Cercel Ninel, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, a fost retinut de DNA, sub acuzatia de santaj Un secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Cercel Ninel, a fost retinut vineri seara de procurorii DNA sub acuzatia de santaj. Procurorii anticoruptie spun ca secretarul de stat a incercat sa-l demita pe seful CZM Brasov deoarece acesta se impotriva ca un contract al CFR Marfa cu Azo Mures sa fie incredintat unor societati private de transport.
Un avocat si un executor judecatoresc, cercetati de DNA intr-un dosar cu peste 1.000 de executari silite frauduloase Un avocat şi un judecător executoresc din judeţul Teleorman sunt suspectaţi într-un dosar cu peste o mie de executări silite frauduloase, instrumentat de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), scrie News.ro. În timp ce executorul judecătoresc a fost reţinut, avocatul este cercetat sub control judiciar. DNA îi acuză că au ajutat un om de afaceri care oferea bunuri cu vânzarea în rate să falsifice dosarele unor datornici şi să-I execute silit, oamenii ajungând să plătească şi de cinci ori mai mult faţă de cât datorau.
Teleorman: Perchezitii ale ofiterilor anticoruptie la agenti de politie rutiera suspectati de luare de mita si abuz in serviciu Mai multe perchezitii au fost facute vineri, de reprezentantii Directiei Generale Anticoruptie (DGA), la birouri ale unor agenti de politie rutiera si la autospeciale utilizate de ei, acestia fiind suspectati de comiterea mai multor infractiuni, printre care luare de mita si abuz in serviciu, fapte petrecute in perioada iulie - noiembrie 2017.
Curtea de Apel Bucuresti dispune inceperea judecatii pe fond in dosarul Elenei Udrea si Ioanei Basescu Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, marti, inceperea judecatii pe fond in dosarul privind finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009, in care sunt acuzate Elena Udrea si Ioana Basescu, anunta Agerpres.
Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, urmarit penal de DNA pentru abuz in serviciu Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Maricel Popa, este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu, informeaza DNA. Potrivit procurorilor, seful CJ Iasi a "sistat in mod abuziv" mai multe contracte de intretinere a drumurilor judetene.
Pronuntarea in procesul in care fostul ministru Cristian David este acuzat ca a primit mita jumatate de milion de euro, amanata din nou Magistratii instantei supreme au amanat din nou, marti, pronuntarea in dosarul in care fostul ministrul de Interne Cristian David a fost trimis in judecata sub acuzatia ca ar fi primit mita jumatate de milion de euro pentru a interveni la fostul prefect de Buzau Cristinel Bigiu, in vederea stabilirii dreptului de proprietate pentru o persoana in cazul unui teren din Buzau, informeaza News.ro.
Doua din cele 16 persoane retinute in dosarul decontarilor fictive de servicii medicale de la CASMB au fost arestate preventiv, opt au primit arest la domiciliu Opt din cele 16 persoane retinute de procurorii DNA in dosarul decontarilor fictive de servicii medicale de la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) au primit arest la domiciliu, pe numele a doua dintre ele au fost emise mandate de arestare preventiva, iar celelalte sase au fost plasate sub control judiciar, potrivit news.ro.
DNA: 16 persoane, retinute in dosarul decontarilor de servicii medicale fictive 16 persoane au fost retinute pentru 24 de ore, luni, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul privind decontari de ingrijiri la domiciliu fictive la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti.
Inalta Curte a admis contestatia depusa de Puiu Popoviciu la decizia de condamnare la sapte ani de inchisoare; fondul va fi discutat in 17 noiembrie Inalta Curte a admis, vineri, contestatia in anulare depusa de omul de afaceri Puiu Popoviciu la decizia de condamnare la sapte ani de inchisoare, solicitarea propriu-zisa urmand sa fie discutata in 17 noiembrie, anunta news.ro.
Mihail Vlasov, fostul presedinte al Camerei de Comert, eliberat conditionat dupa ce a executat mai putin de jumatate din pedeapsa Magistratii Tribunalului Vaslui au decis, vineri, eliberarea conditionata din inchisoare a fostului presedinte al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura, Mihail Vlasov, decizia instantei fiind definitiva, anunta Agerpres. Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv in iunie 2015 de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 5 ani inchisoare cu executare, pentru trafic de influenta. Vlasov a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie, imediat dupa ce primise 200.000 de euro de la un om de afaceri.
