Sefa serviciului de achizitii de la spitalul Obregia, retinuta de DNA DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea Elenei Faur, fost sef al Serviciului Achizitii din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia", cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.
Radu Mazare, condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare pentru retrocedare ilegala de terenuri in cel mai vechi dosar de coruptie din Romania. Sentinta nu este definitiva Fostul primar al Constantei, Radu Mazare, a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Bucuresti la 4 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul in care este acuzat de retrocedare ilegala de terenuri. Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare, iar fostul actionar al clubului Dinamo, Cristian Borcea, a fost achitat. Sentintele de luni nu sunt definitive. Curtea de Apel Bucuresti a amanat de 8 ori pronuntarea sentintei in acest caz, iar procesul a inceput in urma cu noua ani, fiind cel mai vechi dosar de coruptie din Romania.
Termen final in dosarul lui Neculai Ontanu. Avocatii fostului primar sustin ca faptele de coruptie s-au prescris. Sentinta, asteptata vineri Avocatii fostului primar al Sectorului 2, Neculai Ontanu, acuzat ca a luat mita un teren de 1.500 de metri patrati, in valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri, au sustinut, luni, la Curtea de Apel Bucuresti ca fapta de luare de mita s-a prescris. Judecatorul ar urma sa pronunte vineri o decizie in acest caz, scrie News.ro.
Mircea Basescu a depus o noua cerere de eliberare conditionata Mircea Basescu, fratele fostului presedinte Traian Basescu, a depus o noua cerere de liberare conditionata, care va fi judecata de instanta saptamana viitoare, anunta News.ro. Mircea Basescu a executat aproape un an de inchisoare din pedeapsa de 4 ani primita pentru trafic de influenta, in dosarul in care a fost judecat pentru ca ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe langa magistrati pentru solutionarea unui proces care il viza pe Sandu Anghel.
DNA precizeaza ca o parte din aspectele relevate de RISE Project fac obiectul unui dosar penal O parte dintre aspectele continute in investigatia jurnalistica publicata joi de RISE Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA, precizeaza vineri Directia Nationala Anticoruptie, intr-un raspuns la o solicitare HotNews.ro.
Dosarul finantarii campaniei electorale din 2009, in care sunt judecati Elena Udrea, Ioana Basescu si Dan Andronic, mutat de la instanta suprema la Curtea de Apel Bucuresti Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis joi ca nu are competenta sa judece dosarul privind finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009, in care sunt inculpati Elena Udrea, Ioana Basescu si jurnalistul Dan Andronic, cauza fiind trimisa la Curtea de Apel Bucuresti, anunta Agerpres.
Virgil Ivan, fost direct Medicover-Synevo, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru una dintre cele mai mari spagi date in domeniul medical Virgil Ivan, fost director Medicover-Synevo, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru una dintre cele mai mari spagi date in domeniul medical, in dosarul in care fostul manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta, Danut Capatana, a fost condamnat definitiv la 6 ani si 8 luni de inchisoare pentru spalare de bani si luare de mita.
Sergiu Marian, fost subprefect de Vaslui inchis pentru fapte de coruptie, a fost eliberat conditionat Fostul subprefect al judetului Vaslui Sergiu Marian a fost eliberat conditionat din inchisoare, unde a stat incarcerat in ultimii doi ani si jumatate pentru fapte de coruptie, dupa ce a fost acuzat ca a facut retrocedari ilegale de terenuri in perioada cat s-a aflat la conducerea Prefecturii Vaslui, anunta News.ro. Sergiu Marian mai este condamnat intr-un alt dosar de coruptie la sase ani si opt luni de inchisoare, insa sentinta nu este definitiva.
Gorj: 11 persoane, intre care primarul si viceprimarul unei comune, trimise in judecata de DNA intr-un dosar de fraudare a APIA Unsprezece persoane, intre care primarul, viceprimarul si secretarul comunei Pades, judetul Gorj, au fost trimise in judecata de catre procurorii DNA intr-un dosar de fraudare a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), prejudiciul fiind de peste o jumatate de milion de lei.
Fostul manager al Spitalului Judetean Constanta, condamnat definitiv la 6 ani si 8 luni de inchisoare pentru spalare de bani si luare de mita Fostul manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta, Danut Capatana, a fost condamnat la 6 ani si 8 luni de inchisoare pentru spalare de bani si luare de mita, de catre Curtea de Apel Bucuresti, decizia magistratilor fiind definitiva, informeaza News.ro. El mai are o condamnare anterioara intr-un alt dosar de coruntie, dar in care sentinta nu este definitiva, si a fost trimis in judecata in alte doua cauze.
