Perchezitii ale Directiei Generale Anticoruptie la sediul unei primarii din judetul Galati Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie fac vineri perchezitii la sediul Primariei comunei galatene Branistea din judetul Galati, intr-un dosar privind vanzarea ilegala a unui teren intravilan aflat in proprietatea localitatii, printr-o hotarare de Consiliu Local, iar potrivit unor surse judiciare, in acest caz sunt vizati primarul, un consilier local si cumparatorul, potrivit News.ro.
Elena Udrea in instanta: Il rugam pe fostul meu sot sa contribuie cu bani la PDL / Societatea functioneaza pe conceptul de pile Elena Udrea a declarat vineri, in fata magistratilor, ca il ruga pe fostul ei sot, Dorin Cocos, sa contribuie cu sume de bani la PDL, sustinand ca au existat cazuri in care anumite persoane sponsorizau prin intermediari mai multe partide in acelasi timp, scrie Agerpres.
Omul de afaceri Florian Walter, la DNA Ploiesti Omul de afaceri Florian Walter s-a prezentat, vineri dimineata, la sediul DNA Ploiesti, care instrumenteaza dosarul in care acesta este cercetat sub control judiciar pentru constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata si instigare la infractiunea de spalare a banilor, relateaza Agerpres.
Sefa Directiei IT din ANAF, retinuta de procurorii DNA sub acuzatia ca ar fi primit mita 1 milion de euro Sefa Directiei Tehnologia Informatiei din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Anda Ancuta Macovei, a fost retinuta joi de procurorii DNA sub acuzatia de luare de mita.
Fostul ministru Zsolt Nagy a fost eliberat conditionat din inchisoare Fostul ministru Zsolt Nagy a fost eliberat, in urma unei decizii pronuntate miercuri de Tribunalul Ilfov, anunta portalul de stiri transindex.ro, care citeaza pagina de Facebook Veled vagyunk, Zsolt (Suntem cu tine, Zsolt). "Suntem, fericiti sa anuntam ca Zsolt Nagy a fost eliberat conditionat. (...) El va face publice in curand detalii despre trecutul sau, starea sa curenta si planurile de viitor. Intre timp, rugam prietenii si reprezentantii presei sa respecte decizia lui Zsolt de a petrece zilele urmatoare departe de ochii publicului", se mai arata pe aceasta pagina.
Fostul deputat Eduard Martin, retinut de DNA pentru evaziune fiscala Fostul deputat Eduard Stelian Martin, asociat si administrator la companiei Polaris M Holding SRL, a fost retinut de DNA pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, anunta Agerpres.
Instanta a admis cererea de liberarea conditionata a lui Cristi Borcea / Decizia nu este definitiva Instanta Judecatoriei sectorul 4 a admis miercuri cererea de liberare conditionata a lui Cristi Borcea, care executa o pedeapsa cu inchisoarea de sase ani si patru luni in dosarul transferurilor de jucatori. Decizia nu este definitiva, potrivit news.ro.
Ilie Liviu Dragne a fost trimis in judecata in dosarul fermei de porci Salcia SA din Teleorman Ilie Liviu Dragne a fost trimis miercuri in judecata de procurorii Parchetului General in dosarul Ferma Salcia SA, o ferma de porci din Teleorman care l-a avut actionar majoritar pe Valentin Dragnea, fiul sefului PSD Liviu Dragnea.
VIDEO Ana Maria Patru si bunica sa, audiate la DNA Ploiesti. De ce a fost chemata batrana la DNA Ana Maria Patru, fosta sefa a Autoritatii Electorale Permanente (AEP), a ajuns miercuri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din Ploiesti, alaturi de bunica sa care, de asemenea, urmeaza sa fie audiata, relateaza ziarulincomod.ro.
ICCJ: Continua audierea lui Valcov intr-un dosar de trafic de influenta si spalare de bani Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie continua, miercuri, audierea fostului ministru de Finante Darius Valcov, intr-un dosar in care este judecat pentru trafic de influenta si spalarea banilor, in legatura cu acordarea unor contracte companiei Tehnologica Radion, potrivit Agerpres.
UPDATE Dorin Cocos a fost eliberat conditionat din inchisoare / decizia instantei este definitiva Tribunalul Ilfov a decis definitiv, marti, eliberarea conditionata din inchisoare a omului de afaceri Dorin Cocos, dupa ce acesta a executat efectiv un an de inchisoare din pedeapsa de doi ani si patru luni primita in dosarul 'Microsoft', anunta Agerpres.
