Prahova: Fostul vicepresedinte ANAF Romeo-Florin Nicolae, achitat in dosarul de trafic de influenta

de I.B.     HotNews.ro
Luni, 19 iunie 2017, 22:22 Dosare Anticoruptie


Fostul vicepresedinte ANAF Romeo-Florin Nicolae a fost achitat, luni, de Tribunalul Prahova in dosarul in care acesta a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, decizia nefiind definitiva, potrivit Agerpres.

Potrivit portalului instantelor de judecata, magistratii l-au achitat pe Romeo-Florin Nicolae pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, fapta din luna iulie 2010.

Decizia poate fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare, arata sursa citata.

La data de 27 noiembrie 2015, procurorii DNA Ploiesti l-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe fostul vicepresedinte ANAF si fost director general al Directiei Generala Antifrauda Fiscala Romeo-Florin Nicolae pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al DNA emis la acel moment, inculpatul este acuzat ca, in calitate de consilier superior in ANAF-Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala, in iulie 2010, a pretins si primit de la un denuntator, reprezentant al unei societati, echivalentul in lei al sumei de 5.000 euro, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra factorilor de decizie din cadrul institutiei pentru solutionarea favorabila a unei contestatii formulate de firma omului de afaceri impotriva unei decizii de impunere.

DNA precizeaza ca decizia de impunere respectiva, privind obligatii fiscale suplimentare de plata la bugetul statului in valoare totala de peste 13 milioane lei, fusese emisa ca urmare a unei inspectii fiscale de catre reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova.

"Ulterior, decizia de impunere a fost desfiintata partial de ANAF ￯ Directia Generala de Solutionare a Contestatiilor, in sensul diminuarii obligatiilor de plata de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei", sustin procurorii.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























819 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by