Fiul fostului ministru Mariana Campeanu, condamnat la cinci ani si jumatate de inchisoare in dosarul RAR Flavius Cristian Campeanu, fost director tehnic la Registrul Auto Roman (RAR), fiul fostului ministru Mariana Campeanu, a fost condamnat, luni, la cinci ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu, in dosarul legat de cumpararea unui teren supraevaluat, prejudiciul fiind estimat la peste un milion de euro, informeaza News.ro.
Medic din Sinaia, trimis in judecata pentru luare de mita. Acesta ar fi castigat pe langa salariu 6,5 mil. lei in 6 ani Un medic primar din cadrul Cabinetului Teritorial de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Sinaia a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova pentru 185 de de infractiuni de luare de mita si a trei infractiuni de spalare de bani, transmite Agerpres.
Sentinta in dosarul in care Radu Mazare este acuzat ca a retrocedat ilegal mai multe plaje din Constanta, amanata Curtea de Apel Bucuresti a amanat vineri, pentru 19 mai, sentinta in dosarul in care fostul primar Radu Mazare este acuzat, alaturi de alte 36 de persoane, pentru retrocedarea ilegala a mai multor plaje din Constanta, prin care s-ar fi produs un prejudiciu de 114 milioane de euro, potrivit news.ro.
Constantin Nicolescu, fost presedinte al Consiliului Judetean Arges, condamnat la 8 ani de inchisoare. Decizia nu e definitiva Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Arges Constantin Nicolescu a fost condamnat vineri de magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) la 8 ani de inchisoare intr-un nou dosar de coruptie, anunta Agerpres. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Dumitru Dragomir, Ioan Bendei si Alexandru Oprea (RCS-RDS), urmariti penal si acuzati de dare si luare de mita in dosarul drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1 Procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de Dumitru Dragomir, acuzat de luare de mita si complicitate la spalare de bani, Ioan Bendei, administrator RCS-RDS (dare de mita si spalare de bani) si Alexandru Oprea, la data faptelor directorul general RCS-RDS, in dosarul privind acordarea a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1. Anuntul oficial privind urmarirea penala a lui Ioan bendei, unuia dintre cei mai influenti oameni din RCS, survine pe fondul pregatirii companiei pentru listarea la bursa.
Catalin Flutur trimis in judecatat de DNA intr-un dosar privind concesionarea unui teren al Primariei Botosani DNA i-au trimis in judecata pe Catalin Flutur si pe alti patru angajati ai Primariei Botosani, edilul fiind acuzat de abuz in serviciu, informeaza un comunicat al Directiei Anticoruptie.
Unsprezece retinuti pana la aceasta ora, in dosarul CFR Marfa privind vanzarea la fier vechi a 2.450 de vagoane la un pret subevaluat Unsprezece persoane au fost retinute pana acum in dosarul privind vanzarea la fier vechi a 2.450 de vagoane de catre CFR Marfa, la un pret subevaluat, audierile la sediul DIICOT Timisoara fiind in desfasurare la ora transmiterii acestei stiri. Doua masini cu angajati ai CFR Marfa, inclusiv cu functii de conducere, care urmeaza sa fie audiati de catre procurori, au ajuns de la Bucuresti la Timisoara in jurul orei 23.00, potrivit news.ro.
Inflatie de VIP-uri la lansarea cartii lui Rusanu despre viata in arest: Tariceanu, Nastase, Ponta si Crin Antonescu Adrian Nastase (condamnat pentru coruptie), Calin Popescu Tariceanu (trimis in judecata pentru marturie mincinoasa) si Victor Ponta (inculpat pentru fapte de coruptie) sunt cateva dintre personajele publice care au participat miercuri la lansarea cartii lui Dan Radu Rusanu despre experienta lui in arest preventiv. Si Crin Antonescu a participat la lansare, potrivit stiripesurse.ro. Toti au denuntat presupuse abuzuri ale justitiei, iar Rusanu a fost la un pas sa planga in timpul discursului incheiat cu indemnul catre participanti sa ciocneasca un pahar de sampanie.
Tribunalul Bucuresti incepe judecarea pe fond a dosarului in care Vasile Blaga este acuzat de trafic de influenta Judecarea dosarului in care Vasile Blaga este acuzat de trafic de influenta pentru finantarea ilegala a PDL, in perioada 2011-2012, va incepe la Tribunalul Bucuresti, dupa ce Curtea de Apel a respins definitiv toate cererile si exceptiile fostului lider democrat-liberal, scrie News.ro. Dosarul lui Vasile Blaga a ajuns in ianuarie la Tribunalul Bucuresti, fiind analizat de atunci in procedura de camera preliminara.
Robert Grigorescu, fost consilier al lui Andrei Chiliman, acuzat de DNA ca a luat mita de 1,3 milioane de lei Robert Grigorescu, consilier al fostului edil al sectorului 1 din Capitala, Andrei Chiliman, a fost adus la DNA Ploiesti pentru a fi audiat intr-un dosar de luare de mita. DNA il acuza, intr-un comunicat oficial, ca ar fi luat mita in valoare de 1,3 milioane de lei in perioada 2009 - 2013. DNA sustine ca Robert Grigorescu cerea comision de 10-15% ca sa influenteze acordarea unor contracte de lucrari.
