Judecatoarea Ana Maria Dascalu, a carei pensionare a dus la reluarea de la zero a proceselor lui Dragnea si Tariceanu, face parte marti din completul care judeca procesele lui Sova, Oprea si Ghita Judecatoarea Ana Maria Dascalu, a carei cerere de pensionare a dus, la inceputul acestei luni, la reluarea de la zero a proceselor lui Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, face parte, marti, din completul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care judeca procesele fostului vicepremier Gabriel Oprea, fostului senator Dan Sova si fostului deputat Sebastian Ghita, potrivit informatiilor Hotnews.ro. Dosarele celor trei au fost repartizate la acelasi complet care a judecat si procesele lui Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu. Instanta suprema urmeaza sa decida, marti, daca si procesele lui Oprea, Sova si Ghita se reiau de la zero, in urma pensionarii judecatoarei Ana Maria Dascalu.UPDATE: Sentinta in procesul lui Dan Sova ar urma sa fie pronuntata pe 25 septembrie.
UPDATE Presedintele PNL, Ludovic Orban, la DNA /  El spune ca a venit in calitate de martor Presedintele PNL Ludovic Orban a fost audiat luni dupa-amiaza la DNA, el afirmand ca a fost chemat in calitate de martor si refuzand sa spuna despre ce dosar este vorba, potrivit news.ro.
UPDATE Victor Ponta, audiat la DNA, in dosarul Tel Drum: Am fost chemat ca martor, am spus ceea ce stiam Victor Ponta a plecat de la DNA in jurului orei 14,00, unde a fost audiat circa trei ore si jumatate, afirmand ca a fost chemat ca martor si a spus ceea ce stia, fara a preciza insa despre ce dosar este vorba.
Dumitru Nicolae 'Niro' va fi eliberat conditionat din inchisoare Omul de afaceri Dumitru Nicolae, condamnat in dosarul Microsoft la doi ani si patru luni de inchisoare, va iesi din inchisoare, dupa ce Tribunalul Ilfov a respins vineri contestatia procurorilor DNA privind eliberarea conditionata a acestuia, anunta Agerpres.
Decanul Facultatii de Teologie din Constanta, urmarit penal pentru fals intelectual si complicitate la instigare la abuz in serviciu Decanul Facultatii de Teologie din cadrul Universitatii "Ovidius" Constanta, Bogdan Moise, este urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru fals intelectual si complicitate la instigare la abuz in serviciu, anunta News.ro. El este acuzat ca a ajutat un lector universitar sa ocupe postul prin concurs, desi acesta ar fi falsificat documente si nu intrunea conditiile.
Darius Valcov ramane sub control judiciar. Urmatorul termen in procesul in care este judecat pentru fapte de coruptie, pe 11 octombrie Magistratii Tribunalului Dolj au decis, miercuri, la primul termen de la aceasta instanta al procesului in care Darius Valcov este judecat pentru fapte de coruptie, sa mentina masura controlului judiciar pentru acesta si i-au admis cererea de a se prezenta la politie o data la doua saptamani. Urmatorul termen in dosar a fost stabilit pe 11 octombrie, cand vor fi reaudiati martorii din dosar.
Medicul Gheorghe Burnei a depus la Tribunalul Bucuresti o noua contestatie in dosarul in care este judecat pentru luare de mita Medicul ortoped Gheorghe Burnei s-a prezentat, joi dimineata, la Tribunalul Bucuresti, unde a depus o noua contestatie in dosarul in care este judecat pentru mai multe fapte de luare de mita, cu interdictia de a profesa in spitalele de stat, anunta News.ro. Burnei a ajuns la Tribunal in jurul orei 9:00 si le-a spus jurnalistilor, la intrare, ca nu a conditionat niciodata actul medical.
Procurorii DIICOT au ridicat documente de la sediul CJAS Vrancea, suspectand decontari nelegale de servicii medicale Procurorii DIICOT au descins, miercuri, la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Vrancea de unde au ridicat mai multe documente, dar si la sediul unei clinici de imagistica medicala, suspectata ca ar fi decontat servicii, desi nu detine autorizatie de functionare. Prejudiciul estimat in dosar se ridica la 600.000 de lei, potrivit news.ro.
Dorin Cioaba, "regele rromilor", a fost retinut pentru 24 h Autointitulatul rege international al rromilor, Dorin Cioaba, a fost retinut, miercuri seara, in dosarul de evaziune fiscala cu prejudiciu estimat la cinci milioane de euro, instrumentat de catre politistii din Mehedinti. Pana la aceasta ora au fost retinute in total cinci persoane, dar audierile continua. Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Mehedinti, Madalina Viziru, a declarat, miercuri seara, pentru News.ro, ca Dorin Cioaba a fost retinut in dosarul de evaziune fiscala cu prejudiciu de cinci milioane de euro.
