Sorin Pantis, fost ministru al Comunicatiilor, ramane cu pedeapsa de 7 ani de inchisoare in dosarul ICA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 12 iulie 2017, 10:48 Dosare Anticoruptie


Sorin Pantis la Curtea de Apel
Foto: Hotnews
Curtea de Apel Bucuresti a respins ca inadmisibila cererea de revizuire a pedepsei introdusa de fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis, condamnat la sapte ani de inchisoare in dosarul Institutului de Cercetari Alimentare, anunta News.ro. El ceruse revizuire sentintei invocand ca a fost condamnat de catre judecatoarea Camelia Bogdan, exclusa ulterior din magistratura.

Fostul demnitar a depus, in 6 iunie, o cerere de revizuire a sentintei, in care a invocat faptul ca a fost condamnat de judecatoarea Camelia Bogdan, exclusa ulterior din magistratura pe motiv ca a participat la un seminar unde a predat mai multe cursuri unor functionari din Ministerul Agriculturii.

Sorin Pantis a mai facut o contestatie in anulare si a dat in judecata Agentia Domeniilor Statului si Ministerul Agriculturii, contestatie respinsa de Curtea de Apel Bucuresti in aprilie 2015. El contesta atunci modul de constituire a completului de judecata care l-a condamnat la 7 ani de inchisoare in dosarul ICA. Acum, Pantis a considerat ca se impune revizuirea sentintei din 2015, avand in vedere ca judecatoarea Bogdan a fost exclusa intre timp din magistratura.

Marti, Curtea de Apel Bucuresti a respins ca inadmisibila solicitarea acestuia de revizuire a sentintei, iar decizia este definitiva.

In februarie 2016, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu in dosarul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), dupa ce televiziunile controlate de Dan Voiculescu, condamnat in cauza, au sustinut ca judecatoarea Camelia Bogdan este incompatibila deoarece a participat si predat la un seminar organizat de o asociatie care era finantata de Ministerul Agriculturii, parte vatamata in dosar. In 16 aprilie 2016, inspectorii care au analizat cazul Cameliei Bogdan au decis sa respinga sesizarea si au aratat ca nu exista nicio abatere disciplinara din partea judecatoarei. Decizia a fost insa infirmata de Lucian Netejoru, inspectorul sef al Inspectiei Judiciare, care a decis sa transmita sesizarea la Sectia pentru judecatori a CSM. In argumentatia sa, Netejoru arata ca judecatoarea Camelia Bogdan ar fi incalcat articolul 99 din legea magistratilor, articol potrivit caruia constituie abatere disciplinara incalcarea prevederilor legale referitoare la declaratiile de avere, declaratiile de interese, incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii. In februarie 2017, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis excluderea din magistratura a judecatoarei Camelia Bogdan pentru incalcarea articolul 99 litera b) din Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor, respectiv pentru "incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii". Decizia a fost atacata cu recurs de Camelia Bogdan, la Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In dosarul ICA au fost condamnati definitiv, in 8 august 2014, de Curtea de Apel Bucuresti, Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare,  fostul director al ADS Corneliu Popa, la opt ani de inchisoarem si fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis, la sapte ani de inchisoare. De asemenea, fostul director al Institutului de Cercetari Alimentare Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la opt ani de inchisoare si a fost eliberat conditionat in septembrie 2016.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2751 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by