Aristotel Cancescu si fostul senator Sebastian Grapa, trimisi in judecata de DNA Aristotel Cancescu, fost presedinte al CJ Brasov, a fost trimis in judecata de DNA, sub control judiciar, pentru luare de mita in forma continuata (7 infractiuni) si abuz in serviciu (cinci infractiuni din care 3 in forma continuata), informeaza Directia Anticoruptie.
Urmatorul termen in dosarul lui Liviu Dragnea - 5 septembrie Judecatorii Curtii Supreme au decis marti ca urmatorul termen in procesul de coruptie al lui Liviu Dragnea sa fie pe 5 septembrie, cand va fi audiata Rodica Milos, iar fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, trebuie sa isi precizeze pozitia procesuala, anunta Agerpres.
Procesul lui Dragnea: Un fost sef de la DGASPC Teleorman recunoaste ca a falsificat acte 'de frica' sa nu fie dat afara Constantin Balaban, fost sef al Complexului de servicii destinate copilului si familiei din Alexandria, inculpat in dosarul in care este judecat si Liviu Dragnea, a declarat marti ca nu a luat nicio masura in cazul celor doua angajate care lucrau de fapt la PSD Teleorman si chiar a semnat in fals acte 'de frica' sa nu fie dat afara, potrivit Agerpres.
Ovidiu Putura, fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare pentru dare de mita Ovidiu Putura, fost secretar de stat in Ministerul Justitiei in mandatul de ministru al lui Robert Cazanciuc, a fost condamnat marti de instanta suprema la 5 ani de inchisoare cu executare, pentru dare de mita. Sentinta este definitiva.
Mircea Sandu, urmarit penal de DNA intr-un nou dosar: e acuzat ca a primit mita 724.000 lei de la o firma de avocatura pentru ca FRF sa incheie cu aceasta contracte de asistenta juridica Fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, este urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un nou dosar, pentru luare de mită si spalare de bani. DNA il acuza pe Mircea Sandu ca a primit mita 724.000 lei de la o firma de avocatura pentru ca FRF sa incheie cu aceasta contracte de asistenta juridica. In acelasi dosar este urmarita penal si Elisabeta Sandu, sotia lui Mircea Sandu, pentru complicitate la luare de mită si spalare de bani.
Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, audiat la DNA Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi s-a prezentat marti la sediul DNA pentru a fi audit de procurori intr-un dosar de coruptie. Ovidiu Silaghi nu a facut declaratii la intrarea in sediul DNA.
Mircea Sandu, suspect de trafic de influenta si luare de mita intr-un nou dosar. Fostul presedinte al FRF a fost audiat la DNA Mircea Sandu, fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, s-a prezentat, marti dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a fi audiat intr-un dosar care vizeaza fapte de coruptie. Mircea Sandu a ajuns la DNA in jurul orei 10:30, el fiind insotit de avocat. La iesirea din sediul DNA, avocatul lui Mircea Sandu a precizat ca clientul sau este suspect pentru trafic de influenta si luare de mita intr-un nou dosar.
Serban Mihailescu va fi cercetat de DNA pentru marturie mincinoasa in dosarul lui Calin Popescu Tariceanu Serban Mihailescu, fost parlamentar PSD si fost secretar general al Guvernului Nastase, va fi cercetat de DNA pentru marturie mincinoasa in legatura cu declaratia data ca martor in instanta in dosarul in care este judecat presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.
ICCJ judeca, marti, procesele lui Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu, Gabriel Oprea, Dan Sova si Sebastian Ghita. Toate dosarele, la acelasi complet Magistratii instantei supreme, judeca, marti, procesele in care sunt trimisi in judecata presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, fostul vicepremier Gabriel Oprea si fostii parlamentari Dan Sova si Sebastian Ghita, potrivit news.ro.Toate aceste procese au loc la acelasi complet de judecatori. De asemenea, tot instanta suprema urmeaza sa decida, marti, pedeapsa pentru dare de mita in cazul fostului secretar de stat in Ministerul Justitiei Ovidiu Putura.
Prahova: Fostul vicepresedinte ANAF Romeo-Florin Nicolae, achitat in dosarul de trafic de influenta Fostul vicepresedinte ANAF Romeo-Florin Nicolae a fost achitat, luni, de Tribunalul Prahova in dosarul in care acesta a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, decizia nefiind definitiva.
Un nou dosar penal ar urma sa fie deschis pe numele fostului deputat Vlad Cosma pentru coruperea alegatorilor Un nou dosar penal ar urma sa fie deschis pe numele fostului deputat Vlad Cosma, acesta urmand sa fie cercetat pentru coruperea alegatorilor, dupa ce Parchetul de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti a dispus disjungerea unei cauze si declinarea acesteia catre o alta structura de parchet, scrie News.ro.
