Procuror din Teleorman, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 24 mai 2017, 17:05 Dosare Anticoruptie


Un procuror de la Parchetul Tribunalului Teleorman a fost condamnat de magistratii Curtii de Apel Bucuresti la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trafic de influenta, fiind acuzat ca a primit bani de la rudele unui barbat arestat pentru tentativa de omor, decizia instantei nefiind definitiva, informeaza News.ro. Decizia judecatorilor a fost luata marti, dupa trei amanari de pronuntare.
 
Potrivit DNA, procurorul Traian Eduard Nedelcuta a cerut 10.000 de euro, din care a primit 2.000, pentru a ajuta un inculpat pentru tentativa de omor sa fie cercetat pentru o infractiune mai putin grava. Banii au fost primiti prin intermediul unei grefiere care a recunoscut faptele.
 
In iulie 2016, Nedelcuta a fost trimis in judecata dupa ce, in luna mai a anului 2014, prin intermediul grefierei Mioara Damiana Costache, a acceptat sa primeasca 10.000 euro de la rudele unei persoane cercetate intr-un dosar de  tentativa de omor pe care-l instrumenta.
 
"Pentru acesti bani, magistratul ar fi fost de acord sa obtina o situatie juridica favorabila rudei denuntatorilor, arestat preventiv intr-un dosar al Parchetului de pe langa Tribunalul Teleorman, prin schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de tentativa de omor intr-o infractiune cu limite de pedeapsa mai mici - loviri sau alte violente sau vatamare corporala", mentioneaza DNA.
 
Anchetatorii sustin ca procurorul Traian Eduard  Nedelcuta a primit efectiv, prin intermediul grefierei, suma de 2.000 euro in schimbul promisiunii ca va obtine de la medicul legist un certificat medico-legal care sa ateste ca lovitura aplicata de agresor nu a pus in pericol viata victimei. Intrucat nu a reusit sa il convinga pe medicul legist sa elibereze un astfel de document, magistratul a restituit banii rudelor persoanei anchetate, tot prin intermediul grefierei. Ulterior, cei care au dat banii l-au denuntat pe procuror la DNA.
 
Chemata la audieri, grefiera care a intermediat relatiile dintre procuror si rudele persoanei cercetate pentru tentativa de omor a incheiat cu procurorii DNA un acord de recunoastere a vinovatiei, cu privire la savarsirea infractiunilor de complicitate la luare si dare de mita si complicitate la trafic si cumparare de influenta.
 
"In prezenta aparatorului ales, inculpata a declarat expres ca recunoaste comiterea faptelor retinute in sarcina sa, ca accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala, ca este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv trei ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani", mai precizeaza DNA.
 
Traian Eduard Nedelcuta a fost suspendat din postul de procuror odata cu trimiterea sa in judecata.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























962 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    zilele lui Codruta (Miercuri, 24 mai 2017, 17:28)

    Bazil [utilizator]

    sunt numarate. Traian Eduard Nedelcuta, dupa ce va iesi urgent de la țuhaus, va fi un excelent inlocuitor al Codrutei. E decat de-al nostru, de teleorman.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by