Iulian Badescu, fostul primar al Ploiestiului, a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare. In prima instanta primise cu executare Fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la trei ani inchisoare cu suspendare, intr-un dosar in care este acuzat de savarsirea unor fapte de coruptie, printre care si modul in care a fost finantata echipa de fotbal Petrolul Ploiesti, anunta Ziarul Incomod. Decizia de marti a ICCJ este definitiva. In prima instanta, Badescu a fost condamnat la trei ani inchisoare cu executare.
Decizia in procesul in care fostul ministru Cristian David este acuzat ca a primit mita jumatate de milion de euro, amanata pentru a treia oara Magistratii instantai supreme au amanat, marti, pentru a treia oara, decizia in procesul in care fostul ministru de Interne Cristian David a fost trimis in judecata sub acuzatia ca ar fi primit mita jumatate de milion de euro pentru a interveni la fostul prefect de Buzau Cristinel Bigiu, in vederea stabilirii dreptului de proprietate pentru o persoana in cazul unui teren din Buzau, informeaza news.ro.
Un nou termen al procesului in care Darius Valcov este judecat pentru trafic de influenta si spalare de bani, la ICCJ   Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCI) judeca, marti, un nou termen al procesului in care fostul ministru Darius Valcov este judecat pentru trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate, dupa ce ar fi cerut de la o firma de constructii 20% din valoarea unor contracte publice, in perioada in care era primar al municipiului Slatina, potrivit news.ro.
DNA: 61 de persoane condamnate in octombrie in dosare intrumentate de procurorii anticoruptie; printre inculpati - un judecator, un notar, un director de penitenciar Un numar de 61 de persoane au fost condamnate, in luna octombrie, in dosare instrumentate de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), printre inculpati numarandu-se un judecator, un notar, un director adjunct de penitenciar, dar si patru primari de comuna si functionari publici, scrie News.ro. Pedepsele aplicate variaza intre 8 luni de inchisoare cu suspendare si 8 ani de inchisoare cu executare, au anuntat, luni, reprezentantii DNA.
Puiu Popoviciu ramane cu pedeapsa de 7 ani inchisoare, dupa ce ICCJ i-a respins contestatia in anulare Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins vineri, ca neintemeiata, contestatia depusa de omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu prin care acesta solicita anularea condamnarii de 7 ani inchisoare primita in dosarul 'Baneasa', relateaza Agerpres.
Petrotel Lukoil Ploiesti, cercetata pentru subevaluarea valorii constructiilor si instalatiilor Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti au dispus disjungerea unor cauze si continuarea cercetarilor fata de Petrotel Lukoil Ploiesti si administratorul acesteia, Andrey Bogdanov, societatea fiind acuzata, printre altele, de diminuarea activului si implicit diminuarea obligatiilor fiscale catre bugetul local, scrie Agerpres.
Lukoil anunta ca procurorii renunta la acuzatiile de evaziune si spalare de bani / Parchetul precizeaza ca a vorba de o parte din acuzatii, cercetarile continuand pentru alte fapte similare Compania Lukoil a anuntat, vineri, intr-un comunicat de presa, ca procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti au renuntat la acuzatiile de evaziune fiscala si spalare de bani aduse Petrotel Lukoil SA si directorului Andrey Bogdanov. Parchetul a explicat insa, pentru Agerpres, ca s-a renuntat doar la o parte din acuzatii, cercetarile continuand pentru alte fapte similare.
Primarul din Prundeni (Valcea), retinut in urma perchezitiilor ofiterilor anticoruptie; el ar fi solicitat fonduri pe care le-a utilizat in alt scop Primarul comunei valcene Prundeni, Ion Horia Horascu, a fost retinut joi de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea, dupa ce a fost dus la audieri in urma unor perchezitii ale Directiei Generale Anticoruptie si Parchetului Tribunalului Valcea, informeaza surse judiciare citate de Agerpres.
Omul de afaceri Cornel Penescu, condamnat la opt ani de inchisoare in mai multe dosare de coruptie, va fi eliberat conditionat Omul de afaceri Cornel Penescu, fost finantator al FC Arges, care executa o pedeapsa de opt ani de inchisoare dupa ce a fost condamnat in sapte dosare penale, va fi pus in libertate, a decis miercuri Tribunalul Arges, potrivit News.ro.
DNA a inceput urmarirea penala fata de procuroarea anticoruptie Mihaiela Moraru Iorga, pe care o acuza ca a ajutat o persoana cercetata de DIICOT Procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de procuroarea anticoruptie Mihaiela Moraru Iorga, pe care o acuza ca a ajutat, "in sensul ingreunarii cercetarilor si tragerea lui la raspundere", un inculpat cercetat intr-un dosar aflat pe rolul DIICOT, pe numele caruia fusese emis un mandat european de arestare.
