DNA cere urmarirea penala a ministrului pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie (ALDE), pentru trucarea unui concurs de angajare in minister DNA cere Senatului sa aprobe inceperea urmaririi penale pentru ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie (ALDE), acuzat de trucarea unui concurs de angajare in minister. DNA il acuza oficial de "instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in perioada exercitarii functiei ministeriale".
Mitica Dragomir, Ioan Bendei si RCS&RDS, trimisi in judecata de DNA in dosarul drepturilor de televizare. Procurorii spun ca Dragomir a primit o mita de 3,1 mil. euro Dumitru Dragomir, fost sef al LPF, a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita si complicitate la spalare de bani, impreuna cu Ioan Bendei, fost administrator RCS&RDS, acuzat de dare de mita si complicitate la spalare de bani.
Dragnea, ironii la adresa procurorilor dupa perchezitiile la firmele din jurul Tel Drum: Nu stiu daca au perchezitionat si porcii / E un lucru bun sa se faca perchezitii la cat mai multe firme, poate incet-incet o sa se inchida aceste firme Liviu Dragnea a fost ironic la adresa procurorilor de la Parchetul General si din DNA dupa despre ancheta DNA la Tel Drum si la Ferma de porci Salcia SA, controlata de fiul sau. "Nu stiu daca au perchezitionat si porcii dar, ma rog, e o ancheta in curs, habar n-am ce e acolo. (...) Orice om poate fi anchetat din Romania", a spus Dragnea, la Calarasi, citat de Agerpres.
Comisarul-sef Traian Berbeceanu ii solicita ministrului de interne o ancheta Comisarul-sef de politie Traian Berbeceanu ii solicita ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, sa dispuna demararea de urgenta a verificarilor tuturor aspectelor continute in nota intocmita de DIPI la data de 14.11.2013 si ulterior prezentarea publica a rezultatelor acestor verificari., potrivit Agerpres.
Decizia in cazul omului de afaceri Nelu Iordache, in dosarul privind deturnarea fondurilor pentru autostrada Nadlac-Arad, amanata din nou de catre magistrati Magistratii Tribunalului Bucuresti au amanat din nou, vineri, pronuntarea sentintei in cazul omului de afaceri Nelu Iordache, trimis in judecata in dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson al autostrazii Nadlac - Arad, in care s-a inregistrat un prejudiciu de 1,2 miliarde de lei in dauna CNADNR, a unei banci si a unei firme de constructii din Spania, anunta News.ro.
UPDATE Tel Drum si Petre Pitis, omul care leaga TelDrum de familia lui Liviu Dragnea, urmariti penal de DNA. Dosarul se refera la fonduri europene obtinute ilicit si a pornit de la o sesizare a Oficiului de Combatere a Spalarii Banilor Tel Drum, o firma - sora a acestei societati, WFA Impex SRL si alte patru persoane au fost puse sub urmarire penala de Directia Nationala Anticoruptie, informeaza un comunicat DNA. Procurorii acuza Tel Drum ca a cumparat cu fonduri europene nerambursabile un utilaj de preparare a asfaltului al un pret "umflat" pana la 4,2 milioane lei. Urmarit penal este si directorul TelDrum Petre Pitis, omul care apare in mai toate afacerile in care e implicat si Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea.
Petre Pitis, directorul Tel Drum, despre Liviu Dragnea: M-ati innebunit cu personajul asta! Il cunosc ca-i din judet, am jucat cu el fotbal in liceu Petre Pitis, directorul general al societatii Tel Drum, a declarat vineri la iesirea de la DNA, unde a fost audiat in legatura cu utilizarea ilegala de fonduri europene pentru achizitionarea unei instalatii, ca a fost anuntat ca s-a inceput umrarirea penala, ca este vorba despre "un denunt facut aiurea", iar intrebat daca este interfata lui Liviu Dragnea, a exclamat: "M-ati innebunit cu personajul asta!', informeaza News.ro.
Un nou dosar pentru Tel Drum: DNA a pus sechestru pe bunurile unui fost director DNA a deschis un nou dosar care are in centru firma Tel Drum, apropiata de Liviu Dragnea. DNA suspecteaza obtinerea ilegala de fonduri europene pentru cumpararea unei statii de asfaltare, anunta News.ro, care il citeaza pe avocatul unuia dintre suspecti.
Seful Tel Drum si un fost director al societatii, audiati la DNA Petre Pitis, directorul societatii Tel Drum, si Florea Neda, fost director al aceleasi societati, s-au prezentat vineri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi audiati de procurori intr-un dosar in care se investigheaza fapte de coruptie, transmite Agerpres.
Fiscul a pornit recuperarea prejudiciului de 9 milioane de euro produs de Dorin Cocos: Joi are loc prima licitatie Mai multe prorietati ale lui Dorin Cocos au fost scoase la licitatie de catre FISC, pentru acoperirea prejudiciului de 9 milioane de euro adus de catre fostul sot al Elenei Udrea in dosarul Microsoft, joi urmand sa aiba loc prima licitatie, scrie Antena 3. Printre proprietatile scoase la licitatie sunt supermarketuri, sedii de bănci, saloane de pariuri sau jocuri de noroc.
