Dorin Cioaba, "regele rromilor", a fost retinut pentru 24 h

de Ionut Baias     HotNews.ro
Miercuri, 13 septembrie 2017, 22:27 Dosare Anticoruptie


Autointitulatul rege international al rromilor, Dorin Cioaba, a fost retinut, miercuri seara, in dosarul de evaziune fiscala cu prejudiciu estimat la cinci milioane de euro, instrumentat de catre politistii din Mehedinti. Pana la aceasta ora au fost retinute in total cinci persoane, dar audierile continua. Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Mehedinti, Madalina Viziru, a declarat, miercuri seara, pentru News.ro, ca Dorin Cioaba a fost retinut in dosarul de evaziune fiscala cu prejudiciu de cinci milioane de euro.

Doua autoturisme de lux si aproape 250.000 de euro, in lei si valuta, au fost confiscati de politisti in urma celor 28 de perchezitii facute miercuri dimineata, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalarea banilor cu prejudiciu de peste 5 milioane euro. Trei barbati implicati au fost retinuti. Sotia lui Dorin Cioaba, Sighisoara, a fost si ea ridicata, miercuri, de catre politisti, informeaza News.ro.

Potrivtit Inspectoratului General al Politiei Romane, in urma celor 28 de perchezitii facute de politistii din Mehedinti si ai Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane in judetele Mehedinti, Timis, Arges, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj, precum si in municipiul Bucuresti, la persoane suspectate ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro, prin evaziune fiscala si spalarea banilor, au fost confiscate doua masini de lux, precum si 792.500 de lei, 47.935 de euro si 800 de dolari si 97.000 de lei in cont bancar. 

De asemenea, trei barbati cu varste cuprinse intre 33 si 37 de ani, din Strehaia, au fost retinuti pentru 24 de ore.  

Una dintre perchezitii a avut loc la locuinta din Sibiu a lui Dorin Cioaba, autointitulat rege al romilor. Sotia acestuia, Sighisoara, a fost ridicata de politisti si dusa la audieri.  

Dorin Cioaba a spus ca sunt vizate doua societati administrate de catre Sighisoara care au colaborat cu firme ale romilor din Strehaia, fiind vorba despre patru facturi in valoare de 20.000 de lei despre care anchetatorii sustin ca sunt fictive.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1417 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Așa da... (Miercuri, 13 septembrie 2017, 22:34)

    Furnicuta [utilizator]

    Păi, da, dragilor, asta trebuia s-o faceți de mult. Și cu toată mafia țigănească, nu doar cu regele. Și să vedeți atunci că ajung și bani la bugetul de stat. Apropo, poate aplicați și în România măsuri similare cu cele aplicate de justiția franceză împotriva lor. Și, poate le-o veni mintea la cap țiganilor să-și lase copiii la școală, să-i învețe să muncească, să le spună că este urât și ilegal să cerșești șamd.
  • +1 (1 vot)    
    erată (Miercuri, 13 septembrie 2017, 22:47)

    anonimicus [utilizator]

    Dorin Cioaba, "regele romilor", a fost rretinut pentru 24 de orre.
  • +3 (3 voturi)    
    Universitatea Medelin& nicky scorpion (Miercuri, 13 septembrie 2017, 22:58)

    un domn [utilizator]

    Isi prezinta discipolii in ciordit de la banul public...prim absolvent cioaba si fumeia lui
  • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 13 septembrie 2017, 23:03)

    [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
    Initial am citit (Joi, 14 septembrie 2017, 11:42)

    UpNext [utilizator]

    Dorin Cioaba, "regele rromilor", a fost retinut pentru 24 ani, apoi am recitit corect, dar cu regret...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by