Dosarul Unitatii de arsi de la Floreasca: Legaturile dintre Ioan Lascar si firme controlate de Sorin Oprescu Dosarul DNA in dosarul Unitatii de arsi de la Spitalul Floreasca detaliaza legaturile dintre doctorul Ioan Lascar si o serie de firme controlate de Sorin Oprescu.
Cum a ajuns o barocamera importata din Germania cu 507.000 lei sa fie cumparata de Spitalul Floreasca condus de Radu Macovei si Ioan Lascar cu 3,4 milioane lei Barocamera de la Spitalul Floreasca de la care a pornit dosarul in urma caruia cunoscutul doctor Ioan Lascar a fost trimis in judecata de procurorii DNA a fost cumparata din Germania cu putin peste 507.000 lei, pentru a ajunge sa fie vanduta spitalului cu nu mai putin de 3,4 milioane de lei, potrivit dosarului DNA.
Primarul Tulcei, Constantin Hogea, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu Primarul Tulcei, Constantin Hogea, a fost trimis luni in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat de doua infractiuni de abuz in serviciu.
Medicul Ioan Lascar si alti fosti sefi din Spitalul Floreasca, trimisi in judecata de DNA pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in legatura cu dotarea Unitatii de arsi Medicul Ioan Lascar, fostul sef al Clinicii de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva din cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in legatura cu dotarea Unitatii de arsi de la Spitalul Floreasca. Alaturi de Ioan Lascar a fost trimis in judecata, in acelasi dosar, si Alexandru Radu Macovei, la data faptei managerul Spitalului de Urgenta Floreasca, pentru aceeasi acuzatie. Rechizitoriul intocmit de procurorii DNA arata ca sefii Spitalului Floreasca au semnat procese-verbale de receptie si procese-verbale de punere in functiune a barocamerei pentru pacientii cu arsuri grave fara ca aceasta sa fie functionala.
Directoarea IT din ANAF acuzata ca a luat mita 1 mil. euro  i-a dat o parte din Bani lui Vasile Blaga - motivare instanta O parte din mita de aproximativ un milion de euro pe care a primit-o directoarea directiei IT din ANAF, Ancuta Anda Macovei, ajungea la Vasile Blaga, se arata in motivarea deciziei Curtii de Apel Ploiesti, care a dispus plasarea inculpatei in arest la domiciliu, transmite Agerpres.
Procurorii DNA au ridicat documente de la sediul Consiliului Judetean Teleorman pana dupa miezul noptii trecute Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au ridicat miercuri documente de la sediul Consiliului Judetean Teleorman, operatiunea incheindu-se noaptea trecuta, la ora 3:00, a declarat Danut Cristescu, presedintele CJ Teleorman, pentru Agerpres.
Curtea de Apel Targu Mures urmeaza sa se pronunte in dosarul de luare de mita al lui Romeo Stavarache Curtea de Apel Targu Mures urmeaza sa se pronunte joi in dosarul fostului primar al Bacaului Romeo Stavarache, in care acesta este judecat pentru savarsirea mai multor fapte de luare de mita, alaturi de alte patru persoane, intre care si doi oameni de afaceri, porivit Agerpres.
Comisia juridica se intruneste joi pentru a discuta despre solicitarea DNA in cazul Rovanei Plumb Comisia juridica a Camerei Deputatilor se intruneste, joi, incepand cu ora 8:30, pentru a discuta despre solicitarea DNA privind inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Mediului, Rovana Plumb, a anuntat presedintele comisiei, Eugen Nicolicea, potrivit Agerpres.
UPDATE Eugen Teodorovici, audiat la DNA. / Intrebat de jurnalisti daca Liviu Dragnea i-a cerut ceva: Cum poate sa ceara un presedinte unuia ca mine ceva vreodata? Fostul ministru de Finante Eugen Teodorovici a sosit miercuri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, anunta Agerpres.UPDATE: Eugen Teodorovici a parasit sediul DNA la peste doua ore de la sosire. El a afirmat ca a avut, la DNA, o discutie despre modul in care se alocau banii europeni (Teodorovici este fost ministru al fondurilor europene - n.red.) Intrebat de jurnalisti daca Liviu Dragnea i-a cerut ceva, Teodorovici a raspuns: "Cum poate sa ceara un presedinte unuia ca mine ceva vreodata? Eu ca ministru sau orice functie am avut, sunt o persoana care nici nu asculta, nici nu executa, nici nu face ceva in afara legii."
UPDATE Sevil Shhaideh a parasit sediul DNA, dupa ce a fost audiata in dosarul Belina. Intrebata daca demisioneaza din Guvern: Voi anunta maine in CEx. Nu fac declaratii legate de pozitia mea pe scarile DNA-ului Vicepremierul Sevil Shhaideh a ajuns, cu putin timp in urma, la DNA. Shhaideh nu a facut declaratii la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Sevil Shhaideh este urmarita penal pentru abuz in serviciu in legatura cu trecerea ilegala a insulei Belina din proprietatea statului la o firma privata. DNA a cerut Parlamentului si avizarea urmaririi penale a Rovanei Plumb in acest dosar.UPDATE: Sevil Shhaideh a parasit sediul DNA dupa mai putin de o ora. Intrebata daca va demisiona din Guvern, ea a raspuns ca "Cel care m-a numit este CEx, voi anunta maine in CEx (Comitetului Executiv al PSD - n.red.). Va rog sa imi permiteti sa nu fac declaratii legate de pozitia mea pe scarile DNA-ului."
