Alexe Calin Muresan, profesor la Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti, condamnat pentru luare de mita

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 4 iulie 2017, 13:58 Dosare Anticoruptie


Alexe Calin Muresan, profesor la Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare pentru luare de mita in forma continuata, el fiind prins in flagrant dupa ce a luat bani de la studenti pentru a-i promova la un examen din sesiunea de restante, anunta Agerpres.

Tribunalul Prahova l-a condamnat, luni, pe Alexe Calin Muresan la trei ani de inchisoare pentru luare de mita in forma continuata, fapta din perioada 17.09.2015- 05.09.2016, instanta dispunand suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe un termen de trei ani.

Totodata, pe o perioada de trei ani de la ramanerea definitiva a hotararii, el are interdictia de a-si exercita profesia de cadru didactic, de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat.

Tribunalul Prahova a dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 44.140 lei, obligandu-l pe acesta la plata sumei de 11.000 lei reprezentand cheltuieli judiciare avansate de stat.

Decizia poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la comunicare.

Alexe Calin Muresan a fost prins in flagrant dupa ce a luat mita de la aproape 50 de studenti pentru a-i promova la un examen din sesiunea de restante.

Potrivit unor comunicate de presa ale Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova si Directiei Generale Anticoruptie facute publice in septembrie 2016, inculpatul, profesor de matematica, era acuzat la acel moment ca a luat mita 17.150 de lei de la 49 de studenti pentru a-i promova la un examen din sesiunea de restante.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1189 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Profilul ideal ... (Marţi, 4 iulie 2017, 14:08)

    si_mort_va_vad [utilizator]

    ... de viitor shparlamentar !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by