Omul de afaceri Nelu Iordache, condamnat la 6 ani si 3 luni inchisoare. Decizia nu este definitiva Omul de afaceri Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, a fost condamnat vineri de Tribunalul Bucuresti la 6 ani si 3 luni inchisoare cu executare intr-un dosar in care este acuzat de mai multe infractiuni, printre care si fraude cu fonduri europene alocate pentru constructia autostrazii Nadlac - Arad, anunta Agerpres. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.
Caracatita din Politia si Justitia prahoveana: Cum actiona grupul Saghel-Radulescu-Ispas Judetul Prahova a fost zguduit de un puternic scandal de coruptie in care au fost implicate zeci de persoane: oameni de afaceri, politisti, procurori, oameni politici. O parte dintre aceste persoane au format un grup de interese care actiona pentru protectie reciproca, pentru protectia unor oameni de afaceri, dar si pentru a fabrica dosare penale persoanelor care le lezau interesele.
Medicului Mihai Lucan i-ar fi cazut din buzunar 5.000 de euro, cand iesea din biroul procurorului, pentru a fi dus in arest (Stirile ProTV) Joi seara, in timp ce medicul Mihai Lucan era scos din biroul procurorului, pentru a fi dus in arest, i-ar fi cazut din buzunar 5000 de euro, afirma Stirile Pro TV.
Deputatul PNL Mihai Voicu, trimis in judecata de procurorii DNA Deputatul PNL Mihai Voicu a fost trimis in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat ca a cerut bani membrilor de partid pentru a fi inscrisi pe locuri eligibile in campania electorala din 2012.
Deputatul PSD Mihai Valentin Popa a fost trimis in judecata de procurorii DNA / El este acuzat ca a santajat un primar pentru a nu mentine in functie o protejata a sa Deputatul PSD Mihai Valentin Popa a fost trimis in judecata de procurorii DNA sub acuzatia ca a amenintat un primar din judetul Brasov in incercarea de a-l convinge sa nu schimbe o protejata a sa aflata in conducerea unui spital din subordinea primariei.
Elena Udrea si Dan Andronic au fost trimisi in judecata in dosarul Evenimentul Zilei-Hidroelectrica Elena Udrea si Dan Andronic au fost trimisi miercuri in judecata de procurorii DNA, in dosarul un care fosta ministra a Dezvoltarii este acuzata ca a acceptat o mita de aproape 5 milioane de dolari de la "baiatul destept" Bogdan Buzaianu pentru a interveni in sensul pastrarii conditiilor negociate la o serie de contracte cu Hidroelectrica.
Fosti sefi ai Politiei Locale din Bucuresti, trimisi in judecata de DNA pentru abuz in serviciu Ion Tincu, fost director al Directiei Generale de Politie Locala din Bucuresti, Mihaela Carnaru, fost sef al Serviciului Buget Financiar din cadrul institutiei, Gabriel Florin Andrei, fost sef al Serviciu Achizitii, Carmen Gabriela Barbu, fost sef al Serviciului Juridic si Camelia Ionescu, fost sef al Serviciului Contabilitate, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA pentru abuz in serviciu in forma continuata.
Adrian Duicu, fost presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, condamnat la un an si sase luni inchisoare cu suspendare Adrian Duicu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, a fost condamnat miercuri de Curtea de Apel Bucuresti la un an si sase luni inchisoare cu suspendare, intr-un dosar in care a fost trimis in judecata de DNA pentru mai multe fapte de coruptie, scrie Agerpres. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.
Danut Capatana, fostul manager al Spitalului Judetean Constanta, si omul de afaceri Sorin Strutinsky, trimisi in judecata de DNA intr-un nou dosar Fostul manager al Spitalului Judetean Constanta, Danut Capatana, si omul de afaceri Sorin Strutinsky, au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar care vizeaza trucarea procedurilor de atribuire a unor contracte de catre fostul manager al spitalului si introducerea in caietul de sarcini si in documentatia de achizitie cerinte de calificare pe care sa nu le poata indeplini decat firmele agreate. Danut Capatana ar fi primit, printr-un intermediar, suma totala de 663.083 lei ca mita in acest caz.
