Judecatoria Medgidia a dispus eliberarea conditionata a lui Mircea Basescu; decizia nu este definitiva Judecatoria Medgidia a dispus, miercuri, eliberarea conditionata a lui Mircea Basescu, condamnat in vara anului trecut la patru ani de inchisoare pentru trafic de influenta, anunta News.ro. Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata la Tribunalul Constanta.
Curtea de Apel spune ca nu are competenta sa judece dosarul Elenei Udrea si il retrimite la Instanta suprema Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri, ca nu are competenta materiala de a judeca dosarul in care Elena Udrea si Ioana Basescu sunt acuzate in legatura cu finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009, cauza fiind retrimisa la Inalta Curte de Casatie si Justitie, scrie Agerpres.
Administratorul judetului Teleorman, pus sub urmarire penala in Dosarul Belina, s-a prezentat miercuri la DNA Mircea Dumitrescu, administratorul public al judetului Teleorman, s-a prezentat miercuri la DNA pentru a fi audiat intr-un dosar de coruptie, informeaza Agerpres.
Mircea Basescu afla miercuri daca poate fi eliberat conditionat. Decizia Judecatoriei Medgidia nu este definitiva Mircea Basescu, condamnat in vara anului trecut la patru ani de inchisoare pentru trafic de influenta, afla miercuri daca poate fi eliberat conditionat, dupa ce Judecatoria Medgidia va judeca solicitarea sa. Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata la Tribunalul Constanta, potrivit news.ro.
Instanta suprema revoca masura controlului judiciar penru Ioana Basescu. Elena Udrea ramane cu masura preventiva Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Jutitie au revocat, marti, masura controlului judiciar impusa Ioanei Basescu in dosarul privind finantarea campaniei electorale a fostului presedinte Traian Basescu, anunta news.ro. De asemenea, magistratii instantei supreme au decis mentinerea controlului judiciar in cazul Elenei Udrea.
Gheorghe Stefan, in dosarul in care Sorin Blejnar este acuzat de trafic de influenta: Ne-am intalnit la Nisa, mi-a spus ca problema contractelor cu ANAF a fost rezolvata Fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan a declarat, marti, la Tribunalul Bucuresti, ca in vara lui 2012 s-a intalnit intamplator la Nisa cu fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, care i-a spus din proprie initiativa ca problema contractelor pentru informatizarea ANAF si a comisionelor aferente s-a rezolvat, potrivit news.ro. Gheorghe Stefan a fost audiat ca martor in dosarul in care Blejnar este acuzat ca ar fi ajutat firma omului de afaceri Bruno Berdila sa castige contracte cu ANAF si ar fi primit in schimb aproape trei milioane de euro.
Dan Voiculescu, la iesirea din Spitalul Universitar: Mi-au fost furati trei ani din viata / Nu exista niciun prejudiciu, decizia va fi demontata de justitie Dan Voiculescu a plecat marti dupa-amiaza, in jurul orei 17:30, din Spitalul Universitar de Urgenta din capitala, unde fusese internat pentru ocluzie intestinala, afirmand ca a pierdut trei ani din viata pe care nu ii mai poate recupera nici daca va fi inchis Traian Basescu. vezi in ce masura a recuperat statul roman prejudiciul in dosarul ICA
Dan Voiculescu poate fi eliberat conditionat / Decizia este definitiva Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare, poate fi eliberat conditionat, au decis, marti, magistratii Tribunalului Bucuresti, potrivit news.ro. Decizia este definitiva.
Medic de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi, acuzat ca ar fi primit mita de la sase pacienti, retinut de procurori Medicul Eugen Bitere de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi a fost retinut, vineri, de procurori, pentru 24 de ore, fiind acuzat ca ar fi luat mita de la sase pacienti si ar fi conditionat actul medical, urmand a fi prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva, scrie News.ro. Potrivit procurorilor, "exista probe certe" ca, in zilele de 10 si 11 iulie, medicul a pretins si primit cu titlu de mita, de la un numar de sase persoane, diferite sume de bani, conditionand actul medical.
Directorul general al Administratiei Porturilor Dunarii din Giurgiu si fostul director al Autoritatii Navale Romane, trimisi in judecata de DNA Cristian Matei, director general la Administratia Porturilor Dunarii Fluviale din Giurgiu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA Constanta pentru abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Razvan-Gabriel Trandafir, la data faptelor director general interimar al Autoritatii Navale Romane, si Liviu-Aurelian Cazan, fost director general al Autoritatii Navale Romane. Ancheta DNA vizeaza semnarea unui act aditional la un contract de vanzare - cumparare prin care un imobil a trecut, fara plata, din patrimoniul Companiei Nationale "Administratia Porturilor Dunarii Fluviale S.A. Giurgiu in patrimoniul Autoritatii Navale Romane.
