Gheorghe Stefan "Pinalti" va executa 3 ani si jumatate de inchisoare, dupa contopirea pedepselor; decizia nu e definitiva

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 13 iulie 2017, 21:29 Dosare Anticoruptie


Gheorghe Stefan
Foto: Agerpres
Fostul primar al orasului Piatra Neamt Gheorghe Stefan, condamnat la inchisoare cu executare in dosarul Microsoft si in dosarul privind finantarea PDL, va executa o pedeapsa de trei ani si jumatate in detentie dupa contopirea pedepselor, decizia nefiind definitiva, informeaza Agerpres.

Potrivit portalului instantelor de judecata, Tribunalul Prahova a admis, joi, cererea de contopire formulata de Gheorghe Stefan cu privire la pedepsele de trei ani si jumatate de inchisoare si, respectiv, trei ani de detentie pe care le are.

El a fost condamnat la sase ani de detentie in dosarul Microsoft, insa Curtea de Apel Ploiesti a redus, in data de 26 iunie, printr-o decizie definitiva, la trei ani si jumatate de inchisoare aceasta pedeapsa, dupa ce a admis o contestatie la executare formulata de fostul primar, constatand ca sunt incidente dispozitiile articolului 19 din Legea 692/2002 (care prevad posibilitatea de reducere a pedepsei ca urmare a cooperarii in calitate de martor pentru alte cauze asemanatoare - n.r.).

De asemenea, Gheorghe Stefan a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti in luna aprilie la trei ani de detentie in dosarul privind finantarea PDL.

Astfel, Tribunalul Prahova a constatat ca faptele pentru care a fost condamnat Gheorghe Stefan in cele doua dosare sunt concurente si a stabilit ca, in urma contopirii pedepselor, fostul primar va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de trei ani si sase luni de detentie.

Decizia postata pe portalul instantelor de judecata poate fi contestata in termen de trei zile de la comunicare.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1139 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    cum mai nene? (Vineri, 14 iulie 2017, 8:18)

    Hans Metter [utilizator]

    s-au contopit 4 pedepse de cate 6 ani si au iesit 3 ?!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by