Marian Fiscuci, apropiat al lui Liviu Dragnea, trimis in judecata de DNA impreuna cu fostul deputat PSD Adrian Simionescu Marian Fiscuci, fost coleg de liceu al lui Liviu Dragnea si fost actionar majoritar al Tel Drum, impreuna cu Adrian Simionescu, fost deputat PSD si vicepresedinte al CJ Teleorman, au fost trimisi in judecata de DNA intr-un dosar in care se acuza o evaziune fiscala de 5,6 milioane lei.
DNA: Directorul Hidro Prahova, trimis in judecata, cu acord de recunoastere a vinovatiei pentru luare de mita Dumitru Pantea, la data faptei director general al Hidro Prahova SA, a fost trimis in judecata luni de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Ploiesti, cu acord de recunoastere a vinovatiei, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, informeaza DNA.
Adrian Mititelu, audiat la DNA Fostul finantator al echipei de fotbal Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, s-a prezentat vineri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a fi audiat in calitate de martor intr-un dosar despre care spune ca este 'nou', potrivit Agerpres.
Fostul ministru Gabriel Berca a fost condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare cu executare Fostul ministru al Internelor Gabriel Berca a fost condamnat definitiv joi de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, anunta Agerpres.
Senatorul ALDE Ilie Nita a fost plasat sub control judiciar de procurorii DNA Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si l-au plasat pe senatorul ALDE Ilie Nita sub control judiciar pentru 60 de zile, acesta fiind acuzat de instigare la abuz in serviciu, operatiuni comerciale incompatibile cu functia si evaziune fiscala.
Judecatoarea Camelia Bogdan, care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, a fost reprimita in magistratura Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis reprimirea judecatoarei Camelia Bogdan in magistratura intr-o decizie definitiva pronuntata azi. Camelia Bogdan va fi mutata disciplinar de la Curtea de Apel Bucuresti la Curtea de Apel Targu Mures. Inalta Curte a desfiintat astfel decizia CSM de excludere din magistratura a judecatoarei care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la zece ani de inchisoare.
Ecaterina Andronescu, chemata la DNA in dosarul privind baza Cutezatorii Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, s-a aflat luni la DNA, in legatura cu dosarul privind Baza "Cutezatorii", in care sunt implicati Dinu Pescariu si fostul secretar de stat in Ministerul Educatiei, Mihnea Costoiu. Ecaterina Andronescu a negat orice legatura cu acest caz, spunand ca a venit doar pentru a completa o declaratie.
Firma Tel Drum si doi reprezentanti ai sai, Petre Pitis si Mircea Visan, urmariti penal de DNA pentru frauda cu fonduri europene, cu prejudiciu de peste un milion de euro. Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civila in dosar Firma Tel Drum si doi reprezentanti ai sai, Petre Pitis si Mircea Visan, sunt urmariti penal de DNA pentru frauda cu fonduri europene, cu prejudiciu de peste un milion de euro. Directia Nationala Anticoruptie a anuntat luni, intr-un comunicat, ca a dispus schimbarea incadrarii juridice (in sensul retinerii formei agravante a infractiunilor initiale) si punerea in miscare a actiunii penale fata de SC Tel Drum SA, Petre Pitis si Mircea Visan. Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civila in dosar cu suma de 4.849.375 lei.
ICCJ ar putea da sentinta in dosarul fostului deputat Cristian Rizea Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ar putea pronunta joi sentinta in prima instanta in dosarul in care fostul deputat Cristian Rizea este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.
Fostul ministru Cristian David, condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare pentru trafic de influenta, dupa ce magistratii instantei supreme au schimbat incadrarea juridica a faptei Magistratii instantei supreme au decis, marti, schimbarea incadrarii juridice a faptei in dosarul fostului ministru de Interne Cristian David din luare de mita in trafic de influenta si condamnarea acestuia la cinci ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi, anunta News.ro. Decizia, a carei pronuntare a fost amanata de patru ori, nu este definitiva.
Fostul prefect de Teleorman Teodor Nitulescu, la DNA, in dosarul TelDrum Fostul prefect al judetului Teleorman Teodor Nitulescu s-a prezentat marti la Directia Nationala Anticoruptie.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by