Tariceanu, audiat la instanta suprema in dosarul in care este judecat pentru favorizarea infractorului: Rechizitoriul DNA abunda de speculatii si banuieli Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a fost reaudiat, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in procesul in care este judecat pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului. Tariceanu a dat o noua declaratie in dosar, dupa ce unul dintre judecatori s-a pensionat si a fost inlocuit de un alt magistrat.
Fostul fotbalist Tibor Selymes si fosti sefi ai Politiei Rutiere din Brasov, trimisi in judecata de DNA Fostul fotbalist Tibor Selymes si cativa fosti sefi din cadrul Politiei Rutiere din Brasov au fost trimisi in judecata de procurorii DNA. Claudiu Tamirjan, fostul sef al Serviciului Rutier de Politie din Brasov, este acuzat de procurorii anticoruptie ca ar fi intervenit pentru ca fostul fotbalist sa nu raspunda penal pentru un accident rutier soldat cu vatamarea corporala grava a patru persoane, pe care l-a provocat, si pentru conducere sub influenta alcoolului, arata Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.
Fostul prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani si fostul sef al Serviciului Judetean Anticoruptie, trimisi in judecata de DNA Raluca Stancescu, fost prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pentru santaj, instigare la favorizarea faptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justitiei, divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice si conflict de interese. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Bogdan Daniel Buliga, seful Serviciului Judetean Anticoruptie Botosani la data faptelor, pentru marturie mincinoasa.
UPDATE Omul de afaceri Razvan Alexe, la DNA Ploiesti / Cecilia Stroe, persoana cheie in dosarul in care au fost condamnati Vlad si Mircea Cosma, a ajuns si ea la audieri Omul de afaceri prahovean Razvan Alexe a ajuns in urma cu putin timp la sediul Directiei Nationale Anticoruptie serviciul teritorial Ploiesti, unde a fost citat pentru audieri. Momentan nu se cunosc detalii despre cauza in care Alexe este audiat, sau despre calitatea sa in dosar, noteaza ziarulincomod.ro.
Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, trimis in judecata de DNA, care il acuza de peste 9.000 de fapte de uzurparea functiei Dorin Florea, primarul municipiului Targu Mures (independent politic), a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru complicitate la uzurparea functiei, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, savarsita in forma continuata (9198 acte materiale). In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Sergiu Claudiu Maior, fost viceprimar al municipiului Tirgu Mures, la data faptelor consilier al primarului, si Andrei Muresan, la data faptelor secretar al Municipiului Tirgu Mures.
Curtea de Apel cere DNA sa spuna daca dosarul Elenei Udrea ramane in instanta sau va fi restituit Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) au cerut procurorilor de la DNA sa spuna, in termen de 5 zile, daca mentin decizia de trimitere in instanta a dosarului privind finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009, in care sunt judecate Elena Udrea si Ioana Basescu, scrie Agerpres.
Ana Maria Patru, fosta sefa a Autoritatii Electorale Permanente, urmarita penal de DNA intr-un nou dosar Fosta sefa a Autoritatii Electorale Permanente, Ana Maria Patru, este urmarita penal de DNA Ploiesti intr-un nou dosar, pentru trafic de influenta, spalare a banilor si inducerea in eroare a organelor judiciare. Ana Maria Patru este cercetata sub control judiciar. Ea este acuzata de procurorii anticoruptie ca ar fi pretins de la reprezentantii unei firme de software suma de 1 milion de euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra directorului unei institutii publice cu atributii de control si ca a promis ca-l va determina pe acesta sa solutioneze in mod favorabil o investigatie care privea firma de software.
Fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Dinu Pescariu si Claudiu Florica si fostul director al Microsoft Romania, trimisi in judecata de DNA in dosarul Microsoft III Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor, oamenii de afaceri Dinu Pescariu si Claudiu Florica si fostul director al Microsoft Romania, Calin Tatomir, au fost trimisi in judecata de DNA in dosarul privind prejudicierea statului prin achizitionarea de licente Microsft, cunoscut ca Microsoft III, anunta miercuri Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Gabriel Sandu, ministru al Comunicatiilor la acea vreme, este acuzat de procurorii anticoruptie ca ar fi favorizat firma celor doi oameni de afaceri sa incheie un contract software fara licitatie publica. Prejudiciul in acest dosar este estimat de procurorii anticoruptie la peste 51 de milioane de euro.
Conducerea DNA respinge cererea fostei sefe a Autoritatii Electorale Permanente de recuzare a procurorilor care o ancheteaza Conducerea DNA a respins cererea fostei sefe a Autoritatii Electorale Permanente, Ana Maria Patru, de recuzare a procurorilor care o ancheteaza si de mutare a dosarului la alt parchet, anunta Ziarul Incomod.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by