Curtea de Apel Alba Iulia: Nu sunt intrunite elementele constitutive ale abuzului in serviciu in forma de tentativa la Stavarache (motivare) Fostul primar al municipiului Bacau, Romeo Stavarache, achitat de Curtea de Apel (CA) Alba Iulia de abuz in serviciu in forma tentativei in dosarul 'Apartamentul', unde a fost acuzat de atribuirea ilegala a unei locuinte, nu a avut nicio atributie in materia procedurii de inchiriere si de vanzare a locuintelor din fondul locativ de stat, cu exceptia celei de a 'asigura masurile necesare pentru luarea in evidenta a solicitarilor primite si analizarea acestora in comisiile sociale', potrivit motivarii instantei, publicata luni si citata de Agerpres.
Trei preoti din Vaslui, retinuti de procurorii DNA sub acuzatia ca au incercat sa santajeze o persoana din conducerea Bisericii Ortodoxe Trei preoti din judetul Vaslui sunt urmariti penal si au fost retinuti pentru 24 de ore de procurorii DNA, care ii acuza ca au incercat sa santajeze "o persoana din conducerea Bisericii Ortodoxe".
Judecatoarele care au anulat ilegal condamnarea omului de afaceri Dinel Staicu au fost condamnate la cate 4 ani si 4 luni de inchisoare cu executare Judecatoarele Liliana Badescu si Dumitrita Piciarca, acuzate ca au anulat ilegal o condamnare la 7ani de inchisoare primita de omul de afaceri Dinel Staicu in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR), au fost condamnate definitiv miercuri de Inalta Curte de Casatie si Justitie la cate 4 ani si 4 luni inchisoare cu executare pentru favorizarea faptuitorului si abuz in serviciu, anunta Agerpres.
Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru a sasea oara pronuntarea sentintei in procesul in care Radu Mazare este acuzat de retrocedare ilegala de terenuri Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au amanat, miercuri, pentru a sasea oara pronuntarea sentintei in procesul in care fostul primar al Constantei, Radu Mazare, este acuzat de retrocedarea ilegala a unor terenuri. Radu Mazare a fost trimis in judecata de procurorii DNA in acest dosar pe 28 octombrie 2008, alaturi de alte 36 de persoane, in legatura cu restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din Constanta, Mamaia, plaja si faleza.
UPDATE Curtea de Apel Bucuresti ar putea pronunta sentinta in procesul in care Radu Mazare este acuzat de retrocedare ilegala de terenuri. Pronuntarea sentintei a fost amanata de 5 ori Curtea de Apel Bucuresti ar putea pronunta, miercuri, sentinta in dosarul in care fostul primar al Constantei, Radu Mazare, este acuzat de retrocedarea ilegala a unor terenuri. Instanta a amanat pana acum de cinci ori pronuntarea sentintei in acest dosar.UPDATE: Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au amanat, miercuri, pentru a sasea oara pronuntarea sentintei in acest proces.
Menajerele fostului ministru de Interne Cristian David sustin ca nu au vazut nicio servieta cu bani acasa la fostul demnitar Trei dintre menajerele fostului ministru de Interne Cristian David au spus, marti, la instanta suprema, unde au fost audiate ca martori in dosarul in care fostul demnitar este acuzat ca a luat mita jumatate de milion de euro, ca ele au fost angajate fie de sotia fostului ministru, fie trimise de sefi sa faca curatenie la locuinta acestuia, dar ca nu l-au vazut pe fostul sef de cabinet al ministrului atunci cand a predat servieta cu bani pentru David, scrie News.ro.
Vlad Cosma a fost trimis in judecata, in dosarul de sponsorizare ilegala a campaniei electorale din 2012 Vlad Cosma, fiul fostului presedinte al CJ Prahova Mircea Cosma, a fost trimis luni in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in dosarul in care este acuzat de sponsorizare ilegale a campaniei electorale din 2012.
Dosarul Romgaz: Boc, Ciolos si Pogea au actionat fara vinovatie, fiind indusi in eroare de Videanu, care a incercat sa paseze raspunderea la Guvern (rechizitoriu) Procurorii DIICOT au dispus, prin rechizitoriul intocmit in dosarul privind delapidarea Romgaz, clasarea cauzei pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la delapidare cu consecinte deosebit de grave in cazul fostului premier Emil Boc si a fostilor ministri Dacian Ciolos si Gheorghe Pogea, pe motiv ca acestia au actionat fara vinovatie, fiind indusi in eroare de ministrul Economiei de la acea vreme, Adriean Videanu.
Dan Voiculescu poate fi eliberat conditionat, a decis Judecatoria sectorului 5. Hotararea nu este definitiva Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare, poate fi eliberat conditionat, au decis, joi, magistratii Judecatoriei sectorului 5. Hotararea instantei nu este definitiva.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by