Audierea lui Sebastian Ghita programata joi la Tribunalul Prahova, amanata din nou Audierea prin videoconferinta a fostului deputat Sebastian Ghita, programata joi la Tribunalul Prahova in dosarul Hidro Prahova a fost amanata, din cauza "imposibilitatii comunicate de instanta din Serbia" a anuntat miercuri dupa-amiaza Tribunalul Prahova.
Mihai Chirica spune ca nu a fost audiat la DNA, dar ca a depus documente pentru contracte din perioada administratiei Nichita Primarul municipiului Iasi Mihai Chirica sustine ca nu a fost chemat miercuri la DNA Iasi pentru a fi audiat, dar a recunoscut ca a depus mai multe declaratii scrise la sediul DNA, care vizeaza achizitionarea unor masini Skoda de catre primarie, in perioada in care el era viceprimar, iar primar era Gheorghe Nichita, potrivit news.ro. "Car dupa mine un pachet de scheleti, pe care il duc in spate din perioada trecuta", a spus Chirica.
Alexe Calin Muresan, profesor la Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti, condamnat pentru luare de mita Alexe Calin Muresan, profesor la Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare pentru luare de mita in forma continuata, el fiind prins in flagrant dupa ce a luat bani de la studenti pentru a-i promova la un examen din sesiunea de restante, anunta Agerpres.
Elena Udrea a cerut recuzarea judecatoarei in dosarul privind finantarea campaniei electorale din 2009 Elena Udrea a declarat, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca a cerut recuzarea judecatoarei de camera preliminara din dosarul privind finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009, adaugand ca nu se asteapta ca solicitarea sa ii fie admisa, relateaza Agerpres.
Fostul consilier prezidential Daniel Moldoveanu si Dorin Cocos, urmariti penal in dosarul lui Simu Curtea de Apel Bucuresti a dispus luni ca DNA sa inceapa urmarirea penala pe numele a opt persoane, printre care se afla Daniel Moldoveanu, fost consilier de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale, omul de afaceri Adrian Thiess, fostul sef al RA-APPS Georgian Gabriel Surdu, dar si Alin si Dorin Cocos, intr-un dosar de coruptie in care este implicat omul de afaceri Horia Simu.
Aristotel Cancescu, fost presedinte al CJ Brasov, trimis in judecata de DNA intr-un nou dosar Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Aristotel Cancescu, a fost trimis in judecata sub control judiciar de procurorii DNA intr-un nou dosar, in care este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata. Acesta este cel de-al saselea dosar in care Aristotel Cancescu este trimis in judecata de DNA.
Bacau: Primarul comunei Ghimes-Faget, Vilmos Garbea, dus la audieri in dosarul privind taieri ilegale de arbori Primarul comunei bacauane Ghimes-Faget, Vilmos Garbea, sefi de ocoale silvice din judet, dar si administratori de firme sunt dusi la audieri, luni, in urma perchezitiilor care au avut loc la 12 adrese din judetul Bacau, intr-un dosar privind taieri ilegale de arbori, anunta News.ro. Prejudiciul estimat de catre anchetatori depaseste un milion de lei.
Sefii Catedrei Anatomie si Chirurgie oro-maxilo-faciala de la UMF "Carol Davila" vor fi audiati de procurori in urma perchezitiilor privind fapte de coruptie Profesorul Florin Mihai Filipoiu, seful Catedrei de Anatomie de la Universitatea de Medicina Carol Davila din Bucuresti si profesorul Alexandru Bucur, seful Disciplinei de Chirurgie oro-maxilo-faciala, Anesteziologie si Sedare de la Facultatea de Medicina Dentara ar urma sa fie audiati de procurori in urma perchezitiilor de luni dimineata, ei fiind suspecti ca luau mita de la studenti pentru a le furniza subiectele la examen, potrivit unor surse oficiale citate de News.ro.
Perchezitii la Universitatea de Medicina "Carol Davila", la cadre didactice suspectate ca primeau mita de la studenti carora le furnizau subiectele la examen Procurorii si politistii fac, luni, 13 perchezitii in campusul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, la birourile, la cabinetele, dar si la locuintele unor cadre didactice suspectate de infractiuni de coruptie. Conform anchetatorilor, cadrele didactice vizate au cerut si au primit foloase necuvenite la sustinerea examenelor de catre studenti, dar si la examenele de admitere, licenta sau acordare a gradatiei de merit sau a functilor didactice, fiind suspectate si ca le furnizau studentilor subiectele la examen, potrivit news.ro.
​12 perchezitii in judetul Bacau, intr-un dosar in care un primar este acuzat ca a constituit un grup infractional pentru taierea ilegala a padurilor Doisprezece perchezitii au loc luni dimineata in judetul Bacau la sediul unor institutii publice si societati comerciale, precum si la resedintele unor persoane acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, spalarea banilor, fals in inscrisuri sub semnatura privata si taiere fara drept de arbori, intr-un dosar in care prejuduciul este estimat la 1 milion de lei.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by