ca a incercat de trei ori sa intre la presedintele CNAS Marian Burcea, Ciobanu i-a spus acesteia ca chiar intentiona sa ii viziteze pe Burcea si pe sosia acestuia.

"Din momentul in care inculpatul a inteles in ce modalitate avea posibilitatea de a ajuta, toate eforturile sale s-au indreptat catre persuadarea colaboratorului cu privire la posibilitatile sale reale de a isi exercita influenta asupra functionarilor din diverse domenii:, remarca procurorii in referatul cu propunerea de arestare preventiva a 14 persoane implicate in dosar.

"Am trecut in rezerva pentru ca ma avantaja foarte mult pensia si toate lucrurile astea si n-am vrut sa risc sa schimbe astia legislatia, sa schimbe legislatia si sa ma trezesc ca, vezi Doamne, ce stiu eu ce... Si ideea e ca luam salariu cand eram la ei 9.400 si am pensia de... 10.800", spune Ciobanu, conform stenogramei discutiei, adaugand: "E mult mai simplu acuma sa te ocupi din... sa faci anumite chestii de afara pentru ca nu mai intervin anumite lucruri, nici trafic de influenta, nici... nimic. Adica acuma lucrez pe asa zis lobby si asa mai departe. Eu m-am ferit intotdeauna de chestiile astea pentru ca in spatele meu am si niste nasi si asa mai departe care sunt destul de vizibili si n-au vrut sa se... sa fie vreodata pus in ...[neinteligibil]...".

Cand femeia ii spune ca a inteles ca nasul lui e George Maior, Nicolae Sergiu Ciobanu a confirmat, ulterior pretinzand ca are posibilitatea sa intervina pe langa presedintele C.N.A.S., pentru o primire in audienta.

 "Eu ma duc acuma pana la Mioara, ca tre' sa vorbesc doua minute cu ea si o sa intru si la Burcea si o sa-i spun sa va primeasca. Aveti o carte de vizita? Si sa va primeasca, da? Asta-i rezolvata astazi", da asigurari Ciobanu.

Dupa ce se asigura ca sotul femeii nu lucreaza in MAI, asa cum existasera informatii, Ciobanu incearca sa o determine pe femeie sa faca un curs la Academia Nationala de Informatii, unde ar ajunge sa fie in grupa cu parlamentari, oameni din Guvern.

"Sa faceti, dom'le, la Academia Nationala de Informatii...Vreo 3 luni. Pentru... pe securitate... in... ma rog, e pe domeniul de securitate, dar asta va ajuta foarte mult la relationarea cu care...In mediul asta...Cursurile sunt marti, miercuri, joi de la 9 la 12. Daca veniti o data... martea, lunea a... martea, miercurea sau joia. Nu trebuie sa fiti prezenta mereu.  "Asa a... va ajut eu cu documentatia si cu... ca trebuie facuta o... un... un... a... material de 3-4 pagini, un colocviu care trebuie prezentat pe zona asta de siguranta nationala. Dar tu... putem s-o legam de... zona asta medicala. Poa' sa fie o... e pe siguranta nationala, ar putea sa fie si un studiu privind imbatranirea populatiei la, la, la... riscuri si asa mai departe, stiti!?", ii spune Ciobanu reprezentantei firmei de servicii medicale, adaugand ca va fi in grupa cu "deputati, senatori, cu oameni din Guvern, oameni din Ministerul Sanatatii, e altceva".

In ziua de 21 iunie 2017 , Ciobanu  a dorit sa ii comunice femeii rezultatul intrevederii cu presedintele C.N.A.S., in sensul ca ar fi fost de acord cu acordarea unei audiente.

"Si mi-a spus in felu' urmator: Noi, oricum, cred c-o sa mergem maine o sa mergem la el, amandoi. Ma suna in seara asta, pentru ca eu am stat calare pe el, i-am transmis si prin sotia lu' sefu', care-i in tara, sa nu uite cine l-a pus acolo", a sustinut Ciobanu, adugand ca Burcea i-a transmis sa considere problema rezolvata.

"Totodata, inculpatul a dezvaluit ca a reusit sa il determine pe presedintele C.N.A.S. sa accepte primirea colaboratorului autorizat in audienta prin exercitarea influentei"., spun procurorii.

Conform referatului Sergiu Nicolae Ciobanu a spus ca lucreaza din 2000 cu George Maior, caruia i-a fost prim-consilier in momentul numirii la SRI.

"Toti au avut probleme ca sa fie ajutati, printre care si Burcea. Sa ajunga la Casa, ar trebui sa ajunga si el la mine. Eu l-am imprietenit cu familia ... Nu vorbesc de acuma, eu vorbesc din anii 2000. Eu vorbesc din anul 2004, din 2003, 2004, vorbesc de ani. De atunci vorbesc eu, ca atunci a fost pus Burce pe linie dreapta cu cine trebuie. Si fiecare, ca sa ajunga...", povesteste fostul consilier al lui George Maior.

