Judecatoarele care au anulat ilegal condamnarea omului de afaceri Dinel Staicu au fost condamnate la cate 4 ani si 4 luni de inchisoare cu executare

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 14 iunie 2017, 17:03 Dosare Anticoruptie


Judecatoarele Liliana Badescu si Dumitrita Piciarca, acuzate ca au anulat ilegal o condamnare la 7ani de inchisoare primita de omul de afaceri Dinel Staicu in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR), au fost condamnate definitiv miercuri de Inalta Curte de Casatie si Justitie la cate 4 ani si 4 luni inchisoare cu executare pentru favorizarea faptuitorului si abuz in serviciu, anunta Agerpres.

In mai 2016, cele doua judecatoare fusesera achitate de Curtea de Apel Bucuresti, insa instanta suprema a admis miercuri apelul DNA si le-a condamnat pe Liliana Badescu si Dumitrita Piciarca la inchisoare cu executare.

De asemenea, instanta suprema a mai decis ca Liliana Badescu si Dumitrita Piciarca sa plateasca in solidar dobanzile legale aferente sumei de 18.838.804 lei, calculate de la data de 22 februarie 2012 (data pronuntarii deciziei nr. 381/2012) pana la data de 25 octombrie 2016 (data anularii deciziei nr.381/2012), catre partea civila SC Banca Internationala a Religiilor SA prin lichidator judiciar SCP Tanasa si Asociatii SPRL.

A treia judecatoare implicata in acest caz, Veronica Cirstoiu, are proces separat la Curtea de Apel Bucuresti, dosar care inca nu a primit o decizie pe fond.

Cele trei judecatoare au fost trimise in judecata de DNA in aprilie 2014, pentru abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si fals intelectual, dupa ce acestea au admis o contestatie prin care au anulat o condamnare de sapte ani de inchisoare primita de omul de afaceri Dinel Staicu in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2489 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    ..... tot nu inteleg ..... (Miercuri, 14 iunie 2017, 17:20)

    cbogdan [utilizator]

    Tot nu inteleg cum au fost achitate de Curtea de Apel Bucuresti. Ceva anchete ale inspectiei Judiciare pentru deslusirea misterului nu trebuie ?
    • +8 (8 voturi)    
      A functionat o solidaritate de casta ! (Miercuri, 14 iunie 2017, 17:45)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

      Un complet al CAB a achitat niste foste colege de instanta !

      PS. Se mai intampla... dar doar in Romania ! ;)
  • +10 (10 voturi)    
    N-ar strica.. (Miercuri, 14 iunie 2017, 17:41)

    Cataleya [utilizator]

    ...sa fie luati la intrebari si judecatorii care, in prima instanta, le-au achitat pe cele doua borfase.
    E totusi o diferenta extrema intre un verdict de achitare si unul de 4 ani jumate cu executare, mai ales ca toti judecatorii au avut in fata exact aceleasi probe.

    CSM nu considera nimic dubios in astfel de cazuri?
    • 0 (0 voturi)    
      nu, (Miercuri, 14 iunie 2017, 20:55)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      ca nu le-a zis dragnea nimic :))
  • 0 (0 voturi)    
    Putin... (Miercuri, 14 iunie 2017, 23:00)

    europeanul2 [utilizator]

    Dupa parerea mea judecatorii care comit astfel de fapte trebuiesc pedepsiti mult mai aspru! Judecatorul este cel care imparte dreptatea, este autoritatea suprema, asa ca atunci cand el face asa ceva distruge toata ratiunea justitiei si in consecinta distruge statul. Fara justitie statul nu poate functiona.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by