Instanta a dispus liberarea conditionata a fostului presedinte al Consiliului Judetean Arges Constantin Nicolescu

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 29 mai 2017, 15:14 Dosare Anticoruptie


Constantin Nicolescu
Foto: Agerpres
Tribunalul Arges a dispus, luni, liberarea conditionata a fostului presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Arges Constantin Nicolescu, aflat in detentie din anul 2015, in urma unei condamnari pentru fapte de coruptie, anunta Agerpres.

Instanta a admis contestatia lui Nicolescu fata de respingerea de catre Judecatoria Pitesti a cererii de liberare conditionata, decizia fiind definitiva.

"Admite contestatia declarata de condamnatul Nicolescu Constantin impotriva sentintei penale nr. 763 din data de 19.04.2017 pronuntata de Judecatoria Pitesti in dosarul nr. 6901/280/2017. Desfiinteaza in parte sentinta, iar pe fond admite propunerea si dispune liberarea conditionata a contestatorului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 675 din data de 05.02.2015 emis de Tribunalul Bucuresti - Sectia I Penala (...). Definitiva', se arata in hotararea postata pe portalul instantelor de judecata din Arges.

Fostul presedinte al CJ Arges solicitase liberarea conditionata dupa executarea unei treimi din pedeapsa, legea permitand acest lucru in cazul persoanelor de peste 60 de ani.

Constantin Nicolescu a fost incarcerat, pe 5 februarie 2015, la Penitenciarul Colibasi, dupa ce a fost condamnat definitiv la 7 ani si 8 luni de inchisoare cu executare intr-un dosar privind, printre altele, fraude cu fonduri europene. El a primit si o pedeapsa complementara de interzicere a unor drepturi, pe o perioada de 5 ani.

Constantin Nicolescu a mai fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti, pe 5 mai, la o pedeapsa de opt ani de inchisoare intr-un dosar in care a fost judecat pentru fraude cu fonduri europene in legatura cu constructia unui pod in localitatea argeseana Cateasca, sentinta nefiind definitiva.

Un alt dosar, in care fostul presedinte al CJ Arges a fost deferit justitiei in noiembrie 2015 alaturi de deputatul Mircea Gheorghe Draghici si 38 de inculpati care, la data faptelor, erau primari si viceprimari de localitati, se afla pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1721 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    /// (Luni, 29 mai 2017, 15:44)

    hmara [utilizator]

    Mesaj pt toti roamnii !!!
    dupa ce-ati implinit varsta 60 de ani : LIBER LA FURAT
    • +4 (4 voturi)    
      yohuu (Luni, 29 mai 2017, 16:03)

      GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui hmara

      Clar ca asta trebuie facut daca nu se pensioneaza pina atunci, judecatorii aia cinstiti din Pitesti ...
  • +5 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 29 mai 2017, 15:54)

    [anonim]

  • +6 (6 voturi)    
    Deh... (Luni, 29 mai 2017, 15:58)

    Cataleya [utilizator]

    Tribunalul Arges, aflat zeci de ani sub mana acestui mafiot, a decis astazi eliberarea borfasului.
    Dupa o condamnare la 7 ani si 8 luni, scapa cu 2 ani si 3 luni. Nici macar o treime n-a executat.
    Sa vedem ce se intampla cu cealalta condamnare , de 8 ani, care nu este definitiva.
    Oare au recuperat ceva din prejudiciu?
    Mafia nu se lasa.
    Justitia face in continuare jocurile borfasilor.
  • +3 (3 voturi)    
    Prejudiciul unde e? (Luni, 29 mai 2017, 16:49)

    Semiramidul [utilizator]

    Si cu onoarea nereperata cum stam?

    Pentru cateva milioane de euro bune cred ca 80% din romani ar sta 2 ani si-un pic in conditii de hotel, dar fara priveliste buna...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by