Darius Valcov ramane sub control judiciar. Urmatorul termen in procesul in care este judecat pentru fapte de coruptie, pe 11 octombrie

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 14 septembrie 2017, 17:00 Dosare Anticoruptie


Darius Valcov
Foto: gov.ro
Magistratii Tribunalului Dolj au decis, miercuri, la primul termen de la aceasta instanta al procesului in care Darius Valcov este judecat pentru fapte de coruptie, sa mentina masura controlului judiciar pentru acesta si i-au admis cererea de a se prezenta la politie o data la doua saptamani. Urmatorul termen in dosar a fost stabilit pe 11 octombrie, cand vor fi reaudiati martorii din dosar.

"In cauza s-a mentinut masura controlului judiciar, care a fost modificata in sensul ca in loc sa mearga o data pe saptamana la politie i s-a admis cererea de a merge o data la doua saptamani", a declarat joi, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Tribunalului Dolj, Denis Ghervase.

Potrivit unei decizii CEDO, daca dosarul este stramutat, iar una dintre parti solicita reaudierea unor martori, acestia se reaudiaza in fata judecatorului la care a ajuns dosarul.

Dosarul lui Darius Valcov, aflat pe rolul Tribunalului Dolj, a fost stramutat luna de la Tribunalul Olt, in urma unei decizii a Curtii de Apel Craiova.

In 2015, Darius Valcov a fost trimis in judecata in doua dosare instrumentate de DNA, fiind inculpat pentru trafic de influenta si luare de mita. Celalalt dosar al lui Valcov se judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In dosarul stramutat la Tribunalul Dolj, fostul ministru este acuzat de procurori ca in perioada noiembrie-decembrie 2012, in calitate de primar, i-a pretins unui om de afaceri - denuntator in cauza - aproximativ 10% din sumele incasate de o societate de la Primaria Slatina, in baza unui contract semnat anterior, iar in perioada 21 ianuarie - 13 iunie 2013 a primit, in mai multe transe, de la respectiva firma, printr-o alta intermediara, peste 2,1 milioane lei.

Potrivit procurorilor, banii au fost pretinsi pentru ca denuntatorul sa nu intampine probleme in derularea contractului si sa primeasca banii la timp pentru lucrarile efectuate. Este vorba despre contracte pentru reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina si pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice si lucrari la izolarea termica a unor blocuri.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























220 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Si totusi e liber !!! (Joi, 14 septembrie 2017, 17:17)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Noua dovada ca justitia de la noi e de partea hotilor si mafiotilor.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by