UPDATE Procuroarea Mihaiela Iorga s-a prezentat la DNA Ploiesti. Ea este suspecta de favorizarea faptuitorului in dosarul lui Florian Walter Procurorul Mihaiela Moraru Iorga s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA Ploiesti, ea fiind citata de procurori intr-un dosar care vizeaza fapte de coruptie ea find anuntata de procurori ca este suspecta de favorizarea faptuitorului, potrivit Agerpres.
Dorin Debucean, fost director CNADNR, a fost trimis in judecata intr-un nou dosar, cu un prejudiciu de peste 8 milioane de lei Fostul director general al CNADNR Dorin Gavril Debucean a fost trimis marti in judecata de procurorii DNA Cluj, pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, acesta fiind acuzat ca a prejudiciat compania cu peste 8 milioane de lei.
Seful Sectorului politiei de frontiera Giurgiu, urmarit penal de DNA pentru santaj si cumparare de influenta Seful Sectorului politiei de frontiera Giurgiu, Ionut Ifrim, este urmarit penal de procurorii DNA pentru santaj si cumparare de influenta, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.
Gabriel Oprea, la instanta suprema in procesul folosirii ilegale a fondurilor DIPI / judecarea dosarului, amanata pana in ianuarie Fostul vicepremier Gabriel Oprea s-a prezentat, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul masinii de lux cumparate de catre Departamentul de Informatii si Protectie Interna (DIPI) pentru protectia demnitarilor si folosite de Oprea. Procesul, in care Gabriel Oprea este judecat pentru abuz in serviciu, a fost reluat de la zero dupa pensionarea unei judecatoare din complet, iar la termenul de marti magistratii au dispus o amanare, scrie news.ro.
Tiberiu Urdareanu, denuntatorul lui Orban, amendat de instanta cu 3.000 de lei pentru ca nu a venit la audieri Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, denuntatorul in dosarul presedintelui PNL, Ludovic Orban, a fost amendat cu 3.000 de lei de catre judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, deoarece nu s-a prezentat luni in instanta pentru a fi audiat, relateaza Agerpres.
Fostul senator Gigi Chiru, condamnat definitiv la 6 luni inchisoare cu suspendare pentru mita electorala Fostul senator Christian Gigi Chiru a fost condamnat definitiv luni de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la 6 luni inchisoare cu suspendare, el fiind acuzat ca a dat mita electorala in timpul campaniei pentru alegerile locale din 2012, anunta Agerpres.
DNA: Cele cinci metode prin care Liviu Dragnea ar fi scos bani de la Tel Drum DNA sustine intr-un comunicat oficial de presa ca Liviu Dragnea si familia sa scoteau bani de la firma Tel Drum si membrii grupului infractional organizat in cinci moduri: donatii, dividende, vanzari supraevaluate, chirii si folosirea directa de bunuri mobile si imobile.
DNA, detalii noi din dosarul Dragnea: Grupul infractional organizat se ocupa cu plasarea apropiatilor in fruntea unor institutii ale statului Membrii grupului infractional organizat in jurul lui Liviu Dragnea ar fi numit in functii publice persoane de incredere, sustin procurorii DNA in comunicatul oficial de luni. Astfel, DNA sustine ca procurorii au gasit la perchezitii dovezi in acest sens. Vezi in articol cateva dintre cazurile dezvaluite de presa in ultimul an.
Oficial: Liviu Dragnea, urmarit penal de DNA pentru fraudarea fondurilor UE si constituire de grup infractional organizat si abuz in serviciu. Dosarul, deschis in urma unei sesizari de la oficiul antifrauda al UE. Banii delapidati ajungeau si la PSD DNA anunta ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Liviu Dragnea si sefilor de la TelDrum pentru constituirea unui grup infractional organizat si abuz in serviciu, in legatura cu reabilitarea de drumuri judetene cu fonduri UE. DNA arata intr-un comunicat ca dosarul s-a constituit in urma unei sesizari a OLAF (Oficiul european antifrauda) din 30 septembrie 2016. Procurorii arata in comunicatul oficial ca, in calitate de presedintel al Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi infiintat in 2001 un grup infractional organizat "care actioneaza si in prezent", format din functionari ai institutiilor din administratia publica si oameni de afaceri. DNA arata ca acest grup infractional organizat ar fi furnizat fonduri pentru PSD, prin donatii ale membrilor.In curs de actualizare
Perle, rubine, inele cu diamante si bani, confiscate de politisti in cadrul unui dosar de coruptie Peste 64.000 de euro, 31.000 de dolari, 5.000 de lire sterline, 4.500 de franci elvetieni, precum si o jumatate de kilogram de aur, perle, rubine si inele cu diamant au fost ridicate de politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, de la persoane cercetate pentru fapte de coruptie, se arata intr-un comunicat de presa difuzat duminica de Politia Romana.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by