Cererea de eliberare conditionata a lui Dorin Cocos, respinsa de instanta Judecatoria Sectorului 4 a respins miercuri cererea de eliberare conditionata a omului de afaceri Dorin Cocos, care executa la Penitenciarul Jilava o pedeapsa de doi ani si patru luni inchisoare primita in dosarul "Microsoft", scrie Agerpres.
Primarul comunei clujene Belis, retinut pentru infractiuni silvice Primarul comunei Belis, Viorel Matis (PSD), a fost retinut de politistii clujeni, fiind suspectat de comiterea unor fapte ilegale la regimul silvic in vremea cand era lucrator silvic, au declarat, marti, surse judiciare citate de Agerpres.
Toate persoanele retinute in dosarul fermei de porci de la Salcia, eliberate din arest, procurorii nu au cerut mandat de arestare Cele noua persoane retinute in dosarul de evaziune fiscala in care apare si ferma de porci de la Salcia vor fi eliberate din arestul Politiei Capitalei, dupa ce procurorii Parchetului General au decis sa nu ceara in instanta mandate de arestare, scrie Agerpres. Reamintim ca toti cei noua si-au petrecut 24 de ore in arestul Politiei dupa ce procurorii de caz au cerut joi retinerea lor. In cele mai multe cazuri, procurorii cer mandat de arestare pentru un suspect pe care l-au retinut, dar in acest dosar procurorii au procedat doar la retinere, fara a mai cere mandat de arestare preventiva.
Afacerea porcilor lui Dragnea: Parchetul General a pus sechestru pe 42 de imobile si conturi bancare ale unor firme perchezitionate ieri Parchetul General a pus sechestru pe 42 de imobile sevaluate la 15 milioane de lei si pe  mai multe conturi bancare ale unora dintre firmele care fac unui dosar in care procurorii au facut ieri perchezitii si retineri de persoane in opt judete, potrivit unui comunicat. Reamintim ca printre firmele implicate se numara si Ferma Salcia SA, detinuta de fiul lui Liviu Dragnea. Din comunicatul Parchetului General nu reiese daca procurorii au sechestrat imobile sau conturi ale fermei de porci Ferma Salcia SA.
Ilie Dragne, eliberat din arest preventiv, dupa ce a fost plasat sub control judiciar Ilie Dragne, administratorul fermei de porci din Salcia, judetul Teleorman, care a apartinut fiului sefului PSD, Liviu Dragnea, a fost eliberat din arestul preventiv dupa ce procurorii Parchetului General nu au cerut mandat de arestare. El a fost insa plasat sub control judiciar, anunta televiziunea nationala, pe site-ul sau. Reamintim ca Dragne, alaturi de alti 8 suspecti, si-a petrecut 24 de ore in arestul Politiei dupa ce procurorii de caz au cerut joi retinerea lor. In cele mai multe cazuri, procurorii cer mandat de arestare pentru un suspect pe care l-au retinut, dar in acest dosar procurorii au procedat doar la retinere, fara a mai cere mandat de arestare preventiva.
Tribunalul Constanta judeca pe 4 septembrie cererea de eliberare conditionata a lui Mircea Basescu Tribunalul Constanta va judeca pe 4 septembrie contestatia procurorilor DNA impotriva deciziei de eliberare conditionata din penitenciar a lui Mircea Basescu, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, anunta Agerpres. Decizia instantei va fi definitiva.
Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, pus sub acuzare de procurorii DNA, alaturi de consilierul sau, pornind de la incalcarea unei decizii a ANI Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, a fost pus sub acuzare de procurorii DNA, fiind acuzat de "complicitate la uzurparea functiei, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, savarsita in forma continuata (9198 acte materiale)".
Ilie Dragne, personaj-cheie in firmele controlate de familia lui Liviu Dragnea, e anchetat de procurori - surse Ilie Dragne, administratorul firmei de porci Ferma Salcia SA (controlata de fiul lui Liviu Dragnea) este audiat astazi de procurorii in dosarul de evaziune in care au avut loc perchezitii la ferma de porci, potrivit unor surse judiciare. Ilie Liviu Dragne (nascut in 1968 in comuna natala a lui Liviu Dragnea, fara legaturi de rudenie cu Liviu Dragnea) este un personaj-cheie in increngatura de firme detinute de familia si prietenii lui Liviu Dragnea, presedintele PSD.
Surse: Procurorii au facut perchezitii la ferma de porci din Teleorman controlata de fiul lui Liviu Dragnea Procurorii Parchetului General au facut joi dimineata perchezitii la Ferma Salcia SA, o ferma de porci din Teleorman detinuta de Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, potrivit unor surse judiciare. Procurorii ar fi facut perchezitii si la o alta firma abonata la contracte publice cu Primaria Alexandria (capitala judetului Teleorman), potrivit altor surse. Perchezitiile din Teleorman fac parte dintr-o operatiune de amploare a procurorilor in 8 judete, intr-un dosar de evaziune de 40 milioane de lei.
UPDATE Daniel Preoteasa, seful de stat major al bazei de administrare si deservire a Jandarmeriei Romane, retinut de DIICOT Daniel Preoteasa, seful de stat major al bazei de administrare si deservire a Jandarmeriei Romane, a fost retinut de procurorii DIICOT, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by