Valerian Vreme, fost ministru al comunicatiilor, trimis in judecata. DNA il acuza ca a cumparat licente Microsoft cu 13,9 mil. euro de la o firma care le luase cu 2,6 mil. euro Valerian Vreme, fost ministru al comunicatiilor, a fost trimis in judecata de Directia Anticoruptie pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
Kovesi sesizeaza Inspectia Judiciara, dupa ce Daniel Dragomir a spus ca rechizitoriile procurorilor erau facute de ofiteri SRI Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat Inspectia Judiciara pentru declaratiile facute in urma cu doua zile de fostul ofiter SRI Dragomir Daniel, care "a lasat sa se inteleaga faptul ca rechizitoriile Directiei Nationale Anticoruptie nu se sprijina pe probatiunea instrumentata de procurori" ci ar fi intocmite de ofiterii SRI.
UPDATE Sorin Grindeanu, la DNA: Am calitatea de martor. Am spus adevarul si ceea ce stiam eu Fostul premier Sorin Grindeanu s-a prezentat miercuri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi audiat intr-un dosar de coruptie, anunta Agerpres.
Avocatii fostului ministru Cristian David au cerut reluarea procesului, pe modelul Dragnea si Tariceanu, invocand inlocuirea unui judecator / Cererea a fost respinsa Avocatii lui Cristian David au cerut, la termenul de marti al dosarului in care fostul ministru este judecat dupa ce ar fi primit mita jumatate de milion de euro, ca procesul sa fie reluat, invocand inlocuirea unui magistrat, motiv care a dus la decizia de reluarea a proceselor in cazul lui Liviu Dragnea si al lui Calin Popescu Tariceanu. Solicitarea aparatorilor lui Cristian David a fost respinsa, scrie news.ro.
Cluj: Afaceristul Calin Stoia, achitat definitiv intr-un dosar disjuns din cel al fostului primar Apostu O instanta a Curtii de Apel Cluj a decis, luni, achitarea definitiva a omului de afaceri Calin Stoia, judecat intr-un dosar disjuns din cel al fostului primar de Cluj Sorin Apostu, potrivit Agerpres. Calin Stoia a petrecut 6 luni in arest preventiv, potrivit Mediafax.
Un fost vames acuzat de fapte de coruptie, obligat sa plateasca statului daune de peste 3,4 milioane de lei Un fost vames al Biroului Vamal Stanca-Costesti a fost obligat sa plateasca statului o suma de 3,41 milioane de lei sub titlu de daune, intr-un dosar in care a fost acuzat de fapte de coruptie, potrivit unei decizii luate luni de magistratii Tribunalului Botosani, relateaza Agerpres. Hotararea Tribunalului Botosani nu este insa definitiva.
Instanta suprema a decis ca Elena Udrea poate pleca din tara, in dosarul campaniei electorale din 2009, dar ea are interdictia de a parasi Romania in alt caz Instanta suprema a respins definitiv, luni, contestatia DNA la decizia Curtii de Apel Bucuresti care a stabilit sa modifice conditiile controlului judiciar pentru Elena Udrea in dosarul finantarii ilegale a campaniei electorale din 2009, in sensul sa poata parasi tara insa aceasta este cercetata sub control judiciar si in dosarul Microsoft, astfel ca nu poate pleca din Romania fara acceptul procurorilor, potrivit news.ro.
Orasul Macin si comuna Greci din judetul Tulcea vor ramane fara primari, in urma rapoartelor ANI Orasul Macin si comuna Greci din judetul Tulcea vor ramane fara primari, dupa ce prefectul Lucian Furdui va semna ordinele de eliberare din functii, in urma deciziilor definitive primite din partea instantelor de judecata ca urmare a rapoartelor de evaluare emise de Agentia Nationala de Integritate (ANI), potrivit Agerpres.
Gheorghe Stefan in instanta, in dosarul finantarii ilegale a campaniei PDL: Am dus mai multe sume de bani la sediul din Modrogan si i-am lasat secretarelor la indicatiile lui Blaga Fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan a povestit, vineri, la Tribunalul Bucuresti, unde a fost audiat ca martor in dosarul in care Vasile Blaga este judecat pentru trafic de influenta privind finantarea ilegala a PDL, fiind acuzat ca ar fi primit prin interpusi 700.000 de euro, modul in care i-a dus lui Blaga, la sediul partidului, 200.000 de euro, in mai multe transe, banii fiind lasati secretarelor, la indicatiile fostului secretar general al PDL, potrivit news.ro.
Cluj: 25 de persoane, intre care doi politisti, trimise in judecata pentru furt de motorina din vagoane, dare si luare de mita Un numar de 25 de persoane, intre care doi politisti, au fost trimise in judecata de catre procurorii din Cluj-Napoca pentru furt de motorina din vagoane-cisterna, dare si luare de mita, tainuire, dar si constituirea unui grup organizat. Prejudiciul creatse ridica la peste 82.000 de lei, informeaza News.ro.
Reprezentantii unor firme medicale de ingrijire la domiciliu, chemati la DNA pentru a li se prezenta probele din dosarul CNAS Reprezentantii a trei firme medicale de ingrijiri la domiciliu, care aveau in grija 17 bolnavi, s-au prezentat miercuri la DNA pentru a li se aduce la cunostinta probele din dosarul care vizeaza decontari de tratamente fictive de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, anunta News.ro.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by