Ilie Liviu Dragne a fost trimis in judecata in dosarul fermei de porci Salcia SA din Teleorman

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 4 octombrie 2017, 14:59 Dosare Anticoruptie


Ilie Liviu Dragne a fost trimis miercuri in judecata de procurorii Parchetului General in dosarul Ferma Salcia SA, o ferma de porci din Teleorman care l-a avut actionar majoritar pe Valentin Dragnea, fiul sefului PSD Liviu Dragnea.

Reamintim ca ferma de porci din Teleorman a ajuns in aprilie 2014 de la Tel Drum SA, companie cu care presedintele PSD a negat mereu ca ar avea vreo legatura, in proprietatea fiului lui Liviu Dragnea.

La inceputul lunii iulie, Valentin Stefan Dragnea a decis ca ferma Salcia din Teleorman, al carei obiect principal de activitate este cresterea porcilor si pe care o controleaza de mai multi ani, sa aiba actiuni la purtator, si nu actiuni nominative, dupa cum anunta profit.ro. Tel Drum are tot actiuni la purtator.

Ilie Liviu Dragne este nascut in 1968 in comuna natala a lui Liviu Dragnea, dar nu are legaturi de rudenie cu seful PSD.

Ce persoane au fost trimise in judecata in acest dosar:
  • MOROSANU STEFAN ANTON, MISU DUMITRU (cercetati sub control judiciar) si ROSSI STEFANO, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala
  • VOICU AURELIAN (cercetat sub control judiciar) pentru complicitate la savarsirea infractiunii de evaziune fiscala
  • DRAGNE ILIE LIVIU (cercetat sub control judiciar) pentru savarsirea infractiunii de folosire, cu rea-credinta, a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu.
De notat ca avocata familiei Dragnea, Maria Vasii, a declarat tot miercuri, la Antena 3, ca Ilie Liviu Dragne, administratorul fermei de porci Salcia din judetul Teleorman, a scapat de acuzatii, solutia fiind de clasare a faptelor in cazul acestuia, dupa cum scrie News.ro.

"Nu pot decat sa salut curajul si onoarea unui domn procuror care se pare ca nu a fost antrenat in acele intentii de manipulare in acest dosar. Asadar, solutia este de clasare in ceea ce il priveste pe domnul Dragne Ilie. S-a constatat ca nu exista fapta penala (...)", a spus Maria Vasii, la Antena 3.

Care sunt acuzatiile procurorilor (sursa - comunicat de presa Parchetul General)
  • In perioada iunie 2012 - iulie 2013, Morosanu Stefan Anton, in calitate de administrator al unei societati comerciale specializata in organizarea si productia de concerte si spectacole, la diferite intervale de timp, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, a dispus inregistrarea in contabilitatea acestei societati a unor cheltuieli fictive, reprezentand achizitii nereale de prestari servicii, in baza a 33 facturi fiscale emise de 6 societati comerciale, in valoare totala de 6.442.084 lei (din care 5.195.230 lei baza impozabila si 1.246.854 lei TVA) prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma totala de 2.078.091 lei, (echivalentul a 464.733 euro), din care 831.237 lei impozit pe profit si 1.246.854 lei TVA.
  • De asemenea, Rossi Stefano, in calitate de imputernicit, iar incepand cu data de 01.04.2014 de administrator al unei societati comerciale specializata in operatiuni de mecanica generala, in perioada 2013 - februarie 2015, la diferite intervale de timp, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, a dispus inregistrarea in contabilitatea acestei societati a unor cheltuieli fictive, reprezentand achizitii nereale de bunuri/prestari servicii/executie lucrari in baza a 28 facturi fiscale emise de 4 societati comerciale, in valoare totala de 5.216.067 lei (din care 4.206.506 lei baza impozabila si 1.009.561 lei TVA aferenta), prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma totala de 1.682.602 lei (echivalentul a 379.487 euro), din care 673.041 lei impozit profit si 1.009.561 lei TVA dedusa nelegal. Facturile fiscale in numele a doua dintre cele patru societati comerciale s-au emis de catre Voicu Aurelian, care a actionat in calitate de complice.
  • Totodata, Misu Dumitru, in calitate de director general al unei firme specializate in cresterea porcinelor, in luna februarie 2014, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, a dispus inregistrarea in contabilitatea acestei societati a unor cheltuieli fictive, reprezentand achizitii nereale de prestari servicii/executie lucrari, in baza unei facturi fiscale emisa in numele unei societati comerciale, in valoare totala de 3.082.045 lei (din care baza impozabila 2.485.520 lei si TVA 596.525 lei), prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 596.525 lei (echivalentul a 134.213 euro), reprezentand TVA dedusa nelegal.
  • Din probatoriul administrat a mai rezultat ca Dragne Ilie Liviu, in calitate de unic asociat si administrator la o alta firma, la diferite intervale de timp, in perioada 02.10.2015-17.08.2017, a folosit cu rea-credinta bunurile sau creditul de care se bucura aceasta societate, intr-un scop contrar intereselor acesteia, prin dispunerea achitarii de sume de bani in cuantum total de  43.041 lei (din care 30.175 lei venit net si 12.866 lei impozit pe salarii si contributii sociale), pentru sotia acestuia, fara ca aceasta sa desfasoare in beneficiul firmei respective activitatea pentru care a fost remunerata urmare incheierii contractului individual de munca.
Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, la Tribunalul Bucuresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4915 vizualizari

  • +7 (9 voturi)    
    a (Miercuri, 4 octombrie 2017, 15:05)

    adrian67 [utilizator]

    Hai si cu Liviuuuu.
  • +1 (5 voturi)    
    Ce mare fas de dosar, adica si-a tinut (Miercuri, 4 octombrie 2017, 15:36)

    xrogo [utilizator]

    sotia la firma si i-a platit salariu fara ca aceasta sa presteze ceva, pai la firma lui putea sa tina si 10 oameni sis sa-i plateasca fara ca acestia sa face ceva, ca doar e firma privata si daca patronul nu are nimic impotriva nici procurorii nu se pot baga!
  • +2 (4 voturi)    
    o familie (Miercuri, 4 octombrie 2017, 15:42)

    zot [utilizator]

    de penali, aschia nu sare deloc
  • +3 (5 voturi)    
    de fapt pentru o smecherie (Miercuri, 4 octombrie 2017, 15:49)

    cristipanait1961 [utilizator]

    este trimis in judecata, ca si-a angajat sotia si i-a platit un salariu fara sa treaca pe acolo, nu prea e caz de coruptie.
  • +2 (4 voturi)    
    Mai Ilie, draga! (Miercuri, 4 octombrie 2017, 16:01)

    pedepsitorul [utilizator]

    In serparia aia de la Salcia, gandul tau cel cura cand ai vazut camioanele de porci cum pleaca de la Stat, si se intorc pe hartie la matale pentru semnatura.
    Ce simteai?

    Simteai asa, un fior ca o sa ai bani de termoizolatie la casa de paianta? Simteai asa ca o sa ai bani sa mai faci un etaj, ca poate din banii combinatului pe care erai saf', o sa cumperi la copii cate o masina?

    Eiiii, mai nene, ai stiut matale cu ce mafiot te asezi la semnat documente? Asa putin mintea matale iti spunea ca putin hot, ai putea fi...?

    Uite, ca in sfarsit, vine si rasplata, ai indurat ce ai indurat, dar acum o sa fii in sfarsit linistit!

    Linstit, iei vreo 6 ani de puscarie!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by