Un primar din judetul Vrancea, arestat pentru abuz in serviciu, fals in declaratii si fals intelectual Primarul comunei vrancene Cimpuri, Costel Mateiu, a fost arestat preventiv, joi seara, pentru abuz in serviciu, fals in declaratii si fals intelectual. El este acuzat ca ar fi incercat sa scape de o amenda firma administrata de catre concubina sa si a declarat in fata reprezentantilor Inspectoratului Teritorial de Munca Vrancea ca cinci angajati fara forme legale depistati la firma respectiva lucrau, de fapt, la primarie. Unitatea Administrativ Teritoriala a fost amendata cu 40.000 de lei, desi vina nu-i apartinea.
DNA: Trei directori din Ministerul Educatiei, urmariti penal in dosarul Bazei sportive "Cutezatorii" Trei directori din Ministerul Educatiei au fost pusi sub urmarire penala, joi, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru abuz in serviciu, in dosarul in care se investigheaza modul prin care a fost concesionata Baza sportiva "Cutezatorii", informeaza DNA.
Fostul deputat Alin Trasculescu, condamnat in martie 2016 la trei ani de inchisoare pentru fapte de coruptie, a fost eliberat conditionat Fostul deputat Alin Trasculescu, condamnat in martie 2016 la trei ani de inchisoare pentru fapte de coruptie, a fost eliberat conditionat, miercuri, in baza unei decizii a magistratilor Tribunalului Vrancea, informeaza News.ro.
Fostul ministru Gabriel Sandu obtine o prima decizie in instanta de eliberare conditionata Judecatoria Sectorului 4 a admis, miercuri, cererea de eliberare conditionata din inchisoare a fostului ministru Gabriel Sandu, care executa o pedeapsa de 3 ani inchisoare in dosarul "Microsoft", anunta Agerpres. Decizia nu este insa definitiva si poate fi contestata de DNA.
Fostul primar din Jilava Adrian Mladin, trimis in judecata pentru o mita de peste 1 milion de euro Adrian Mladin, fost primar al comunei Jilava, a fost trimis in judecata de DNA intr-un nou dosar de coruptie, el fiind acuzat de luare de mita, spalare de bani sub forma instigarii si fals intelectual sub forma participatiei improprii, dupa ce a cerut peste 1 milion de euro de la doi oameni de afaceri care activau in domeniul constructiilor, scrie Agerpres.
Perchezitii DIICOT in Bucuresti in cazul unui ofiter de politie suspectat de favorizarea faptuitorului Un ofiter de politie este suspectat de favorizarea faptuitorului, DIICOT facand doua perchezitii in Bucuresti in aces caz, una fiind la sediul unei insttitutii publice, potrivit news.ro. DIICOT Structura Centrala a dispus extinderea cercetarilor penale intr-un dosar vizand crearea de grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de talharie in forma calificata, santaj, furt calificat, inselaciune, marturie mincinoasa si contrabanda cu tigarete fata de un ofiter de politie suspectat de savarsirea a doua infractiuni de favorizare a faptuitorului.
Cristian Popescu - Piedone, condamnat la un an închisoare cu suspendare Magistratii de la Judecatoria Sectorului 4 l-au condamnat pe fostul primar Cristian Popescu - Piedone la un an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane, insa instanta a amanat executarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, anunta Agerpres.
Decanul Facultatii de Teologie de la Universitatea Ovidius din Constanta, trimis in judecata de DNA Bogdan Moise, decan al Facultatii de Teologie de la Universitatea Ovidius din Constanta, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, in stare de libertate, pentru complicitate la instigare la abuz in serviciu si fals intelectual. Bogdan Moise este acuzat de procurorii anticoruptie ca ar fi ajutat un lector universitar sa ocupe acest post prin concurs, cu toate ca  acesta ar fi falsificat documente si nu intrunea conditiile.
Instanta suprema continua dezbaterile in dosarele lui Dragnea si Tariceanu Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie continua marti dezbaterile in dosarele in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, si liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, au fost trimisi in judecata de DNA, anunta Agerpres.
Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a sustinut in fata instantei ca este nevinovat in dosarul in care este acuzat de fraude cu fonduri europene si a cerut revocarea controlului judiciar Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, sustine ca nu este vinovat de acuzatiile care i se aduc in dosarul privind fraude cu fonduri europene. Teodosie solicita si revocarea controlului judiciar, potrivit News.ro. Instanta a amanat pronuntarea pe masura preventiva pentru data de 31 octombrie.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by