Tribunalul Prahova a amanat pentru a treia oara pronuntarea in legatura cu cererea DNA de a emite un nou mandat de arestare pentru Sebastian Ghita Tribunalul Prahova a amanat, joi, pentru a treia oara, pronuntarea in legatura cu cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita in dosarul Hidro Prahova, in care acesta este cercetat pentru coruptie alaturi de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, de fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si de fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma, anunta News.ro. Judecatorii au stabilit un nou termen pentru 15 iunie, cand Sebastian Ghita urmeaza sa fie audiat prin videoconferinta.
Procurorul DNA la procesul la care se judeca cererea de eliberare conditionata a lui Dan Voiculescu: Este un profitor al carentelor legislative. Nu exista dovezi ca lucrarile au fost scrise in penitenciar Procurorul DNA prezent joi la procesul de la Judecatoria sectorului 5, unde se judeca cererea de eliberare conditionata a lui Dan Voiculescu, a afirmat, in fata magistratilor, ca omul de afaceri este "un profitor al carentelor legislative", ca nu exista dovezi ca acesta ar fi redactat lucrarile stiintifice in penitenciar si le-a cerut judecatorilor sa respinga cererea de eliberare conditionata si sa mentina termenul de reiterare la 23 octombrie.
Judecatoria Sectorului 5 judeca noua cerere de eliberare conditionata depusa de Dan Voiculescu Judecatoria Sectorului 5 judeca, la aceasta ora, noua cerere de eliberare conditionata depusa de Dan Voiculescu, care ispaseste condamnarea la 10 ani de inchisoare din dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare.
Tribunalul Prahova discuta cererea DNA de emitere a unui nou mandat de arestare pe numele lui Sebastian Ghita Tribunalul Prahova ia in discutie, joi, solicitarea DNA de emitere a unui nou mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita in dosarul Hidro Prahova, in care acesta este cercetat pentru coruptie alaturi de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, de fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si de fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma, scrie News.ro. Ghita ar urma sa fie audiat prin videoconferinta de judecatorii prahoveni.
Bendei, fost administrator RCS&RDS, pus sub control judiciar de DNA. Procurorii au institutit un sechestru de peste 30 mil. lei DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand de miercuri, a lui Ioan Bendei, fost administrator al RCS & RDS SA, pentru dare de mita si complicitate la spalare de bani, informeaza un comunicat al Directiei Anticoruptie.
UPDATE Perchezitii DNA in judetele Botosani, Iasi si Neamt DNA face 12 perchezitii in Botosani, Iasi si Neamt, patru dintre ele fiind desfasurate la sediul unor institutii publice.UPDATE 10.11 Surse judiciare citate de News.ro au declarat ca in acest dosar se fac cercetari privind savarsirea infractiunilor de luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu
Un nou mandat de arestare in lipsa emis de instanta suprema pe numele lui Sebastian Ghita Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, marti, cererea procurorilor DNA Ploiesti de emitere a unui nou mandat de arestare pe numele fostului deputat Sebastian Ghita, de aceasta data in dosarul cunoscut sub numele "Ghita-Ponta-Blair".
Sebastian Ghita a fost audiat prin videoconferinta in dosarul Ponta-Blair Sebastian Ghita, aflat in Serbia, unde a fost eliberat pe cautiune din arest preventiv, a fost audiat prin videoconferinta, marti, la instanta suprema, in procesul privind vizita in Romania a fostului premier britanic Tony Blair, in care este urmarit penal si fostul prim-ministru Victor Ponta, anunta News.ro. Procurorii DNA au cerut emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru Ghita si in acest dosar, iar instanta suprema a ramas in pronuntare. Incepand cu ora 15:00, Sebastian Ghita ar urma sa fie audiat prin videoconferinta, tot la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care este acuzat ca i-a dat o casa fostului primar din Ploiesti Iulian Badescu in schimbul finantarii echipei de baschet Asesoft Ploiesti. In acest dosar, Sebastian Ghita este cel care a cerut, pe 9 mai, audierea prin videoconferinta.
Fostul sef al Consiliului Judetean Buzau Cristinel Bigiu, condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare de CA Bucuresti Fostul presedinte al Consiliului Judetean Buzau Cristinel Bigiu a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucuresti, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul in care a recunoscut ca a primit 75.000 de euro mita de la fostul director al RA-APPS Georgian Surdu, care, la randul sau, a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu executare, potrivit news.ro.
Perchezitii DNA la Primaria din localitatea argeseana Bascov, intr-un dosar privind achizitii publice Procurorii DNA Pitesti au descins, miercuri, la sediul Primariei din localitatea argeseana Bascov, unde cauta documente intr-un dosar vizand achizitii ilegale pentru renovarea unui dig afectat in urma inundatiilor de anul trecut. News.ro scrie, citand surse judiciare, ca in acest dosar anchetatorii cerceteaza modul in care au fost cumparate materiale pentru renovarea unui dig si a unui pod, afectate de inundatiile care au avut loc in 2016.
Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru a cincea oara pronuntarea sentintei in dosarul in care Radu Mazare este acuzat de retrocedare ilegala de terenuri Curtea de Apel Bucuresti a amanat miercuri pentru data de 14 iunie sentinta in dosarul in care fostul primar al Constantei, Radu Mazare, este acuzat de retrocedarea ilegala a unor terenuri, anunta Agerpres. Instanta a amanat de cinci ori pronuntarea sentintei in acest dosar.
Sentinta finala in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova, in care Dumitru Dragomir si Mircea Sandu au fost condamnati in prima instanta, amanata pentru 15 iunie Curtea de Apel Bucuresti a amanat, miercuri, pentru 15 iunie pronuntarea sentintei definitive in dosarul privind excluderea clubului de fotbal Universitatea Craiova din campionatul intern, in care fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, si fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, au fost condamnati de Tribunalul Bucuresti la cate 3 ani de inchisoare cu suspendare.
Un chirurg din Brasov, sotia sa si doi profesori universitari din Craiova, pusi sub acuzare pentru dare si luare de mita dupa perchezitiile de la Spitalul Judetean din Brasov Un cunoscut medic chirurg plastician de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, sotia acestuia si doi profesori universitari din Craiova au fost pusi sub acuzare pentru dare si luare de mita, fiind cercetati sub control judiciar in dosarul privind fraudarea unui concurs de angajare pentru un post de medic radiolog, dar si operatii estetice decontate ilegal prin sistemul de asigurari de sanatate.
Cererea DNA de arest la domiciliu pentru arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, respinsa definitiv de instanta suprema Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins definitiv, luni, cererea DNA de inlocuire a controlului judiciar cu masura arestului la domiciliu pentru arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, anunta Agerpres. Curtea de Apel Constanta respinsese pe 22 mai cererea DNA, dar decizia a fost contestata de procurorii anticoruptie.
Instanta a dispus liberarea conditionata a fostului presedinte al Consiliului Judetean Arges Constantin Nicolescu Tribunalul Arges a dispus, luni, liberarea conditionata a fostului presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Arges Constantin Nicolescu, aflat in detentie din anul 2015, in urma unei condamnari pentru fapte de coruptie, anunta Agerpres.
UPDATE Instanta suprema decide daca IPS Teodosie ramane sub control judiciar sau va fi plasat in arest la domiciliu. Arhiepiscopul Tomisului: "Nu s-a incalcat nimic" Magistratii instantei supreme judeca, luni, contestatia procurorilor DNA care cer ca arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, aflat sub control judiciar, sa fie plasat in arest la domiciliu, in dosarul in care este judecat pentru ca ar fi obtinut pe nedrept fonduri europene, anunta News.ro. Pe 22 mai, Curtea de Apel Constanta a respins ca neintemeiata cererea procurorilor DNA de inlocuire a controlului judiciar cu arestul la domiciliu pentru Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului.
Constantin Nita anunta ca a atacat decizia prin care a fost condamnat la 4 ani inchisoare Fostul ministru al Energiei Constantin Nita a anuntat, vineri, ca a atacat decizia prin care Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat la 4 ani inchisoare cu executare, sustinand ca se va adresa tuturor institutiilor internationale pentru a i se face dreptate, noteaza Agerpres.
DNA a inceput actiunea penala fata de deputatul PSD Ioan Muntean, acuzat ca a primit 400.000 euro pentru trafic de influenta DNA a demarat actiunea penala fata de deputatulul PSD Ioan Muntean si l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile, acesta fiind acuzat ca a luat 400.000 de euro pentru a interveni la o companie de stat, cu scopul ca aceasta sa-si plateasca datoriile catre o firma privata.
Dan Voiculescu a depus o noua cerere de eliberare conditionata. Primul termen pentru judecarea cererii, pe 22 iunie Dan Voiculescu, inchis in prezent la Penitenciarul Rahova, unde executa o pedeapsa de 10 ani inchisoare primita in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare, a depus in instanta o noua cerere de eliberare conditionata. Cererea a fost inregistrata joi la Judecatoria Sectorului 5 din Bucuresti, iar primul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 22 iunie.
Procuror din Teleorman, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita Un procuror de la Parchetul Tribunalului Teleorman a fost condamnat de magistratii Curtii de Apel Bucuresti la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trafic de influenta, fiind acuzat ca a primit bani de la rudele unui barbat arestat pentru tentativa de omor, decizia instantei nefiind definitiva, informeaza News.ro. Decizia judecatorilor a fost luata marti, dupa trei amanari de pronuntare.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by