Sorin Blejnar: Ma intalneam cu Codrut Marta si cu Elan Schwartzenberg, dar nu discutam despre afaceri si plecam separat de frica paparazzilor Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, audiat marti in dosarul "Motorina", le-a spus judecatorilor de la instanta suprema ca se intalnea cu Codrut Marta si cu Elan Schwartzenberg la restaurant, dar nu discutau despre afaceri sau favorizarea firmelor acestora si ca plecau separat de la acele intalniri de frica paparazzilor, nu pentru a impiedica un eventual filaj. Blejnar a precizat ca despre una dintre firmele acuzate in dosar, Excella Real Grup, administrata de Diana Nemes, primise notificare atat de la Curtea de Conturi, cat si de la Daniel Diaconescu, fost ofiter SRI, atunci sef al unei structure din ANAF care "aduna barfe si zvonuri" despre evazionisti, dar atunci nu si-a dat seama ca este vorba de aceeasi societate, relateaza News.ro.
Dosarul Antena Group - RCS&RDS: Avocatii cer audierea lui Zoltan Teszari, iar DNA vrea audierea lui Marius Tuca Avocatii inculpatilor trimisi in judecata pentru santaj in dosarul Antena Group - RCS&RDS au aratat in fata judecatorilor, la termenul de vineri de la instanta suprema, ca se impune audierea in sedinta publica a peste 90 de convorbiri telefonice si au cerut ca patronul RCS&RDS, Zoltan Teszari, sa fie audiat ca martor, in timp ce procurorul DNA a cerut audierea lui Marius Tuca.
UPDATE Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, a iesit din inchisoare Fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, a fost eliberat joi din Penitenciarul Rahova, unde se afla in arest preventiv, dupa ce masura a fost inlocuita cu controlul judiciar, a anuntat Antena 3. Sorin Blejnar se afla in arest preventiv din noiembrie 2016. Fostul sef al ANAF a fost trimis in judecata de procurorii DNA, pe 16 decembrie 2016, pentru trafic de influenta.
Iasi: Instructor auto retinut dupa ce ar fi primit de la doua persoane cate 1.500 euro, pentru a le ajuta sa obtina permisul de conducere Un instructor auto a fost retinut de DNA Iasi, fiind acuzat ca a pretins si primit de la doua persoane cate 1.500 de euro, pentru a le ajuta sa promoveze proba practica a traseului de la examenul auto si, implicit, sa obtina permisul de conducere, relateaza Agerpres. Procurorii DNA au facut, marti, mai multe perchezitii la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRIV) Iasi.
DNA Ploiesti cere inca doua mandate de arestare pe numele lui Sebastian Ghita (surse) Procurorii DNA Ploiesti cer instantelor emiterea a inca doua mandate de arestare preventiva pe numele fostului deputat Sebastian Ghita, aflat in prezent in Serbia. Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca anchetatorii au cerut emiterea de mandate arestare pe numele lui Ghita in dosarul cunoscut opiniei publice sub numele de Ghita-Ponta-Blair si in cel in care fostul parlamentar este urmarit penal alaturi de cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Hertanu.
Fostul ministru Darius Valcov scapa de controlul judiciar in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie Fostul ministru de Finante Darius Valcov scapa de controlul judiciar, dupa ce instanta suprema a decis, definitiv, revocarea masurii preventive in dosarul in care este judecat pentru trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupata de acesta, de primar, senator si ministru, anunta News.ro.
Deputatul PNL Mihai Voicu, vizat de un dosar deschis de DNA Craiova privind campania din 2012 Mai multi membri ai PNL Dolj sunt chemati la DNA Craiova intr-un dosar care vizeaza campania electorala din 2012, deschis pe numele deputatului PNL Mihai Voicu, fost sef al filialei Dolj, a precizat Petre Pantalia, membru PNL Dolj, pentru Agerpres.
Fosta sefa de cabinet a lui Chiuariu, acuzata de favorizarea faptuitorului dupa ce si-a schimbat declaratia in instanta, in procesul retrocedarilor de paduri din Bacau Elena Catrinel Florescu, fosta sefa de cabinet a fostului ministru Tudor Chiuariu, este acuzata de favorizarea faptuitorului dupa ce in instanta si-a schimbat declaratia data la DNA in dosarul retrocedarii ilegale a 43.000 de hectare de padure din judetul Bacau, dosar in care sunt judecati, intre altii, Viorel Hrebenciuc si fiul acestuia, potrivit news.ro.
Procurorii DNA ridica documente de la Biroul de Permise si Inmatriculare a Vehiculelor din Iasi Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au descins marti la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din Iasi, informatia fiind confirmata de prefectul judetului, Marian Serbescu, potrivit Agerpres.
Gheorghe Stefan, trimis in judecata de DNA intr-un nou dosar, pentru trafic de influenta Gheorghe Stefan, fostul primar al municipiului Piatra Neamt, a fost trimis in judecata de procurorii DNA Bacau pentru trafic de influenta. Gheorghe Stefan executa in prezent o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu executare primita in dosarul privind finantarea ilegala a PDL. Fostul primar este acuzat ca a solicitat si primit de la administratorul unei firme care intentiona sa participe la procedura publica de atribuire a unui contract de lucrari 10% din valoarea lucrarilor ce urmau a fi efectuate.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by