Dumitru Nicolae 'Niro' va fi eliberat conditionat din inchisoare

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 15 septembrie 2017, 18:51 Dosare Anticoruptie


Dumitru Nicolae "Niro"
Foto: AGERPRES
Omul de afaceri Dumitru Nicolae, condamnat in dosarul Microsoft la doi ani si patru luni de inchisoare, va iesi din inchisoare, dupa ce Tribunalul Ilfov a respins vineri contestatia procurorilor DNA privind eliberarea conditionata a acestuia, anunta Agerpres.

Decizia e definitiva.

"In temeiul articolului 425 indice 1 alineatul 7 punctul 1 litera b raportat la articolul 587 alineatul 3 Cod procedura penala respinge ca nefondata contestatia formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie impotriva sentintei penale numarul 1895 din data de 02.08.2017 pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti in dosarul penal numarul 17231/4/2017. Dispune punerea de indata in libertate a condamnatului Dumitru Nicolae, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei numarul 46/2016 emis de Tribunalul Bucuresti, Sectia I Penala', se arata in minuta deciziei.

Pe 2 august, Judecatoria Sectorului 4 a admis cererea de eliberare conditionata depusa de Nicolae Dumitru, condamnat la 2 ani si 4 luni de inchisoare in dosarul 'Microsoft'.

Decizia nu a fost definitiva, fiind contesta de procurorii DNA la Tribunalul Ilfov.

Pe 3 octombrie 2016, ICCJ l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri Nicolae Dumitru la 2 ani si 4 luni inchisoare in dosarul 'Microsoft'. In acelasi dosar au mai fost condamnati fostul ministru Gabriel Sandu - 3 ani, fostul primar Gheorghe Stefan - 6 ani, omul de afaceri Dorin Cocos - 2 ani si 4 luni.

Judecatorii au decis atunci confiscarea unor importante sume de bani de la cei patru condamnati: 9 milioane de euro de la Dorin Cocos, 2 milioane euro si un milion de dolari de la Nicolae Dumitru, 4 milioane euro de la Gheorghe Stefan si 2,1 milioane euro de la Gabriel Sandu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1387 vizualizari

  • +15 (15 voturi)    
    Microsoft (Vineri, 15 septembrie 2017, 18:59)

    Iorgovan [utilizator]

    Cat s-a recuperat din sutele de milioane de euro furate?
    • +1 (1 vot)    
      ! (Vineri, 15 septembrie 2017, 20:06)

      chiuaua [utilizator] i-a raspuns lui Iorgovan

      Intrebarea nu cred ca ar fi trebuit a fi pusa aici .
      Decat doar daca ar fi o intrebare retorica , nu-i asa ?
    • +8 (8 voturi)    
      In ROmania (Vineri, 15 septembrie 2017, 20:36)

      Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Iorgovan

      Hotii pot fura linistit. Justitia e de partea lor.
  • +13 (13 voturi)    
    normal (Vineri, 15 septembrie 2017, 20:25)

    revo [utilizator]

    Nicio surpriza. Surpriza ar fi daca s-ar fi recuperat sumele si ar fi iesit din inchisoare dupa ispasirea pedepsei!

    Ba, dar dati-le odata drumul la toti si terminati povestea! Ce ii lasati asa, cu taraita, in libertate? Hai, ca suntem in tara lui "punct si de la capat". Nu stiti care capat?
  • +4 (4 voturi)    
    Justitie româneasca (Vineri, 15 septembrie 2017, 20:36)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Complet de partea mafiotilor; 2-3 ani de inchisoare si hotii ramin cu averile furate intregi. Tara corupta din lumea a III-a care nu are ce cauta in Europa.
  • +6 (6 voturi)    
    in ultimul timp.. (Vineri, 15 septembrie 2017, 21:57)

    liviu_ [utilizator]

    aud numai de eliberari si procese reluate...
    se pare ca Justitia "isi revine0"

    serios eu castig 1 mil de euro in peste 40 de ani (da sunt un nenorocit d-ala cu salariu mare).... fara suparare.. daca maine ar veni un parlamentar si mi-ar zice : "ba stai 5 ani in inchisoare (iesi dupa 2 ani) si iti dau 2-3 mil de euro... as accepta fara sa ma gandesc.

    inchisoarea fara recuperarea prejudiciuului e 0... pur si simplu se merita sa faci puscarie pentru sume mari de bani!
  • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 15 septembrie 2017, 22:48)

    [anonim]

  • +4 (4 voturi)    
    Foarte interesant ! (Vineri, 15 septembrie 2017, 23:21)

    Susufler0 [utilizator]

    Cum a executat Niro o treime din pedeapsa, din prima incercare instanta l-a si eliberat conditionat, fara sa-si mai faca probleme daca insul s-a reeducat sau nu, cum isi face la alti borfasi carora judecatorii le resping si cate doua trei cereri de eliberare pana sa le dea drumul !

    PS. Cu ce i-a vrajit oare Niro ?
  • +1 (1 vot)    
    si-au luat tara inapoi. (Sâmbătă, 16 septembrie 2017, 13:02)

    ouyang [utilizator]

    mortii masii de pesedisti mafioti imputiti. tara se indreapta spre faliment, grija lor e sa-si scape hotii. e ultimul tun ce il mai dau. dupa acest mandat nu va mai ramane nimic din romania.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by