Marian Fiscuci si Adrian Simionescu, doi apropiati ai lui Liviu Dragnea, sunt urmariti penal de DNA Omul de afaceri Marian Fiscuci, fost coleg de liceu al lui Liviu Dragnea si primul patron al firmei TelDrum, si Adrian Simionescu, fost deputat PSD si fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Teleorman in mandatul de presedinte al lui Liviu Dragnea, sunt urmariti penal de procurorii DNA intr-un dosar care vizeaza acte de comert incompatibile cu functia detinuta si complicitate la evaziune fiscala. Marian Fiscuci si Adrian Simionescu au fost audiati vineri dimineata la DNA. La iesirea din sediul DNA, ei nu au dat declaratii presei.
Marian Fiscuci, primul patron al firmei TelDrum, si Adrian Simionescu, fost vicepresedinte al CJ Teleorman, audiati la DNA Omul de afaceri Marian Fiscuci, fost coleg de liceu al lui Liviu Dragnea si primul patron al firmei TelDrum, si Adrian Simionescu, fost deputat PSD si fost vicepresedinte al CJ Teleorman in mandatul de presedinte al lui Liviu Dragnea, au fost audiati, vineri dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie, anunta Realitatea Tv. Cei doi nu au dat declaratii presei.
Gheorghe Stefan "Pinalti" va executa 3 ani si jumatate de inchisoare, dupa contopirea pedepselor; decizia nu e definitiva Fostul primar al orasului Piatra Neamt Gheorghe Stefan, condamnat la inchisoare cu executare in dosarul Microsoft si in dosarul privind finantarea PDL, va executa o pedeapsa de trei ani si jumatate in detentie dupa contopirea pedepselor, decizia nefiind definitiva, informeaza Agerpres.
DNA incepe urmarirea penala fata de fostul presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, in afacerea Belina, locul preferat de pescuit al lui Dragnea / Vezi in text implicarea liderului PSD in aceasta afacere Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de fostul presedinte al consiliului judetean Teleorman Adrian Gadea, in afacerea Belina, locul preferat de pescuit al lui Liviu Dragnea, despre care HotNews.ro a demonstrat ca a ajuns in cele din urma la fiul liderului PSD. Adrian Gadea este secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii, functie in care a fost numit in ianuarie 2017. In 2013, Guvernul Victor Ponta a emis o Hotarare de Guvern 943 prin care Insula Belina si Bratul Pavel treceau de la Apele Romane la CJ Teleorman. Hotararea era semnata de Ponta si contrasemnata, intre altii, si de Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier.
Fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteras, urmarit penal de DNA pentru luare de mita si spalare de bani Fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteras, este urmarit penal de procurorii DNA pentru doua infractiuni de luare de mita si spalare de bani in forma continuata, anunta Directia Nationala Anticoruptie. Poteras este acuzat de procurorii DNA ca a pretins de la reprezentantii unei societati comerciale inregistrate intr-o tara UE suma de un milion de euro, primind de la acestia, la data de 31 iulie 2007, suma de 250.000 euro, in schimbul emiterii autorizatiilor necesare pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar (autorizatii de demolare, certificat de urbanism si autorizatii de construire).
Membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat dezafilierea Craiovei au fost achitati definitiv de Curtea de Apel Bucuresti Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv achitarea celor 9 membri ai Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal care au votat in iulie 2011 dezafilierea clubului de fotbal Universitatea Craiova, anunta Agerpres.
Sorin Pantis, fost ministru al Comunicatiilor, ramane cu pedeapsa de 7 ani de inchisoare in dosarul ICA Curtea de Apel Bucuresti a respins ca inadmisibila cererea de revizuire a pedepsei introdusa de fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis, condamnat la sapte ani de inchisoare in dosarul Institutului de Cercetari Alimentare, anunta News.ro. El ceruse revizuire sentintei invocand ca a fost condamnat de catre judecatoarea Camelia Bogdan, exclusa ulterior din magistratura.
Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, scapa de arestul preventiv Curtea de Apel Bucuresti a decis ca fostul director al Spitalului ''Malaxa'' Florin Secureanu sa fie eliberat din arestul preventiv, urmand ca el sa fie plasat in arest la domiciliu pe o perioada de 30 de zile, in dosarul in care este judecat pentru luare de mita si delapidare, anunta Agerpres.
Fostul director al Finantelor Publice Prahova, condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare, dupa ce a fost achitat pe fond Fostul director al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Prahova, Daniel Petre, a fost condamnat definitiv, mart, la inchisoare cu suspendare pentru luare de mita, dupa ce initial a fost achitat de instanta de fond, anunta Agerpres.
DNA s-a sesizat din oficiu dupa publicarea unui raport legat de Dragnea si atribuit unui serviciu secret: Indicii cu privire la savarsirea unor infractiuni asimilate coruptiei Procurorii DNA s-au sesizat din oficiu, luni, dupa ce site-ul de investigatii RISE Project a publicat o nota atribuita serviciului secret al ministerului de interne, precizande ca exista "indicii cu privire la savarsirea unor infractiuni asimilate coruptiei".
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by