"O explicatie a influentei afirmate de inculpat a fost aceea ca, in timpul exercitarii atributiilor sale de ofiter S.R.I., ar fi desfasurat activitate informativ-operativa in domeniul sanatatii, sustinand ca cei care devin informatori ai unui serviciu de informatii pot beneficia de recompense sau de protectie in afaceri", sustin procurorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4000 vizualizari

  • +11 (11 voturi)    
    "nu-i rusine obrazului".. (Vineri, 1 septembrie 2017, 16:08)

    MG [utilizator]

    "nu-i rusine obrazului"..
    paraziti la nivel "inalt"
    Toti pensionatii intempestiv din sistem sunt niste "fripturisti". Tradatori de neam si țară. Toata tara-i o ruina si lor nu le mai ajung ceasurile de aur si luxul..
  • +13 (15 voturi)    
    ceea ce era de demonstrat (Vineri, 1 septembrie 2017, 16:12)

    loveparade [utilizator]

    toti pacalicii astia care merg la, asa zisa, Academia Nationala de Informatii merg acolo exact in acest scop...construirea si aderarea la grupuri infractionale.
    Nu mai vorbim e pile. spagi si invarteli ci de grupuri si retele piramidale la care aderi automat, constient si voluntar in momentul in care intri pe usa.
    asa se construiesc retele feudale de cooperare a caror existenta au un singur scop - JAFUL.
    • +2 (2 voturi)    
      ... (Vineri, 1 septembrie 2017, 21:28)

      mariusssss [utilizator] i-a raspuns lui loveparade

      Academia Nationala de Informatii = pepiniera de traficanti de influenta. Cat de adevarata e vorba aia, pestele de la cap se impute!
    • -1 (1 vot)    
      :)) (Sâmbătă, 2 septembrie 2017, 3:19)

      Urangutanu [utilizator] i-a raspuns lui loveparade

      Pai de ce nu te duci si tu acolo ? Sigur vei prospera in acel mediu :)
      • +1 (1 vot)    
        Fiindcă are coloană vertebrală (Sâmbătă, 2 septembrie 2017, 10:23)

        Maica Reteza [utilizator] i-a raspuns lui Urangutanu

        Nu se duce fiindcă are ceva coloană vertebrală și consideră că banii nu sunt totul pe lume. Sau poate nu vrea să petreacă vreo secundă în compania unor astfel de jigodii.
  • +7 (7 voturi)    
    PCR-ul încă există și e bine mersi! (Vineri, 1 septembrie 2017, 17:18)

    johndoe1980 [utilizator]

    PCR = Pile - Cunoștințe - Relații

    Îți vine să urli!!! Iată de ce România arată cum arată, la 28 de ani de la revoluție! Pentru că aproape toți oamenii din țara asta fură! Ne-am abrutizat în asemenea hal în perioada comunistă încât pare că nu mai distingem binele de rău.

    Măi oameni buni...cum se poate să ajungem în asemenea hal și să nu reacționăm? Ne-am pierdut, ca societate, toate reperele morale? Ne lăsăm conduși și călcați în picioare chiar așa, fără a protesta măcar?

    Vremurile când primeam firmiturile de la masa bogaților și ne mulțumeam cu ele, au apus demult!

    Nu mai merge nici cu iertatul și uitatul! Acesta ar cam fi momentul nu numai să ne facem auzite glasurile, dar și să schimbăm clasa politică din temelii. Și felul în care se face politică în România. Și sistemul salarial trebuie schimbat. Toți așa-zișii "politicieni" autohtoni trebuie trimiși acasă sau la zdup, după caz!

    Gata! Nu se mai poate! Țara asta are nevoie să se trezească din letargia aceasta.

    Unde sunt elitele adevărate? De ce tace toată lumea?
  • +1 (1 vot)    
    In ce lume traim? (Vineri, 1 septembrie 2017, 19:32)

    ber [utilizator]

    Problema nu e ca are pensie mare! Problema este cum gandeste si ce face unul ca el. Ce se ascunde in fraza asta: ""Sa faceti, dom'le, la Academia Nationala de Informatii...Vreo 3 luni. Pentru... pe securitate... in... ma rog, e pe domeniul de securitate, dar asta va ajuta foarte mult la relationarea cu care.."
  • +3 (3 voturi)    
    Sunt zile , cand imi e rusine de Romania! (Vineri, 1 septembrie 2017, 20:02)

    mike_the_hunter [utilizator]

    Sunt zile ,prea mu;te, cand imi e rusine de Romania, tara mea , pe care nu vreau s-o parasesc.!
    Mafia = SRI+politica + sistemul medical+ justitie.
    Cat mai suportam ? Cat ii mai inghitim pe monstrii astia avorati de epoca Ceausescu?
    • +1 (1 vot)    
      Da, mare dreptate ai... (Sâmbătă, 2 septembrie 2017, 10:26)

      Maica Reteza [utilizator] i-a raspuns lui mike_the_hunter

      În ultimul an cred că mi-a fost rușine de România cel puțin 365 de zile, poate chiar mai mult.
  • +5 (5 voturi)    
    Scarba maxima (Vineri, 1 septembrie 2017, 20:06)

    Bazil [utilizator]

    fata de cei ce au "inventat" sistemul de pensii speciale.
  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 1 septembrie 2017, 20:23)

    [anonim]

  • +5 (5 voturi)    
    Ramdament (Vineri, 1 septembrie 2017, 21:25)

    Casargoz [utilizator]

    Pilonul 1 are randament bun.
    10800 pensie.
  • +6 (6 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 1 septembrie 2017, 21:49)

    [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
    Ar trebui sa intelegeti (Sâmbătă, 2 septembrie 2017, 12:01)

    Rescator [utilizator]

    Cine este cu adevarat acest George Maior,fost secretar de stat in M.Ap.N.,Director in SRI si acum
    Ambasador in SUA.Este in produs tipic al mafiei securisto-pesediste care a puit in jurul lui tot felul de
    hoti si talhari la drumul mare,asa cum este ipochimenul
    care zice ca face loby.Trebuie spanzurati de crengile
    copacilor din Padurea Baneasa!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by