Dan Voiculescu a depus o noua cerere de eliberare conditionata. Primul termen pentru judecarea cererii, pe 22 iunie

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 25 mai 2017, 16:38 Dosare Anticoruptie


Dan Voiculescu
Foto: Agerpres
Dan Voiculescu, inchis in prezent la Penitenciarul Rahova, unde executa o pedeapsa de 10 ani inchisoare primita in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare, a depus in instanta o noua cerere de eliberare conditionata, potrivit Agerpres. Cererea a fost inregistrata joi la Judecatoria Sectorului 5 din Bucuresti, iar primul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 22 iunie.

O comisie de la Penitenciarul Rahova a analizat miercuri cererea de eliberare conditionata a lui Dan Voiculescu si a inaintat documentatia la Judecatoria Sectorului 5, a precizat Gabriela Livadariu, purtatorul de cuvant al penitenciarului.

Dan Voiculescu a mai depus anterior o cerere de eliberare conditionata, respinsa definitiv in ianuarie 2017 de Tribunalul Bucuresti.

Directia Nationala Anticoruptie s-a opus atunci ca Dan Voiculescu sa fie eliberat conditionat, motivand ca acesta a executat prea putin din pedeapsa primita in dosarul ICA si ca exista nereguli in legatura cu cele 11 carti scrise in penitenciar, pentru care omul de afaceri ar fi putut sa beneficieze de o reducere a condamnarii.

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti, pe 8 august 2014, la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare, in care prejudiciul a fost evaluat la 60 de milioane de euro.

Alaturi de Voiculescu au mai fost condamnati Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA - 8 ani de inchisoare, Sorin Pantis, fost director general executiv Grivco SA - 7 ani de inchisoare, si Corneliu Popa, fost director general al ADS - 8 ani de inchisoare.

De asemenea, instanta a decis si confiscarea mai multor proprietati, terenuri si imobile apartinand lui Dan Voiculescu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1740 vizualizari

  • +13 (13 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 25 mai 2017, 16:40)

    [anonim]

    • +2 (2 voturi)    
      https://www.youtube.com/watch?v=rh2dcW4lBUQ (Joi, 25 mai 2017, 17:02)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui

      Si eu sunt Varan...


      ... Imi si imaginez prima cina de taina cu servitorii media!
  • +10 (10 voturi)    
    mda (Joi, 25 mai 2017, 16:55)

    Take-Red-Pill [utilizator]

    deja ?

    mai vorbim peste vreo 4-5 nea felixe, nu ca ti-ar fi extrem de greu in parnaie unde stai separat, mananci numai ce iti aduce de la restaurant, ai telefon la discretie.. etc
  • +10 (10 voturi)    
    /// (Joi, 25 mai 2017, 17:02)

    hmara [utilizator]

    cat tupeu. !!!?!!!
    Nici 2,5 ani nu a stat, adica un sfert.
  • +6 (6 voturi)    
    Te pomenesti ca vrea sa iasa pana nu incepe (Joi, 25 mai 2017, 17:36)

    Susufler0 [utilizator]

    arhiva SIPA sa fie desecretizata ! :))

    PS. Ia sa-l mai tina nitel ! ;)
  • +1 (1 vot)    
    Este tupeu dar... (Joi, 25 mai 2017, 18:13)

    Yeah_Right [utilizator]

    Intr-adevar pare cam putin in comparatie cu pedeapsa primita dar daca legislatia actuala ii permite si eliberarea conditionata se face conform legii atunci nu e o problema. Dorinta de a trai intr-un cadru legislativ clar trebuie sa existe si cand ne place efectul si cand nu.

    Totusi dupa cunostintele mele (nu sunt jurist nici pe departe) recunoasterea faptei este o conditie (sau daca nu e, ar trebui sa fie) a eliberarii conditionate. Cum poti considera un om reabilitat in conditiile in care el nu crede ca a gresit. Asta inseamna ca din punctul lui de vedere poate sa faca acelasi lucru la iesirea din inchisoare pentru nu il crede gresit.

    Din punct de vedere legislatie as aduce o modificare: recuperarea prejudiciului (acolo unde acesta exista) sa fie o conditie necesara (nu si suficienta) a eliberarii conditionate.
    • +1 (1 vot)    
      Ar trebui sa fie dar nu este ! (Joi, 25 mai 2017, 19:19)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Yeah_Right

      Liberarea conditionata nu depinde doar de indeplinirea unor conditii obiective, masurabile, respectiv implinirea unei fractii din pedeapsa aplicata de instanta, "staruitor in munca" (recompensa pt asta sunt creditele), "disciplinat"(rezulta din rapoartele gardienilor), "dovezi temeinice de indreptare" (idem pt "disciplinat) ci si de o apreciere subiectiva a judecatorului, care poate considera ca desi toate conditiile legale sunt indeplinite si dovedite, totusi petentul condamnat nu l-a convins inca, datorita timpului scurt petrecut in regim de recluziune, ca afost recuperat pt societate.

      A fost, de exemplu cazul lui Mircea Basescu care, desi condamnat la cativa ani de inchisoare, dupa circa 3-4 luni de detentie deja indeplinise conditiile prevazute in codul penal si facuse cerere de liberare conditionata.

      La fel s-a intamplat si cu Voiculescu !

      PS. Recuperarea prejudiciului poate fi o conditie buna dar atunci chiar ca trebuie sa mai construim vreo doua-trei penitenciare, daca nu si mai multe !
  • +3 (3 voturi)    
    A platit paguba? (Joi, 25 mai 2017, 18:59)

    A78 [utilizator]

    Stiu ca eliberarea conditionata se face numai cand prezinti dovada platii prejudiciului . Ma indoiesc ca grasanul a platit 60.000.000 euro .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by