UPDATE Vasile Blaga, achitat in dosarul de trafic de influenta / decizia nu e definitiva Tribunalul Bucuresti a decis luni achitarea lui Vasile Blaga, fost secretar general al PDL, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, anunta Agerpres.
Deputatul PSD Mihai Valentin Popa, pus sub control judiciar de DNA pentru presupus santaj la un primar Deputatul PSD Mihai Valentin Popa a fost pus sub control judiciar de DNA, potrivit unui comunicat de presa. Procurorii il acuza pe Popa de savarsirea infractiunilor de santaj si folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite. Procurorii sustin ca Mihai Valentin Popa l-ar fi amenintat in acest an pe primarul unui municipiu din judetul Brasov, care voia sa demita unul dintre protejatii deputatului.
Tribunalul Bucuresti ar putea pronunta luni sentinta in dosarul lui Vasile Blaga Magistratii Tribunalului Bucuresti ar putea pronunta, luni, sentinta in prima instanta in dosarul in care Vasile Blaga, fost secretar general al PDL, a fost judecat pentru trafic de influenta, scrie Agerpres. La ultimul termen al procesului, din 20 octombrie, Vasile Blaga a declarat ca este nevinovat si a solicitat sa fie achitat.
Dosarul fostului director al Directiei Silvice Botosani, achitat in prima instanta pentru abuz in serviciu, va fi rejudecat Dosarul fostului director al Directiei Silvice Botosani, Mihai Axinte, achitat de Tribunalul Botosani pentru abuz in serviciu, va fi rejudecat de prima instanta, a decis vineri, Curtea de Apel Suceava, decizia instantei fiind definitiva, anunta Agerpres.
Alba: Primarul orasului Teius, doi ani de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese Primarul orasului Teius, Mirel Vasile Halalai, aflat la al doilea mandat, a fost condamnat vineri de Judecatoria Aiud la pedeapsa de doi ani de inchisoare, cu suspendare, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, anunta Agerpres. Decizia nu este definitiva.
Primarul comunei sucevene Malini, cercetat de DNA pentru fraude cu fonduri europene Petru Nistor, primar al comunei Malini din judetul Suceava, este cercetat de DNA, sub control judiciar, pentru complicitate la infractiunea de folosire sau prezentarea cu rea credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene in forma continuata, folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane, informeaza Agerpres.
Dan Diaconescu obtine o prima decizie in instanta de liberare conditionata din inchisoare Judecatoria Sectorului 4 a admis, vineri, cererea de liberare conditionata din inchisoare a lui Dan Diaconescu, care executa la Penitenciarul Rahova o pedeapsa de cinci ani si sase luni inchisoare pentru santaj, relateaza Agerpres. Decizia nu este insa definitiva.
ICCJ: Termen in dosarul in care Ghita este judecat alaturi de fosti sefi din politie si parchete Inalta Curte de Casatie si Justitie dezbate joi un nou termen in dosarul in care fostul deputat Sebastian Ghita este acuzat de coruptie si santaj, alaturi de fosti sefi din politie si parchete din Prahova, potrivit Agerpres.
Instanta suprema incepe dezbaterile in dosarul fostului ministru Valerian Vre Inalta Curte de Casatie si Justitie incepe joi dezbaterile in camera preliminara in dosarul in care fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei Valerian Vreme a fost trimis in judecata de DNA, sub control judiciar, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in legatura cu licentele Microsoft, potrivit Agerpres.
Sebastian Ghita, scos definitiv de sub control judiciar in dosarul in care e cercetat alaturi de cumnatul lui Victor Ponta Sebastian Ghita a fost scos miercuri definitiv de sub control judiciar in dosarul in care este cercetat alaturi de cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Hertanu, dupa ce Curtea de Apel Ploiesti a admis contestatia formulata de inculpat, anunta Agerpres.
UPDATE Petre Toba audiat ca martor in dosarul mortii politistului Gigina: Nu am venit aici pentru a face declaratii in favoarea sau defavoarea unei parti Fostul sef al Politiei Romane Petre Toba s-a prezentat marti la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) din Capitala. UPDATE 11.38 "Am fost citat in calitate de martor la DNA in dosarul privind cercetarea accidentului in care este implicat Gabriel Oprea", a spus la iesire Toba.
