Noul lider al deputatilor PSD, Ioan Muntean, trimis in judecata. Procurorii acuza ca ar fi primit 400.000 euro pentru trafic de influenta Deputatul PSD Ioan Muntean a fost trimis in judecata de procurorii DNA, sub control judiciar, pentru trafic de influenta si spalare de bani, fiind acuzat ca a cerut unui om de afaceri 5% din valoarea contractelor incheiate intre firma acestuia si o societate comerciala cu capital majoritar de stat, deputatul primind 400.000 de euro, transmite News.ro. Muntean a fost numit joi liderul de grup al deputatilor social-democrati, in locul lui Marcel Ciolacu desemnat vicepremier fara portofoliu.
Carmen Marinescu, judecatoare la Tribunalul Olt, condamnata definitiv la 8 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins toate apelurile declarate impotriva sentintei Curtii de Apel Craiova prin care judecatoarea Carmen Marinescu de la Tribunalul Olt, trimisa in judecata pentru luare de mita, a fost condamnata la 8 ani de inchisoare cu executare, anunta Agerpres.
Prahova: fost primar si fost subprefect, condamnati pentru retrocedarea ilegala a 250 de hectare de teren al Universitatii Agronomice. Instanta a dispus despagubiri de 14 milioane euro Fostul primar al comunei Gorgota din judetul Prahova, Veronica Diaconu, a fost condamnata la sase ani de inchisoare, iar fostul subprefect de Prahova, Catalin Stan, a primit o pedeapsa de trei ani de detentie intr-un dosar in care cei doi au fost trimisi in judecata alaturi de alte persoane pentru retrocedarea ilegala a 250 de hectare de teren apartinand Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB), retrocedare care s-a facut in anul 2005. Instanta a dispus, in sentinta definitiva, despagubiri in valoare de aproape 14 milioane de euro, reprezentand contravaloarea terenului retrocedat ilegal, care a fost vandut catre mai multe firme, scrie News.ro.
Vaslui: Cei trei preoti acuzati de fapte de coruptie dupa ce l-ar fi santajat pe episcopul de Husi, trimisi in judecata de DNA Cei trei preoti acuzati de fapte de coruptie dupa ce l-ar fi santajat pe episcopul de Husi, Corneliu Barladeanu, cu posibile imagini compromitatoare in schimbul unor sume de bani sau functii, au fost trimisi in judecata de Directia Nationala Anticoruptie. In prezent, preotii in cauza se afla in arest la domiciliu, cel putin pana la mijlocul lui iulie.
Sorin Alexandrescu, fostul director al Antena Group, s-a predat la Politia Ilfov pentru a fi incarcerat Fostul director al Antena Group, Sorin Alexandrescu, s-a predat, miercuri dupa-amiaza, la IPJ Ilfov, pentru a fi incarcerat, au declarat oficiali ai Politiei Ilfov pentru Agerpres. Sorin Alexandrescu a fost condamnat miercuri de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru santaj in dosarul Antena Group - RCS&RDS.
Ionut Mihailescu, fost consilier al Alinei Bica, condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare Ionut Mihailescu, fost consilier al Alinei Bica, a fost condamnat miercuri de Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru marturie mincinoasa, anunta Agerpres. Mihailescu a fost achitat pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului. El va trebui sa presteze 70 de zile de munca in folosul comunitatii. Sentinta de miercuri nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.
UPDATE Dosarul ASF-Carpatica: Ilie Carabulea - condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare cu executare / Dan Radu Rusanu si Laura Chitoiu, achitati Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost condamnat definitiv miercuri de Inalta Curte de Casatie si Justitie la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul ASF-Carpatica, in timp ce fostul presedinte al ASF Dan Radu Rusanu si Laura Chitoiu, sotia lui Daniel Chitoiu, au fost achitati, potrivit Agerpres.
Dan Voiculescu a fost achitat definitiv in dosarul de santaj Antena Group-RCS&RDS. Sorin Alexandrescu, condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare. Camelia Voiculescu - un an si 6 luni inchisoare cu suspendare Dan Voiculescu a fost achitat, miercuri, de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul de santaj Antena Group-RCS&RDS, in care procurorii DNA l-au acuzat de complicitate la santaj. Fostul director al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru santaj. Camelia Voiculescu, fiica fondatorului trustului Intact, a primit un an si 6 luni de inchisoare cu suspendare, pentru complicitate la santaj. Sentintele sunt definitive.
Fost director al Salinei targu Ocna, trimis in judecata de DNA pentru luare de mita Procurorii DNA Bacau au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Daniel Goaga, fost director al Sucursalei Salina Targu Ocna, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita.
O parte din dosarul OUG 13 se reintoarce la DNA (surse) Procurorii Parchetului General au decis ca o parte a dosarului privind OUG 13, respectiv cea referitoare la savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului, sa fie disjunsa si retrimisa la DNA, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.