Fostul presedinte CJ Teleorman Adrian Gadea, la DNA. Surse: Gadea ar fi urmarit penal in dosarul Belina Fostul presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, Adrian Gadea, s-a prezentat miercuri la Directia Nationala Anticoruptie. Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, ca Adrian Gadea ar urma sa ia parte la acte procedurale efectuate de anchetatori in dosarul 'Belina' in care acesta ar fi urmarit penal pentru abuz in serviciu.
Lucian Bode, fost ministru al Economiei, audiat la DNA Lucian Bode, fost ministru al Economiei, s-a prezentat miercuri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi audiat in dosarul referitor la campania electorala din anul 2012, anunta Agerpres.
DNA: Mihnea Costoiu si Dinu Pescariu, cercetati sub control judiciar in dosarul privind preluarea bazei sportive "Cutezatorii". Prejudiciul - de peste 93 de milioane de euro Fostul ministru PSD al Cercetarii Mihnea Costoiu si fostul jucator de tenis Dinu Pescariu sunt cercetati de procurorii DNA, sub control judiciar, pentru abuz in serviciu si respectiv instigare la abuz in serviciu, in dosarul privind concesionarea bazei sportive "Cutezatorii". Ancheta vizeaza modalitatea de prelungire cu 25 de ani a contractului de inchiriere prin care Baza sportiva si de agrement pentru copii "Cutezatorii" din Bucuresti fusese data in folosinta Fundatiei "Dinu Pescariu". Potrivit procurorilor, Costoiu a semnat prelungirea contractului in conditiile in care Ministerul Educatiei intentase proces lui Pescariu pentru rezilierea acestuia, iar "situatia creata prin semnarea unui act aditional era menita sa opreasca procesul". Imediat dupa preluarea bazei, Pescariu a ingradit accesul copiilor si a schimbat scopul utilizarii bazei, folosind-o in scopuri comerciale. Prejudiciul estimat in acest dosar este de peste 93 de milioane de euro.
Irina Socol, denuntatoare in dosarul sefei Directiei IT din ANAF, acuzata ca a luat mita 1 milion de euro / Ce mita s-ar mai fi dat in acest dosar: vouchere Burberry, pix Mont Blanc, geanta Luis Vuilton, iPad si iPhone, pendula (motivare) Fondatoarea Siveco, Irina Socol, a facut un denunt in dosarul in care sefa Directiei IT din ANAF, Ancuta Anda Macovei, este acuzata ca a luat mita aproximativ un milion de euro, se arata in motivarea Tribunalului Prahova care a admis, pe fond, propunerea DNA Ploiesti de arestare preventiva a inculpatei, relateaza Agerpres.
Dosare de admitere verificate de ofiterii anticoruptie la Universitatea Petrosani Mai multe dosare de admitere la Universitatea Petrosani au fost verificate marti de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie, actiunea lor fiind determinata, cel mai probabil, de o sesizare formulata de catre o anumita persoana, a declarat rectorul institutiei de invatamant superior, Radu Sorin, potrivit Agerpres.
UPDATE Mihnea Costoiu, pus sub control judiciar de DNA in dosarul privind preluarea Bazei Sportive "Cutezatorii" Fostul ministru al Cercetarii Mihnea Costoiu s-a prezentat marti la Directia Nationala Anticoruptie. Surse judiciare au precizat pentru Agerpres ca el urmeaza sa fie audiat de procurori intr-un dosar in care se investigheaza modalitatea prin care a fost concesionata Baza Sportiva "Cutezatorii".UPDATE 18.33: Mihnea Costoiu a fost pus sub control judiciar de DNA in acest dosar.
UPDATE Dinu Pescariu, suspect in dosarul privind preluarea Bazei Sportive "Cutezatorii"/ Pescariu: Baza "Cutezatorii" nu a fost pentru elevi, ci pentru agapele unor smecheri din Ministerul Educatiei Fostul jucator de tenis Dinu Pescariu, care este suspectat, conform unor surse judiciare, de instigare la abuz in serviciu in dosarul privind concesionarea Bazei Sportive "Cutezatorii", a sustinut, marti, la iesire din sediul DNA, ca aceasta baza nu a fost niciodata destinata elevilor, ci "a fost pentru niste agape ale unor smecheri din Ministerul Educatiei", noteaza Agerpres.
Sefa Directiei IT din ANAF, acuzata ca a luat mita 1 milion de euro, plasata in arest la domiciliu Directoarea Directiei IT din ANAF, Ancuta Anda Macovei, acuzata ca a luat mita aproximativ un milion de euro, a fost plasata luni in arest la domiciliu, dupa ce Curtea de Apel Ploiesti a admis contestatia formulata de aceasta fata de decizia Tribunalului Prahova care a dispus, pe fond, arestarea preventiva, informeaza Agerpres.
ICCJ: Judecatorii vor asculta in sedinta publica inregistrarea dialogului intre Ludovic Orban si denuntatorul Tiberiu Urdareanu Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, luni, sa audieze la un termen viitor inregistrarea celor doua convorbiri pe care Ludovic Orban le-a avut in anul 2016 cu omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, cel care l-a denuntat pe liderul PNL ca i-ar fi cerut bani pentru finantarea campaniei electorale la alegerile locale, scrie Agerpres.
UPDATE DNA: Mita de 1 milion de euro primita de sefa Directiei IT din ANAF era ascunsa in produse de patiserie. Ancuta Macovei a fost arestata preventiv Banii dati ca mita sefei Directiei IT din ANAF, Ancuta Anda Macovei, in perioada in care conducea directia similara din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, erau ascunsi in pachete cu produse de patiserie, se arata in referatul prin care procurorii DNA Ploiesti au cerut, vineri, arestarea preventiva a acesteia.Ora 16:40: Ancuta Anda Macovei a fost arestata preventiv pentru 30 de zile. Decizia Tribunalului Prahova nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by