O noua condamnare pentru fostul manager al Spitalului Judetean Constanta. Danut Capatana trebuie sa execute in total 7 ani si 8 luni de inchisoare Fostul manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, Danut Capatana, a fost condamnat, vineri, de Tribunalul Constanta, intr-un nou dosar, la doi ani si trei luni pentru abuz in serviciu in forma continuata si noua luni pentru conflict de interese in forma continuata, anunta News.ro. Instanta a contopit aceasta pedeapsa cu cea primita in vara acestui an din partea Curtii de Apel Bucuresti, intr-un alt dosar, astfel ca el trebuie sa execute o pedeapsa totala de 7 ani si 8 luni de inchisoare.
DNA cere inchisoare cu executare pentru Vasile Blaga si confiscarea sumei de 700.000 de euro Un procuror DNA a cerut in fata judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, la termenul de vineri, condamnarea lui Vasile Blaga, fost ministru de Interne si fost secretar general al PDL, la inchisoare cu executarea pedepsei si confiscarea sumei de 700.000 de euro pentru trafic de influenta. Sentinta in acest dosar urmeaza sa fie pronuntata pe 30 octombrie.
Inalta Curte dezbate contestatia in anulare depusa de Puiu Popoviciu Inalta Curte de Casatie si Justitie dezbate vineri contestatia depusa de omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu prin care acesta solicita anularea condamnarii de 7 ani inchisoare primita in dosarul 'Baneasa', relateaza Agerpres.
Perchezitii ale ofiterilor anticoruptie la Spitalul Judetean de Urgenta din Galati Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) au descins, joi, la Spitalul Judetean din Urgenta din Galati, intr-un dosar in care se fac cercetari pentru fals si abuz in serviciu, informeaza News.ro. Sunt vizati mai multi angajati ai unitatii medicale, ai Serviciului de Medicina Legala si administratorul unei firme, in legatura cu incheierea unui contract subevaluat in mod intentionat.
Curtea de Apel Alba mentine achitarea pentru abuz in serviciu, intr-un dosar de frauda de 11 milioane de euro Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a mentinut, joi, sentinta de achitare, in baza deciziei Curtii Constitutionale, privind abuzul in serviciu si complicitate la abuz in serviciu, pentru aproape 30 de persoane cercetate intr-un dosar de frauda de peste 11,3 milioane euro, trimitand insa spre rejudecare cauza in ceea ce-i priveste pe patru dintre inculpati, acuzati de spalare de bani, anunta Agerpres.
Un denuntator din dosarul 'Referendumul', la DNA pentru a sustine plangeri impotriva lui Dragnea si Carmen Dan Un denuntator din dosarul 'Referendumul' s-a prezentat joi, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a-si sustine mai multe plangeri formulate impotriva presedintelui PSD, Liviu Dragnea, si a ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, pe care ii acuza de fapte de coruptie, anunta Agerpres.
Monica Macovei acuza Guvernul ca nu a transpus corect legislatia europeana privind confiscarea extinsa a averilor ilicite Europarlamentarul Monica Macovei critica dur Guvernul Tudose pentru ca nu a transpus corect si complet Directiva europeana a confiscării extinse in proiectul de lege trimis Parlamentului. "Adoptarea proiectului de lege în Parlament în forma actuală ne duce din <<avem corupție, dar nu corupți>> de pe vremea lui Năstase la <<avem corupți, dar nu le luăm banii>> și la <<condamnații rămân tot bogați și românii tot săraci>>", arata Macovei intr-un comunicat.
Dorin Cocos, la DNA Omul de afaceri Dorin Cocos s-a prezentat miercuri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, anunta Agerpres.
Procurorul Emilian Eva, condamnat la 2 ani si 11 luni inchisoare cu suspendare Procurorul Emilian Eva a fost condamnat marti de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 2 ani si 11 luni inchisoare cu suspendare, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, anunta Agerpres. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by