Afacerea porcilor lui Dragnea: Parchetul General a pus sechestru pe 42 de imobile si conturi bancare ale unor firme perchezitionate ieri

de RH     HotNews.ro
Vineri, 11 august 2017, 16:04 Dosare Anticoruptie


Parchetul General a pus sechestru pe 42 de imobile sevaluate la 15 milioane de lei si pe  mai multe conturi bancare ale unora dintre firmele care fac unui dosar in care procurorii au facut ieri perchezitii si retineri de persoane in opt judete, potrivit unui comunicat. Reamintim ca printre firmele implicate se numara si Ferma Salcia SA, detinuta de fiul lui Liviu Dragnea. Din comunicatul Parchetului General nu reiese daca procurorii au sechestrat imobile sau conturi ale fermei de porci Ferma Salcia SA.

Administratorul fermei de porci, Ilie Dragne, a fost retinut ieri de procurori, dar a fost eliberat astazi dupa ce Parchetul a decis sa nu ceara arestarea sa preventiva.

Avocata lui Dragne, Maria Vasii, a declarat ca Dragne e acuzat de evaziune fiscala. Vasii a mai spus ca administratorul fermei nu avea nici o calitate in companie in 2013, cand s-ar fi realizat prejudiciul.

Ilie Dragne apare ca actionar sau administrator in mai multe firme detinute fie de Tel Drum, fie de Valentin Dragnea (fiul lui Liviu Dragnea).

Ce legaturi are Ilie Dragne cu ferma de porci detinuta de Valentin Dragnea? In 2014, Ilie Dragne a cumparat de la Petre Pitis (presedintele Consiliului de Administratie al TelDrum), prin intermediul firmei Ludikon System SRL. In aprilie 2014, la trei luni dupa ce Ilie Liviu Dragne cumpara cu 800.000 de lei Romcip SA (actuala Ferma Salcia SA), in Ludikon Systems intra un nou actionar. Este vorba de o persoana din Teleorman, nascuta in 1989: Valentin Stefan Dragnea. Pana atunci, din 2013, actionarul unic al Ludikon Systems a fost Ilie Liviu Dragne. Fiul presedintelui PSD obtine initial 10% din actuni printr-un aport de capital de 50 de lei. Peste numai doua saptamani, Valentin Stefan Dragnea ajunge din minoritar cu 10% actionar cu 90% in Ludikon (firma care devenise actionarul majoritar al fermei de porci), dupa ce primeste de la Ilie Liviu Dragne inca 80% din actiunile Ludikon platind pentru ele valoarea nominala: 450 de lei. In datele de la Registrul Comertului nu figureaza nici un alt contract de vanzare - cumparare pentru alta suma.

Ilie Liviu Dragne (nascut in 1968 in comuna natala a lui Liviu Dragnea) isi are resedinta intr-un bloc saracacios din Capitala, Sectorul 3. HotNews.ro relata intr-un articol din martie acest an ca vecinii nu-l mai vazusera trecand pe acasa de jumatate de an. Pe usa locuintei scrie inca familia Dragne, iar aici era si sediul Ludikon System (detine Ferma Salcia SA). Vecinii ne-au spus ca nu l-au auzit pe nea Ilie sa se laude cu vreo rudenie cu Liviu Dragnea. Cand le-am spus ca vecinul lor detine mai multe firme, si-au facut cruce si au spus ca nu-si imaginau ca ar fi mare om de afaceri.

Joi, Parchetul General a anuntat oficial ca efectueaza 80 de perchezitii in Teleorman, Calarasi, Dambovita si alte cinci judete intr-un dosar de evaziune de 40 mil. lei. Sunt implicate firme de constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcilor. Procurorii sustin ca in contabilitatea a 12 societati comerciale care isi desfasoara activitatea in domeniile constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcinelor, in perioada 2010-2016, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidentiat in contabilitate cheltuieli nereale, imprejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totala de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat si 24.058.469 lei TVA dedus nelegal. 






