Orasul Macin si comuna Greci din judetul Tulcea vor ramane fara primari, in urma rapoartelor ANI

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 11 septembrie 2017, 17:22 Dosare Anticoruptie


Orasul Macin si comuna Greci din judetul Tulcea vor ramane fara primari, dupa ce prefectul Lucian Furdui va semna ordinele de eliberare din functii, in urma deciziilor definitive primite din partea instantelor de judecata ca urmare a rapoartelor de evaluare emise de Agentia Nationala de Integritate (ANI), potrivit Agerpres.

In cazul orasului Macin, inca din anul 2014, ANI a constatat ca primarul Nicolae Topoleanu se afla in stare de incompatibilitate, din cauza ca detinea calitatea de primar si pe cea de membru al Consiliului de Administratie al Liceului 'Gheorghe Munteanu-Murgoci' din localitate. O alta stare de incompatibilitate, conform ANI, a fost semnalata anterior, atunci cand Nicolae Topoleanu a fost consilier local, iar sotia lui, in calitate de asociat unic si administrator al unei societati, a incheiat un contract de furnizare materiale cu Spitalul orasenesc din Macin, institutie aflata in subordinea Consiliului local al orasului Macin.

'Raportul de evaluare din anul 2014 a fost atacat la instantele de judecata. In final, instanta a retinut ca starea de incompatibilitate dintre functia de primar si calitatea de membru al Consiliului de Administratie al liceului nu este intemeiata si a casat raportul de evaluare sub acest aspect. In schimb, in ceea ce priveste cea de-a doua stare de incompatibilitate, aceasta a fost mentinuta de instanta de judecata si s-a confirmat raportul de evaluare. Este in curs de elaborare ordinul prefectului privind incetarea mandatului de primar inainte de termen', a afirmat subprefectul Bangu.

In cazul primarului comunei Greci, Sorin Vals, raportul de evaluare intocmit de ANI a aratat starea de incompatibilitate in care s-a aflat din cauza ca a detinut simultan functia de primar detinuta si cea de membru in Consiliul de Administratie al scolii generale din comuna.

'Domnul primar nu a atacat raportul de evaluare, el a ramas definitiv, ANI ne-a comunicat acest lucru si ne-a solicitat sa luam masurile legale. Si in acest caz se pregateste ordinul prefectului privind incetarea inainte de termen a mandatului de primar', a mai spus subprefectul Corvin Bangu.

Ambele ordine, potrivit sursei citate, urmeaza sa fie semnate de prefectul judetului Lucian Furdui, cel mai probabil la sfarsitul acestei saptamani, atunci cand se va intoarce de la sesiunea de instruire organizata zilele acestea la Brasov.

In ultimii ani, ANI a constatat starea de incompatibilitatea in care s-au aflat si alti primari din judetul Tulcea ca urmare a detinerii functiilor de primari si de membri ai Consiliilor de Administratie ai scolilor din comunitati. Doi primari care au atacat in instanta rapoartele ANI si asteapta inca deciziile definitive ale magistratilor sunt cei din Maliuc si Valea Teilor, Aurelian Sevastian, respectiv Marian-Emil Gogoasa


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1257 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by