Pedeapsa lui Gheorghe Stefan in dosarul Microsoft, redusa aproape la jumatate dupa denunturile facute de fostul primar la DNA Pedeapsa de 6 ani de inchisoare pe care fostul primar al orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a primit-o in dosarul Microsoft a fost redusa, luni, aproape la jumatate de Curtea de Apel Ploiesti, printr-o decizie definitiva, anunta Agerpres.
Sorin Alexandrescu: Sunt victima unei inscenari / Camelia Voiculescu: Nu-mi doresc ca Sorin sa plateasca pentru ce nu a facut Inculpatii din dosarul de santaj la RCS-RDS au aratat, vineri, la ultimul termen de judecata, ca sunt nevinovati, au cerut sa fie achitati si, in cazul in care totusi judecatorii considera ca au incalcat legea, au fost de acord cu prestarea de munca neremunerata in folosul comunitatii, scrie News.ro. Avocatii lor au cerut achitarea pe motiv ca fapta nu exista. In cazul lui Dan Voiculescu, aparatorul acestuia a motivat aceasta cerere prin faptul ca nu sunt descrise in rechizitoriu faptele de care este acuzat.
Fostul director al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Tulcea, trimis in judecata de DNA pentru fals intelectual Dragos-Ioan Popescu, fost director al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Tulcea (in prezent Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Oficiul judetean Tulcea), a fost trimis in judecata de procurorii DNA Constanta pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene si fals intelectual in forma continuata.
Avocat retinut de DNA dupa ce ar fi intervenit pe langa fratele sau, chimist, pentru a emite buletine toxicologice favorabile unor soferi cercetati pentru conducere sub influenta alcoolului Adelin George Vlai, avocat in cadrul Baroului Mehedinti, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA Timisoara si este urmarit penal pentru trafic de influenta in forma continuata. In acelasi dosar, Florin Gabriel Vlai, chimist in cadrul Serviciului Judetean de Medicina Legala Arad  si fratele lui Adelin George Vlai, este urmarit penal pentru fals intelectual si uz de fals. Avocatul Adelin George Vlai va fi prezentat Curtii de Apel Timisoara cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Instanta suprema a respins cererea DNA de emitere a unui nou mandat de arestare pe numele lui Sebastian Ghita, in dosarul Ponta-Blair Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, joi, definitiv propunerea procurorilor DNA Ploiesti de emitere a unui nou mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele fostului deputat Sebastian Ghita, in dosarul cunoscut sub numele "Ghita-Ponta-Blair", anunta Agerpres. Un judecator de la instanta suprema decisese, pe data de 6 iunie, emiterea unui mandat pe numele lui Sebastian Ghita in acest dosar, insa fostul deputat a facut contestatie, admisa joi de un alt complet de judecata de la Inalta Curte.
Un nou termen in procesul in care DNA cere arestarea in lipsa a lui Sebastian Ghita in cazul Hidro Prahova, pe 6 iulie. Ghita nu a putut fi audiat prin videoconferinta Tribunalul Prahova a dat, joi, un nou termen in dosarul in care DNA Ploiesti cere emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita in cazul Hidro Prahova, fostul deputat neputand fi audiat la termenul de joi din cauza unor probleme tehnice, dar si a lipsei interpretului, relateaza News.ro.
Sebastian Ghita ar putea fi audiat prin videoconferinta in dosarul in care este cercetat alaturi de cumnatul lui Victor Ponta Tribunalul Prahova judeca, joi, un nou termen in dosarul in care DNA Ploiesti a cerut arestarea preventiva a lui Sebastian Ghita, in care fostul deputat este cercetat alaturi de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Hertanu. Sebastian Ghita ar urma sa fie audiat prin videoconferinta la termenul de astazi, potrivit Agerpres.
Instanta suprema, asteptata sa se pronunte cu privire la contestatia depusa de Sebastian Ghita la al treilea mandat de arestare emis pe numele sau Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt asteptati sa se pronunte, joi, in dosarul in care fostul deputat Sebastian Ghita a contestat emiterea mandatului de arestare in lipsa pe numele sau in dosarul in care este cercetat alaturi de fostul premier Victor Ponta pentru fapte de coruptie in legatura cu vizita in Romania a fostului prim-ministru britanic Tony Blair.
Procurorii DNA efectueaza patru perchezitii in judetul Arad, una la sediul unei institutii publice Procurori ai DNA Timisoara efectueaza miercuri perchezitii in patru locatii din judetul Arad, din care una este sediul unei institutii publice, intr-un dosar ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie comise in cursul acestei luni, informeaza DNA intr-un comunicat.
Avocatii lui Darius Valcov din dosarul de coruptie de la Tribunalul Olt au cerut recuzarea completului Aparatorii lui Darius Valcov din dosarul acestuia de luare de mita, aflat pe rolul Tribunalului Olt, au cerut la termenul de miercuri recuzarea completului de judecata, respectiv a judecatoarei Otilia Chirita, scrie Agerpres.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by