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3452 vizualizari

  • +7 (9 voturi)    
    Se incepe tare: (Vineri, 11 august 2017, 16:34)

    Bazil [utilizator]

    perchezitii, mascati, procurori, sechestru. Nu stiu ce se intampla apoi, ca in final rezultatul este un mare fîîîîs. Ar fi doua cauze: 1. dosar subtire pt ca procurorii sunt slabi; 2. dosar beton dar judecatorii demnostreaza afinitati politice (sau de alta natura) cu inculpatii.
    • -1 (5 voturi)    
      Comment sters de user (Vineri, 11 august 2017, 18:05)

      Reticentul [anonim] i-a raspuns lui Bazil

      • +2 (4 voturi)    
        dom'le (Vineri, 11 august 2017, 19:13)

        om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui Reticentul

        mata repeti f. ezact ce taman spuse madam stoiceasca la latrina.
        de cand a iesit varanu de dupa the brele, s'a intetit activitatea latrinistilor de pretutindeni. :-))
      • -1 (1 vot)    
        esti reticent si la (Vineri, 11 august 2017, 21:42)

        loveparade [utilizator] i-a raspuns lui Reticentul

        faptul ca o firma care cumpara ceva (orice) cu 800.000 RON este vanduta dupa cateva luni cu 500 RON?
        Hmmm, si eu, acum suntem (cel putin) doi care cred ca ceva pute ;)
  • -1 (5 voturi)    
    nu reiese (Vineri, 11 august 2017, 16:58)

    om simplu din multime [utilizator]

    stiri de stiri de un' se rup stirile.
    milioane, dragne, dracnea, fiul, tatal si duhul sfant...
    dupa spusele advocatei, adeverite, era vorba de o presupusa datotorie, ea a numit'o intarziere la plata, de dou sute de mii. n'ar fi prima firma care intarzie plata darilor catre stat. se zice ca si zvonalitatea gushata tv, care ar avea datorii de milioane la stat, si care combate cu manie proletara, adica acolo gushe da tot ce vrea din gushea sa.
    normal, zvonalitatea este cea mai vorbareata tembeliziune, pt. dna, fisc, etc. adica de partea statului, ca asa a zis si proprietarul adevarat, cel din celula: "intariti'va statu' !"

    deci, mai draga, de dragul adevarului, un ratzoi azi dimineata, cand plutea pe lac, a inghitit un stalp de telegraph. :-)
    din spusele advocatei, documentate catre procuratura, unicul proprietar al fermei este dragne din sat cu nicu dracnea...
    deci, inca una pe langa alunecosul nicu...
    care se dovedeste ca e mai alunecos ca stiucile din lacul belina, mancal'ar stiucile si bibanii ! :-)

    deci, datoria catre stat va fi platita, cu dobanzile aferente, case closed.
    aleluia si cu ferma de porci.
  • 0 (4 voturi)    
    oare (Vineri, 11 august 2017, 17:12)

    e.o. [utilizator]

    Se mai întoarce famiglia din vacanță?
    A început cu un fâs ieri, dar acțiunile de azi sunt destul de serioase.
  • -1 (5 voturi)    
    Oare este posibil? (Vineri, 11 august 2017, 18:53)

    Tambrian [utilizator]

    Oare este posibil ca o firma de porci sa aiba in proprietate 42 de imobile? Se numara aici constructiile aferente fiecarei linii tehnologice de crestere a porcinelor, la capacitatea de 100.000 bucati/sezon? Ferma Salcia are o istorie foarte lunga in cresterea porcinelor despre care informatia HN este zero. Senzationalul orientat a induce ca Dragnea este hotul hotilor, este urmarit de HN cu orice pret.
  • +1 (3 voturi)    
    Ce pitoresc e necromantul (Sâmbătă, 12 august 2017, 0:44)

    Kaladin [utilizator]

    Porcar si braconier de carasei, ayatolah peste Tele Orman, tatucul suprem peste Romania. Superb.
  • 0 (0 voturi)    
    Cu acest articol , (Duminică, 13 august 2017, 10:44)

    A310 [utilizator]

    ne-ati dat lumina necesara , pentru a intelege mai bine cum caracatita din Teleorman cuprinde Romania . Mai ales ca unul din administratori isi angajase sotia la proptia firma cu un salariu FABULOS de 1500 RON/Luna .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by